Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat - bez politike i ratnih prica
Ti ljudi sigurno nisu imali nikakvih svjesnih/direktnih radnji kojim bi promovislii teror a pogotovo nekog upućivali, ali mene zanima i više čudi kako se niko nikad iz tog miljea nije upitao kako je moguće da statistički najviše ovakvih djela dolazi od nekoga ko je blizak nama. Kako da ti ljudi jedini ili ogromna većina (od svih onih koji su vjerskim ciljevima vođeni) idu na strana ratišta i tamo prave sranja? Šta je to što radimo pogrešno, zašto to nije neki svršenik medrese...? Šta je problem, ideologija ili naše tumačenje ili prakticiranje? Uvijek je neko drugi kriv i uvijek je nismo mi, cia, mosad, namjesteno, placeno, nenormalna osoba, a nije, evo skoro svi ovi slučajevi kod nas od rata nisu bili uzrokovani vanjskim faktorom osim ako se faktor naziva to učenje koje je došlo kod nas. Je l se iko zapitao šta je problem? Je li iko od onih koji ove brane na slijepo to upitao i analizirao, šta je krivac ili ko je kriv?
Modernom terorizmu i jest cilj da te navede na djelo bez izravne zapovjedi gdje bi se ugrozile idejne vođe.sljivo je napisao/la: ↑27 okt 2024, 13:42Ti ljudi sigurno nisu imali nikakvih svjesnih/direktnih radnji kojim bi promovislii teror a pogotovo nekog upućivali, ali mene zanima i više čudi kako se niko nikad iz tog miljea nije upitao kako je moguće da statistički najviše ovakvih djela dolazi od nekoga ko je blizak nama. Kako da ti ljudi jedini ili ogromna većina (od svih onih koji su vjerskim ciljevima vođeni) idu na strana ratišta i tamo prave sranja? Šta je to što radimo pogrešno, zašto to nije neki svršenik medrese...? Šta je problem, ideologija ili naše tumačenje ili prakticiranje? Uvijek je neko drugi kriv i uvijek je nismo mi, cia, mosad, namjesteno, placeno, nenormalna osoba, a nije, evo skoro svi ovi slučajevi kod nas od rata nisu bili uzrokovani vanjskim faktorom osim ako se faktor naziva to učenje koje je došlo kod nas. Je l se iko zapitao šta je problem? Je li iko od onih koji ove brane na slijepo to upitao i analizirao, šta je krivac ili ko je kriv?
Ispiranje mozga je najbolja manipulacija.
Zasad postoje indicije za ove ljude,ne mora znaciti da su imali ikakve namjere ali sve one koji zele da imaju utjecaj na drustvo treba dobro posjetiti da tu postoji velika odgovornost.
Ne postoje nikakve indicije osim da ti ljudi vode skolu Kur’ana u Krupi a koju je taj djecak posjetio par puta. Iz te skole imas hafiza svako malo koji su imami pod IZ trenutno. Nikad nikakav problem bilo koja odrasla osoba koja ima veze s tom skolom nije napravila. A ti ljudi sto su privedeni imaju cist dosje.
Ne znam sta se sekirate toliko za te ljude koji su privedeni, vise se o njima brine nego o covjeku koji je ni kriv ni duzan izgubio glavu. I ako drzi skolu Kur'ana ne mora znacit da je nekakav svetac, covjek kao i svi ostali. Bice ispitan provjeren i pusten kuci da nastavi sa svojim zivotom.
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
Ko je u politici ne moze biti losa osoba.StevieG8 je napisao/la: ↑27 okt 2024, 14:43Ne znam sta se sekirate toliko za te ljude koji su privedeni, vise se o njima brine nego o covjeku koji je ni kriv ni duzan izgubio glavu. I ako drzi skolu Kur'ana ne mora znacit da je nekakav svetac, covjek kao i svi ostali. Bice ispitan provjeren i pusten kuci da nastavi sa svojim zivotom.

- MaroonBjelave
- Kontakt:

Ali pazi, ODAVNO NOVO leglo.

Prema intenzitetu napada, učestalosti itd., BiH se smatra jednom od sigurnijih država, pogotov zadnjih 10 godina.
To je potvrdilo i istrazivanje instituta u Sidneju.
Onda, broj odlazaka državljana naše zemlje od 2015. u konstantnom je padu i već je jasno da se razbila organizovana mreža.
Ne treba ni pominjati kako je mali procenat onih koji ćutke odobravaju ovu vrstu radikalizma, a još manji deklariranih pristalica.
To je potvrdilo i istrazivanje instituta u Sidneju.
Onda, broj odlazaka državljana naše zemlje od 2015. u konstantnom je padu i već je jasno da se razbila organizovana mreža.
Ne treba ni pominjati kako je mali procenat onih koji ćutke odobravaju ovu vrstu radikalizma, a još manji deklariranih pristalica.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
- akisarajevo92
- Kontakt:
otvoris SS.ba i na naslovnici te doceka njuska Dragana J. Vucicevica
cak su uspjeli pronaci nacin da i njega okace
cak su uspjeli pronaci nacin da i njega okace

Don't believe the hype.
I obavezno komentari sa twittera na svakom clanku o Vucicuakisarajevo92 je napisao/la: ↑27 okt 2024, 18:56otvoris SS.ba i na naslovnici te doceka njuska Dragana J. Vucicevica
cak su uspjeli pronaci nacin da i njega okace![]()

Nekad ugledan sportski portal,danas zutilo

PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!
Neko pametniji vodi kampanju Trumpa, za razliku od prošli put. Mislim da uzima.
I found freedom. Losing all hope was freedom.

- Marsal
- Kontakt:
Uzima 100% iako sam za Kamalu.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988
Šta je ovo na Superpotjeri večeras

I found freedom. Losing all hope was freedom.
Ajoj! Emso doktor

Jes gadan ovaj kreso, frajer kad ne zna/odgovori netacno hoce si presuditi na licu mjesta
1946-1987
Sta je on pametno rekao u tom podcastu? Isprovaljivao se u dijelu o tarifama i ukidanju poreza kao da u zivotu nije cuo nista o ekonomiji a zeli da bude predsjednik.
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
- feniksptica
- Kontakt:
Ne mora bit pametno niti realno bitno je da lijepo zvuči i da imaš publiku koja ce popušit tu spiku...
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
Rekni him, Saleme.feniksptica je napisao/la: ↑27 okt 2024, 21:26Ne mora bit pametno niti realno bitno je da lijepo zvuči i da imaš publiku koja ce popušit tu spiku...
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.