Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

nebeskasila
Kontakt:

Re: Chat - bez politike i ratnih prica

Post Postao/la nebeskasila » 29 okt 2024, 22:18

PopravnaToljaga je napisao/la:
29 okt 2024, 22:15
@nebeskasila ,jesil mogao izaći ikako na 2800€ u Sloveniji kad zakucaš sve sate i kilometre
Jesam brate, zadnja plata prije bolovanja bila 2840e i odbio mi 400 kaze kazna neka 🤣 a nisam dobio nista, skinuo bezveze sa plate
Inace sam imao 2400-2500 ali i 15000km mjesecno

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 29 okt 2024, 22:31

29 okt 2024, 21:07
Ako mozete samo idite u USA , prosječan Bosanac će se debelo X puta prije obogatiti u Texasu nego u nekom Baden Wurtemburgu.

Nisam jos upoznao jugošvabe da masovno tamo imaju kuće , dok amerikance u 99% slučajeva jesam ,ustvari ne znam dijasporca iz USa da živi pod kirijom.
Naravno kad je Texas druga-treca ekonomija Usa :mrgreen:

Amerika jeste najbolja realno, samo nije ni ona sto je bila, ko je vec duze ovdje nema zime, ali da sad kreces od 0. Ne znam zavisno u sta upadnes, da pocinjes neke poslove $10-15 satnicu kao samac, ne mozes ni prezivjeti.

PopravnaToljaga
Kontakt:

Post Postao/la PopravnaToljaga » 29 okt 2024, 22:33

nebeskasila je napisao/la:
29 okt 2024, 22:18

Jesam brate, zadnja plata prije bolovanja bila 2840e i odbio mi 400 kaze kazna neka 🤣 a nisam dobio nista, skinuo bezveze sa plate
Taj je baš neki robovlasnik.

nebeskasila
Kontakt:

Post Postao/la nebeskasila » 29 okt 2024, 22:42

29 okt 2024, 22:33
29 okt 2024, 22:18

Taj je baš neki robovlasnik.
Bio normalan dok se nisu digle plate, i onda odjednom postao ****. Jer nas 20 najavilo otkaz bilo, pa nam morao dici svima pa od tad krenuo bezobrazluk

PopravnaToljaga
Kontakt:

Post Postao/la PopravnaToljaga » 29 okt 2024, 22:44

alemsa je napisao/la:
29 okt 2024, 22:31

Naravno kad je Texas druga-treca ekonomija Usa :mrgreen:

Amerika jeste najbolja realno, samo nije ni ona sto je bila, ko je vec duze ovdje nema zime, ali da sad kreces od 0. Ne znam zavisno u sta upadnes, da pocinjes neke poslove $10-15 satnicu kao samac, ne mozes ni prezivjeti.
slika

slika
:shock: :shock: duple pare ybt , jes doduše da se više radi i pravila su smiješna u usporedbu s Europskim gdje je to strogo na max, pa se tu nabije još veća razlika , Jenki može živjeti u trucku, a Europljanin mora izać pravit pauze zaybavat se.

Ne mora biti Texas ,eto nek bude osrednji St Louis, vidis koliko se vise zaradi tama da si i samac ide to.
Jos ovaj posao nema nema neke fleksibilnosti , kako je tek kad si u konstrakšnu hehe dobri moj aleme znas najbolje. S posla na posao , pa malo privatluka , pa plaća ti cashom bit ce ti jeftnije,a materijal zna ponekad bit firmin hahahaha
Sto cisto sumnjam da se u De moze izvodit

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 29 okt 2024, 22:56

29 okt 2024, 22:44

slika

slika
:shock: :shock: duple pare ybt , jes doduše da se više radi i pravila su smiješna u usporedbu s Europskim gdje je to strogo na max, pa se tu nabije još veća razlika , Jenki može živjeti u trucku, a Europljanin mora izać pravit pauze zaybavat se.

Ne mora biti Texas ,eto nek bude osrednji St Louis, vidis koliko se vise zaradi tama da si i samac ide to.
Jos ovaj posao nema nema neke fleksibilnosti , kako je tek kad si u konstrakšnu hehe dobri moj aleme znas najbolje. S posla na posao , pa malo privatluka , pa plaća ti cashom bit ce ti jeftnije,a materijal zna ponekad bit firmin hahahaha
Sto cisto sumnjam da se u De moze izvodit
Jeste u kamionu ali valja ti doci do kamiona, ti da dodjes sutra sa recimo 20 godina bez iceg ono nov, ne mozes prezivjeti da radis neke poslove ("lijeve"), kao sto rade po Svabiji. Kasnije da, za construction ti treba barem 3 godine da pocnes sam, kao i za kamion (za te cifre). Najbolji su kombiji za pocetnike po mom misljenju (da voze po cijeloj Usa), tu ti samo treba Americka vozacka i kombi koji uzmes na kredit, i deri, cisto ces izlaziti barem 2k sedmicno. To mozes ostvarati za manje od godinu sve.

Confiance
Kontakt:

Post Postao/la Confiance » 29 okt 2024, 23:02

Evo u Sarajevu trenutno, meni se cini da vrlo malo raje ide vani. To je moj dojam sada, da je ta stopa znacajno snizena u odnosu na period prije covida ili jos prije. Vjerovatno na to uticaj ima i da su plate porasle u Sarajevu, kao i cijeloj drzavi a da je vani to procentualno ipak manje te da su i kirije rasle, tako da ta razlika iz finansijskog ugla nije tako na strani inostranstva. Medjutim, vjerovatno je sada u Sarajevu za mlade najveci problem regulisanje stambenog pitanja. Kirija OK moze se to isfinansirati u vecem dijelu, ali sticanje neceg svog je danas fkt komplikovano. Ako uzmemo neki primjer da je neko zarađivao prije 5-6 godina 1500 KM , a sada tipa 2000-2200 KM (to je vjerovatno neki srednji ili eventualno visi srednji rang u SA) - sigurno mu je sada teze to pitanje rijesiti

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 29 okt 2024, 23:06

ZeniĆki ekonomista priča o urušavanju Njemačke. :rol:

Mrzi sve sa Zapada, al' ipak su mu dragi njihovi novci. Balija je jedinstvena pojava u Univerzumu.

Na TK se vratilo par porodica i odmah neki senzacionalizam oko toga. Upisalo više djeca školu, jaaah, a niko ne priča koliko su djece škole izgubile iz okolnih mjesta. Slično kao kad' se kaže, Bingo otvara nove trgovine i radna mjesta, a niko da kaže koliko je piljara zatvoreno i radnih mjesta izgubljeno.

Sarajevo nije reprezentativno, a njegov centralizam će ukopati i ovo malo Države što je ostalo.
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 29 okt 2024, 23:14

admin je napisao/la:
29 okt 2024, 21:15
numanumaye22 je napisao/la:
29 okt 2024, 21:06
Ja mislim da u tu propagandu vise ne vjeruju ni sami SDA botovi, admin izgleda nije odavno prosao pored njemacke ambasade da vidi redove koji su i dalje isti ili i veci nego 2018.

Cuj povratak u BiH :rol:
Redakcija SportSport je oko 20 metara od Njemačke ambasade, prolazim ispred svaki dan jedno 10 puta. A ti?

Odavno nisam vidio neki red, mada mislim da to nije nikakav pokazatelj ničega.

Puno veći pokazatelj su ova upisana/ispisana djeca. Od onog sto ja znam, kod moje djece u zadnje 4 godine 1 dijete otišlo u Njemačku i to isto se vratilo za 3 mjeseca (nešto im se nije dopalo). U istom periodu još dvoje se upisalo nakon sto su se roditelji vratili u BiH (ne znam odakle, mislim da su jedni iz Austrije)
Jedino sto se ljudi vrate je kad odu na najnizi posao, koji na kraju izgube, daju otkaz ili dobiju i ne uspiju pronaci novi a nemaju sredstva za duze i izgube vizu, 90 % takvih je od ovih sto se vrate.

Jarane, nije ti stajala ta prica ni 2020, a pogotovo ne sad. Imas na Tiktoku raja postavlja friske videe, ko da se hljeb djeli ispred ambasade. Cak i po ovom novom sistemu sve zivo popunjeno, ljudi cekaju mjesecima. :rol:

Najveca ekonomija svijeta propada a kod nas se dize, mi inace nismo nikako vezani za njih i recimo propast Njemacke ili Amerike nas niposto ne bi pogodio iako sve zive skoro pare dobijamo upravo iz takvih zemalja. :rol:

Plata mi je preko 60 % veca nego kad sam dosao, a tome nema tako puno, tako da pusti propagandu. Bio sam na par dana dole nedavno, vidio sam cijene hrane, sve najpotrebnije i duplo skuplje a plata 5 puta manja. :tokralju:

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 29 okt 2024, 23:23

29 okt 2024, 21:07
Ako mozete samo idite u USA , prosječan Bosanac će se debelo X puta prije obogatiti u Texasu nego u nekom Baden Wurtemburgu.

Nisam jos upoznao jugošvabe da masovno tamo imaju kuće , dok amerikance u 99% slučajeva jesam ,ustvari ne znam dijasporca iz USa da živi pod kirijom.
U US nije tako lako otici za nase ljude. U US minimalac je manji nego u Njemackoj, dakle on je trenutno $7.85 dok je u Njemackoj 12.41 eur. U Njemackoj ce se minimalac 2026 vjerovatno dici i na 15 eura, tj zalaze se Scholz za to. Po tom bit ce duplo veci nego u citavoj Americi vjerovatno. Zato se Mehi ne isplati otici konobarisati u Ameriku kao u Njemacku, niti bi mogao. 40 % nasih ode bez ikakve skole vani.

Dakle, u Americi ako znas nesto radit mozes zaraditi puno vise para nego u Njemackoj, ali ti si na minimalcu tamo mrtav, a u Njemackoj ipak nisi jer je hrana i sve ostalo dosta jeftinije, osim tehnike. Druga stvar, deal breaker kod Amerike je smijesan zdravstveni sistem ako nisi bogatas i ako ne radis u svjetskoj firmi, mozes bankrotirat svakog trenutka ako polomis noge recimo. Treca stvar, bolovanja i smijesni godisnji odmori, gotovo da nemas pravo na njega, eventualno sedmica, dvije dobijes godisnje. Dakle, ubijanje od rada. Nije socijalna drzava, jako puno beskucnika, nemas te neke sigurnosti.

Ja ovdje jako dobro zaradjujem, u Americi bi u ovom poslu vjerovatno mlatio i duple pare, to nije zanemarivo nikako, ali ja ovdje aktivno rada imam nekih 9 mjeseci od 12, kad odbijes odmore, bolovanja, praznike, vikende, a u Americi bi radio od 12 mjeseci vjerovatno 11 i vise. To me ne privlaci jer imam i privatni zivot i jako volim putovati, izaci, odigrati plejke, i slicno, ako me razumijes.

Dakle, da se zaradjuje vise nego u Europi, svakako, uvijek bilo tako, ali zdravstveni sistem, manjak slobodnog vremena i opcenito minus socijalne drzave gdje ti se u EU pomaze i sigurniji si su definitivno deal breaker za mene. :salut:

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 29 okt 2024, 23:29

29 okt 2024, 21:31
Kod mene se ljudi dosta vracaju. Ali inace vozaci kamiona jer se bude odvojeno od familije i zivis ko pas lutalica. Ali imam par kolegi koji ako vjerujete u Ljubljani ide kopa po kontejneru, nadje npr pokvareno kuhalo, popravi i proda za 10-15e, pokvareno biciklo popravi i prodaje i to mu je pored posla zarada. Kazem mu sto to u Bosni nisi radio, zivio bi bolje nego tu, kazw ma gdje cu dole kopati po kontejnerima. Eto, ali taj nece reci da se pati tamo. I uz to voza jako auto naravno

Ps. Ja se vracam nakon 10 godina iz Slovenije.
10 godina u Sloveniji? Pretpostavljam da imas onda drzavljanstvo te drzave, boli te qita onda, ispalis se kad god hoces ponovo ako ti zaskripi. Ne kontam sto si zivio ko lutalica u kamionu s toliko iskustva, zasto nisi nasao posao od 8 do 16 sa kamionom? Jer ima i takvih poslova. Vrlo lako razvozis hranu za markete i slicno, znam ovdje koji mlate 3.5-4k neto tako sa malo prekovremenih, bukvalno ne napuste svoj grad kamionom, lagano u 4 su na rucku kod zene. Bitno se i snaci i izboriti za sebe, ne ostajati na istom mjestu/poslu. Ne bojati se promjene. Zbog toga se dosta vrati ljudi.

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 29 okt 2024, 23:33

Asteriks je napisao/la:
29 okt 2024, 21:40
dduJ je napisao/la:
29 okt 2024, 21:29
Povratak u BiH :rol:

Karikatura od države sa cijenama kao u Beču a platama kao u Gruziji. Vrati se onaj ko ima dovoljno keša da živi tu. Tj niko.
Vracaju se nostalgicari, neradnici, pa ljudi koji tesko pronalaze smjestaj nakon sto im je par mjeseci isti pokriven od strane poslodavca. Onda, problemi sa jezikom, prilagodbom i ubrzanim nacinom zivota itd.

Ne treba zaboraviti da vecina ide kao nekvalifikovana radna snaga, birajuci svakakve poslove za koje neki od njih nisu nikako spremni.

Volim svoju BiH srcem cijelim, ali vratiti se (nedo Bog slucaja) je nesto na granici ludila.
Čovjek 10 godina radi , vozi kamion i ti ga proglasio neradnikom i luđakom ?!?!

Najjače što si ti tek otišao , ne znam ima li godina ali već sve znaš :tokralju: , legenda si majke mi :kafa:
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 29 okt 2024, 23:40

Jarane pa 80 % foruma je vani vec, o cemu pricamo hahahaha, bukvalno imas postove kad napisu i ja sam od nedavno vani. :rol:

Ja jucer dobih 440 eura za 6 sati rada od kuce, a stari mi penzioner, bivsi borac, za 5 dana ce mu na racun lec 480 KM penzije, radio covjek skoro 40 godina. :tokralju:

Dakle ja sam za malo jace od pola smjene sto sam odradio uzeo njegovu dvomjesecnu penziju. Smijali se obojica bukvalno. :rol:

I onda mene uvjeravaju ljudi da se ovdje nesto urusava i da se ljudi dole vracaju i imaju u Sarajevu platu kao ovdje. :tokralju: :rol:

nebeskasila
Kontakt:

Post Postao/la nebeskasila » 29 okt 2024, 23:42

29 okt 2024, 23:29

10 godina u Sloveniji? Pretpostavljam da imas onda drzavljanstvo te drzave, boli te qita onda, ispalis se kad god hoces ponovo ako ti zaskripi. Ne kontam sto si zivio ko lutalica u kamionu s toliko iskustva, zasto nisi nasao posao od 8 do 16 sa kamionom? Jer ima i takvih poslova. Vrlo lako razvozis hranu za markete i slicno, znam ovdje koji mlate 3.5-4k neto tako sa malo prekovremenih, bukvalno ne napuste svoj grad kamionom, lagano u 4 su na rucku kod zene. Bitno se i snaci i izboriti za sebe, ne ostajati na istom mjestu/poslu. Ne bojati se promjene. Zbog toga se dosta vrati ljudi.
Zena vizu dobila da je vodim sa sobom , da mijenjam posao, ali poslije udesa koji sam imao ne zelim vise voziti. To mi je promijenilo sliku zivota. Zbog toga zelim doci kuci, da sam malo sa svojima, da nadoknadim barem nesto jer puno toga sam propustio. A kad bacim na papir zivot u Slo za dvoje, ili zivot u Bosni, bolje mi je ovdje. Barem mislim tako. A nemam pasos, imam stalne papire pa to planiram ostaviti sebi, ako ne bude ovdje islo, lagano kofer i Njemacka ili gdje god dalje.

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 29 okt 2024, 23:47

29 okt 2024, 23:14
admin je napisao/la:
29 okt 2024, 21:15
29 okt 2024, 21:06
Ja mislim da u tu propagandu vise ne vjeruju ni sami SDA botovi, admin izgleda nije odavno prosao pored njemacke ambasade da vidi redove koji su i dalje isti ili i veci nego 2018.

Cuj povratak u BiH :rol:
Redakcija SportSport je oko 20 metara od Njemačke ambasade, prolazim ispred svaki dan jedno 10 puta. A ti?

Odavno nisam vidio neki red, mada mislim da to nije nikakav pokazatelj ničega.

Puno veći pokazatelj su ova upisana/ispisana djeca. Od onog sto ja znam, kod moje djece u zadnje 4 godine 1 dijete otišlo u Njemačku i to isto se vratilo za 3 mjeseca (nešto im se nije dopalo). U istom periodu još dvoje se upisalo nakon sto su se roditelji vratili u BiH (ne znam odakle, mislim da su jedni iz Austrije)
Jedino sto se ljudi vrate je kad odu na najnizi posao, koji na kraju izgube, daju otkaz ili dobiju i ne uspiju pronaci novi a nemaju sredstva za duze i izgube vizu, 90 % takvih je od ovih sto se vrate.

Jarane, nije ti stajala ta prica ni 2020, a pogotovo ne sad. Imas na Tiktoku raja postavlja friske videe, ko da se hljeb djeli ispred ambasade. Cak i po ovom novom sistemu sve zivo popunjeno, ljudi cekaju mjesecima. :rol:

Najveca ekonomija svijeta propada a kod nas se dize, mi inace nismo nikako vezani za njih i recimo propast Njemacke ili Amerike nas niposto ne bi pogodio iako sve zive skoro pare dobijamo upravo iz takvih zemalja. :rol:

Plata mi je preko 60 % veca nego kad sam dosao, a tome nema tako puno, tako da pusti propagandu. Bio sam na par dana dole nedavno, vidio sam cijene hrane, sve najpotrebnije i duplo skuplje a plata 5 puta manja. :tokralju:
O bog te blesavi neyebao , ti baš nisi normalan . Fino ti se napiše da svaki dan gleda u tu yebenu ambasadu , ti njega ubjeđuješ da gleda Tik Tok , da ne vjeruje svojim očima :urnebes:

Moraš shvatiti da ima ljudi koji skontaju da nije sreća para puna vreća , da drugačije razmišljaju u odnosu na tebe , tebi su pare sve i gazio bih preko mrtvih i yebao za njih to smo skontali , mnogima je suprotno .

Činjenica je da je Njemačka prije i poslije korone druga država , to mi kažu svi koji su tamo preko 20 godina . Mislim da oni puno bolje znaju od tebe .
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 29 okt 2024, 23:47

29 okt 2024, 23:42
29 okt 2024, 23:29

Zena vizu dobila da je vodim sa sobom , da mijenjam posao, ali poslije udesa koji sam imao ne zelim vise voziti. To mi je promijenilo sliku zivota. Zbog toga zelim doci kuci, da sam malo sa svojima, da nadoknadim barem nesto jer puno toga sam propustio. A kad bacim na papir zivot u Slo za dvoje, ili zivot u Bosni, bolje mi je ovdje. Barem mislim tako. A nemam pasos, imam stalne papire pa to planiram ostaviti sebi, ako ne bude ovdje islo, lagano kofer i Njemacka ili gdje god dalje.
Zasto nemas pasos nakon 10 godina? Slovenski stalni papiri ti nista ne garantuju za Njemacku, Austriju ili drugu EU zemlju. Stalne papire gubis odjavom iz drzave i boravkom 6 mjeseci van nje i moras sve ispocetka, ovo ti je 1000 % provjereno i jako dobro prati datume izlaska. Dok drzavljanstvo jednostavno ne gubis i sa njihovim lako se preselis u Irsku, Njemacku, Dansku, Svicu ili neku EU zemlju kad ti se cefne.

nebeskasila
Kontakt:

Post Postao/la nebeskasila » 29 okt 2024, 23:53

@numanumaye22

Ne gubim brate, imam pravo biti 2 godine van Slo. U te dvije godine moram odluciti da li zelim odjaviti ili se vratiti u slo.
Nemam uslov da dobijem pasos. Godisnje ne smijes biti van slo vise od 52 dana. A ja budem. Ima jos par uslova koje ne ispunjavam tako da bi trebao sad ganjati taj pasos jednu 5 godina da ga dobijem. Kolega se evo bori tri godine jos nije dobio tako da nisam htio ni pokusavati. Sa stalnima barem mogu lakse vizu dobiti ako nista drugo.

Gisada
Kontakt:

Post Postao/la Gisada » 29 okt 2024, 23:56

29 okt 2024, 23:40
Jarane pa 80 % foruma je vani vec, o cemu pricamo hahahaha, bukvalno imas postove kad napisu i ja sam od nedavno vani. :rol:

Ja jucer dobih 440 eura za 6 sati rada od kuce, a stari mi penzioner, bivsi borac, za 5 dana ce mu na racun lec 480 KM penzije, radio covjek skoro 40 godina. :tokralju:

Dakle ja sam za malo jace od pola smjene sto sam odradio uzeo njegovu dvomjesecnu penziju. Smijali se obojica bukvalno. :rol:

I onda mene uvjeravaju ljudi da se ovdje nesto urusava i da se ljudi dole vracaju i imaju u Sarajevu platu kao ovdje. :tokralju: :rol:
Jest tesko svima nama napisat dobili smo milju maraka za jedan radni dan u Bosni. Bla bla bla. Hajde sto nikoga ne zanimaju te gluposti sto pises vec sto ni ti sam sebi ne vjerujes.

Moje misljenje je da se nije sramota vratiti iz Njemacke u Bosnu. Sreca je tamo gdje ti je dusa ostala. A tebi je svakako tamo mogu reci bezveze, nista specijalno, grohnula je Njemacka opasno, malo je prednosti u odnosu na Bosnu, a opet ovamo sve tvoje.

Ti ako ces se hranit puterom i sunkom od eur i 20 centi, onda ok. Ako ces glumit da si sretan, a nisi. Ako ces biti rob ljudima koji bi te zaklali odmah da mogu. Ako ces radit najgore poslove kao neki kmet jer niko drugi to nece da radi.

Jasno je da si popizdio sto si otisao tamo, sramota te se vratiti, sta ce narod reci, stara nasa prica. A to sto ti godine prolaze u kupovanju omeksivaca na akciji, kurrcenju po Bosni u 10 dana sto dodjes, sto ustanes u mrak i vratis se u mrak, sto nemas dva prijatelja tamo kako treba, to nista. :bih:

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 29 okt 2024, 23:59

29 okt 2024, 23:53
@numanumaye22

Ne gubim brate, imam pravo biti 2 godine van Slo. U te dvije godine moram odluciti da li zelim odjaviti ili se vratiti u slo.
Nemam uslov da dobijem pasos. Godisnje ne smijes biti van slo vise od 52 dana. A ja budem. Ima jos par uslova koje ne ispunjavam tako da bi trebao sad ganjati taj pasos jednu 5 godina da ga dobijem. Kolega se evo bori tri godine jos nije dobio tako da nisam htio ni pokusavati. Sa stalnima barem mogu lakse vizu dobiti ako nista drugo.
Za Sloveniju je onda drugacije, ovdje je 6 mjeseci rok ako se odjavis, gubis.

@VensanKasel imam prijatelje dole koji govore suprotno, bukvalno mi salju slike. Na Tiktoku imas friske videe gdje jedva da se vidi kraj reda. I sam sam godisnje bar jednom u Sarajevu i vidim to licno. Ovo prenose i mediji redovno logicno.

Ovako to izgleda otprilike.

slika

slika

:rol:

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 30 okt 2024, 00:16

Novac nije sreca i ne ide se samo zbog toga.

Ides jer smo zatrovana i korumpirana sredina u kojoj je ispolitizirana svakodnevnica.

Zasto moje dijete mora gledati kako se kovertama kupuje godina rada u struci, kako uhljebi napreduju u karijeri i kako su bolnice nivo klaonica.

Ipak priroda i civilizacija sazdani su od ciklusa, pa se nadamo da ce biti bolje, jer gore ne moze.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.