Kvalifikacije za EUROBASKET 2025

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

CAZIN
Kontakt:

Re: Kvalifikacije za EUROBASKET 2025

Post Postao/la CAZIN » 28 okt 2024, 11:19

marlostanf1eld je napisao/la:
28 okt 2024, 10:24
DamirT je napisao/la:
28 okt 2024, 09:53
Selektor muške košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Adis Bećiragić odredio je širi spisak igrača koji će biti u konkurenciji za utakmice kvalifkacija za Eurobasket 2025 protiv Hrvatske.

Na spisku se nalaze: Edin Atić (Breogan, Španija), Adnan Arslanagić (Orlovik), Amar Gegić (Zadar), Džanan Musa (Real Madrid, Španija), Aleksandar Lazić (Kina), Amar Alibegović (Trapani, Italija), Ajdin Penava (Slask Wroclaw, Poljska), Kenan Kamenjaš (Budućnost, Crna Gora), Adin Vrabac (Bosna Visit Sarajevo), Ismet Sejfić (Sloboda Tuzla), Obrad Tomić (Akademik Plovdiv, Bugarska), Njegoš Sikiraš (Patrioti Levice, Slovačka), Vojin Ilić (Igokea m:tel), Markus Lončar (Al Nassr, Saudijska Arabija), Ibrahim Durmo (Universitas Pecs, Mađarska), John Roberson (Al Ahly, Egipat), Miralem Halilović (Dinamo Sassari, Italija), Haris Delalić (Bosna Visit Sarajevo), Harun Zrno (Slavija 1966), Nikola Marić (Igokea m:tel), Emir Ahmedović (Casting Škofja Loka, Slovenija), Fahrudin Manjgafić (Kedainiu Nevežis, Litvanija), Sani Čampara (Sloboda Tuzla) i Asim Gutić (Bosna Visit Sarajevo).
Nema ovdje 5 postenih kosarkasa. Naravno da nema Sulejmanovica.

Moje misljenje ko ide na uzi spisak: Musa, Atic, Gegic, Lazic, Alibegovic, Penava, Kamenjas, Vrabac, Roberson (ako se odazove), Halilovic, Sejfic i Ilic. Mada ova zadnja dva su reda radi tu.
Nema postenog sutera u citavoj ekipi, bolje da Zrno, kao klasican suter, udje na uzi spisak nego Sejfic od kojeg nema nikakve koristi.
Realno gledano jedan od nasih najboljih sutera je Suljo ali sto Bekir ne zeli sa njim da pokusa izgladit odnose to je njegova krivica

Jakobsen91
Kontakt:

Post Postao/la Jakobsen91 » 28 okt 2024, 11:28

I tako prođe osam mjeseci od utakmice sa Francuskom, i znaš da idu dvije najbitnije utakmice, i ne uradiš apsolutno ništa na pojačanjima, gdje se novi naturalizovani morao izmisliti, a trebalo popričati sa igračima tipa Sulejmanović. Bukvalno svaki igrač koji može dati i 10 minuta je važan, međutim, ljudi ništa nisu uradili. E aferim. :tokralju:

Bolje da ih je Budnjo ugasio, ne boli ni poraz, koliko ova nezainteresovanost i nonšalantnost. Bekira sam branio, jer razumijem da boljeg vjerovatno i ne možemo platiti, ali ovo što su nam on i savez priredili nakon osam mjeseci je tragedija. Najgore što je utisak da je i Roberson tu, samo da se koliko-toliko zamaskira, da eto imamo bar nekog naturalizovanog, a čovjek vjerovatno i ne razmišlja doći.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 28 okt 2024, 11:29

Jakobsen91 je napisao/la:
28 okt 2024, 11:28
I tako prođe osam mjeseci od utakmice sa Francuskom, i znaš da idu dvije najbitnije utakmice, i ne uradiš apsolutno ništa na pojačanjima, gdje se novi naturalizovani morao izmisliti, a trebalo popričati sa igračima tipa Sulejmanović. Bukvalno svaki igrač koji može dati i 10 minuta je važan, međutim, ljudi ništa nisu uradili. E aferim. :tokralju:

Bolje da ih je Budnjo ugasio, ne boli ni poraz, koliko ova nezainteresovanost i nonšalantnost. Bekira sam branio, jer razumijem da boljeg vjerovatno i ne možemo platiti, ali ovo što su nam on i savez priredili nakon osam mjeseci je tragedija. Najgore što je utisak da je i Roberson tu, samo da se koliko-toliko zamaskira, da eto imamo bar nekog naturalizovanog, a čovjek vjerovatno i ne razmišlja doći.
:thumbup:

Cirkusanti, pogotovo Bekir. Hrvati vrbuju svakog igraca koji moze pomoci u dvomecu, nas debil zove igrace iz faking nase lige. Goni se u pm.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

EdinjoBos
Kontakt:

Post Postao/la EdinjoBos » 28 okt 2024, 11:32

Jakobsen91 je napisao/la:
28 okt 2024, 11:28

!!! :evil:

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 28 okt 2024, 12:30

Mi smo 1. marta već izabrali igrača, sve je bilo dogovoreno i počela je procedura rada na papirima. Ja sam svoj dio posla odradio, sada je na KSBiH, a ne želim da radim tuđe poslove i da kažem ime igrača. Izabrali smo igrača, on je pristao, Amerikanac je. To je jedan prodoran i jak igrač. Želimo igrati sa pet igrača koji mogu trčati, preuzimati i napadati protivnika u leđa, on je ta vrsta igrača.
Moze se Bekir kriviti do prekosutra, ali on nema nista s tim sto se novi Amerikanac nije zavrsio. Vjerujem da je Hr komponenta saveza 'odradila' svoje po tom pitanju i da im je vise nego ikad stalo da nas maksimalno oslabe. Zato ni ne vrijedi pratiti ove reprezentacije i trositi zivce na nesto sto nikad nece normalno profunkcionisati.

Sulejmanovic se sigurno nece odazvati dok je Bekir tu i s tim se treba pomiriti. Ovaj spisak je doslovno spoj likova koji ni u ABA2 ligi ne bi nista napravili (osim par imena). Lazic ne igra ni u kakvoj Kini, niti uopste ima klub. Frajer je odigrao par 3x3 turnira s Kinezima, ali ni tu ga nema cesto i sramota je staviti ga na spisak. Vrabac je u katastrofalnoj formi, ne moze da bude prevaga protiv Proma ili Slavije i nema sta traziti u rosteru.

Stvorila se prilika da u boljem medjusubnom omjeru protiv kilave Hrvatske odemo na prvenstvo, ali sanse za to s ovim rosterom su minimalne. U prevodu, s Nurkicem u reprezentativnom dresu smo zavrsili. Ostaju nam Amar Mehic i Elmir Dzafic kao njegove zamjene (nazalost, ali upitno da li ce nadmasiti i nivo A1 lige).

Nemamo organizatora igre (Gegic i Atic to nikad nece biti), nemamo sutera (Zrno i Gutic jos uvijek nemaju kvalitet za ovaj nivo i upitno je da li ce ga ikad imati), nemamo sigurne poene u rukama (Alibegovic i Kamenjas nemaju toliko izrazene liderske karakteristike i po pravilu ne bi smjeli biti prve opcije u napadu). Jedina sansa je da se Roberson nekako pojavi u drugoj utakmici (u sto ne vjerujem) i da ih s Musom dobijemo, a da ovi izrudare neki minimalan poraz u Hrvatskoj (jer su i Hrvati smijesni i poradjat ce se za svaki kos).

Momak koji se morao naci na finalnom spisku, a nema ga ni na ovom prosirenom je Lazar Mutic. Igra odlicnu sezonu u Belgiji i pokriva obje krilne pozicije. Svi koji su pratili Musin put kroz U selekcije sigurno ga se dobro sjecaju. Na yt se mogu naci shortsi svih njegovih poena. On i Durmo su trenutno 3x bolje opcije od Lazica i Vrabca.

slika

relativizam
Kontakt:

Post Postao/la relativizam » 28 okt 2024, 12:55

Bulic Mirza (spanska druga liga je trenutno bolji od 70% igraca sa spiska)

pozvati vrabca,Lazica,te ove iz orlovika, slavije i ostalih sela a ne pozvati ponajboljeg igraca nekog spanskog drugoligasa je za smijeh i ruganje košarci kao sportu te momcima koji se bave tim sportom.

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 28 okt 2024, 13:38

Aleksandar Lazić (Kina)

e cuj KINA... pa postoji li klub u kojem je ili je otisao turisticki u kinu... ja nigdje ne nadjoh pisani trag da je u nekom kineskom klubu :mrgreen:
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

zaostrog
Kontakt:

Post Postao/la zaostrog » 28 okt 2024, 13:58

Koga Hrvatima nema, odnosno koga ima? Njima je Jaleen Smith stranac? Pretpostavljam da igra Eurocup, pa može li se on uklopiti za ove utakmice?

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 28 okt 2024, 13:59

zaostrog je napisao/la:
28 okt 2024, 13:58
Koga Hrvatima nema, odnosno koga ima? Njima je Jaleen Smith stranac? Pretpostavljam da igra Eurocup, pa može li se on uklopiti za ove utakmice?
Moze, on je i izabrao tim izvan Eurolige da bude dostupan u reprezentaciji.
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

moreno123
Kontakt:

Post Postao/la moreno123 » 28 okt 2024, 14:21

Izgubicemo obje. Nikad gori roster. Osam mjeseci su nesposobni idioti imali vremena da nadju krstenog stranca i nista

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 28 okt 2024, 14:51

Jel ima 3 igraca na rosteru koji mogu pogodit ako su udaljeni 2m od kosa?

btw gledao sam prije 2 sedmice Arslanagica uzivo protiv Proma,jedini higlight utakmice da je promasio 4 slobodna u jednom napadu

Mogli
Kontakt:

Post Postao/la Mogli » 28 okt 2024, 15:29

Mogli je napisao/la:
11 okt 2024, 14:54
Cuvajte momci zivce i nemojte gledati Atica, Gegica i Vrabca kako izgledaju kao amateri na parketu.
:yawn:

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 28 okt 2024, 16:38

MElloo je napisao/la:
28 okt 2024, 14:51
Jel ima 3 igraca na rosteru koji mogu pogodit ako su udaljeni 2m od kosa?

btw gledao sam prije 2 sedmice Arslanagica uzivo protiv Proma,jedini higlight utakmice da je promasio 4 slobodna u jednom napadu
Ovo je naše realno stanje..Kosta ne želi da igra za BIH ,to je naš najbolji shuter.Jača liga na Kosovu od naše .

EdinjoBos
Kontakt:

Post Postao/la EdinjoBos » 29 okt 2024, 21:34

avaz: "...Kako saznajemo, naš Savez se već aktivirao u potrazi za novim košarkašem na mjestu naturaliziranog igrača, ali je pitanje kada će i da li će uopće biti to riješeno. Možda je to trebalo biti ranije riješeno. Možda, ali treba istaći i da su iz Saveza u proteklom periodu probali dovesti Nejta Mejsona (Nate Mason), koji je blistao u Turskoj, a sada igra za Dubai, te Ajzeu Tejlora (Isiah Taylor), bivšeg igrača Efesa i Žalgirisa, a sada, također, košarkaša Dubaija. Možda su mogli izvršiti veći pritisak da oni dostave potrebnu dokumentaciju. Opet, možda."

cuj mozda 😡😡😡

Nemanja86
Kontakt:

Post Postao/la Nemanja86 » 30 okt 2024, 09:47

KK_Bosna je napisao/la:
28 okt 2024, 13:38
Aleksandar Lazić (Kina)

e cuj KINA... pa postoji li klub u kojem je ili je otisao turisticki u kinu... ja nigdje ne nadjoh pisani trag da je u nekom kineskom klubu :mrgreen:
Kina 3x3 :D , blam ih napisati da čovjek aktivno igra drugi sport

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 30 okt 2024, 10:17

EdinjoBos je napisao/la:
29 okt 2024, 21:34
avaz: "...Kako saznajemo, naš Savez se već aktivirao u potrazi za novim košarkašem na mjestu naturaliziranog igrača, ali je pitanje kada će i da li će uopće biti to riješeno. Možda je to trebalo biti ranije riješeno. Možda, ali treba istaći i da su iz Saveza u proteklom periodu probali dovesti Nejta Mejsona (Nate Mason), koji je blistao u Turskoj, a sada igra za Dubai, te Ajzeu Tejlora (Isiah Taylor), bivšeg igrača Efesa i Žalgirisa, a sada, također, košarkaša Dubaija. Možda su mogli izvršiti veći pritisak da oni dostave potrebnu dokumentaciju. Opet, možda."

cuj mozda 😡😡😡
Ma nema od toga nista. Nece ga ni rijesiti do kraja kvalifikacija, kada ce ionako biti poznato da smo zbog nesposobnjakovica propustili plasman na EB.
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

dzemil
Kontakt:

Post Postao/la dzemil » 30 okt 2024, 10:40

EdinjoBos je napisao/la:
29 okt 2024, 21:34

cuj mozda 😡😡😡
Običan spin kojim pokušavaju da umire kritičare i javnost, a u suštini ništa se ne dešava. Fake news 100% Sve im po spisku a i onima koji ih podržavaju.

dzemil
Kontakt:

Post Postao/la dzemil » 30 okt 2024, 10:45

Ghuraba je napisao/la:
28 okt 2024, 12:30
Mi smo 1. marta već izabrali igrača, sve je bilo dogovoreno i počela je procedura rada na papirima. Ja sam svoj dio posla odradio, sada je na KSBiH, a ne želim da radim tuđe poslove i da kažem ime igrača. Izabrali smo igrača, on je pristao, Amerikanac je. To je jedan prodoran i jak igrač. Želimo igrati sa pet igrača koji mogu trčati, preuzimati i napadati protivnika u leđa, on je ta vrsta igrača.
Moze se Bekir kriviti do prekosutra, ali on nema nista s tim sto se novi Amerikanac nije zavrsio. Vjerujem da je Hr komponenta saveza 'odradila' svoje po tom pitanju i da im je vise nego ikad stalo da nas maksimalno oslabe. Zato ni ne vrijedi pratiti ove reprezentacije i trositi zivce na nesto sto nikad nece normalno profunkcionisati.

Sulejmanovic se sigurno nece odazvati dok je Bekir tu i s tim se treba pomiriti. Ovaj spisak je doslovno spoj likova koji ni u ABA2 ligi ne bi nista napravili (osim par imena). Lazic ne igra ni u kakvoj Kini, niti uopste ima klub. Frajer je odigrao par 3x3 turnira s Kinezima, ali ni tu ga nema cesto i sramota je staviti ga na spisak. Vrabac je u katastrofalnoj formi, ne moze da bude prevaga protiv Proma ili Slavije i nema sta traziti u rosteru.

Stvorila se prilika da u boljem medjusubnom omjeru protiv kilave Hrvatske odemo na prvenstvo, ali sanse za to s ovim rosterom su minimalne. U prevodu, s Nurkicem u reprezentativnom dresu smo zavrsili. Ostaju nam Amar Mehic i Elmir Dzafic kao njegove zamjene (nazalost, ali upitno da li ce nadmasiti i nivo A1 lige).

Nemamo organizatora igre (Gegic i Atic to nikad nece biti), nemamo sutera (Zrno i Gutic jos uvijek nemaju kvalitet za ovaj nivo i upitno je da li ce ga ikad imati), nemamo sigurne poene u rukama (Alibegovic i Kamenjas nemaju toliko izrazene liderske karakteristike i po pravilu ne bi smjeli biti prve opcije u napadu). Jedina sansa je da se Roberson nekako pojavi u drugoj utakmici (u sto ne vjerujem) i da ih s Musom dobijemo, a da ovi izrudare neki minimalan poraz u Hrvatskoj (jer su i Hrvati smijesni i poradjat ce se za svaki kos).

Momak koji se morao naci na finalnom spisku, a nema ga ni na ovom prosirenom je Lazar Mutic. Igra odlicnu sezonu u Belgiji i pokriva obje krilne pozicije. Svi koji su pratili Musin put kroz U selekcije sigurno ga se dobro sjecaju. Na yt se mogu naci shortsi svih njegovih poena. On i Durmo su trenutno 3x bolje opcije od Lazica i Vrabca.

slika

Reci to jaranu Bekiru koga braniš

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 30 okt 2024, 11:00

Nemamo mi šta tražiti protiv Hrvatske sa ovakvim rosterom, ova skupina igrača (ne računajući Musu i Robersona, a vjerovatno drugi neće biti dostupan nikako) bi se patila protiv Kipra, a kamo li šta više.

Nisu ni Hrvati neki veliki kvalitet, ali imaju barem duplo više igrača u ozbiljnijim ligama i klubovima. U normalnim državama ovi smetljari iz saveza bi bili krivično gonjeni zbog svog (namjernog) nerada.

A i Bekir je lik samo takav, frajer šuti mjesecima na ovaj cirkus i nikom ništa, doduše ima i do naših medija kojima je košarkaška reprezentacija očigledno nebitna pa se niko i ne trudi malo raskopati šta se dešava iza zavjese.

Interesuje me, ako se već zna da Roberson neće doći, jesu li mogli kontaktirati Đedovića da odigra ova dva meča? Pisalo se unazad godinama, čini mi se, da bi on mogao nastupati za nas kao naturalizovani. Plus se i sam Nihad u zadnjih mjesec-dva dosta vrtio po našim medijima (podcastima), čak je i govorio da bi volio igrati protiv Hrvatske, ali da nije imao komunikaciju sa savezom.

Moje mišljenje o njemu, kao i o ostalim "preletačima" se zna, ali ako je postojala mogućnost da sad zaigra onda bih ga zvao bez sekunde razmišljanja.
Zadnja izmjena: Raonffa, dana/u 30 okt 2024, 11:09, ukupno mijenjano 1 put.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Mocvara1991
Kontakt:

Post Postao/la Mocvara1991 » 30 okt 2024, 11:03

Jedno pitanje.

Ako ce Musa biti dostupan za uzvrat, znaci li to da ce i Hrvati moci racunati na Hezonju?

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 231983, ovisnik i 8 gostiju.