Ovo su slike netom kad se otvorilo ono kad je korona bila.admin je napisao/la: ↑30 okt 2024, 08:27Imaš na portalu adresu, imaš adresu ambasade, imaš Google maps, pa pogledaj malo ako ne vjeruješ da svaki dan prodjem tuda i da mi tik-tok ne treba.numanumaye22 je napisao/la: ↑29 okt 2024, 23:59Za Sloveniju je onda drugacije, ovdje je 6 mjeseci rok ako se odjavis, gubis.nebeskasila je napisao/la: ↑29 okt 2024, 23:53@numanumaye22
Ne gubim brate, imam pravo biti 2 godine van Slo. U te dvije godine moram odluciti da li zelim odjaviti ili se vratiti u slo.
Nemam uslov da dobijem pasos. Godisnje ne smijes biti van slo vise od 52 dana. A ja budem. Ima jos par uslova koje ne ispunjavam tako da bi trebao sad ganjati taj pasos jednu 5 godina da ga dobijem. Kolega se evo bori tri godine jos nije dobio tako da nisam htio ni pokusavati. Sa stalnima barem mogu lakse vizu dobiti ako nista drugo.
@VensanKasel imam prijatelje dole koji govore suprotno, bukvalno mi salju slike. Na Tiktoku imas friske videe gdje jedva da se vidi kraj reda. I sam sam godisnje bar jednom u Sarajevu i vidim to licno. Ovo prenose i mediji redovno logicno.
Ovako to izgleda otprilike.
![]()
![]()
Takav red nisam nikad vidio, ocigledno eto u trenutku slikanja nisam prolazio. Ali u zadnjih par godina, nikad ni dva čovjeka ispred nisam vidio. Vjerovatno su promijenili sistem rada, pa daju termine drugačije, nebitno. Ne znaci ništa.
Poenta je da se već tokom korone vidjelo da Evropi dolaze ogromni problemi, da dolazi kineska industrija da poklopi evropsku, da dolaze problemi u energetskom sektoru, štednja, rezanje, isl… i da će se znacajno prvo odraziti na imigrante i na uslove života siromašnijih slojeva (u koje spadaju ljudi koji dodju iz BiH), ko malo ima soli može pretpostaviti da medju imigrantima muslimani svih vrsta neće biti medju popularnijima, kao ni svi oni sa Non-EU regija koje nisu u fokusu (a mi hvala bogu nismo sad)…
Već u lockdownu bilo je jasno da će svuda, pogotovo u EU jačati desnica, a desnica tradicionalno nije u ljubavi sa imigrantima i da će im uvijek prvi potez po dolasku na vlast biti da zatvaraju granice i vraćaju ljude…
U tom smislu, razvoj situacije koji trenutno imamo, nije ni malo neočekivan. Ja bih da sam na mjestu nekog ko planira ići ili je tek otišao, pažljivo pratio američke izbore i dešavanja u nekih pola godine nakon njih, pa tek onda donio bilo kakvu odluku.
Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- Shategabri
- Kontakt:
Re: Chat - bez politike i ratnih prica
Koševo Zapad
- Maroon1946
- Kontakt:
Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović boraviće u dvodnevnoj službenoj posjeti našoj zemlji. Predsjednik Milatović će se sastati sa članovima Predsjedništva BiH, a zatim je planiran i bilateralni sastanak delegacija. Teme razgovora bit će jačanje političke i ekonomske saradnje dvije države i njihova zajednička europska perspektiva. U sklopu posjete Milatović će se sastati s članovima kolegija oba doma državnog parlamenta kao i sa predsjedavajućom Vijećem ministara BiH Borjanom Krišto.
Al covjek moze srati.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
U Evropi dolaze problemi a u ovoj karikaturi od države zvanoj BiH sve cvijeta. Dobro pazite momci, ne napuštajte ovu oazu. 

A nije ni ovdje Somalija kako se stalno predstavlja.
Nije naravno.
Mislim da ni u Somaliji nije moguće da obrazovani ljudi zarađuju milju i 300 a napismeni 6,7,8milja+vode državu. Možda griješim ali evo, ako neko ima informacije iz Somalije neka ih podijeli.
Mislim da ni u Somaliji nije moguće da obrazovani ljudi zarađuju milju i 300 a napismeni 6,7,8milja+vode državu. Možda griješim ali evo, ako neko ima informacije iz Somalije neka ih podijeli.

Meni je sr.ao kad mi se stari vratio u BiH, za lijecenje itd. Predstavio BiH kao da je lijecenje prasume Amazona. Elem u nedelju mi je stari imao mozdani udar, stabilizovali ga, medjutim situacija se pogorsala zbog ugruska krvi na mozgu, hitno ga moralili operirati, 5 sati trajala operacija, prezivio je (uspjesno sve proslo), i evo dokotori ocekuji da ce se skroz vratiti u normalu. Znaci vrhunski sve ljudi odradili, ne bi bolje ni u Usa prosao.
Tako ispade.

Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48
Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)
Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)
Ma jašta, i ja ga sad tek razumijem, kao i neke ranije postove tipaVivaLaStella je napisao/la: ↑30 okt 2024, 08:16Za razliku od prije sad makar mogu shvatit zašto je toliko ogorčen frajer
numanumaye22 je napisao/la: ↑03 sep 2024, 22:28Prosjecan europljanin sa 19-20 god obidje Europu s licnom kartom, pa u tim godinama meni na Jablanicko jezero otic bilo wow, 100 %, sve fakti ybg.
- Shategabri
- Kontakt:
Meni Jablanicko bilo cool sa 7 godina a i tad se na more islo svake godine. Bog zna ba gdje drug @numan zivio i kako, ima i po BiH svasta, bit ce kao mi ovaj drug iz Liberije, nije znao sta je frizider dok u Usa nije dosao. Tako da mu je sve wowJabroni je napisao/la: ↑30 okt 2024, 11:23Ma jašta, i ja ga sad tek razumijem, kao i neke ranije postove tipaVivaLaStella je napisao/la: ↑30 okt 2024, 08:16Za razliku od prije sad makar mogu shvatit zašto je toliko ogorčen frajer
numanumaye22 je napisao/la: ↑03 sep 2024, 22:28Prosjecan europljanin sa 19-20 god obidje Europu s licnom kartom, pa u tim godinama meni na Jablanicko jezero otic bilo wow, 100 %, sve fakti ybg.

Budi onda nepismen i eto uspet ces. Al eto, koliko god populisticki to izgledalo naravno da to nije istina. Dva covjeka ili tri ne cine pravilo.
- Shategabri
- Kontakt:
Meni je Njemačka, Austrija super otići onako.alemsa je napisao/la: ↑30 okt 2024, 11:33Meni Jablanicko bilo cool sa 7 godina a i tad se na more islo svake godine. Bog zna ba gdje drug @numan zivio i kako, ima i po BiH svasta, bit ce kao mi ovaj drug iz Liberije, nije znao sta je frizider dok u Usa nije dosao. Tako da mu je sve wowJabroni je napisao/la: ↑30 okt 2024, 11:23Ma jašta, i ja ga sad tek razumijem, kao i neke ranije postove tipaVivaLaStella je napisao/la: ↑30 okt 2024, 08:16Za razliku od prije sad makar mogu shvatit zašto je toliko ogorčen frajer
numanumaye22 je napisao/la: ↑03 sep 2024, 22:28Prosjecan europljanin sa 19-20 god obidje Europu s licnom kartom, pa u tim godinama meni na Jablanicko jezero otic bilo wow, 100 %, sve fakti ybg.![]()
Sve preko 10 dana, jok.
Bio sam u Austriji dvije sedmice, počelo me nervirati ono njihovo sve pod konac.
Ma dobro, ko se dočepao asfalta Njemačke poslije neke bh vukoyebine, razumijem ga.
Koševo Zapad
Odakle je rodom naš leorey?
Mogu mislit iz koje je vukoyebine kad mu je odlazak ma Jablanicko jezero wowalemsa je napisao/la: ↑30 okt 2024, 11:33Meni Jablanicko bilo cool sa 7 godina a i tad se na more islo svake godine. Bog zna ba gdje drug @numan zivio i kako, ima i po BiH svasta, bit ce kao mi ovaj drug iz Liberije, nije znao sta je frizider dok u Usa nije dosao. Tako da mu je sve wowJabroni je napisao/la: ↑30 okt 2024, 11:23Ma jašta, i ja ga sad tek razumijem, kao i neke ranije postove tipaVivaLaStella je napisao/la: ↑30 okt 2024, 08:16Za razliku od prije sad makar mogu shvatit zašto je toliko ogorčen frajer
numanumaye22 je napisao/la: ↑03 sep 2024, 22:28Prosjecan europljanin sa 19-20 god obidje Europu s licnom kartom, pa u tim godinama meni na Jablanicko jezero otic bilo wow, 100 %, sve fakti ybg.![]()

Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
I found freedom. Losing all hope was freedom.
- MilanMladenovic
- Kontakt:
Ako ima poganije zemlje/nacije.... Samo kad vidim one videe pripravljanja hrane nije mi dobro a tek ovo

Život je ovde postao nemoguć. Strašno je samo što se ljudi ne bune zbog toga.
- VivaLaStella
- Kontakt:
Nego doma sjednem, dignem regler, voterpajp i brning rege
L'art pour l'art.
SS.ba liga | ⚫🔴 Mislish United #17
L'art pour l'art.
SS.ba liga | ⚫🔴 Mislish United #17
- numanumaye22
- Kontakt:
Niposto, svi se vracaju, plata ko u Njemackoj, u BiMgu satnica 30 maraka ko i u Lidlu.

Bokte da ne znam licno bar 15 meni bliskih ljudi koji su otisli u zadnje dvije godine sa citavom porodicom i ostavili bukvalno prazne kuce, mozda bi i povjerovao forumskoj propagandi

Za info, zivio sam godinama u Sarajevu, vjv vise nego pola foruma i kad kazem da je za prosjecan Europaki grad kasabica, onda to i jeste.
Trenutno korisnika/ca: MaroonBjelave i 2 gosta.