Zbog Dubai čokoladeVensanKasel je napisao/la: ↑02 nov 2024, 12:24Pa zašto onda idu tamo ?feniksptica je napisao/la: ↑02 nov 2024, 12:23Bolje da se guze ovdje za pare nego da moraju ici u Dubai![]()
Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat - bez politike i ratnih prica
Ima jedan klub, jedan tim, s tradicijom jakom, čiji verni navijači su povezani znakom.
Pa zato nikad ne brinu, jer znaju da u tami, dokle god da postoje neće hodati sami!
"Kako se lopta nije odbila u zemlju ako ga je pogodila u ruku!?"
Pa zato nikad ne brinu, jer znaju da u tami, dokle god da postoje neće hodati sami!
Ljudi molba jedna
Dr. Kačar izdao recept za Depo Medrol kojeg je praktično nemoguće nać dole kod nas, bar na TK i u Sa gdje je traženo.
U Njem ga ima, al' ne moze se dobiti bez recepta njihovog normalno.
Ako neko zna slučajno gdje bi se moglo doć do lijeka, ukljucujuci Srbiju i Hrvatsku, bio bih mu zahvalan.
Cijena nebitna.
Dr. Kačar izdao recept za Depo Medrol kojeg je praktično nemoguće nać dole kod nas, bar na TK i u Sa gdje je traženo.
U Njem ga ima, al' ne moze se dobiti bez recepta njihovog normalno.
Ako neko zna slučajno gdje bi se moglo doć do lijeka, ukljucujuci Srbiju i Hrvatsku, bio bih mu zahvalan.
Cijena nebitna.
Ima jedan klub, jedan tim, s tradicijom jakom, čiji verni navijači su povezani znakom.
- tuzlak1987
- Kontakt:
Imena imenaVensanKasel je napisao/la: ↑02 nov 2024, 11:22Svi pišu ima ima , niko da napiše KOJI političar i KOJA missica![]()
- VensanKasel
- Kontakt:
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...
Ja cijeli ilidza ghetto obisao kad je Aki javio da ima vanila tamo i nista. 

- VensanKasel
- Kontakt:
Ovaj se otvorio u srijedu , haos majke mi stojim preko pola sata u redu , Leorey na aparatima ima se može se u Bosni i Hercegovini 

- numanumaye22
- Kontakt:
Ovo u Srbiji, sto im je Tito sagradio, tako je i ostalo, isto je i kod nas sve. Oronule fasade i slicno. Pri novim radovima neko debelo napunio dzepove, stedio na materijalu, standardno, jugoslavenski, komunisticki...jadan narod.
Vauu ima kola od vanilije i Dr Pepper u jednoj radnji u drzavi. Ovako je i Juga slavila kad su joj banane dosle.
Vauu ima kola od vanilije i Dr Pepper u jednoj radnji u drzavi. Ovako je i Juga slavila kad su joj banane dosle.

- VensanKasel
- Kontakt:
Dođi sine dođi ostao si željan Jablaničkog jezera.
Ne može New York da zamjeni Jablaničko
Ne može New York da zamjeni Jablaničko

I found freedom. Losing all hope was freedom.
TefalTava je napisao/la: ↑01 nov 2024, 17:53U Sarajevu je gora stvar veci im je strah od inspekcije jer jedino ovdje i radi svoj posao u čitavoj državi, i mozda jos u Tuzli tu mislim na grad a ne kanton, jer ovdje je npr. zatvorio mm na stupu koji je godisnje imao milionski obrt u prodaji pite ljudi su tepsije pite imali unaprijed prodane po nekoliko sati tolika je bila navala, i radnice dale kolektivni otkaz krajem aprila i dosao na los glas i morao zatvoriti radnju, u Sarajevu je gore otici na los glas onda od tebe bjeze svi i propadas kao sa pjesmom
sto se tice bolovanja sa doznakama ti ne smije niko odbiti platu znam sve slučajeve od call centara do ostalih privatnih firmi gdje su ljudi normala koristili sve svoje benefite, zadnje tri cetori godine su ljudi postali haos kurceviti u svojim pravima i neka su zato se konzum i ostale prodavnice raspadaju jer nemaju radnika niti ih zele da plate
Kad si na minimalcu koji ide na banku ti sa doznakamaozes guzicu obrisati kada ti to odbija sa onog sto ti dobijes na ruke

Razlika je samo ako si na bolovanju dovoljno dugo da udes u taj dio koji ti ide na banku ali i tada postoje nacini da ne naplatis

- numanumaye22
- Kontakt:
Kod nas je i dalje koverta majka. Osigura te na minimalac a ostalo u koverti. Pa tako rade IT firme, kud ces dalje, puno mu poreza platiti na 4500 KM neto.
Najjace je kad radnik sam zovne inspekciju a oni nece da dodju, pinka se platila

Najjace je kad radnik sam zovne inspekciju a oni nece da dodju, pinka se platila

- VensanKasel
- Kontakt:
Nayebao si Leorey , moraš shvatiti da nisi Švabo kad tad će doći naplata

- numanumaye22
- Kontakt:
Sta kazu, Bake, Seka i Kurir?VensanKasel je napisao/la: ↑02 nov 2024, 16:30
Nayebao si Leorey , moraš shvatiti da nisi Švabo kad tad će doći naplata![]()
Meanwhile:
Kenya and Germany 3 weeks ago signed 'an ambitious' labour migration deal that is set to offer jobs to both skilled and semi-skilled Kenyans to work and live in the European nation

Tipicna bogata zemlja. Fali ljudi. E sad po vasem se sve urusava, fabrike se zatvaraju a ovi pocinju uvoziti radnike cak iz Kenije. Nesto ne stima, neko laze.

- VensanKasel
- Kontakt:
Fali i nama , eto u hotelu Nomad ma Bjelašnici kuhari sa Mauricijusa , na aerodromu u restoranu isto kuhari sa Mauricijusa , u praonici iz Nepala i Burundija . To je što ja znam .numanumaye22 je napisao/la: ↑02 nov 2024, 17:10Sta kazu, Bake, Seka i Kurir?VensanKasel je napisao/la: ↑02 nov 2024, 16:30
Nayebao si Leorey , moraš shvatiti da nisi Švabo kad tad će doći naplata![]()
Meanwhile:
Kenya and Germany 3 weeks ago signed 'an ambitious' labour migration deal that is set to offer jobs to both skilled and semi-skilled Kenyans to work and live in the European nation![]()
Tipicna bogata zemlja. Fali ljudi. E sad po vasem se sve urusava, fabrike se zatvaraju a ovi pocinju uvoziti radnike cak iz Kenije. Nesto ne stima, neko laze.![]()
E sad po tebi mi smo hala Evrope , a uvozimo radnike iz Mauricijusa , Nepala i Burundija . Nešto tu ne štima , neko laže

A šta misliš za koga rade te IT firme i ko u stvari izbjegava plaćanje tog poreza?numanumaye22 je napisao/la: ↑02 nov 2024, 16:29Kod nas je i dalje koverta majka. Osigura te na minimalac a ostalo u koverti. Pa tako rade IT firme, kud ces dalje, puno mu poreza platiti na 4500 KM neto.![]()
Najjace je kad radnik sam zovne inspekciju a oni nece da dodju, pinka se platila![]()
- VensanKasel
- Kontakt:
Glavni grad države

Kakvo ograđivanje , milijarde

Berlin Brandenburg najveća sramota europskog zrakoplovstva
Njemačka sramota
Te 2006. godine plan je bio da se aerodrom izgradi 2011. godine uz proračun od 2,8 milijardi EUR. FBB je pronašao ova sredstva prvenstveno iz kredita.
Već tijekom gradnje uvidjelo se da projekt neće koštati samo 2,8 milijardi EUR, pa je već 2012. trošak izgradnje porastao na 4,3 milijarde EUR. Tijekom godina projekt je gutao sve više novaca. Radi njega je promijenjen čak i federalni zakon, Europska Unija je nekoliko puta ozbiljno „zažmirila na oba oka“ te dozvolila enormne državne i federalne garancije, po načelu „Quod licet Iovi, non licet bovii“, kojeg smo toliko puta bili svjedoci, a BBA je definitivno „najsvjetliji“ primjer ovog ponašanja Unije.
FBB od 2.5.2016. isplaćuje kompenzaciju Deutsche Bahnu za nekorištenje izgrađenog željezničkog kolodvora ispod neotvorenog terminala, koji je dovršen 30.10.2011. na dan prvotnog plana otvaranja.
Tijekom godina su se otkrivali sve veći problemi, kako u planiranju i provedbi projekta, tako i u izgradnji, tisuće nepravilnosti, arhitektonskih promašaja (glavni propust je bila pogrešno protupožarno rješenje, ali bilo je i stotine drugih velikih propusta), građevinskih propusta, slabog ili nikakvog nadzora, nedostatka dokumentacije, korupcije, čak i ozbiljnih krađa. Pa je projekt konstantno i višekratno prolongiran. Na koncu će se BBA otvoriti 31.10. ove godine, nakon „samo“ 9 godina kašnjenja, a cijeli projekt će koštati 10,3 milijardi EUR. Skoro 4 puta prvotno planirane cijene. Covid-19 je stvorio dodatne gubitke za Tegel i Schönefeld, te će još neko vrijeme stvarati i gubitke za BBA. Procjenjuje se da će u 2021. BBA izgubiti 375 milijuna EUR, a potrebno je i 552 milijuna za stabilizaciji gubitka putnika. Izračunati su i novi troškovi otvaranja, pa se pretpostavlja da će u končanici BBA progutati 11 do 12 milijardi EUR.
Nemoj ga vise, momak bunca. Pobjeze kad si spomenuo da uvozimo i mi radnikeVensanKasel je napisao/la: ↑02 nov 2024, 17:42
Glavni grad države![]()
![]()
![]()
Kakvo ograđivanje , milijarde![]()
Njemačka sramota
Te 2006. godine plan je bio da se aerodrom izgradi 2011. godine uz proračun od 2,8 milijardi EUR. FBB je pronašao ova sredstva prvenstveno iz kredita.
Već tijekom gradnje uvidjelo se da projekt neće koštati samo 2,8 milijardi EUR, pa je već 2012. trošak izgradnje porastao na 4,3 milijarde EUR. Tijekom godina projekt je gutao sve više novaca. Radi njega je promijenjen čak i federalni zakon, Europska Unija je nekoliko puta ozbiljno „zažmirila na oba oka“ te dozvolila enormne državne i federalne garancije, po načelu „Quod licet Iovi, non licet bovii“, kojeg smo toliko puta bili svjedoci, a BBA je definitivno „najsvjetliji“ primjer ovog ponašanja Unije.
FBB od 2.5.2016. isplaćuje kompenzaciju Deutsche Bahnu za nekorištenje izgrađenog željezničkog kolodvora ispod neotvorenog terminala, koji je dovršen 30.10.2011. na dan prvotnog plana otvaranja.
Tijekom godina su se otkrivali sve veći problemi, kako u planiranju i provedbi projekta, tako i u izgradnji, tisuće nepravilnosti, arhitektonskih promašaja (glavni propust je bila pogrešno protupožarno rješenje, ali bilo je i stotine drugih velikih propusta), građevinskih propusta, slabog ili nikakvog nadzora, nedostatka dokumentacije, korupcije, čak i ozbiljnih krađa. Pa je projekt konstantno i višekratno prolongiran. Na koncu će se BBA otvoriti 31.10. ove godine, nakon „samo“ 9 godina kašnjenja, a cijeli projekt će koštati 10,3 milijardi EUR. Skoro 4 puta prvotno planirane cijene. Covid-19 je stvorio dodatne gubitke za Tegel i Schönefeld, te će još neko vrijeme stvarati i gubitke za BBA. Procjenjuje se da će u 2021. BBA izgubiti 375 milijuna EUR, a potrebno je i 552 milijuna za stabilizaciji gubitka putnika. Izračunati su i novi troškovi otvaranja, pa se pretpostavlja da će u končanici BBA progutati 11 do 12 milijardi EUR.

Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
- VensanKasel
- Kontakt:
- numanumaye22
- Kontakt:
Nije ti lako definitivno, manu trazit jednoj Njemackoj i zasto je lose tu biti, a zivit bukvalno u protektoratu te Njemacke i Amerike.DamirT je napisao/la: ↑02 nov 2024, 17:45Nemoj ga vise, momak bunca. Pobjeze kad si spomenuo da uvozimo i mi radnikeVensanKasel je napisao/la: ↑02 nov 2024, 17:42
Glavni grad države![]()
![]()
![]()
Kakvo ograđivanje , milijarde![]()
Njemačka sramota
Tijekom godina su se otkrivali sve veći problemi, kako u planiranju i provedbi projekta, tako i u izgradnji, tisuće nepravilnosti, arhitektonskih promašaja (glavni propust je bila pogrešno protupožarno rješenje, ali bilo je i stotine drugih velikih propusta), građevinskih propusta, slabog ili nikakvog nadzora, nedostatka dokumentacije, korupcije, čak i ozbiljnih krađa. Pa je projekt konstantno i višekratno prolongiran. Na koncu će se BBA otvoriti 31.10. ove godine, nakon „samo“ 9 godina kašnjenja, a cijeli projekt će koštati 10,3 milijardi EUR. Skoro 4 puta prvotno planirane cijene. Covid-19 je stvorio dodatne gubitke za Tegel i Schönefeld, te će još neko vrijeme stvarati i gubitke za BBA. Procjenjuje se da će u 2021. BBA izgubiti 375 milijuna EUR, a potrebno je i 552 milijuna za stabilizaciji gubitka putnika. Izračunati su i novi troškovi otvaranja, pa se pretpostavlja da će u končanici BBA progutati 11 do 12 milijardi EUR.![]()

Niko ne negira korupciju u bilo kojoj zemlji, svugdje postoji, niti jedan politicar nije cvjecka ni u Americi i Njemackoj a ni u BiH, ali u jakim drzavam to ne tangira ljude koji i i dalje normalno zive i imaju relativno vecina visok standard i normalan zivot. Problem je kad te kradu a nemas nista, srednji stalez kod nas skoro pa ne postoji. Ili imas ili nemas, kad to rjesimo bit ce ljepse zivjeti i u Bejha. Ali dok smo protektorat i dok te cuva EUFOR, dok imas i dalje visokog predstavnika i OHR, neces maketi nigdje i ostat cemo i dalje ista hala. Tj zadnja rupa u Europi.
Mi uvozimo radnike jer jednostavno nemamo vise mladih radnika koji ce pustiti da budu izrabljeni za crkavicu. Njemacka, Amerika i ostale bogate zemlje uvoze ljude jer proizvode sve zivo od motora za avione, do usisivaca za tvoju kucu, i otvaraju firme i onda logicno moras popunit radna mjesta da bi odrzao ekonomiju. Ovo ne trebas biti neki strucnjak da bi znao.
Kod nas da Eufor napusti drzavu, izbio bi ti gradjanski rat za 2 dana.

Institucije BiH na toalet papir troše 255 hiljada KM
Za nabavku toalet papira i ubrusa potpisan je i zakljucen ugovor sa firmom "Defter d.o.o" iz Sarajeva a ukupna vrijednost sporazuma je 255.335 KM.

Trenutno korisnika/ca: enobarca, VensanKasel i 6 gostiju.