i onda jednu vecer odluci banat pola foruma zbog navijackih po.djebavanja

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Dogodine u Prizrenu.
Znaci da mnogi od nas stavljaju kes na njega. Nista vise.RobertHrkac555 je napisao/la: ↑04 nov 2024, 20:21Ja pratim kvote na bet365. Jučer na Trumpa bilo 1.72 a trenutno na Trumpa 1.61. Pa ako to nešto znači
To je Amerika i sve je unaprijed planiranoMadal je napisao/la: ↑04 nov 2024, 20:36Realno vanjska politika se ne mijenja znacajno bilo kojim predsjednikom. USA ima utabane ciljeve i planove vanjske i politike i ne mijenja se to preko noci sa novim predsjednikom, nisu oni po tom pitanju kao ostale drzavice.
Pitanje je samo jel ide 2 milijarde naoruzanja za Ukrajinu ili tek pola milijarde i sl. "finese".
Vezano za nas, Srbi svrsavali kad je Trump bio i popusili ga, mi svrsavali na Bidena i popusili ga.
Pa popije i admin jbg, nije ni on svetactutankamon1905 je napisao/la: ↑04 nov 2024, 20:18A gledaj admina sto se prikljucio razgovoru o politickim i ratnim pricama na temi chat- bez politike i ratnih prica
i onda jednu vecer odluci banat pola foruma zbog navijackih po.djebavanja![]()
Pa nije nebitno ali je cinjenica da za iste strane na svim frontovima natežu. Nekom bi demokrati dali vecu podrsku, a republikanci manju i obrnuto. I to tim ljudima znaci puno. Tipa Ukrajincima vjerujem nije isto jer nece sigurno dobijati finansijsku podrsku od Trumpa kao od Bidena. Ali nece ih Trump sigurno pustiti da ih Rusi pregaze.
Entiteti su neprirodni, nametnuti teritorijalni elementi. Nametnuti genocidom i etnickim ciscenjem.
Ja samo jos znam za Nigeriju gdje bukvalno slicna situacija, 3 naroda, 3 razlicite glave. Gdje Muslimani Nigerije zele da ocuvaju drzavu u cijelini a ostala dva naroda zele da je razbijuFKBilder je napisao/la: ↑04 nov 2024, 21:09Entiteti su neprirodni, nametnuti teritorijalni elementi. Nametnuti genocidom i etnickim ciscenjem.
BIH nikada nije bila konfederacija nicega, niti ce biti. Ona je jedna drzava i ostace.
Nema to toliko veze sa kvalitetom zivota u BiH je problem zelja za razbijanjem drzave i separatizam. Ima toga po svijetu ali kod nas je bas izrazeno.
alemsa je napisao/la: ↑04 nov 2024, 21:50Sumnjam da ce u BiH bilo ko od ovo dvoje pogorsati politicku situaciju (ovaj je vec bio pa se nista nije desilo). Evropa u cijelini je postala anti-ratna, nije vise vulkan nepretljivosti sukoba, i ovo u Ukrajini jedva ceka da se zavrsi.
Za Americko drustvo ovo su najveci izbori za mog zivota do sad, nikad drustvo nije bilo ovako politicki podjeljeno (maximalno). I ovo se kuha vec 10 godina, kad je pocelo sa anti-bijelackom retorikom, anti-police, white privilege vamo tamo, pa su bijelci samo sutili ali odgovorili Trumpom prvi put, da bi se ovi jos vise razbizdili. Pa woke pa zadnje 4 godine, sad bukvalno na jednoj raskrnici gdje ima samo lijevo ili desno, kojom ce stazom drzava krenuti a i drustvo.
Nije bitno uopstenumanumaye22 je napisao/la: ↑04 nov 2024, 21:37Naravno da je i za BiH bitno i da se prati, pa ameri su ti i izmislili Dejton i napravili protektorat, naravno da se njih pita za sve. BiH je americki projekat, tj citava Juga je, to su cinjenice. Druga stvar je sad sto njima puca qita za nama od 96'.