Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Kajzer10
Kontakt:

Re: Chat - bez politike i ratnih prica

Post Postao/la Kajzer10 » 04 nov 2024, 17:11

Jel ti Aleme razumijes da ljudi oko Trumpa puse pricu o nacizmu, bio laboratorijama i da male Ruse bacaju lavovima. Dakle ne pricamo o blogu Rajka Vasica nego malo jacim Republikancima. Ja ne znam kako je to onda argument u njegovu korist. Sta, Rusi se prepali takvih? On ne pokazuje snagu pa da snagom odvraca od rata, nego radi appeasement politiku. Nije to pozitivan termin i izmislili su ga pametni ljudi za osobe poput Trumpa i jos poneke koji su svojom politikom doveli do drugog svjetskog rata.

To sto ovi nisu napali u njegov mandat ne mora znaciti nista. Mozda jednostavno nisu bili spremni, jer su napali full. Nije to hocemol sutra, hocemo.

Samo mi nema bas logike da su ga se prepali, a ne sjecam se ni bilo kakvog konkretnog poteza Trumpa koji je valjda odvratio Ruse.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 04 nov 2024, 17:24

alem ocigledno cita neki teksaski kurir cim tako vjeruje u bajke koje govori

rusi otvoreno navijaju za trumpa, svaka rasprava na tu temu tu zavrsava, neki dan kad je proletio kontra rusa u nekoj izjavi rusi ga jos pravdaju, da zaustavice rat tako sto ce dat sve agresoru, pa onda ih jos osnaziti da to urade i 2, 3 put

huupmil
Kontakt:

Post Postao/la huupmil » 04 nov 2024, 17:26

A sta toliko Bosni i Hercegovini fali i sistemu entiteta ili u perspektivi konfederacije ?
Eto Srbija -- C gora -- Makedonija -- Albanija su kao politicki stabilne zemlje i ne vidim neku prednost kvaliteta zivota u odnosu na BIH

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 04 nov 2024, 17:32

Jabroni je napisao/la:
04 nov 2024, 17:00
alemsa je napisao/la:
04 nov 2024, 16:57
Konkretne? Pa vidjelo smo 4 godine njegovog mandata i 4 godine demokrata, mozda ne bude nista drugacije ako on bude izabran, i to stoji ali s njim makar ima ta kako bi reko mogucnost da ce mozda nesto biti drugacije dok s ovim s obzirom na zadnje 4 godine, je ta mogucnost daleko manja. Znaci cisto uzevsi u obzir fakticka desavanja.
Malo mi je čudno da baš nijednu odluku ne spomeneš a imaš takav stav :hmmmmm:
Zelis konkrentno gdje pokazuje da je tezio miru jel? Hajde eto sukob sa Iranom, kad su im Ameri oborili helikopter, pa ga je nazvao Iranski predsjednik i rekao "imamo i mi ponos i narod kojem moramo odgovoriti, ne mozete to tek tako", Trump rekao ok, sklonit cu ljude sa baze gadjajte nam bazu da smo kvita, to su i ucinili (niko nije pogino), to imas dokumentovano.

Jabroni
Kontakt:

Post Postao/la Jabroni » 04 nov 2024, 17:39

alemsa je napisao/la:
04 nov 2024, 17:32
Zelis konkrentno gdje pokazuje da je tezio miru jel? Hajde eto sukob sa Iranom, kad su im Ameri oborili helikopter, pa ga je nazvao Iranski predsjednik i rekao "imamo i mi ponos i narod kojem moramo odgovoriti, ne mozete to tek tako", Trump rekao ok, sklonit cu ljude sa baze gadjajte nam bazu da smo kvita, to su i ucinili (niko nije pogino), to imas dokumentovano.
Ček ti misliš na atentat Soleimanija? :rol:

Odustajem
Zadnja izmjena: Jabroni, dana/u 04 nov 2024, 17:47, ukupno mijenjano 2 puta.

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 04 nov 2024, 17:40

Pa to Iranci imaju sa Netyanahuom, bukvalno isto. Jel i on covjek mira?

Roknes ljudima prvog covjek vojske, bez ikakve potrebe, i kad ti ljudi odgovore bezvezno i bezbolno, a ti ne uzvratis, ti si tu neka mirotvorna i razumna strana. :rol:

Pa isto ko i sa Netyanahuom. 1/1

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 04 nov 2024, 17:42

alemsa je napisao/la:
04 nov 2024, 14:22
CAGarfia je napisao/la:
03 nov 2024, 02:25

Ovo ako je tačno, a vjerovatno jest jer je Ann Selzer najtačnija što se anketiranja tiče, Kamala će otresti pod sa Trumpom u utorak.
Iowa ti ima 6 glasova/delegata

Ove izbore su bitni (kako stvari do sad stoje)
Nevada
Arizona
Georgia
Michigan
Wisconsin
Pennsylvania

Trump ce uzeti vjerovatno Arizonu, Wisconsin, dok Kamala Michigan i Nevadu. Trump je vrlo moguce da ce uzet Georgiju, sta ostavlja da bi Pennsylvania mogla odluciti izbore.
Mislim da je Trump bio u blagoj prednosti u Nevadi ali da nece uzeti Wisconsin mada sve je to jako blizu, zaboravio si jednu a to je North Carolina koja je najbitnija poslije Pennsylvanie.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 04 nov 2024, 17:50

Trump je 2017 oborio rekord sto se tice bacanja bombi. 20% vise nego Obama 2016. To je Trump samo pokazao da je on najbolji u bacanjima bombi, nema boljeg.
Sad ozbiljno, nema veze ko pobjedi, ovo ratovi i to se nece promjenuti. Ista kari.na

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 04 nov 2024, 17:50

Jabroni je napisao/la:
04 nov 2024, 17:39

Što ne spomeneš da je naredio atentat Soleimanija, što je izazvalo najveći napad Irana (ikoga tačnije) na američke baze u historiji?

jadna majko ako ti je to najveća odluka i da radi toga misliš da je lik mirotvorac.

ček ti na to konkretno obaranje misliš? :rol:
Odustajem
Pa postoji track record i jednih i drugih. Evo nije mirotvorac ok, jel bilo ratova na ovom nivou? Nije. Sad perfidno ofiras mene a ti se bavis hipotezama (desilo bi se bez obzira) a ja cinjenicima. Zasto postoji credit score onda? Kome ce banka dati prije kredit osobi koja je sve placala na vrijeme isplacivala kredit prije ili osobi koja ima 2 kredita ne isplacena, kasnio s ratama itd. jer jebga desilo mu se ostao bez posla.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 04 nov 2024, 18:29

MortemHz je napisao/la:
04 nov 2024, 17:42

Mislim da je Trump bio u blagoj prednosti u Nevadi ali da nece uzeti Wisconsin mada sve je to jako blizu, zaboravio si jednu a to je North Carolina koja je najbitnija poslije Pennsylvanie.
Ne smatram NC i MN swing states, zato ih nisam ni nabrojo. NC ce za Trumpa, Minnesota za Kamalu

Jabroni
Kontakt:

Post Postao/la Jabroni » 04 nov 2024, 18:31

Ne znam šta hoćeš da ti odgovorim.
Ja te pitam po čemu je Trump mirotvorac, ti kažeš jer je roknuo Iranskog generala bez da je izazvao rat? Jel realno da ne shvataš koliko je ta izjava kontradiktorna sama po sebi?

Ko da te haver ubjeđuje da ti je dobar haver jer ti je mlatnuo ženu a nisi se razveo

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 04 nov 2024, 18:44

Jabroni je napisao/la:
04 nov 2024, 18:31
Ne znam šta hoćeš da ti odgovorim.
Ja te pitam po čemu je Trump mirotvorac, ti kažeš jer je roknuo Iranskog generala bez da je izazvao rat? Jel realno da ne shvataš koliko je ta izjava kontradiktorna sama po sebi?

Ko da te haver ubjeđuje da ti je dobar haver jer ti je mlatnuo ženu a nisi se razveo
Ok ali ti ne svatas onda sta ti ja govorim. Evo veci je mirotvorac od ovih na vlasti s obzirom na fakt da nije bilo ovoliko svijetske nestabilnosti. Mozda je slucajno, mozda nije, mozda su Bidena smatrali slabicem, mozda i nisu, mozda se jednostavno tako poklopilo/desilo, sve to ti daje za pravo da barem pomislis da je veca mogucnost da ce opet biti stabilnije pod ovim prvim, sto ne mora znaciti da hoce. Ti i ja se druzimo 5 godina, nikad nisi kasnio dolazis tacno na vrijeme vazda, a @rio hoce i izraditi dodje ne dodje, koga cu prije zvati ako mi nesto treba da je pouzdaniji, sto ne znaci da ce ispostaviti.

****.ti i Trumpa realno ali me ovako neke stvari bas tjeraju da sam pro-Trump, isti razlog zasto sam i presao u Republikance tamo 2018-e, prvo jer su ovi podudalili, (otisli skroz/previse u lijevo) a drugo jer su bili nerealno neprevadni prema njemu, gdje sam licno gledao sta coj'k kaze a medije izokrenu kontekst i naprave ga nazor rasistom, da je rekao sto nije itd. Necu da budem dio toga. Ok je nekog nepodnositi ali da forsiras nesto sto nije, nije.

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 04 nov 2024, 18:52

Ako nista vala jake uniforme i stil, od Hugo Bossa pa na dalje, to im se mora priznat hihi.

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 04 nov 2024, 18:52

Srecom pa Republikanci nisu otisli previse desno, od ovih ne prave komunjare, ne izvrcu i ne spinuju, pa ni Obama nije bio Stalin. Al nek su ovi budalu prikazali kao jos vecu budalu.

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 04 nov 2024, 18:56

Ako pop.usi Trump bit ce mi drago samo zbog Elona, tek ce onda da kmezi, i da nova vlada onda preispita njegov Space X, ostale tajne programe i slicno. Zato se i ukljucio u kampanju. Lik prvo pretplatio Twitter sa 44 milijarde, cijena prava bila upola manja, a sad bukvalno ne vrijedi ni 10 milijardi. :rol: :tokralju:
The new valuation from Fidelity implies that it believes X is now worth just $9.4 billion — a far cry from the $44 billion that Musk paid.
:bow:

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 04 nov 2024, 19:08

Kajzer10 je napisao/la:
04 nov 2024, 18:52
Srecom pa Republikanci nisu otisli previse desno, od ovih ne prave komunjare, ne izvrcu i ne spinuju, pa ni Obama nije bio Stalin. Al nek su ovi budalu prikazali kao jos vecu budalu.
Oni su se malo distancirali od svojih statova, posebno religijoznih, prije ti je bila direktna jaka povezanost, oni su bili stranka elite/bogatih i farmera, dok su demokrate bile stranka siromasnih i srednje/radnicke klase. Danas su ti republikanci stranka srednje/radnicke klase i elite, dok su demokrate siromasnih i visoke srednje/klase - white collar.

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 04 nov 2024, 19:22

I found freedom. Losing all hope was freedom.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 04 nov 2024, 19:33

:lol:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

jedanjeborac
Kontakt:

Post Postao/la jedanjeborac » 04 nov 2024, 20:01

Čekamo predsjednika Trampa.
Donalde zalilaj.
Za Srbiju!

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.