BH klubovi u Evropi 24/25

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Platonova
Kontakt:

Re: BH klubovi u Evropi 24/25

Post Postao/la Platonova » 25 okt 2024, 09:24

DamirT je napisao/la:
25 okt 2024, 08:47
Tesko ce im biti na Islandu. Hladno, vjestacka trava pretpostavljam, a i Vikingur ima sansu za prolaz. Volio bi neku pobjedu Borca, pa i X, ali tesko.
Upravu si 101% ! Svima je gore jako teško igrati, faktički kao na betonu da igraš, ali čini mi se da je na Islandu za nijansu umjerenija klima nego na Farskim ostrvima...uglavnom , jako teško gostovanje sa te strane, a što se tiče kvaliteta to je definitvno na strani Borca...
VOLIMO PUNK I BANJALUČKOG BORCA !

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 25 okt 2024, 09:53

Bistrik je napisao/la:
25 okt 2024, 08:41
Prestigli smo Farska ostva i Kazahstan- F. ostrva nemaju predstavnika u Europi a Kazhstan ima Astanu. Nadam se još kojem dobrom rezultatu.
Što se tiče takmičenja, mi smo "eksperti" da omalovažimo ili dižemo bez potrebe. Ovo je jako takmičenje ima jakih Europskih ekipa a eto što neko napisa što se Rijeka i Hajduk nisu plasirali kad je tako lahko ili srbijanski predstavnici.
Realno to je glupo poređenje ko god da je napisao.
Da su Rijeka, Hajduk ili srbijanski predstavnici krenuli u kvalifikacije kao prvaci vjerovatno bi igrali bar konferencijsku ligu.
Isto tako, da je Borac krenuo u kvalifikacijama za Konf.ligu, ispao bi bas kao i Zrinjski, Sarajevo i Velez, prije ili kasnije i ne bi vidio grupnu fazu.
Tako da poređenje je besmisleno.

Sto se tice rezultata Borca ove sezone oni su svakako vrijedni pohvale. Istina da su imali i sreće tokom ždrijeba. Naumpade mi samo da je Zrinjski prošle godine izvukao AstonVillu, Twente (ili je bio neki dr.nizozemski klub). Nekada stvarno treba imati i sreće.

Najvažnije da se pokazalo, i Zrinjski prošle godine i Borac ove godine, da se itekako moze igrati i da naši klubovi nisu zalutali u Europi kao sto neki tvrde.

Isto tako, pisao sam mnogo ranije da je naša liga iz godine u godinu sve jača i da će to jos vise biti od narednih sezona kada se smanji na 10 timova. Smanjenje lige je bio pun pogodak i to se znalo još u prahistoriji. Samo sto našim neznalicama u savezu treba par desetljeća da skontaju neke stvari.

exFighter1926
Kontakt:

Post Postao/la exFighter1926 » 25 okt 2024, 11:12

Antikloc je napisao/la:
02 sep 2024, 11:55
DamirT je napisao/la:
31 avg 2024, 20:21
Utakmice Borca:

3.10 Panathinaikos kuci
24.10 Apoel gosti
7.11 Vikingur gosti
28.11 Lask kuci
12.12 Shamrock gosti
19.12 Omonija kuci
Maximalno 1 bod. Protiv Omonie kuci,to je jedina sansa. :mrgreen:
Pozdrav za momka :bih:

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 25 okt 2024, 11:31

Cestitke za Borac
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Bistrik
Kontakt:

Post Postao/la Bistrik » 25 okt 2024, 11:45

hurem je napisao/la:
25 okt 2024, 09:53
Bistrik je napisao/la:
25 okt 2024, 08:41
Prestigli smo Farska ostva i Kazahstan- F. ostrva nemaju predstavnika u Europi a Kazhstan ima Astanu. Nadam se još kojem dobrom rezultatu.
Što se tiče takmičenja, mi smo "eksperti" da omalovažimo ili dižemo bez potrebe. Ovo je jako takmičenje ima jakih Europskih ekipa a eto što neko napisa što se Rijeka i Hajduk nisu plasirali kad je tako lahko ili srbijanski predstavnici.
Realno to je glupo poređenje ko god da je napisao.
Da su Rijeka, Hajduk ili srbijanski predstavnici krenuli u kvalifikacije kao prvaci vjerovatno bi igrali bar konferencijsku ligu.
Isto tako, da je Borac krenuo u kvalifikacijama za Konf.ligu, ispao bi bas kao i Zrinjski, Sarajevo i Velez, prije ili kasnije i ne bi vidio grupnu fazu.
Tako da poređenje je besmisleno.

Sto se tice rezultata Borca ove sezone oni su svakako vrijedni pohvale. Istina da su imali i sreće tokom ždrijeba. Naumpade mi samo da je Zrinjski prošle godine izvukao AstonVillu, Twente (ili je bio neki dr.nizozemski klub). Nekada stvarno treba imati i sreće.

Najvažnije da se pokazalo, i Zrinjski prošle godine i Borac ove godine, da se itekako moze igrati i da naši klubovi nisu zalutali u Europi kao sto neki tvrde.

Isto tako, pisao sam mnogo ranije da je naša liga iz godine u godinu sve jača i da će to jos vise biti od narednih sezona kada se smanji na 10 timova. Smanjenje lige je bio pun pogodak i to se znalo još u prahistoriji. Samo sto našim neznalicama u savezu treba par desetljeća da skontaju neke stvari.
Dobro. Ali recimo Rijeka je ispala od Olimpije nije sad ispala od ekipe iz lige petice.

Riziko
Kontakt:

Post Postao/la Riziko » 25 okt 2024, 14:54

U kvalifikacijama lige evrope, a posebno konferencije, možete svako izbaciti, a možeš i ti svakog izbaciti.
Pod svako mislim na istok evrope, skandinaviju prije svega.
Eto Andora izbacila Veleža, rurinski. Oni su zapad evrope, ali ipak Andora.
Hoću reći, za evropsko ljeto uz dobru priprenu, moraš i sreće imati, što sa pojačanjima, što sa dvomečom. Da ti uđe neka frljoka, da protivnik prečku pogodi, itd...
Kao što se BiH klibovi spremaju za evropu preko ljeta, jer finansijski puno znači, tako i ostali iz manjih liga gledaju to ko neku šansu.
[quote=Convicts1988 post_id=7332615 time=1573391939 user_id=33799]
Da Bog da Borac popisa oba sarajevska kluba i osvoji titulu :pray:
[/quote]

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 25 okt 2024, 16:24

Kolika je steta ono ispadanje Veleza od Intera...
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Sektor11
Kontakt:

Post Postao/la Sektor11 » 25 okt 2024, 16:25

Kvalifikacije su zakon, sta god ko pricao. Uvek bih pre izabrao da se krene od pocetka kvalifikacija nego od PO ili grupa. Evo samo za primer, Srbija je najveci uspeh imala kada su Zvezda i Partizan igrali kvalifikacije i usli u grupe. Zvezda je 4 godine zaredom pobedjivala u kvalifikafijama. Upadnes u grupe i izvuces neki bod, gradis sto klupski, sto nacionali koeficijent.

A sad ista ova Zvezda udje direktno u LS i 0 bodova, a treba da se brani koeficijent a to ne mozes bez pobeda . Sledece sezone ce Zbezda od 2 kola u kvalifikacije ali ce verovatno biti povlascena u svakom kolu, sto je sjajna stvar iz vise uglova, osvajace se bodovi, i ucice se spreman u grupe nekog takmicenja. Morace se ozbiljnije uci u sezonu.

Bolje da se krene od prvog kruga kvalifikacija i izvlace maltezani, farani, kazahstanci i slicni, i pobediti neku utakmicu, uzeti neki bod nego odma u grupe ili PO i popusiti ga posteno

DaVinci
Kontakt:

Post Postao/la DaVinci » 25 okt 2024, 16:27

Alipasino je napisao/la:
25 okt 2024, 06:27
Halo mani suplje cestitaj i vozdra.Uzese ljudi 5 miliona Eura a uzece i jos i to je to.I nije bas lako pobjedit u gostima Apeola prvaka Kipra.Sa tih dogurace na 6 minimalno to je 12 miliona Sabane pa ti skontaj sta mogu sa tim parama.
Mogu dosta al' nece nista ... euri ce se rastalit' prije neg' sto legnu na racun ... :zviz:
'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock

Srebrenko
Kontakt:

Post Postao/la Srebrenko » 25 okt 2024, 16:48

Onaj nesretnik što izjavi da će sebi qurac odsijeć ako Borac zaigra grupnu fazu trebao bi sebi i muda pojest 😂😂😂

delko
Kontakt:

Post Postao/la delko » 25 okt 2024, 19:13

Platonova je napisao/la:
25 okt 2024, 09:24
DamirT je napisao/la:
25 okt 2024, 08:47
Tesko ce im biti na Islandu. Hladno, vjestacka trava pretpostavljam, a i Vikingur ima sansu za prolaz. Volio bi neku pobjedu Borca, pa i X, ali tesko.
Upravu si 101% ! Svima je gore jako teško igrati, faktički kao na betonu da igraš, ali čini mi se da je na Islandu za nijansu umjerenija klima nego na Farskim ostrvima...uglavnom , jako teško gostovanje sa te strane, a što se tiče kvaliteta to je definitvno na strani Borca...

Po meni ce to biti nasa najteza utakmica. Recimo LASK je bas u nekoj losoj formi sto su potvrdili u Ljubljani a mi igramo na svom terenu tako da i ako bude poraz to ce biti minimalno. Steta sto ne docekujemo Vikingur jer bi dobili sigurno a ovako na onim uslovima se tesko snaci, sto je pokazao i belgijski predstavnik C.Brugge. Proslo kolo dobili svajcarce 6-2 a sad izgube glat - vjerujem da su uslovi igranja tome dosta doprinijeli. Otvorila nam se ova grupa, odlicno otvorene dve utakmice i prilika da se uz jos par bodova prezimi u evropu. Djeluje nestvarno ali vise nije nemoguce.
★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★

RedBlue
Kontakt:

Post Postao/la RedBlue » 28 okt 2024, 08:00

Vikingur juce izgubi prvenstvo u zadnjem kolu, 3-0 od Breidablika. Kod njih je gotovo, steta sto nije kasnije utakmica, to bi nam odgovaralo s obzirom da je kraj prvenstva kod njih.

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 31 okt 2024, 23:57

bhsport je napisao/la:
24 okt 2024, 21:05
DamirT je napisao/la:
24 okt 2024, 21:03
bhsport je napisao/la:
24 okt 2024, 21:02
Čestitke Borcu, veliko je ovo.
U ligi su im sudije naklonjene i bas je bruka ali sa druge strane u evropi toga nema a tu igraju nas odlično.
Prva pobjeda u grupnoj fazi od samostalnosti drzave.
Dobio je prosle sezone Zrinjski AZ 4-3.
Eh bravo zaboravio sam to. Zrinjski imao 4 boda i remi sa Aston Vilom.
Borac moze nadmasiti taj rezultat.
Stoperi i lijevi bek za naše uslove vrhunski, desni bek i golman solidni.
Recept za uspjeh.
Prva gostujuća pobjeda. :)

I ne samo to, već i prvi gol. Zrinjski je sve 3 utakmice na strani izgubio, 2x1-0 i 2-0.
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

RedBlue
Kontakt:

Post Postao/la RedBlue » 07 nov 2024, 10:58

Danas 15:30 Borac na Islandu protiv Vikingura. Bice tesko, los termin, hladno, vjestacki teren. Bodom bih bio prezadovoljan.

Platonova
Kontakt:

Post Postao/la Platonova » 07 nov 2024, 11:49

RedBlue je napisao/la:
07 nov 2024, 10:58
Danas 15:30 Borac na Islandu protiv Vikingura. Bice tesko, los termin, hladno, vjestacki teren. Bodom bih bio prezadovoljan.
Ma bod ko Boska, ali biće jako teško....
VOLIMO PUNK I BANJALUČKOG BORCA !

Suki46
Kontakt:

Post Postao/la Suki46 » 07 nov 2024, 11:50

RedBlue je napisao/la:
Nije hladnije toliko nego kod nas , makar danas , čak je i toplije :mrgreen:
Teren će biti nezgodan , vještačka trava , generalno sad nema terena u našem najjačem rangu sa umjetnom.Bod bi vam ok bio , ali mislim da ovdje imate šanse i za 3 boda , što bi vam onda haman pa osiguralo prolaz u narednu fazu po tim predikcijama da će 7 poena biti dovoljno.Uzeo se Apoel pametno , treba i ovdje biti koncentrisan i ne davati poklon lopte lagane za nekog gola.
Yugoslav First League - ★★
Bosnian Premier League - ★★★★★
Bosnian Cup - ★★★★★★★★
YNWA <3

FaustinoAsprilla
Kontakt:

Post Postao/la FaustinoAsprilla » 07 nov 2024, 12:13

Udjem samo da napisem kako je stravicno jadno koliko je malo prostora aktualni prvak drzave dobio u medijima pred vrlo bitnu europsku utakmicu (za ss.ba vijest nebitnija od nekog traca iz barcelone ili koliko se igrac zamjerio navijacima sarajeva za koje je nastupio 10-15 puta ) . Klix kao najjaci portal ni jedne jedine rijeci !

Kao da se ovakve utakmice igraju svako drugi dan a ne svako prijestupnu . UGlavnom ne znam kakav je vikingur ali ih je nedavno u derbiju sezone Briedablik nabio tako da vjerujem da Borac ima sanse . Zrinjski je lani protiv tog Briedablike na istom stadionu izgledao lose , mislim da je ipak zbog ogromne prednosti iz prve utakmice i opustanja a ne zbog samog terena .

Sretno Borcu .

zaostrog
Kontakt:

Post Postao/la zaostrog » 07 nov 2024, 12:16

Vikingur je smiješna ekipa. U klupskoj historiji uspjeli su izbaciti: Levadia, Santa Coloma, Inter Escalades, TNS, Egnatia i Flora. Niko iole ozbiljan nikada nije imao problema s njima, osim Cercle Brugge prije 15 dana. Breiðablik je jedina iole ozbiljna ekipa na Islandu posljednjih godina, a Vikingur je otprilike nivo lošijih ekipa iz naše lige. Pričati o bodu kao velikoj stvari je glupost. Najjače ekipe iz naše lige bi ove rasuli sa par golova razlike, a pitanje je hoće li četnici to uspjeti. Mada, i ovakvi kakvi su, jači su dobro.

NoProfit
Kontakt:

Post Postao/la NoProfit » 07 nov 2024, 12:18

FaustinoAsprilla je napisao/la:
07 nov 2024, 12:13
Udjem samo da napisem kako je stravicno jadno koliko je malo prostora aktualni prvak drzave dobio u medijima pred vrlo bitnu europsku utakmicu (za ss.ba vijest nebitnija od nekog traca iz barcelone ili koliko se igrac zamjerio navijacima sarajeva za koje je nastupio 10-15 puta ) . Klix kao najjaci portal ni jedne jedine rijeci !

Kao da se ovakve utakmice igraju svako drugi dan a ne svako prijestupnu . UGlavnom ne znam kakav je vikingur ali ih je nedavno u derbiju sezone Briedablik nabio tako da vjerujem da Borac ima sanse . Zrinjski je lani protiv tog Briedablike na istom stadionu izgledao lose , mislim da je ipak zbog ogromne prednosti iz prve utakmice i opustanja a ne zbog samog terena .

Sretno Borcu .
Ti bi negirao državu, pa bi da imaš puno prostora u medijima u ovakvim situacijama? Neće da može. :nene:

RedBlue
Kontakt:

Post Postao/la RedBlue » 07 nov 2024, 12:18

Suki46 je napisao/la:
07 nov 2024, 11:50
RedBlue je napisao/la:
Nije hladnije toliko nego kod nas , makar danas , čak je i toplije :mrgreen:
Teren će biti nezgodan , vještačka trava , generalno sad nema terena u našem najjačem rangu sa umjetnom.Bod bi vam ok bio , ali mislim da ovdje imate šanse i za 3 boda , što bi vam onda haman pa osiguralo prolaz u narednu fazu po tim predikcijama da će 7 poena biti dovoljno.Uzeo se Apoel pametno , treba i ovdje biti koncentrisan i ne davati poklon lopte lagane za nekog gola.
Bogami kazu da je *ebeno hladno, po temperaturi tu negdje ali siba vjetar nenormalno. Samo nazad ostati skoncentrisan a prema gore sta Bog da.

Odgovori

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.