Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

numanumaye22
Kontakt:

Re: Chat - bez politike i ratnih prica

Post Postao/la numanumaye22 » 07 nov 2024, 12:59

Najjace je pratit ovo ulizivanje SVJETSKIH celnika nakon sto su bili slizani s demokratima i kritikovali ga. Mogu mislit kako se baja fino osjeca. :bow:
JUST IN: The Department of Justice and Jack Smith immediately end their cases against Donald Trump.

The DOJ cited their policy that presidents can't be prosecuted however it was assumed they would work up until the "last day."

"What's interesting here is that the DOJ is moving to end them even before he takes office, citing the longstanding DOJ policy that sitting presidents can't be prosecuted."
Ugasio sudije i tuzioce a nije ni zasjeo. :rol: :salut:

Jabroni
Kontakt:

Post Postao/la Jabroni » 07 nov 2024, 13:00

alemsa je napisao/la:
07 nov 2024, 12:29
Jabroni je napisao/la:
07 nov 2024, 12:10
Krajnja mlada ljevica je jedina nemuslimanska frakcija u USA koja beskompromisno podržava Palestinu.

Lijepo da pokazujete da vam je gender politics bitniji od genocida
Jesu ali nije niti bi doprilo do administracije. A to gender nema nikakve veze.
They are so convicted of their own righteousness as to believe that their policies and their standard bearers are above reproach. Democrats can never fail American voters; American voters can only fail Democrats.

There is hence no need for introspection, self-reflection, or modifications to their strategies, because these things are already perfect. The only imperfect things here, in their minds, are you and me. We are flawed, we let them down, and it’s incumbent on us, not them, to do better.
Objasnjeno
Da, ne govorim o političarima, nego glasačima, koji se iznad ismijavaju. Jer je ljudima bitnije ismijavati nekoga radi nebitnog gender issue-a iako su po pitanju mnogo krucijalnog pitanja na pravoj strani.

Biden/Harris svakako kur.ca nisu uradili za Palestinu.

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 07 nov 2024, 13:06

Ovo ce Trump ispratit do 2028 i onda Vance postaje predsjednik, a mozda cak i prije. On je dosta normalniji, mladji, umjeren je, elokventan, ozenjen indijkom, ima i djecu s njom koji nisu bas white pa ga ne mogu optuzit da je rasista. Idealan kandidat.

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 07 nov 2024, 13:12

Za nadati se da neće pe.dercina Grenell dobiti jaku funkciju u administraciji.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 07 nov 2024, 13:23

Jabroni je napisao/la:
07 nov 2024, 13:00

Da, ne govorim o političarima, nego glasačima, koji se iznad ismijavaju. Jer je ljudima bitnije ismijavati nekoga radi nebitnog gender issue-a iako su po pitanju mnogo krucijalnog pitanja na pravoj strani.

Svatio, ali ne mozes jednu stvar sa milion koje su liberali "proturili".

"In NY offices and schools told staff and students they can take a day off as an Emotional day."

Jel tebi to normalno? E vecini ljudi/naroda nije, to ti je gore u rubriku "proturili".

@numan

Zavisno kakav Trump bude, ako bude los proso bi Vance kao Kamala :)

Jabroni
Kontakt:

Post Postao/la Jabroni » 07 nov 2024, 13:42

alemsa je napisao/la:
07 nov 2024, 13:23
Jabroni je napisao/la:

"In NY offices and schools told staff and students they can take a day off as an Emotional day."

Jel tebi to normalno? E vecini ljudi/naroda nije, to ti je gore u rubriku "proturili".)
Nisi baš shvatio jer ti post potvrđuje suprotno. Emotional day i bilo koje te woke pizdarije, makar ih i 1000 bilo, makar uključivalo rezanje organa maloljetnicima što je po sebi grozno, su nebitne i nesrazmjerne u kontekstu genocida u Palestini. Ne možeš naslagat količinu tih issuea da bi izjednačio stav ignorisanja, ili često podržavanja, genocida tamo.

Ali ne da mi se s tobom ulazit u priče. Nemoj me pogrešno shvatit, ali fakat nisi nadaren za čitanje s razumijevanjem. I to nije vezano za to što nam se stavovi razlikuju, jer vidim da imaš taj problem kad uđeš s bilo kim u diskusiju, oko bilo čega

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 07 nov 2024, 13:50

Ovaj zadnji pasus je I mene zabolio

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 07 nov 2024, 14:09

Jabroni je napisao/la:
07 nov 2024, 13:42
alemsa je napisao/la:
07 nov 2024, 13:23
Jabroni je napisao/la:

Jel tebi to normalno? E vecini ljudi/naroda nije, to ti je gore u rubriku "proturili".)
Nisi baš shvatio jer ti post potvrđuje suprotno. Emotional day i bilo koje te woke pizdarije, makar ih i 1000 bilo, makar uključivalo rezanje organa maloljetnicima što je po sebi grozno, su nebitne i nesrazmjerne u kontekstu genocida u Palestini. Ne možeš naslagat količinu tih issuea da bi izjednačio stav ignorisanja, ili često podržavanja, genocida tamo.

Ali ne da mi se s tobom ulazit u priče. Nemoj me pogrešno shvatit, ali fakat nisi nadaren za čitanje s razumijevanjem. I to nije vezano za to što nam se stavovi razlikuju, jer vidim da imaš taj problem kad uđeš s bilo kim u diskusiju, oko bilo čega
Ma posteno, ne bjezim od tog. Evo pokusavam skontat s obzirom na tvoj prvi komentar. Ljudi su ismijavali emotivni kolaps pojedinih osoba na onome sto je @dzeko postavio. Ali s obzirom da ti mozda ljudi podrzavaju Palestinu (bez nekog uticaja nazalost), ne mogu se komentarisati ostalih 50 stvari? Evo primjera radi slazem se s Trumpom u 14 stvari ali na osnovu toga ne mogu/ ne bi trebao reci da se u 78 situacija ponasa kao obicni bilmez, jer mi je recimo mozda ekonomija bitnija od tih 78 stvari- karakternih ispada i laprdanja.

Ako nisam svatio ok

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 07 nov 2024, 14:56

Unemployment, inflacija, illegalci, zaposleni ljudi na border control.
Tek sad vidim koliko je Obama jak bio. Tek sad vidim sta je lik radio, a ovo je najvise vazno "republikancima" make america great
slika

slika

slika

Jabroni
Kontakt:

Post Postao/la Jabroni » 07 nov 2024, 15:21

jedanjeborac je napisao/la:
06 nov 2024, 12:37
I dalje sam stava koji pisem vec godinama, da bi sva tri naroda u Bih bila srecnija da ne zive zajedno i da je to jedini nacin da budu srecni.
jedanjeborac je napisao/la:
06 nov 2024, 10:14
To je moj vlastiti stav. Ujedno precutan stav najveceg broja ljudi u Bih i to se vidi na svakom koraku.
To sto mnogi javno se boje reci, nije moj problem.

Govorim ono sto vecina misli. I u Sarajevu i u Banjaluci i u Mostaru.
huupmil je napisao/la:
06 nov 2024, 17:20
Ovo primjer razmisljanja koji polazi od nekih premisa koje su nedokazive, kolaju u informacionom prostoru svih nas, ali licno se ne slazem sa njima, cak bih rekao prilicno zlonamjerna, ali od suzene svijesti samo mozes sam imati stetu, nije moje da se petljam.

Bosna i Hercegovina, samo moze biti ono sto i danas jeste na zadovoljstvo svih nas, RS i Federacija kao konfederacija ravnopravnih partnera gdje narod fluktuira shodno svojim interesima. Po Lukavici nisam malo ljudi sreo koji mi kazu da su jako zadovoljni zivotom i da i u prijateljskom smislu su napravili bolje konekcije sa bosnjacima nego sa ljudima sa kojima zive citav zivot, ili isto tako sa hrvatima. a poslovnih prilika gdje se saradjuje
je puno vise.
Koje od ovoga je momci? Čini mi se da jedan među vama nije pravi Srbin, nego alijin

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 07 nov 2024, 15:25

Jabroni je napisao/la:
Krajnja mlada ljevica je jedina nemuslimanska frakcija u USA koja beskompromisno podržava Palestinu.
Dobro, kakve to tačno veze ima sa postom koji sam ja postavio? Nigdje nisam ismijao niti jednu frakciju, niti NGO. Isto bih ismijavao i da su muslimani ovo postavljali.

Samo sam postavio video za koji ja smatram da je za ismijavanja jer snimati sebe kako plačeš zbog rezultata izbora i postavljati to na društvene mreže i jeste za ismijavanja, bar po mom mišljenju.

Uostalom, dosta ste kontradiktorni (na forumu); (ne kažem ti konkretno, da me ne shvatiš pogrešno) po ovim pitanjima, prvo niko od vas ne spominje tu istu Palestinu godinu dana, a većina vas je i pisala (opet, ne kažem da si ti, pronaći će se ko jeste) kontra te iste Palestine, odnosno kako nema dokaza za genocide, kako nije međunarodni sud presudio i sl. dok je postojala tema o Palestini.

Koliko se sjećam, ovdje su se ismijavale i frakcije (mislim da su bile asocijacije mladih, ne sjećam se) NiP-a i SDA isto na forumu jer su pazi, odlazile na skupove podrške Palestini, postavljali statuse gdje su prozivali zapadne zemlje i mahale određenim zastavama pa su dočekani na nož i nema šta se nije pisalo za iste.

Treba zadržati isti kriterij za sve, ako već želimo da koristimo argument - ali oni podržavaju Palestinu.
Zadnja izmjena: baboedindzeko09, dana/u 07 nov 2024, 15:27, ukupno mijenjano 1 put.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 07 nov 2024, 15:27

Taj donji je Sarajlija koji ima polijepih godina (cini mi se), tako da je odrastao ili imao dodir s Bosnjacima u odrastanju, gornji je rodjen u RS i vjerovatno nije imao dodir, osim sto mu je plasirano.

Jabroni
Kontakt:

Post Postao/la Jabroni » 07 nov 2024, 15:32

baboedindzeko09 je napisao/la:
07 nov 2024, 15:25
Uostalom, dosta ste kontradiktorni (na forumu); (ne kažem ti konkretno, da me ne shvatiš pogrešno) po ovim pitanjima, prvo niko od vas ne spominje tu istu Palestinu godinu dana, a većina vas je i pisala (opet, ne kažem da si ti, pronaći će se ko jeste) kontra te iste Palestine, odnosno kako nema dokaza za genocide, kako nije međunarodni sud presudio i sl. dok je postojala tema o Palestini.

Koliko se sjećam, ovdje su se ismijavale i frakcije (mislim da su bile asocijacije mladih, ne sjećam se) NiP-a i SDA isto na forumu jer su pazi, odlazile na skupove podrške Palestini, postavljali statuse gdje su prozivali zapadne zemlje i mahale određenim zastavama pa su dočekani na nož i nema šta se nije pisalo za iste.

Treba zadržati isti kriterij za sve, ako već želimo da koristimo argument - ali oni podržavaju Palestinu.
Slažem se da je to licemjerno. Ako ne griješim, nisam nijednom ismijao niti proteste, niti bojkote izraelskih proizvoda.

Ja sam malo stariji od tebe konkretno, i nisam više u fazi da na fejs (ili na forum) postavljam podršku Palestini i slično. Ne znači da su mi se stavovi promijenili. Na proteste generalno više ne idem od 2012-te i 14-te.
alemsa je napisao/la:
07 nov 2024, 15:27
Taj donji je Sarajlija koji ima polijepih godina (cini mi se), tako da je odrastao ili imao dodir s Bosnjacima u odrastanju
slika

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 07 nov 2024, 15:36

Jabroni je napisao/la:
Dobro, kakve to tačno veze ima sa postom koji sam ja postavio? Nigdje nisam ismijao niti jednu frakciju, niti NGO. Isto bih ismijavao i da su muslimani ovo postavljali.

Samo sam postavio video za koji ja smatram da je za ismijavanja jer snimati sebe kako plačeš zbog rezultata izbora i postavljati to na društvene mreže i jeste za ismijavanja, bar po mom mišljenju.

Pa ne mozes imati isti kriterij kad su situacije razlicite. Evo velika vecina ljudi u Federaciji podrzava Americku podrsku Ukrajini, ali je protiv Americke podrske Izraelu, dvije razlicite situacije. Ne vidim kako je to kontradiktornost. Mogu se slagati sa liberalima u pogledu Palestine, ne slazem se da mi trandja sutra kcerku prebije na olimpijskim igrama. Razlicite situacije, razlicita misljenja, razliciti pogledi, ne vidim problem ali hajde. Mozda je do mene

MaroonBjelave
Kontakt:

Post Postao/la MaroonBjelave » 07 nov 2024, 15:39

Ima li neko ovdje da se razumije u plinske bojlere? Treba mi par info.
Igrači će odmah na trening.
Nema odmora dok traje obnova.

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 07 nov 2024, 15:44

Trump moze samo jos vecu podrsku Izraelu dati, on je i kritikovao Bidena sto preispituje odluke Izraela, i da bi trebao raditi suprotno, tj na svaku njihovu odluku klimnuti glavom. Palestina je izgubljena, ma ko bio predsjednik jednostavno jer je to politika Amerike, a ona se ne mijenja zadnjih 100 godina.

Republikanci ce izgleda uzeti oba doma sto bi Trumpu dalo neogranicenu moc i ne bi se imao ko suprostaviti njegovim odlukama a to nikad nije dobro. Plus je posamarao jos one republikance koji se nisu slagali s njim i udaljio se jednostavno od njih.

Ali ko smo mi da se protivimo ako je americki narod izglasao? Zanimljivo je isto da celebovi kao sto su JLo, Swift i slicni nisu nista pomogli Kamali, sto je i logicno jer ne moze jedan Clooney razumiti poskupljenje jaja u prodavnici ili goriva, oni su toliko bogati i udaljeni od stvarnog zivota u svojim vilama okovanim zicom, da ih jednostavno boli qurac.

Ocekujem objavu Diddy i Eppstein liste u sljedece 2 godine, bez imalo zayebancije, to je i razlog bio tolike podrske celebritya za Kamalu.
Massive red wave success! It is beyond a landslide, as Republicans won:

– Presidency
– Popular vote
– Senate majority
– House majority
– State governor majority
– State legislature majority

The few states that didn’t go red are mostly ones without voter ID requirements. Must be a coincidence
:bow: :salut:
Zadnja izmjena: numanumaye22, dana/u 07 nov 2024, 15:50, ukupno mijenjano 1 put.

Finn
Kontakt:

Post Postao/la Finn » 07 nov 2024, 15:45

numanumaye22
Kontakt:

Post Postao/la numanumaye22 » 07 nov 2024, 15:53

slika
BREAKING: Donald Trump now planning to end birthright citizenship in the United States and mandate voter ID
:salut:

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 07 nov 2024, 16:22

alemsa je napisao/la:
07 nov 2024, 15:36
Jabroni je napisao/la:

Pa ne mozes imati isti kriterij kad su situacije razlicite. Evo velika vecina ljudi u Federaciji podrzava Americku podrsku Ukrajini, ali je protiv Americke podrske Izraelu, dvije razlicite situacije. Ne vidim kako je to kontradiktornost. Mogu se slagati sa liberalima u pogledu Palestine, ne slazem se da mi trandja sutra kcerku prebije na olimpijskim igrama. Razlicite situacije, razlicita misljenja, razliciti pogledi, ne vidim problem ali hajde. Mozda je do mene
Ja mislim da se mi bosanci slazemo u vecina stvari. I ti sam si sigurno vise liberal neg conservative kad dodje do normalni stvari.
Ovo za trandju nisam ni ja. Al kolike su sanse da na primjer nase kcerke odu na olimpijadu. A one mogu reci ja se necu boriti i gotova prica. Te trandje u sportu su go.vna od ljudi kad tako moram reci, znaju da su fizicki jaci neg zene.
Al evo da ti pitam, pa odgovori.
Kod vas u teksasu, to za abortus. Jel tebi ok da ako neko siluje zenu da ona nesmije podbaciti. Kazna ili kao sto neki zele, smrt?
Ili ovo sto se sigurno desiti pod Trumpom. Pre existing condition. Zamisli djete ti dobije neku bolest i ti rad tog nemozes djete osigurati.

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 07 nov 2024, 16:25

Kad smo kod trandji

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Giuseppe1, kraljttbvb, VivaLaStella i 9 gostiju.