Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

alemsa
Kontakt:

Re: Chat - bez politike i ratnih prica

Post Postao/la alemsa » 07 nov 2024, 16:45

soko je napisao/la:
07 nov 2024, 16:22

Ja mislim da se mi bosanci slazemo u vecina stvari. I ti sam si sigurno vise liberal neg conservative kad dodje do normalni stvari.
Ovo za trandju nisam ni ja. Al kolike su sanse da na primjer nase kcerke odu na olimpijadu. A one mogu reci ja se necu boriti i gotova prica. Te trandje u sportu su go.vna od ljudi kad tako moram reci, znaju da su fizicki jaci neg zene.
Al evo da ti pitam, pa odgovori.
Kod vas u teksasu, to za abortus. Jel tebi ok da ako neko siluje zenu da ona nesmije podbaciti. Kazna ili kao sto neki zele, smrt?
Ili ovo sto se sigurno desiti pod Trumpom. Pre existing condition. Zamisli djete ti dobije neku bolest i ti rad tog nemozes djete osigurati.
Ja idem po licnom svatanju i kako sta smatram, ako se taj stav kvalifikuje pod lijeve ili desne, ne interesuje me. Necu podrzavati nesto jer to podrzavaju svi lijevacari ili svi desnicari ako se to (bilo sta) ne slaze sa mojim vidjenjem. Drustveno sam liberalan ne interesuje me ko je, sta je odakle je, ljude gledam po karakteru. Isto me ne interesuje sexualna orijentacija kao ni trandje (u smislu da mi smeta) nek radi ko sta zeli, no kad nameces primjera trandji koji su 00.1% populacije kao da su Bogom dani, pa ucis djecu da je to trend, stavljas ih po TV u smislu promocije, u zenske sportove i da je normalno da sa 12-14 godina mjenjas polni organ, to mi licno nije normalno, i ne podrzavam.

Sto se tice abortusa vlada nema nista s tim (prepusteno je stateovima), znaci ako ti se ne svidja da je abortus zakonom zabranjen u tvom state krivi guvernera. Abortus smatram da treba biti legalan iz razloga sto je potrebna medicinska pomoc, zena koja hoce abortirati ce otici u drugi state (gdje legalno), ili ce cak sta gore pokusati (sama), znaci samo otezavas toj osobi.

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 07 nov 2024, 17:15

alemsa je napisao/la:
07 nov 2024, 16:45
soko je napisao/la:
07 nov 2024, 16:22

Ja mislim da se mi bosanci slazemo u vecina stvari. I ti sam si sigurno vise liberal neg conservative kad dodje do normalni stvari.
Ovo za trandju nisam ni ja. Al kolike su sanse da na primjer nase kcerke odu na olimpijadu. A one mogu reci ja se necu boriti i gotova prica. Te trandje u sportu su go.vna od ljudi kad tako moram reci, znaju da su fizicki jaci neg zene.
Al evo da ti pitam, pa odgovori.
Kod vas u teksasu, to za abortus. Jel tebi ok da ako neko siluje zenu da ona nesmije podbaciti. Kazna ili kao sto neki zele, smrt?
Ili ovo sto se sigurno desiti pod Trumpom. Pre existing condition. Zamisli djete ti dobije neku bolest i ti rad tog nemozes djete osigurati.
Ja idem po licnom svatanju i kako sta smatram, ako se taj stav kvalifikuje pod lijeve ili desne, ne interesuje me. Necu podrzavati nesto jer to podrzavaju svi lijevacari ili svi desnicari ako se to (bilo sta) ne slaze sa mojim vidjenjem. Drustveno sam liberalan ne interesuje me ko je, sta je odakle je, ljude gledam po karakteru. Isto me ne interesuje sexualna orijentacija kao ni trandje (u smislu da mi smeta) nek radi ko sta zeli, no kad nameces primjera trandji koji su 00.1% populacije kao da su Bogom dani, pa ucis djecu da je to trend, stavljas ih po TV u smislu promocije, u zenske sportove i da je normalno da sa 12-14 godina mjenjas polni organ, to mi licno nije normalno, i ne podrzavam.

Sto se tice abortusa vlada nema nista s tim (prepusteno je stateovima), znaci ako ti se ne svidja da je abortus zakonom zabranjen u tvom state krivi guvernera. Abortus smatram da treba biti legalan iz razloga sto je potrebna medicinska pomoc, zena koja hoce abortirati ce otici u drugi state (gdje legalno), ili ce cak sta gore pokusati (sama), znaci samo otezavas toj osobi.
Pa eto vidis slicno razmisljanje imamo. Samo ja to za trandje ne mislim da je trend. Mislim da se jednom "normalnom" djetetu to ne moze namjesti, tako se rodis. Imas toga i u BiH i onaj boxer iz Alzira. Ja isto ne podrzavam to guranje.
A za abortus, ima sad counter effect, ovi zenski doktori bjeze iz "red states". Manjak doktora, pa kad zena dobije i neku malu infekciju moze postati velik problem rad manjak doktora. E onda postaje, fcuk sta bi, hajmo do "blue state".

Onako ja jesam i jedno i drugo ali vise idem lijevo..mislim da mi kao populacija bilo gdje trebamo da pomognemo ljudima kojim treba pomoc. I ok sam da placam vise poreza da se zaposle strucnjaci da pruze pomoc kom bas treba.
Ali ne ovo sto je neko rekao, numan? Da mjesec dana lezis ko fol bolestan.

dduJ
Kontakt:

Post Postao/la dduJ » 07 nov 2024, 17:25

Preimenovati temu u 'chat-bez Amerike' :yawn:

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 07 nov 2024, 17:36

dduJ je napisao/la:
07 nov 2024, 17:25
Ja sam na ovom forumu od 2009, alem od 2012 a meni se cini da je imao drugi nick prije. Vidim ti si novi
Ako ti se nesvidja stavi nas na ignore :kafa:

dduJ
Kontakt:

Post Postao/la dduJ » 07 nov 2024, 17:47

soko je napisao/la:
07 nov 2024, 17:36
dduJ je napisao/la:
07 nov 2024, 17:25
Ja sam na ovom forumu od 2009, alem od 2012 a meni se cini da je imao drugi nick prije. Vidim ti si novi
Ako ti se nesvidja stavi nas na ignore :kafa:
Izvini, nevidim šta pišeš na ignore simi

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 07 nov 2024, 18:07

Konakovic trn u oku Miletu
Nikad nisam vidio ovakav strah u ocima Dodika
Nadam se da ce ono sto ima normalnih Srba iskoristit trenutak i skinut ga
Dobro je prvo za njih, a onda i za nas
Bio bi prosperitet u drzavi
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 07 nov 2024, 18:13

Nodi čuvaj se Memića, Hamzića i reprezentativnih tema.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 07 nov 2024, 18:16

Jesi to sda?
vidim zelena ti pozadina na profilnoj
Dino je za zelene izmislio politiku, samo sto to ljudi ne vide od ispada ljudi poput Niksica i Isaka
Becirevic je isto gospodin covjek i on treba da preuzme sdp
Niksic klosar da ima obraza sam bi otisao
Sda ne zasluzuje vlast, kao ni mnogi iz trojke
Medjutim necemo traziti rijesenja u sda, jer bi to bio debakl po nas
Imali su apsolutnu moc i nista uradili nisu 20 godina
Isto vazi za Niksica koji je bio vec jednom ministar i nista nije uradio, kao sto ni sad nista ne radi
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 07 nov 2024, 18:41

Super, jedan je za drugog izmislio politiku, ovaj je sjajan, ovaj je užasan - a evo Sarajevo opet ulazi u "zimu" sa problemom zagađenja i smoga, vidim vlast se baš jako trudi da uradi nešto povodom tog pitanja. Nije to nama bitno, neka se Forto i Isak raspravljaju preko story-a koji je više ukrao. A o zagađenjima, bolestima, rizikofaktorima koje isto donosi - nekad kad krenemo umirati.
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 07 nov 2024, 18:53

Surreal je napisao/la:
07 nov 2024, 18:41
Super, jedan je za drugog izmislio politiku, ovaj je sjajan, ovaj je užasan - a evo Sarajevo opet ulazi u "zimu" sa problemom zagađenja i smoga, vidim vlast se baš jako trudi da uradi nešto povodom tog pitanja. Nije to nama bitno, neka se Forto i Isak raspravljaju preko story-a koji je više ukrao. A o zagađenjima, bolestima, rizikofaktorima koje isto donosi - nekad kad krenemo umirati.
Forto, Isak i Niksic su svakako zreli da se smjene

Sto se tice Sarajeva i zraka, ne mozes tu nista konkretno uraditi
Jedino da rusis redom ljudima kuce nelegalne na brdima, uhljebima hotele po planinama
Ove ko Berilo poslat da robijaju zbog unistavanja sume
Ne mozes nekog ni finasirati da predje na struju,plin i da ne lozi gumu kad mu je citava kuca nelegalna
Ima tu milion problema koje je tesko rijesti mirnim putem
Moraju se puno vise sijati drveca po gradu i po planinama, a manje krasti
Jako je to tezak problem, jer nije to 10, 20 ljudi vec hiljade
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 07 nov 2024, 19:00, ukupno mijenjano 1 put.
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Finn
Kontakt:

Post Postao/la Finn » 07 nov 2024, 19:00

:hmmmmm:

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 07 nov 2024, 19:00

NoDi80 je napisao/la:
07 nov 2024, 18:53
Surreal je napisao/la:

Jedino da srusis ljudima kuce nelegalne na brdima, uhljebima hotele po planinama
Ne mozes nekog ni finasirati da predje na plin i da ne lozi gumu kad je sve nelegalno
Moraju se puno vise sijati drveca po gradu i po planinama
Pa dobro, šta je onda rješenje - da prosto pustimo ovako ili eventualno ohrabrimo dodatno zagađenje? Naš problem je što smo populistički narod, samo se ložimo na klasične ratnohuškačke politike, imamo fetiš da nalazimo sebi neprijatelje, da mislimo da smo bitni ili "trn u oku" - umjesto da radimo.

Svaki dan kad prošetam gradom, zapitam se kako je ljudima koji eventualno imaju neki hendikep? O tim ljudima apsolutno niko ne misli, grad je apsolutno neprilagođen za taj dio populacije, pa gdje je neko od ovih "modernih" da pokrene malo i tu priču, ako je neko u invalidskim kolicima - ne znači da je nevidljiv.

Sva ova nova garnitura je u najmanju ruku prosječna, naivno sam glasao za Damira Marjanovića i Miletića, obojica dobri za prosipanje šupljaka po N1, ostalo 0. Stvarno se jedini izdvaja Šteta, te je uz Bećirovića neko ko je pokazao neki vid zrelosti i želje za radom.
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

Jabroni
Kontakt:

Post Postao/la Jabroni » 07 nov 2024, 19:07

Finn je napisao/la:
07 nov 2024, 19:00

Pa i Trump je tad imao 12m skok, sa 62 u 2016-toj na 74 u 2020

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 07 nov 2024, 19:10

Surreal je napisao/la:
NoDi80 je napisao/la:
Surreal je napisao/la:

Jedino da srusis ljudima kuce nelegalne na brdima, uhljebima hotele po planinama
Ne mozes nekog ni finasirati da predje na plin i da ne lozi gumu kad je sve nelegalno
Pa dobro, šta je onda rješenje - da prosto pustimo ovako ili eventualno ohrabrimo dodatno zagađenje? Naš problem je što smo populistički narod, samo se ložimo na klasične ratnohuškačke politike, imamo fetiš da nalazimo sebi neprijatelje, da mislimo da smo bitni ili "trn u oku" - umjesto da radimo.

Svaki dan kad prošetam gradom, zapitam se kako je ljudima koji eventualno imaju neki hendikep? O tim ljudima apsolutno niko ne misli, grad je apsolutno neprilagođen za taj dio populacije, pa gdje je neko od ovih "modernih" da pokrene malo i tu priču, ako je neko u invalidskim kolicima - ne znači da je nevidljiv.

Sva ova nova garnitura je u najmanju ruku prosječna, naivno sam glasao za Damira Marjanovića i Miletića, obojica dobri za prosipanje šupljaka po N1, ostalo 0. Stvarno se jedini izdvaja Šteta, te je uz Bećirovića neko ko je pokazao neki vid zrelosti i želje za radom.

Najbolje i najbrze rijesenje je Mup KS
Tu kad narod izadje i izbori se za nekog ko nece prezati da hapsi tuzioce i sudije bice nam bolje sve
Ovako ovi ko Katica klimaju glavon i cekaju naloge od korumpiranih
Daleko smo mi od tog da se direktno mozemo poceti baviti striktno zrakom, jer mnogi problemi se odnose na korupciju i ilegalne gradnje
Berilo je savrsen svjez primjer
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Finn
Kontakt:

Post Postao/la Finn » 07 nov 2024, 19:12

Jabroni je napisao/la:
07 nov 2024, 19:07
Finn je napisao/la:

Republikanci pali za 2 miliona u odnosu na 2020, demokrate za 15.

Jabroni
Kontakt:

Post Postao/la Jabroni » 07 nov 2024, 19:15

Finn je napisao/la:
07 nov 2024, 19:12
Jabroni je napisao/la:
07 nov 2024, 19:07
Finn je napisao/la:

Republikanci pali za 2 miliona u odnosu na 2020, demokrate za 15.
Pa da, republikanci su kandidovali istog kandidata sva tri puta.
Demokrate kandidovale tri različita kandidata:
Hillary vjerovatno najgori ikad, Biden koji je bio tad zicer, i Kamalu koja je meeh kandidat plus nije imala kampanju i upola trke uletila.

Nije uopšte toliko čudno. A i ovo su brojevi na 87% prebrojanih, znači porast će još malo

dduJ
Kontakt:

Post Postao/la dduJ » 07 nov 2024, 19:17

Senilna budala Biden je jedini krivac za Kamalin debakl.

Maroon1946
Kontakt:

Post Postao/la Maroon1946 » 07 nov 2024, 19:30

Surreal je napisao/la:
NoDi80 je napisao/la:
Surreal je napisao/la:

Ko ce glasat za njih ako se ljudima zabrani grijanje gumama te im grijanje bude skuplje? Onda bi krenule price Trojka nam je omogucila skuplje grijanje, dok je SDA bila besplatno sam se grijao itd...

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 07 nov 2024, 19:34

Za promjenu adrese na cips-u sta treba imati od dokumenata (dokaz o vlasnistvu stana, 1 placen racun sa svojim imenom, jos nesto?)?
I kako ide za maloljetnu djecu, samo 1 roditelj da bude tu i popuni obrazac uz ove gore nabrojane dokumente?
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

dduJ
Kontakt:

Post Postao/la dduJ » 07 nov 2024, 19:48

Zbog katastrofalnih uslova rada radnici KCUS-a izlaze na proteste
Zar tamo nije zaveden red? :yawn:

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: J1897, Jabroni, Pensioner26, Sheyi i 9 gostiju.