RŠD Velež Mostar

Balorda
Kontakt:

Re: RŠD Velež Mostar

Post Postao/la Balorda » 10 nov 2024, 15:20

Pršeš da može igrati 90 minuta svaku utakmicu na najvišem nivou, igrao bi u Barceloni, a ne u Veležu. Najviše je odgovornosti na njemu i logično je da griješi, a činjenica je da kad on dobro igra, i Velež dobro igra.

Mehremić je šala, zayebancija, loži nas neko da je fudbaler.
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 10 nov 2024, 15:56

Prses je daleko najbolji igrac Veleza uz Hrkaca.

Bez njega ekipa na nivou prve federalne.

dime
Kontakt:

Post Postao/la dime » 10 nov 2024, 16:33

Neutral je napisao/la:
10 nov 2024, 15:56
Prses je daleko najbolji igrac Veleza uz Hrkaca.

Bez njega ekipa na nivou prve federalne.
Danas njih dva dva gola.

MostarskiVelez
Kontakt:

Post Postao/la MostarskiVelez » 10 nov 2024, 17:52

Jao Sikala :urnebes:

leki2024
Kontakt:

Post Postao/la leki2024 » 10 nov 2024, 18:06

Ja stvarno nekontam kako ovaj sikalo uopste igra fudbal. Katastrofa od igraca, jos ako moze veceras dobit nogu u guzicu I da povede mujana mehremica puca sarica jevtovica

ljevak
Kontakt:

Post Postao/la ljevak » 10 nov 2024, 18:18

Eto sad imamo 5 utakmica do kraja godine gdje mozemo sve dobiti. Smanjiti greske zbog kojih gubimo bodove i nema brige.

Osim veznjaka, napadac volio bih da dovedemo zamjene Orecu i Sturmu, davno su poceli preseravati. **** nas Orec na Kosevu i danas na Grbavici. Nikakva pamet ne udarati protivnickog igraca i izbiti loptu u korner.

aimar21
Kontakt:

Post Postao/la aimar21 » 11 nov 2024, 08:14

Bez obzira na povrede/suspenzije, utakmica protiv Želje nam je pokazala sav loš posao koji je napravio ego bivšeg predsjednika. Jučer je Željo bio zreo za dva razlike, da smo imali imalo kvalitete.

Ako se pogleda roster, treba nam deset igrača koji će popuniti praznine u svim linijama. Ako i uspijemo dovesti ono što nam treba, treba iznova uigrati gotovo cijeli tim. Ova sezona će biti duga i trebamo težiti tome da se što prije učvrstimo u sredini tabele. Sada ide period do pauze kada imamo (na papiru) malo lakše utakmice i tu treba napraviti iskorak. Osim prve tri i zadnje dvije ekipe, cijela liga je egal, tako da ništa nije propušteno, ali nekim lošim nizom se možemo dovesti u lošu situaciju.
City of sunshine... MUSVDG

Football team: FK Velež Mostar
Football player: Pablo Aimar

Basketball team: 90´s Bulls
Basketball player: Michael Jordan

F1 driver: Juan Pablo Montoya

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 11 nov 2024, 08:32

Dosla je ta cvrstina, to je nedostajalo.

Treba jos jedan napadac, Gruzijac dosao, zna igrati ali pola igrac pola povreda.

Krilo fali jer se pogrijesilo sa ovima sto su se dovela.

aimar21
Kontakt:

Post Postao/la aimar21 » 11 nov 2024, 09:09

Ovaj stručni štab je donio neke nove stvari i vidi se ideja. Ekipa je nazad čvrsta i odbrana solidno radi svoj posao. Fizički su se digli i u odnosu na početak sezone su par levela napredovali. Ako postavimo formaciju 4-3-3, ovo je moje mišljenje šta nam fali po linijama:

Golman: možda najbolje pokriveni, čak je Duka višak. Bolje bi bilo priključiti još jednog mladog golmana.

Stoperi: Hrkać i Savić izgledaju sve bolje i definitivno ih treba forsirati. Mehremić višak, a dovesti još jednog koji će biti zamjena uz Okekea.

Bekovi: ako Oreča i Išasegija stavimo da pokrivaju desnog beka, onda bi i mogli iznijeti ovu sezonu. Na lijevog definitivno dovesti konkurenciju Šturmu, jer izgleda dosta nezainteresovan, znajući da nema pravu zamjenu.

Centralni/defanzivni vezni: Halilović i Lauš identičan profil igrača, dovesti još jednog da pojača konkurenciju.

Desni vezni: Vehabović, Šikalo. Dovesti igrača koji će biti prva opcija, njih dvojica zamjene.

Lijevi vezni: Pršeš (naš najkreativniji vezni). Definitivno uz njega dovesti još jednog, po mogućnosti kvalitetnijeg, koji će biti prva opcija.

Lijevo krilo: Milak, Šarić, Mujan. Jevtović višak. Milak zbog U21 prva opcija, Šarić i Mujan izmjene.

Desno krilo: Lohan, Mlinarić. Mlinarić prva opcija, Lohan zamjena. Smatram da Mlinarić može imati mjesto u prvom sastavu, al ne kao prvi napadač, jer on to nije. Svaka čast na golovima, ali i jučer smo vidjeli da smo potpuno sterilni bez pravog napadača.

Napadač: Haskić, Museliani. Definitivno dovesti prvu opciju, a njih dvojica kao zamjene.

Ostali igrači koji nisu nabrojani su tu da popune broj. Prvenstveno mislim na mlade igrače jer smo katastrofa sa U21 opcijama. Ovi stari su višak, ali su pod ugovorom, tako da sa njima nema smislenog rješenja. Ako ovako pogledamo, to je minimalno 6 novih igrača. Svih 6 igrača mora biti kvalitetnije od ovoga što imamo, kako bi podigli kvalitet same ekipe. Od toga kapitalci moraju biti kreativni vezni i napadač, jer postizanje golova nam je ogromni problem ove sezone.

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 11 nov 2024, 10:46

Necu komentarisati tekmu.

Ali cu ovo javno reci: Ako zeli klub neki uspjeh, mora se sa sudijama raditi. Kad mogu ostali, mora i Velez. Nema ovdje postenja. Ili si bos ili hadzija. Tek kad Rahimic to shvati, tek tada moze biti nesto od uspjeha. Toliko.

aimar21
Kontakt:

Post Postao/la aimar21 » 11 nov 2024, 10:55

AlemC85 je napisao/la:
11 nov 2024, 10:46
Necu komentarisati tekmu.

Ali cu ovo javno reci: Ako zeli klub neki uspjeh, mora se sa sudijama raditi. Kad mogu ostali, mora i Velez. Nema ovdje postenja. Ili si bos ili hadzija. Tek kad Rahimic to shvati, tek tada moze biti nesto od uspjeha. Toliko.
Donekle ima smisla i lakši je put. Problem je kada izađeš vani pa te namire kojekakvi Maltežani ili Farani. Po meni je puno bolji put kvalitetna selekcija i suhi kvalitet igrača. Dugotrajnije je, ali na duge staze donosi rezultat. Onda te mogu sudije pokrasti u Banja Luci ili pod BB, ali sve ostale možeš dobiti bez problema. Sarajevo je krenulo tim putem. Sa još jednim ili dva prelazna roka, izdići će se iznad ostatka lige i onda ih neće biti briga za sudije. To su međugorci uradili protiv Borca gore. 25-3 omjer faulova, ali su ih momački otresli. Samo kvalitet. Mi smo se unazadili da prošlim predsjednikom sigurno par godina. Sad trebamo raditi da se stabilizujemo, pa možda dogodine razmišljati o borbi za Europu.

Sambiliong
Kontakt:

Post Postao/la Sambiliong » 11 nov 2024, 11:03

aimar21 je napisao/la:
11 nov 2024, 09:09
Ovaj stručni štab je donio neke nove stvari i vidi se ideja. Ekipa je nazad čvrsta i odbrana solidno radi svoj posao. Fizički su se digli i u odnosu na početak sezone su par levela napredovali. Ako postavimo formaciju 4-3-3, ovo je moje mišljenje šta nam fali po linijama:

Golman: možda najbolje pokriveni, čak je Duka višak. Bolje bi bilo priključiti još jednog mladog golmana.

Stoperi: Hrkać i Savić izgledaju sve bolje i definitivno ih treba forsirati. Mehremić višak, a dovesti još jednog koji će biti zamjena uz Okekea.

Bekovi: ako Oreča i Išasegija stavimo da pokrivaju desnog beka, onda bi i mogli iznijeti ovu sezonu. Na lijevog definitivno dovesti konkurenciju Šturmu, jer izgleda dosta nezainteresovan, znajući da nema pravu zamjenu.

Centralni/defanzivni vezni: Halilović i Lauš identičan profil igrača, dovesti još jednog da pojača konkurenciju.

Desni vezni: Vehabović, Šikalo. Dovesti igrača koji će biti prva opcija, njih dvojica zamjene.

Lijevi vezni: Pršeš (naš najkreativniji vezni). Definitivno uz njega dovesti još jednog, po mogućnosti kvalitetnijeg, koji će biti prva opcija.

Lijevo krilo: Milak, Šarić, Mujan. Jevtović višak. Milak zbog U21 prva opcija, Šarić i Mujan izmjene.

Desno krilo: Lohan, Mlinarić. Mlinarić prva opcija, Lohan zamjena. Smatram da Mlinarić može imati mjesto u prvom sastavu, al ne kao prvi napadač, jer on to nije. Svaka čast na golovima, ali i jučer smo vidjeli da smo potpuno sterilni bez pravog napadača.

Napadač: Haskić, Museliani. Definitivno dovesti prvu opciju, a njih dvojica kao zamjene.

Ostali igrači koji nisu nabrojani su tu da popune broj. Prvenstveno mislim na mlade igrače jer smo katastrofa sa U21 opcijama. Ovi stari su višak, ali su pod ugovorom, tako da sa njima nema smislenog rješenja. Ako ovako pogledamo, to je minimalno 6 novih igrača. Svih 6 igrača mora biti kvalitetnije od ovoga što imamo, kako bi podigli kvalitet same ekipe. Od toga kapitalci moraju biti kreativni vezni i napadač, jer postizanje golova nam je ogromni problem ove sezone.
Sve je ovo super ali gdje sad naći takve igrače koji su slobodni, odskaču iznad prosjeka i žele da igraju u timu koji se realno bori za opstanak u ligi (iako sam gajio nade da ćemo se uključiti u borbu za to 4. mjesto ali to je sad izgleda ipak nemoguća misija..). Posao koji su nekad odrađivali Hasanović, Zeljković, Radovac..sada niko ne radi, ti veznjaci "bageri" bi sada kao trebali biti Šikalo i Halilović ali to jednostavno nije ni druga liga za ove pomenute..Još ako ovima pridodaš Mehu Ćosića, Ovčinu, Radovića itd..pored kojih je i Zvonić izgledao kao ozbiljan igrač onda je sve jasno da je ovaj tim kvalitetom daleko od toga. Ako ćemo realno, sad jedini Pršeš (pored Ante Hrkača) ima neku ideju i smisao za igru, ali sa Šikalom i Halilovićem to ne može doći do izražaja jer ova dvojica nisu ni sjena Hasanovića i Zeljkovića koji su preoravali teren i znali šta trebaju raditi..E baš nas je ex president SK uneredio momački da se godinama izgleda oporaviti nećemo a sve imali na tacni..

aimar21
Kontakt:

Post Postao/la aimar21 » 11 nov 2024, 12:13

Sambiliong je napisao/la:
11 nov 2024, 11:03

Sve je ovo super ali gdje sad naći takve igrače koji su slobodni, odskaču iznad prosjeka i žele da igraju u timu koji se realno bori za opstanak u ligi (iako sam gajio nade da ćemo se uključiti u borbu za to 4. mjesto ali to je sad izgleda ipak nemoguća misija..). Posao koji su nekad odrađivali Hasanović, Zeljković, Radovac..sada niko ne radi, ti veznjaci "bageri" bi sada kao trebali biti Šikalo i Halilović ali to jednostavno nije ni druga liga za ove pomenute..Još ako ovima pridodaš Mehu Ćosića, Ovčinu, Radovića itd..pored kojih je i Zvonić izgledao kao ozbiljan igrač onda je sve jasno da je ovaj tim kvalitetom daleko od toga. Ako ćemo realno, sad jedini Pršeš (pored Ante Hrkača) ima neku ideju i smisao za igru, ali sa Šikalom i Halilovićem to ne može doći do izražaja jer ova dvojica nisu ni sjena Hasanovića i Zeljkovića koji su preoravali teren i znali šta trebaju raditi..E baš nas je ex president SK uneredio momački da se godinama izgleda oporaviti nećemo a sve imali na tacni..
Većina nas je emotivno vezana za taj "Hasićev" Velež, pa i ja sam, ali trenutno nema smisla porediti tu ekipu i ovu.

Što se tiče novih igrača, definitivno se mogu naći u prelaznom roku. EU igrači nisu stranci, a SD je vezan za Austriju. Siguran sam da se u tom dijelu Europe mogu iskopati igrači koji će za nas biti dobitak. Pitaš kako ih pridobiti? Niko više ne igra iz emocija i fudbal je odavno čisti biznis. Znači igrače možeš dobiti projektom i primanjima. Neki će i pristati na manja primanja, ako je projekat dobar i ako je klub posložen. Smatram da sa ovim predsjednikom idemo prema tome da smo stabilni. Evo imamo primjer Mujakića. Otpisan u Partizanu, treba mu projekat da oživi karijeru. Za našu ligu Jaap Stam i ako bi se dogovorili oko uslova, ne vidim razlog zašto ne bi pristao. Siguran sam da bi se moglo naći još nekoliko takvih primjera...

Rodeni
Kontakt:

Post Postao/la Rodeni » 11 nov 2024, 12:22

Makso

Post Postao/la Makso » 11 nov 2024, 13:14

Kako Pršeš majstorski pogledom pokriva igrača.
slika

Arrivederci
Kontakt:

Post Postao/la Arrivederci » 12 nov 2024, 23:11

Mujan out Mehremic out ostalo se moze trpit
Forzza Velež!

Rodeni
Kontakt:

Post Postao/la Rodeni » 14 nov 2024, 02:58

brckodc
Kontakt:

Post Postao/la brckodc » 19 nov 2024, 20:24

Momci realno. Pa mogo je Osman danas dobit utakmicu da brani!? Sve razumijem, neide Velezu pa neide ni Osmanu ali momak radi, trudi se, moglo mu je se makar 45 min odredit. Ne znam stvarno...

jose
Kontakt:

Post Postao/la jose » 20 nov 2024, 08:28

brckodc je napisao/la:
19 nov 2024, 20:24
Momci realno. Pa mogo je Osman danas dobit utakmicu da brani!? Sve razumijem, neide Velezu pa neide ni Osmanu ali momak radi, trudi se, moglo mu je se makar 45 min odredit. Ne znam stvarno...
Ma on je tu zbog Barbareza, inače ne bi ni na klupi bio realno.
Plus što je ovaj Zlomislić sinoć odlično branio, da bi mogao i onog Vasilja istisnuti.
Velež, Chelsea FC, LA Lakers, Scuderia Ferrari

XjuznjakX
Kontakt:

Post Postao/la XjuznjakX » 20 nov 2024, 10:16

jose je napisao/la:
20 nov 2024, 08:28
brckodc je napisao/la:
19 nov 2024, 20:24
Ma on je tu zbog Barbareza, inače ne bi ni na klupi bio realno.
Plus što je ovaj Zlomislić sinoć odlično branio, da bi mogao i onog Vasilja istisnuti.
-1...
hoces reci da je Hadzikic los golman?Da nije zasluzio?? Izvini , ali se ne slazem.da je sinoc Hadzikic branio, ne bi bio nista losiji od Zlomislica, cak sta vise, radi svoje igre nogom je bolji sigurno.Okivati sada nekoga u zvjezde omalovazavajuci svoje...hm..to smo mi, sta ces.
Ovako samo MI mozemo omalovazavati svoje dok drugi svoje dizu u nebesa. Bez obzira na kvalitetu. Da, ovakav komentar je bas neprikladan.Moj licni stav.
Kao i ono "kupovanje sudija".To pisati po internetu, nije nimalo pametno jer neki jedva cekaju da nas strpaju u isti kos sa drugima.jer mi MISLIMO da bi se to moglo raditi MOZDA dok drugi to rade-na kraju ispadnemo isti?!Hm....

Odgovori

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.