AC Milan - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Bianconeri1988
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la Bianconeri1988 » 14 jan 2012, 17:38

A_d_0 je napisao/la:
Prvi bold:ja kako gledam na odabir- igrac ako je individualno imao jacu sezonu (odigrao vise utakmica, na vecem nivou igrao...) bih postavljao ekipu. Silva je igrao sa duducima u odbrani realno. Za Vidica nije slucaj. Vidic je postavljen na lijevog beka :shock: . Zasto? Zato sto mora biti tu? Stvarno ne bih o kvaliteti odabira na ovim Gala vecerama gdje mi neki neymar uzme gol sezone pored onog Rooneyovog. Recimo na lijevog beka bi stavio Evru prije i Vidica i Ramosa jer je lijevi bek.

Drugi bold: Moze se izvuci iz konteksta iz prvog pasusa: jednostavno covjek je cini mi se imao povredu i dosta je izostajao, a tu su bili igraci koji su i bolji na stoperskim pozicijama u toj sezonu- ne gledam uspjeh kluba jer je individualna nagrada (Silva) a bgm i na beku gdje je smjesten (Evra, Lahm).

Rooney i Ibra- Ibra vise golova i sigurno bolje igre pruzao. Drugo je sto Rooney imao jace saigrace. I kad smo kod toga zamolio bih te da mi navedes gol Rooneya koji je bio od krucijalnog znacaja za prolazak dalje u LP?
Rooney je zabio gol u prvoj utakmici 1/2 protiv Schalkea za 0:2, nakon tog gola bio je poznat putnik u finale. Zatim zabio je gol pobjedu na Stamford Bridgeu protiv Chelsea, a gol u gostima uvijek vrijedi duplo.

Da je Ibra igrao u formi kao Rooney sigurno bi i napravili neki rezultat u CL, a ne ovako ni gola nisu dali u nock out fazi, ustvari dali da fudbalski mag Robinho ima snage da udari loptu, a svako živ zna kakav je Ibrahimović u velikim utakmicama, jednostano nestane.
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 14 jan 2012, 18:21

-Iako je "Sky Sports 24" najavljivao da bi Thiago Silva mogao da prorpusti derbi sa Interom, po svemu sudeći to se neće desiti. Šef Milanovog tima doktora, profesor Tavana, u razgovoru za Milannews.it je rekao da je uveren u Silvin oporavak za derbi, te da navijači nemaju mnogo razloga za brigu.

-Seedorf i Taiwo imaju temperaturu. Iako se činilo da bi Holanđanin mogao da zameni Aquilanija na sredini terena, gotovo sigurno neće igrati derbi, pa će umesto njega na sredini terena igrati Boateng.

-Claudio Ranieri je objavio spisak igrača pozvanih za meč sa Milanom, a dobra vest za sve "Rossonere" je da će Dejan Stanković propustiti sutrašnji meč zbog povrede.

-Prema stručnjacima za tržište, Milan je već rezervisao Muntarija za jun, ali s obzirom da su se povredili Gattuso i Aquilani, postoji mogućnost da se igrač iz Ghane pridruži "Rossonerima" već u januaru.

-Kako predviđa "La Gazzetta", Max. Allegri bi u ponedeljak 23. januara trebao da bude proglašen za najboljeg trenera u 2011. godini.

-Na konferenciji za novinare, uoči utakmice sa Fiorentinom, trener Leccea, Serse Cosmi je rekao da Mesbah nije pozvan za meč protiv "Viole" jer bi bočetkom naredne nedelje trebao da pređe u Milan:"Mesbah nije deo ekipe, jer, iako ne postoji niša zvanično, on bi početkom naredne nedelje trebao da pređe u Milan", rekao je Cosmi.

-U nedelju, 15. januara, igra se meč između Milana i Intera, a kapije "San Sira" će biti otvoren u 18:00h, kako bi se olakšao dolazak gledalaca.

-Nakon što je juče produžio ugovor sa Milanom, Massimiliano Allegri je postao najplaćeniji trener u Italiji.

-Adriano Galliani u intervjuu za MlanChannel:"Sutra igramo veoma važnu utakmicu, Inter je veoma jak tim i biće veoma teško protiv njih, nadam se da ćemo pobediti", rekao je "Ujka Fester".
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

A_d_0
Kontakt:

Post Postao/la A_d_0 » 14 jan 2012, 19:00

Bianconeri1988 je napisao/la:
A_d_0 je napisao/la:
Prvi bold:ja kako gledam na odabir- igrac ako je individualno imao jacu sezonu (odigrao vise utakmica, na vecem nivou igrao...) bih postavljao ekipu. Silva je igrao sa duducima u odbrani realno. Za Vidica nije slucaj. Vidic je postavljen na lijevog beka :shock: . Zasto? Zato sto mora biti tu? Stvarno ne bih o kvaliteti odabira na ovim Gala vecerama gdje mi neki neymar uzme gol sezone pored onog Rooneyovog. Recimo na lijevog beka bi stavio Evru prije i Vidica i Ramosa jer je lijevi bek.

Drugi bold: Moze se izvuci iz konteksta iz prvog pasusa: jednostavno covjek je cini mi se imao povredu i dosta je izostajao, a tu su bili igraci koji su i bolji na stoperskim pozicijama u toj sezonu- ne gledam uspjeh kluba jer je individualna nagrada (Silva) a bgm i na beku gdje je smjesten (Evra, Lahm).

Rooney i Ibra- Ibra vise golova i sigurno bolje igre pruzao. Drugo je sto Rooney imao jace saigrace. I kad smo kod toga zamolio bih te da mi navedes gol Rooneya koji je bio od krucijalnog znacaja za prolazak dalje u LP?
Rooney je zabio gol u prvoj utakmici 1/2 protiv Schalkea za 0:2, nakon tog gola bio je poznat putnik u finale. Zatim zabio je gol pobjedu na Stamford Bridgeu protiv Chelsea, a gol u gostima uvijek vrijedi duplo.

Da je Ibra igrao u formi kao Rooney sigurno bi i napravili neki rezultat u CL, a ne ovako ni gola nisu dali u nock out fazi, ustvari dali da fudbalski mag Robinho ima snage da udari loptu, a svako živ zna kakav je Ibrahimović u velikim utakmicama, jednostano nestane.
Vidi druze, ja sam misljenja kao i velika vecina da je Ibra trebao biti tu umjesto Rooneya, ti ocito nisi iz ocitih razloga. Ne volis Ibrahimovica i kraj. Znamo i zasto. Biberi ti zivot 5 godina. Covjek je 60% bodova donio jednom klubu, kad neki drugi napadac ostvari ovo il bar priblizno ja skidam kapu. Druga je stvar sto Robinho nema hljeba u sebi ni trunke.

Arogantni
Kontakt:

Post Postao/la Arogantni » 14 jan 2012, 19:39

A_d_0 je napisao/la:
Bianconeri1988 je napisao/la:
A_d_0 je napisao/la:

Vidi druze, ja sam misljenja kao i velika vecina da je Ibra trebao biti tu umjesto Rooneya, ti ocito nisi iz ocitih razloga. Ne volis Ibrahimovica i kraj. Znamo i zasto. Biberi ti zivot 5 godina. Covjek je 60% bodova donio jednom klubu, kad neki drugi napadac ostvari ovo il bar priblizno ja skidam kapu. Druga je stvar sto Robinho nema hljeba u sebi ni trunke.
Mozda kao padobranac upadam u raspravu....Ali...
Ne znam sto... Nije bio bas toliko dominantan protiv JUVETA... Ne znam sto biberi... U dresu Milana jos nije dao gol Juvetu... Dok je igrao za Inter znam da je dao jedan gol na Comunaleu(1:1) a za jos neki nisam siguran, mozda je i dao...
A sto se tice nagrade Ibra jest najbolji napadac ali prosle sezone nije zasluzio nagradu jer je Rooney jednostavno bio najbolji napadac... Odveo Mancester do titule u Eng. i odveo ih u finale LP...
Sve stvari su prolazne samo su 2 vječne, a to su JUVE i FK ZELJO...

Bice JUVE opet sampion akoBOGda!!!

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 14 jan 2012, 19:51

Arogantni je napisao/la:
Mozda kao padobranac upadam u raspravu....Ali...
Ne znam sto... Nije bio bas toliko dominantan protiv JUVETA... Ne znam sto biberi... U dresu Milana jos nije dao gol Juvetu... Dok je igrao za Inter znam da je dao jedan gol na Comunaleu(1:1) a za jos neki nisam siguran, mozda je i dao...
A sto se tice nagrade Ibra jest najbolji napadac ali prosle sezone nije zasluzio nagradu jer je Rooney jednostavno bio najbolji napadac... Odveo Mancester do titule u Eng. i odveo ih u finale LP...
i meni je to "biberenje" zapalo za oko, a Ibra protiv Juventusa nikad nije dobre utakmice odigrao, zapravo je bio katastrofa u vecini susreta, dao je gol za Milan skoro kad smo ih dobili na San Siru al uvijek mu je Chellini bio na vratu :mrgreen:
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

baresi#6
Kontakt:

Post Postao/la baresi#6 » 14 jan 2012, 19:54

čuj nije dao gol juvetu u dresu milana hahahha
a to da biberi pa i biberi ga. liga se uzima protiv malih timova a derbi ko derbi na kraju krajeva 3 boda kao i protiv cesene i parme. kako god ibra je najbolji igrač u italiji svidjelo se to nekome ili ne.
Il club più titolato al mondo.

$ $́" ?́& The greatest mixed martial artist of all time.

Krepat ma ne molat!

ŽELJO DRŽAVA!

Arogantni
Kontakt:

Post Postao/la Arogantni » 14 jan 2012, 19:57

baresi#6 je napisao/la:čuj nije dao gol juvetu u dresu milana hahahha
a to da biberi pa i biberi ga. liga se uzima protiv malih timova a derbi ko derbi na kraju krajeva 3 boda kao i protiv cesene i parme. kako god ibra je najbolji igrač u italiji svidjelo se to nekome ili ne.
Pa kad je dao de nam ti reci...
Sve stvari su prolazne samo su 2 vječne, a to su JUVE i FK ZELJO...

Bice JUVE opet sampion akoBOGda!!!

baresi#6
Kontakt:

Post Postao/la baresi#6 » 14 jan 2012, 19:58

pa jesi gledao prošlu sezonu juventus???? na san siru prva utakmica juve dobio 1-2 ibra glavom dao gol.

Krepat ma ne molat!

ŽELJO DRŽAVA!

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 14 jan 2012, 20:00

baresi#6 je napisao/la:čuj nije dao gol juvetu u dresu milana hahahha
pa kako to ga biberi Juventusu svega ti ako ga u derbijima nema, to sto Milan osvaja a Juve ne, ne znaci da ga Ibra biberi Juventusu, Juve je sedmi zavrsio tako da nije ni imao priliku da mu ga Ibra zabiberi, vec mu je Palermo i slicni biberili pa zavrsio na sedmom. :mrgreen:
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 14 jan 2012, 20:04

Da, zabio nam je taj gol prošle sezone, ali Chiellini ga svaku utakmicu u međusobnom duelu pomnoži sa nulom, tako je i bilo na Juventus Stadiumu, kad se nije s loptom sastavio, a eto on je kao biva najbolji napadač na svijetu, ima i on pravo na lošu utakmicu, ali zašto baš uvijek protiv Juventusa odigra loše!?
A_d_0 je napisao/la:
Koja to večina? Navedi mi tu večinu? Osim vas navijača Milana. Očekujem neki pravi argument.

Navedi mi te očite razloge što sam ja protiv Ibrahimovića!? To što je igrač Milana, ma daj!?

Ja sam za to da je Rooney zasluženo u prvih 11, ako ćemo se voditi tom individualnom statistikom David Villa je ispred Rooneya i Ibrahimovića.

@arogantni ti je to fino rekao, Rooney je osvojio najjaču ligu na svijetu, plasirao se u finale CL-a. To je sasvim dovoljno, ali eto ti ne odustaješ od svojih 60 % i ja to poštujem.

I to što je donio 60 % bodova Milanu samo govori kakva je ustvari ekipa Milana, klasični depending-on-one-player tim, ali eto odnedavno su i penal ekipa.
Ž '21!

baresi#6
Kontakt:

Post Postao/la baresi#6 » 14 jan 2012, 20:16

uredu je :lol:

Krepat ma ne molat!

ŽELJO DRŽAVA!

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 14 jan 2012, 20:31

A što milanisti brane Ibru,ne treba to njemu,on je fantastičan igrač,nema tu sumnje,to što ga mi ne volimo - zna se da se to više odnosi na njegove ljudske kvalitete ili manjku istih.
Sigurno ste ga vi mnogo voljeli dok je igrao za Juve ili inter.

O individualnim priznanjima,timovima godine i sl je bespotrebno polemisati,svi imaju neku svoju viziju,a i Uefa i ostali se blamiraju i samim izborom igrača godine,a ne ovim sitnijim stvarima.
Evo,da malo relaksiramo atmosferu :mrgreen:
slika
"Pravi džentlmen nikad ne napušta svoju damu" A. Del Piero
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░ ★3★0★
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
Grazie a Dio non sono un Prescritto!

A_d_0
Kontakt:

Post Postao/la A_d_0 » 14 jan 2012, 21:57

Bianconeri1988 je napisao/la:Da, zabio nam je taj gol prošle sezone, ali Chiellini ga svaku utakmicu u međusobnom duelu pomnoži sa nulom, tako je i bilo na Juventus Stadiumu, kad se nije s loptom sastavio, a eto on je kao biva najbolji napadač na svijetu, ima i on pravo na lošu utakmicu, ali zašto baš uvijek protiv Juventusa odigra loše!?
A_d_0 je napisao/la:
Koja to večina? Navedi mi tu večinu? Osim vas navijača Milana. Očekujem neki pravi argument.

Navedi mi te očite razloge što sam ja protiv Ibrahimovića!? To što je igrač Milana, ma daj!?

Ja sam za to da je Rooney zasluženo u prvih 11, ako ćemo se voditi tom individualnom statistikom David Villa je ispred Rooneya i Ibrahimovića.

@arogantni ti je to fino rekao, Rooney je osvojio najjaču ligu na svijetu, plasirao se u finale CL-a. To je sasvim dovoljno, ali eto ti ne odustaješ od svojih 60 % i ja to poštujem.

I to što je donio 60 % bodova Milanu samo govori kakva je ustvari ekipa Milana, klasični depending-on-one-player tim, ali eto odnedavno su i penal ekipa.
Evo tebe cu citirat jer si mi nekako "najdrazi". Biberenje ne mora biti direktno. Ja koliko znam Ibra zadnjih 8 godina za redom osvaja drzavnu titulu, od kako je otisao iz Juventusa, biva najbolji igrac Serije A u Interu a Boga mi i u Milanu evo drugu sezonu. Itekako biberi. Ne mora direktno zabit Juveu. I opet ti ponavljam: nije vecina navijaca Milana vec vecina ljudi koji nemaju veze ni sa Milanom a ni Unitedom tvrde da je Ibra trebao doci tu. Ja koliko se sjecam da je Rooney prosle godine imao post od nekoliko mjeseci a United ostade opet prvi. To nam govori da United ima jos igraca sposobnih da rijese utakmicu, a iskreno u Milanu takvih prosle a ni ove nema sem Ibre. Sjetimo se zadnjih utakmica koliko je falio. A podsjeticu te da je Milan branioc titule (znaci najbolji). Zamisli kakav je Juventus?

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 14 jan 2012, 22:03

znaci ako je on Juventusu biberio tako sto je igrao protiv njega lose a osvajao titule sa interom i po Spaniji, onda ispade da ga je dobro i milanu zabiberio.Dakle vama ga biberio 6 godina a nama 5, vama dvije sa Juventusom i 4 sa interom a nama s milanom i interom, pa nam ga i sa Barselonom zabiberi :lol:

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 14 jan 2012, 22:25

A_d_0 je napisao/la:
Evo tebe cu citirat jer si mi nekako "najdrazi". Biberenje ne mora biti direktno. Ja koliko znam Ibra zadnjih 8 godina za redom osvaja drzavnu titulu, od kako je otisao iz Juventusa, biva najbolji igrac Serije A u Interu a Boga mi i u Milanu evo drugu sezonu. Itekako biberi. Ne mora direktno zabit Juveu. I opet ti ponavljam: nije vecina navijaca Milana vec vecina ljudi koji nemaju veze ni sa Milanom a ni Unitedom tvrde da je Ibra trebao doci tu. Ja koliko se sjecam da je Rooney prosle godine imao post od nekoliko mjeseci a United ostade opet prvi. To nam govori da United ima jos igraca sposobnih da rijese utakmicu, a iskreno u Milanu takvih prosle a ni ove nema sem Ibre. Sjetimo se zadnjih utakmica koliko je falio. A podsjeticu te da je Milan branioc titule (znaci najbolji). Zamisli kakav je Juventus?
Očigledno u nedostatku argumenata si skrenuo s teme pa si očajnički počeo spominjati Juventus koji ama baš nikakve nema veze sa izborom Rooney, a neizborom Ibrahimovića u najboljih 11 prošle godine. Otkud ti samo Juventus pada na pamet?

Ali ete @JuveSissoko mi je "ukrao riječi iz usta" i fino ti to sve objasnio za to biberenje. Sam pao sam se udario.

A moj Juventus je pokazao vama kakav je kad centra niste prešli, a pokazat će i za mjesec dana na San Siru.

Opet mi nije jasna ta stvar oko večine, ako večina ljudi, pod ljudima mislim na trenere i igrače koji su ipak kompetentne osobe u tom izboru, a ne na navijače, jer logično svaki navijač će glasati za njemu dražeg igrača, misli da je Ibrahimović bio bolji od Rooneya kako to da je Rooney u timu godine!? Vjerovatno zato što je večina tih glasača glasala za Rooneya ili je to ipak neka zavjera FIFA-e? :roll:

I ti ovom konsantacijom sam potvrđuješ da je Milan tim koji zavisi od jednog igrača.
Ž '21!

A_d_0
Kontakt:

Post Postao/la A_d_0 » 14 jan 2012, 22:26

JuveSissoko je napisao/la:znaci ako je on Juventusu biberio tako sto je igrao protiv njega lose a osvajao titule sa interom i po Spaniji, onda ispade da ga je dobro i milanu zabiberio.Dakle vama ga biberio 6 godina a nama 5, vama dvije sa Juventusom i 4 sa interom a nama s milanom i interom, pa nam ga i sa Barselonom zabiberi :lol:
Naravno da nisam racunao godinu u Spaniji. Ako ti to ne mozes druze shvatit **** ga. Ja ti fino kazem, i nama je biberio dok je igrao u Interu realno, a vama je biberio a biberi i dan danas i biberice jos.

@ bianconeri - otkud mi Juve? Mozda iz one recenice da je Milan one man team . Mozda i jeste, al kakav je juve no men team mozda? Eto odakle mi Juve. I kao da je sramota to priznati da neka ekipa dosta zavisi od jednog igraca. Ni prva ni poslednja. Mislim ja nemam problema sa realnoscu, kao sto imas ti i tvoje kolege.

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 15 jan 2012, 13:18

Hajd ba zabiberili vi kakvoj dobroj gari :mrgreen: dobro vas je... :lol: 8-) :D

P.S. Ne mogu protiv sebe i ne bi mi bilo mrsko da ga Ibra večeras zabiberi ''zmijicama'' :mrgreen:
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

A_d_0
Kontakt:

Post Postao/la A_d_0 » 15 jan 2012, 14:16

Ako Bog da doci ce na red i gara. :D :D

Koja trema pred utakmicu. Kao da ja igram.Kao sto rece Allegri ako ih dobijemo, to ce biti nokaut. Nemaju se vise cemu nadat. Brine me vezni red veceras. Skeptican sam po pitanju Emanuelsona ako bude poceo. Solidno je igrao proslo kolo. Volio bih da pocne Pato, Robinho je odsvirao svoje bojim se. Naravno najvise ocekujem od najboljeg. Imace motiva sigurno u Interovim navijacima a on hvala Bogu bosnjo tvrdoglavi pa ce tjerat u inat. Al nek tjera. Samo da ne dobije crveni na glupost.

ahmad_tz
Kontakt:

Post Postao/la ahmad_tz » 15 jan 2012, 17:46

na kojoj je areni prijenos zna li neko tacno?

A_d_0
Kontakt:

Post Postao/la A_d_0 » 15 jan 2012, 17:52

Na Areni 4. Snimak u 23:00 na Areni 1.

Zaključano

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.