Evo par prijedloga da proberite nesto ako vam se svidja.
Sijisling-Tomic
2 1,35
Monaco-De Bakker
1 1,60
Queerrey-Ben.Becker
1 1,55
Dzumhur-Balleret
1 1,65
Harrison-Jaziri
1 1,60
G.Mull/A.Murray-Bautist/J.Sousa
1 1,40
Ulog:
8 KM
Dobitak:
99 KM
Kratko-zašto !
1.Tomic u odlicnoj formi,napokon se uozbiljio i sav njegov talenat bi u ovoj godini trebao doci do izrazaja,igra se u dvorani ,tvrda podloga uvjeti koji su za tomica idealni,posljednji i jedini njihov medjusobni mec je otisao na stranu tomica i to sa uvjerljivih 6-1 6-2 .Jeste da i sijsling voli ove uvjete i da ima prilicno solidan servis ali opet sve je na strani Tomica i mislim da je mentano zreo da dodje i TOP 20 a samim tim i da pobjedjuje igrace koji su preko 50 mjesta na ATP listi (SIjsling 90.)
2.Svi znamo ko je monaco,zemlja,uslovi koje igrac kao on najvise voli,u jednom njegovom videu sa treninga na zemlji sam vidio da je spreman i sam je o izjavio iako nije odigra ni jedan mec na zemlji iza sebe a sa druge strane de baker ima 4 meca s tim da su zadnja tri sa kvalifikacija i pobjede nad igracima koji nisu bas na nivou monaca.Mislim da bi monaco ovdje lagano trebao da uzme ,razlika je evidentna i na atp listi tako da s epo oovj kvoti isplati uzeti ovaj tiip
3.Querey,uu nizu od 4 poraza,prije toga 21 objedu zaredom,vrijeme je da uzme jedan mec jer znanja ima sigurno,podloga koju on volii mislim da bi treba dobiti njemackog veterana (33 godine) koji je pruzio neke solidne partije na pocetku sezone ali ovjde ce qurey da odese pobjedu.
4.Nas dzumi! Prvo odigrao sam ga navijacki ,drugo baleret ima 12 pobjeda u nizu ali realno dzumi mu je najteza prepreka do sad i misim da je tu vrijeme da stane.Dzumiju najomiljnija podloga,podloga na kojoj je postizao najbolje rezultate (izuzmimo AO) i ovo mu j eprilika da ganja TOP 100 a igrace koji su kao balleret bi trebao pobjedjivati ako misli to da uradi i on sam je svjestan da vrijeme prolazi i da mora poceti redati dobre rezultate.SRETNO DZUMI!
5.harrison,pisao sam prije neku kratku analizu o njemu,promjenio treenera,vratio starog koji ga je i odveo u Top50,Na povetu osovjiio chalenger ,pobjedio u finalu bagdatisa,i sam je izjavio da osjeca sjajno,i da je spreman da se vrati tamo gdje i pripada,u nizu je od 3 pobjeded u kvalifikacijama .Jaziri ,dobar pocetak sezone za nejga,isto tako i puno srece.Harison je z aklasu bolji od jazirija u udarcima sa osnovne linije i tu bi on trebao traziti svoje sanse i trebao bi uspostavi svoj stil igre i ako to ostvari uz dobar ulazak u mec (a motivacije mu nece nedostajati jer su ga skoro svi ismijavali na kraju godine ,cak je prekinuo i sa curom ) mislim da ce odnijeti pobjedu.
6.kratko,oba para igraju zajedno prvi put,mullera znamo kao odlicjog igraca parova,uz svoj servis koji je sinoc pokazao i uz uzbiljnost murraya msm da pobjeda nece doci u pitanje.
Sretno svima.