FK Sarajevo (opšte diskusije)

FK Sarajevo ove sezone?

Anketa je završila: 16 jul 2017, 14:28.

Prvak
11
25%
Osvajač kupa
4
9%
Dupla kruna
12
27%
Izlazak u Europu
17
39%

Ukupno glasova: 44

Chapman1886
Kontakt:

Re: FK Sarajevo (opšte diskusije)

Post Postao/la Chapman1886 » 27 okt 2020, 23:28

sretno mersudinu u budućem profesionalnom pozivu
Samo Sloboda | COYG

redbull93
Kontakt:

Post Postao/la redbull93 » 14 nov 2020, 18:53

Slucajno naletio na ovo i nasmijalo me je pravo haha

Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 29 nov 2020, 12:21

Kometa je napisao/la:
29 nov 2020, 12:15
Napapijri je napisao/la:
29 nov 2020, 11:59
Pantelija je napisao/la:
29 nov 2020, 11:26
Mene zanima jedna stvar. Zasto ste tako agresivni ako neko kaze da nesto nije ok? Mislim, da li treba na sve sada sutiti i govoriti da je vrhunski? A nije.

Prvo i dalje nemamo sefa omladinskog pogodna.
Drugo nemamo napadaca a imali smo polaa godine da ga dovedemo. Vrlo lose odradjeno. Katastrofalno.
Treće, ne svidja mi se ovo sto se desava u drugim poluvremenima. Ok, jasno je da debeli u ije psihu svojim egzibicijama, stoji, ali jako kasno se reaguje sa klupe. Da se ne lazemo niko nikad nije imao klupu kao sto ima Vinko. A ne bih rekao da je bas koristi mnogo.

I sta je tacno problem napisati ove stvari? Je li nesto od toga nije istina? Treba teziti boljem, kvalitetnijem a ne glesati na to da imas 5 bodova vise od kluba koji nema za plte i spasava ga nacelnik opstine od zakljucavanja.
Nije problem napisati, ali neces dobiti odgovor, osim vec standardnog "da iskaces iz rupe kad nije idealno", vjerujem da su mnogi i odustali zbog toga. Postoji par ljudi koji su to pisali i kada je bilo sve idealno i kada se u biti to i moglo rijesiti, ali tesko je doci tada do izrazaja, sto je i realno radi euforije koja je vladala. Cinjenica je da smo jos uvijek u dobrom polozaju, ali isto je cinjenica da smo mogli imati mnogo vecu bodovnu prednost, kao i da ne fali mnogo da uprskamo jos nesto i odemo na pauzu sa minimalnom prednoscu. Hadzicu definitivno trebati dati ultimatum na ovoj polusezoni i gledati da vec naredne sezone na to mjesto dodje neko kompetentniji. Znam da Tobe cesto pretjeruje, ali svakim danom se sve vise cini da je Hadzic zaista dotakao svoj plafon i da bolje od ovoga ne moze. Vinko ce vec nekako ustimati taj tajming izmjena, u to ne sumnjam. Jedino sto meni ne stima je to sto vadi Rahmanovica nesto cesce i to u situacijama kada nam treba gol. Slicno je bilo na derbiju, a i jucer je trebalo vaditi Handzica, svakako se nije moglo ocekivati da ce on zadrzati i jednu loptu dok se branimo i ispucavamo jer je lik nakon 60.minute hodajuci mrtvac.

P.S. Sta je sa Sedloskog, je li on boluje dva mjeseca od korone ili je bila bomba za preuzimanje OP?
Mislim da ljudi pretjeruju za poziciju sportskog direktora.Sportski direktor je jak koliko mu je odobreni budzet jak.Uzmite primjer Rahmanovica koji za produzetak ugovora trazi npr.30 000 KM mjesecno a ne uklapa se u budzet i Nam nece da odobri taj transfer nije to greska Sportskog direktora vec politike kluba.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 13 dec 2020, 18:01

:urnebes:

slika
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

Miljacka
Kontakt:

Post Postao/la Miljacka » 13 dec 2020, 18:04

Hahahahahahha otisao da podigne karijeru na veci nivo :urnebes:
Akšam pada od mog grada još se bijeli kapija, na kapiji pjesmu pjeva, pjeva moja jalija!

Dobri u dobru
Zli u zlu

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 13 dec 2020, 19:45

Miljacka je napisao/la:
13 dec 2020, 18:04
Hahahahahahha otisao da podigne karijeru na veci nivo :urnebes:
:urnebes: :urnebes: :urnebes:

Hajdeee
Kontakt:

Post Postao/la Hajdeee » 13 dec 2020, 23:18

Ma Gavra nije los momak. Nije konflikta, ok momak. Miran.
Tehnicki dobar igrac, zna dosta sa loptom. Ali mu je zato radius kretanja uzasan. I ofanzivno i defanzivno. Kod nas se trudio da i to poboljsa, al zato sto je spor pravio je 100 faulova jer kasni uvijek.
- FKS -

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 14 dec 2020, 00:25

Gavric igracina..za 80godine proslog stoljeca.
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

Slobodas
Kontakt:

Post Postao/la Slobodas » 17 dec 2020, 10:38

Pozdrav sarajlice , moze li mi neko reci kada je skinut ljiljan sa vaseg grba i da li se mozda zna razlog za taj postupak ?
Jedan grad jedna ljubav -- Sloboda Tuzla 1919
Azmir Husic i Jasmin Imamovic nisu jedni od nas !!!
ǝpnsɐɹpǝɹd ısnɹ ǝظuɐuz
NSBIH skupina lopova , SAVEZ NAPOLJE !!!

SarajevoForza
Kontakt:

Post Postao/la SarajevoForza » 17 dec 2020, 10:48

Slobodas je napisao/la:
17 dec 2020, 10:38
Pozdrav sarajlice , moze li mi neko reci kada je skinut ljiljan sa vaseg grba i da li se mozda zna razlog za taj postupak ?

Sportski pozdrav :wave:
Dobro pitanje i mene zanima, bilo bi idealno kada bi se vratio stari grb i to ne samo radi promovisanja državnog simbola (kada već hoćemo grupe EL :kafa: ) već zato što tačno fali jedan detalj uz ime kluba, godinu osnivanja i loptu, a i lopta je čak prije izgledala ljepše po meni jer krug nije u potpunosti popunjen. Koliko sam upratio na sjeveru se uvijek koristi stari grb.

Stari
slika
Novi
slika
"Kad si najtrofejniji, kako li je, kako li je?"

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 17 dec 2020, 10:58

Meni je stari uvijek bio ljepši.

SarajevoForza
Kontakt:

Post Postao/la SarajevoForza » 17 dec 2020, 11:13

MortemHz je napisao/la:
17 dec 2020, 10:58
Meni je stari uvijek bio ljepši.
Prvi bez poraza, ni marke duga, najbolji uslovi u državi, stadion još malo pa naš, bordo sedmica, marketing se drastično popravio, sad znamo šta iduće tražiti od uprave :D

Ali stvarno, zašto ne dovesti i ovo pitanje na dnevni red sa pretpostavkom da svi navijači preferiraju stari grb, a ne mogu reći da ga ne mogu vratiti iz političkih razloga jer je pretprošle sezone bio ljiljan sa lijeve strane svih dresova, a prošle sezone na golmanskom dresu. Sjećam se i utakmice iz San Marina kad smo imali specijalizirani dres sa ljiljanima na onoj vertikalnoj traci na dresu mada je to sad već davno prošlo vrijeme.
"Kad si najtrofejniji, kako li je, kako li je?"

Lik
Kontakt:

Post Postao/la Lik » 17 dec 2020, 11:34

SarajevoForza je napisao/la:
17 dec 2020, 10:48
Slobodas je napisao/la:
17 dec 2020, 10:38

Sportski pozdrav :wave:
Dobro pitanje i mene zanima, bilo bi idealno kada bi se vratio stari grb i to ne samo radi promovisanja državnog simbola (kada već hoćemo grupe EL :kafa: ) već zato što tačno fali jedan detalj uz ime kluba, godinu osnivanja i loptu, a i lopta je čak prije izgledala ljepše po meni jer krug nije u potpunosti popunjen. Koliko sam upratio na sjeveru se uvijek koristi stari grb.

Stari
slika
Novi
slika
Pozdrav, kao prvo molim te da nas ne zoves "sarajlijicama" jer je to pežorativan izraz i smeta.

Sto se tice grba on je kroz svoju historiju nekoliko puta mjenjao detalje. Tako da je ovaj sa liljanom samo jedna od nekoliko verzija. Grb je tokom godina bio npr. bez godine "1946" pa oivicen zutom bojom pa sa ljiljanom i na kraju imamo ovaj danasnji. Ovaj danasnji vizuelno izgleda daleko, daleko najbolje, jer je simetrican i "utegnut". Stari grbovi su po meni bili iskrivljeni i nekako "uvenuli", a razlog tome je sto je zvijezda, odnosno liljan razbijao tu simetricnost.
Danasnji grb je u upotrebi od proljetnog dijela sezone 99/2000.

p.s Prvi grb je bio sa velikom zvijezdom i siluetom fudbalera sa loptom.
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 06 feb 2021, 18:33

marconato je napisao/la:
06 feb 2021, 18:16
Pitar6785 je napisao/la:
06 feb 2021, 17:56
Prvo i SARAJEVO I PARTIZAN I DINAMO I HAJDUK I VELEZ I SVI KLUBOVI SU DRZAVNI KLUBOVI I U VRIJEME YUGE A I 15-20 posle rata al nikom drzava nije dala stadion osim zrinjskom..

Drugi dug od 50m€ I 0 trofeja i ravno da 0 rezultati u evropi. Kad je drzava dosla iskesirala dug iskesirala pare za igrace sredila generalnig sponzora, ako uzmes dzaba stadion i ako hoces i ti irci ili vec ko odrzava teren je fakticki drzava platila. Jer dug i ovo sve ostalo je drzava platila i dopunila budzet kesom generalni sponzorom itd. Mozda je to 30-40m EURA, sto je vrijednost tolika da je partizan nije mogo pratit ( i odma vrijednost te pomoci je veca jer ti omogucava osvajanje titule otima dio od partizana slabiga) nedajes kamatu sto automaski te pare cini vrijednim takodze omogucavati da razbijas konkurente kupovinom njihovi igraca boljoj si pozici da dovedes igrace koje cz hoce i recimo partizan i odma te pare imaju vecu vrijednost itd itd.

Dok FK SARAJEVU drzava poslala racun 500 k km racun za policiju sto je obezbjedjivala utakmicu..

Gdje nam drzava daje 100 k km kad osvois prvenstvo itd a cinjenica je da drzava ulaze u nas samo 1.5 m km godisnje bili bi u evropi u nivou cz
Prijatelju, ne poznajes elementarne cinjenice! Ponavljam, dug nije izmiren, samo je sa 50 mil, smanjen na 25-30...
Dalje, Gazprom nije u Zvezdi od 2015, nego od 2009-2010..Nije s nista preko noci uradilo! Vuchic je na vlasti od 2012, a mi 2014. nismo igrali evropu jer nismo imali da platimo licencu.
On se tada pozabavio klubom u smislu ORGANIZACIJE, ozbiljnije se pocelo raditi, tj napravljen je restart. Isforsirani su klinci poput Jovića, Ristića, Rajkovića, Grujića... i od njihovih prodaja dovedeni su stranci + Milojević na klupi,sto je dalo rezultat u evropi. Nije niko dosao sa vrecom para i rijesio sve probleme kako ti mislis da jeste. To je glupost i neistina.

To oko 1.5 mil KM ne bih uopste komentarisao..

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 06 feb 2021, 23:05

djokica je napisao/la:
06 feb 2021, 21:06
marconato je napisao/la:
Pitar6785 je napisao/la:
06 feb 2021, 17:56
Prvo i SARAJEVO I PARTIZAN I DINAMO I HAJDUK I VELEZ I SVI KLUBOVI SU DRZAVNI KLUBOVI I U VRIJEME YUGE A I 15-20 posle rata al nikom drzava nije dala stadion osim zrinjskom..

Drugi dug od 50m€ I 0 trofeja i ravno da 0 rezultati u evropi. Kad je drzava dosla iskesirala dug iskesirala pare za igrace sredila generalnig sponzora, ako uzmes dzaba stadion i ako hoces i ti irci ili vec ko odrzava teren je fakticki drzava platila. Jer dug i ovo sve ostalo je drzava platila i dopunila budzet kesom generalni sponzorom itd. Mozda je to 30-40m EURA, sto je vrijednost tolika da je partizan nije mogo pratit ( i odma vrijednost te pomoci je veca jer ti omogucava osvajanje titule otima dio od partizana slabiga) nedajes kamatu sto automaski te pare cini vrijednim takodze omogucavati da razbijas konkurente kupovinom njihovi igraca boljoj si pozici da dovedes igrace koje cz hoce i recimo partizan i odma te pare imaju vecu vrijednost itd itd.

Dok FK SARAJEVU drzava poslala racun 500 k km racun za policiju sto je obezbjedjivala utakmicu..

Gdje nam drzava daje 100 k km kad osvois prvenstvo itd a cinjenica je da drzava ulaze u nas samo 1.5 m km godisnje bili bi u evropi u nivou cz
Prijatelju, ne poznajes elementarne cinjenice! Ponavljam, dug nije izmiren, samo je sa 50 mil, smanjen na 25-30...
Dalje, Gazprom nije u Zvezdi od 2015, nego od 2009-2010..Nije s nista preko noci uradilo! Vuchic je na vlasti od 2012, a mi 2014. nismo igrali evropu jer nismo imali da platimo licencu.
On se tada pozabavio klubom u smislu ORGANIZACIJE, ozbiljnije se pocelo raditi, tj napravljen je restart. Isforsirani su klinci poput Jovića, Ristića, Rajkovića, Grujića... i od njihovih prodaja dovedeni su stranci + Milojević na klupi,sto je dalo rezultat u evropi. Nije niko dosao sa vrecom para i rijesio sve probleme kako ti mislis da jeste. To je glupost i neistina.

Nije niko dosao sa vrecom para, ali nije ni tako posteno i postepeno islo kao sto ti kazes!

Gazprom je dosao prije Vucica, ali ga je dovela tadasnja vlast!
Vucic se nije pozabavio samo organizacijom nego i zastotom i protekcijom Zvezde na svim nivoima, ukljucujuci i otpise kredita i kamata.

A 100 miliona eura u zadnjih 5-6 godina od transfera je suplja prica.

Volio bih znati koga je to Zvezda prodala za 10+ miliona osim Grujica u Liverpool!
Nista nije suplja, imas sve crno na bijelo:

Grujić (Liverpool) - 7 mil.
Jović (Benfica) - 6 mil.
Rajković (Macabi) - 3 mil
Jovanović (Bordo) - 2 mil
Katai (Alaves) - 2 mil
Ibanez (Trabzon) 1.4 mil
Boakye (Kina) - 5.5 mil
Braća Ilić (City) - 5.5 mil
Ristić ( Krasnodar) - 2 mil
Plavšić i Kanga (Sparta) - 2 mil
Manojlović (Getafe) - 1.3 mil
Radonjić (Marseille) - 12 mil.
Pešić (UAE) - 4.2 mil
Degenek (UAE) - 3.6 mil
Račić (Valencia) - 2.2 mil
Joveljić (Frankfurt) - 4 mil
Marin (UAE) - 2.3 mil
Terzić (Fiorentina) - 1.7 mil
Garcia ( Aris) 1.3 mil

= 70-ak mil samo u milionskim transferima, a gdje su oni od po 500, 700, 800 k od Adžića, Huga, Ruiza, Krstičića, Čaušića, Tomanea, Vulića...koje nisam ni racunao.
Zadnja izmjena: marconato, dana/u 06 feb 2021, 23:15, ukupno mijenjano 1 put.
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 06 feb 2021, 23:12

Kometa je napisao/la:
06 feb 2021, 23:02
Aduka87 je napisao/la:
06 feb 2021, 22:23
Static je napisao/la:
06 feb 2021, 22:22
Preprodavaci respiratora iz doline dugova bi guze dali da mogu sad kako namaci 350 hiljada $
muljatori bi dali guze da dobiju 50k ne znaju sta ce od muke :rol:
Poslije sranja koje je napravio Tatar prije ce biti da je Sarajevo prihvatilo 150 000 nego sto su ovi povecali po nudu

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 06 feb 2021, 23:42

MortemHz je napisao/la:
06 feb 2021, 23:12
Kometa je napisao/la:
06 feb 2021, 23:02
Aduka87 je napisao/la:
06 feb 2021, 22:23

muljatori bi dali guze da dobiju 50k ne znaju sta ce od muke :rol:
Poslije sranja koje je napravio Tatar prije ce biti da je Sarajevo prihvatilo 150 000 nego sto su ovi povecali po nudu
Ko sto smo i Rahmu za 40k prodali

Indianac
Kontakt:

Post Postao/la Indianac » 07 feb 2021, 00:11

marconato je napisao/la:
06 feb 2021, 23:05

Jović (Benfica) - 6 mil.
Katai (Alaves) - 2 mil
Ibanez (Trabzon) 1.4 mil
Boakye (Kina) - 5.5 mil
Pešić (UAE) - 4.2 mil
Degenek (UAE) - 3.6 mil
Marin (UAE) - 2.3 mil
Garcia ( Aris) 1.3 mil

= 70-ak mil samo u milionskim transferima, a gdje su oni od po 500, 700, 800 k od Adžića, Huga, Ruiza, Krstičića, Čaušića, Tomanea, Vulića...koje nisam ni racunao.
Da su valjali dosli bi u Sarajevo

djokica
Kontakt:

Post Postao/la djokica » 09 feb 2021, 11:05

marconato je napisao/la:
06 feb 2021, 23:05
djokica je napisao/la:
06 feb 2021, 21:06
marconato je napisao/la:

Nije niko dosao sa vrecom para, ali nije ni tako posteno i postepeno islo kao sto ti kazes!

Gazprom je dosao prije Vucica, ali ga je dovela tadasnja vlast!
Vucic se nije pozabavio samo organizacijom nego i zastotom i protekcijom Zvezde na svim nivoima, ukljucujuci i otpise kredita i kamata.

A 100 miliona eura u zadnjih 5-6 godina od transfera je suplja prica.

Volio bih znati koga je to Zvezda prodala za 10+ miliona osim Grujica u Liverpool!

Jović (Benfica) - 6 mil.
Katai (Alaves) - 2 mil
Ibanez (Trabzon) 1.4 mil
Boakye (Kina) - 5.5 mil
Pešić (UAE) - 4.2 mil
Degenek (UAE) - 3.6 mil
Marin (UAE) - 2.3 mil
Garcia ( Aris) 1.3 mil

Hajde da se uozbiljimo, neki od ovih transfera su bili preko postednika ( agenata i klubova ), kao npr. Luka jovic ( apoel ), ili su igraci imali ugovore da uzmu procenat od odstete, tako da Zvezda realno moze racunati sa polovinom Ove cifre!
FKS❤️1946

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 09 feb 2021, 22:51

djokica je napisao/la:
09 feb 2021, 11:05

Hajde da se uozbiljimo, neki od ovih transfera su bili preko postednika ( agenata i klubova ), kao npr. Luka jovic ( apoel ), ili su igraci imali ugovore da uzmu procenat od odstete, tako da Zvezda realno moze racunati sa polovinom Ove cifre!
Dobro, neka je ukupno od svih transfera uzeto cistih 50 mil. + 100 mil od LŠ i LE na ucesca, ulaznice, tv prava itd, to je opet preozbiljna cifra da bi se pricalo kako drzava sipa pare u klub. Kao sto sam i rekao, moze biti samo da je obratno...jer za rashode je u ovih 5 god prosjecno otislo po 20 mil. Sta je sa 50 mil razlike?!

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: badblueboylivno, rishovski i 26 gostiju.