Pa islo se prosle godine?
FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
- NisamInSajder
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
A da kad je dosao TSS bili smo dolje
| SARAJEVO SIAMO NOI |
YEBEM TE LISTICO
YEBEM TE LISTICO
Pa nije valjda neko toliko malouman da smatra da nam je kmeljo glavni konkurent? To su sve mali plavi glasali
NEMA NAZAD
Irfan Hadzic odmah u prvih 11 protiv Rijeke.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
-
- Kontakt:
Ja sam glasao za kmelju a valjda nisam malouman nego realan
Oni su na tabeli ispred zrinjskog i mislim da su i pobijedili zrinjskog u prvenstvu
A i prosle godine smo isto pricali kako nam je jedini konkurent zrinjski a na kraju se pokazalo da je kmeljo
Hoces da kazes da zvjezda kad je imala 10 m€ budzet bila jaka ko sad hehehe, ljudino kad ste imali 10-15 m€ budzet 10 godine niste vidjeli titulu i imali ste preko 50 m € dugamarconato je napisao/la: ↑06 feb 2021, 16:04Niko ne porice da se klub protezira kroz sponzorstva, tipa gazprom i to, ali pricati o nekih 100 mil, dzaba odrzavanju stadiona bla bla je glupost nevidjena.
Zvezdin budzet sada je nekih 25-30 mil € i najbolje da ce drzava placati odrzavanje stadiona...![]()
Prije 5-6 god taj isti budzet je bio nekih 10-ak mil., ali tada Zvezda nije imala prilive od LŠ i LE, od kojih je samo od nastupa u istim takmicenjima, uz ulaznice i tv prava, zaradila cca 80-100 mil. €, a gdje su transferi igraca, od kojih je isto tako zaradila 100-ak mil za proteklih 5-6 godina.
Drzava sigurno neuporedivo vise izvlaci iz kluba, nego sto unese u isti kroz ta sponzorstva itd...
Hoces da kazes da je zvjezda kupila ili napravila marakanu svoimsrestvima. Hoces da kazes da vucic nije rijesio dugove i gazsprom koji ulaze 10m $ godisnje u cz
- ElCartel11
- Kontakt:
Ako cemo realno gledati nista on nije bolji od Cmiljanica.
Prednost mu je sto ima naše državljanstvo a ovom sto je par godina mladji. Sto se karijere tiče tu su negdje obojica barem po meni

Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
Razlika je sto otprilike znamo sta bi Hadzic isporucio,a Cmiljanic moze prekucati ili biti kharina zesca.ElCartel11 je napisao/la: ↑06 feb 2021, 17:06Ako cemo realno gledati nista on nije bolji od Cmiljanica.
Prednost mu je sto ima naše državljanstvo a ovom sto je par godina mladji. Sto se karijere tiče tu su negdje obojica barem po meni![]()
Yebeni Papadopulos igra za Lokomotivu, i onda se neko cudi sto je Irfan presao kod njih a ne kod nas, nemojte se bockat u venu molim vas nit spominjat HNL jer su oni svjetlosnu god ispred nas.
| SARAJEVO SIAMO NOI |
YEBEM TE LISTICO
YEBEM TE LISTICO
Mislio sam ima puno vise godina od 28, jer vec dugo znam za njeg. Covjek u najboljim igrackin godinama otisao u Lokomotivu.
FK SARAJEVO
Titula: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Kup: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Titula: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Kup: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Upravo to i pricam! Kad smo imali 10 mil nismo igrali evropu, cesto nismo imali srece, ali nam se zato vratilo 2016/2017 kad smo izbacili 10 x skuplji Krasnodar. Tad nam se sve poklopilo, imali Milojevića, uboli sa strancima i povratnicima. Od tada krece i uspon kluba, pa samim tim i porast budzeta, sto je jelde i logicno, jer si imao priliv od dodatnih 15-ak mil...Nije preko noci budzet porastao sa 10 na 25 mil niti je bilo ko dosao i rekao, evo vam 100 mil i radite sta hocete. Nidje vezePitar6785 je napisao/la: ↑06 feb 2021, 17:05Hoces da kazes da zvjezda kad je imala 10 m€ budzet bila jaka ko sad hehehe, ljudino kad ste imali 10-15 m€ budzet 10 godine niste vidjeli titulu i imali ste preko 50 m € dugamarconato je napisao/la: ↑06 feb 2021, 16:04Niko ne porice da se klub protezira kroz sponzorstva, tipa gazprom i to, ali pricati o nekih 100 mil, dzaba odrzavanju stadiona bla bla je glupost nevidjena.
Zvezdin budzet sada je nekih 25-30 mil € i najbolje da ce drzava placati odrzavanje stadiona...![]()
Prije 5-6 god taj isti budzet je bio nekih 10-ak mil., ali tada Zvezda nije imala prilive od LŠ i LE, od kojih je samo od nastupa u istim takmicenjima, uz ulaznice i tv prava, zaradila cca 80-100 mil. €, a gdje su transferi igraca, od kojih je isto tako zaradila 100-ak mil za proteklih 5-6 godina.
Drzava sigurno neuporedivo vise izvlaci iz kluba, nego sto unese u isti kroz ta sponzorstva itd...
Hoces da kazes da je zvjezda kupila ili napravila marakanu svoimsrestvima. Hoces da kazes da vucic nije rijesio dugove i gazsprom koji ulaze 10m $ godisnje u cz

Nije naravno kupila, dobila je na poklon od drzave, jer je drzavni klub. Ja samo kazem da je glupa prica da drzava odrzava stadion. Zasto bi drzava to radila,kad klub u budzetu ima proracunate plate svih zaposlenih, pa i tih sto odrzavaju stadion. Kad smo vec kod zoga, Zvezda placa nekog Škota/Irca da se brine o travnatoj podlozi..
Dugovi nisu rijeseni i to i jeste poenta mog pisanja. Da drzava ne izvlaci pare iz kluba, Zvezda bi vec odavno bila u plusu,a ne u minusu, obzirom na novcane prilive u poslednjih par godina!
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...
- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
Ima li pojacanja ?..
Vakat bi bilo da izadje napokon na zvanicnoj, KO JE S NAMA...
Vakat bi bilo da izadje napokon na zvanicnoj, KO JE S NAMA...
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka
Pa ja, lik dosao u najboljim godinama u Lokomotivu koja je apsolutna nepoznanica, klub bez historije i svega, ALI decko je dosao tu jer je liga extra, uslovi, tereni, VAR da ne nabrajam, ali raja ne konta da nije do nas sto neki dobar igrac sa CV nece da dodje, nego je problem nasa liga, niko nece da igra po pasnjacima i barama...
| SARAJEVO SIAMO NOI |
YEBEM TE LISTICO
YEBEM TE LISTICO
Prvo i SARAJEVO I PARTIZAN I DINAMO I HAJDUK I VELEZ I SVI KLUBOVI SU DRZAVNI KLUBOVI I U VRIJEME YUGE A I 15-20 posle rata al nikom drzava nije dala stadion osim zrinjskom..
Drugi dug od 50m€ I 0 trofeja i ravno da 0 rezultati u evropi. Kad je drzava dosla iskesirala dug iskesirala pare za igrace sredila generalnig sponzora, ako uzmes dzaba stadion i ako hoces i ti irci ili vec ko odrzava teren je fakticki drzava platila. Jer dug i ovo sve ostalo je drzava platila i dopunila budzet kesom generalni sponzorom itd. Mozda je to 30-40m EURA, sto je vrijednost tolika da je partizan nije mogo pratit ( i odma vrijednost te pomoci je veca jer ti omogucava osvajanje titule otima dio od partizana slabiga) nedajes kamatu sto automaski te pare cini vrijednim takodze omogucavati da razbijas konkurente kupovinom njihovi igraca boljoj si pozici da dovedes igrace koje cz hoce i recimo partizan i odma te pare imaju vecu vrijednost itd itd.
Dok FK SARAJEVU drzava poslala racun 500 k km racun za policiju sto je obezbjedjivala utakmicu..
Gdje nam drzava daje 100 k km kad osvois prvenstvo itd a cinjenica je da drzava ulaze u nas samo 1.5 m km godisnje bili bi u evropi u nivou cz
Drugi dug od 50m€ I 0 trofeja i ravno da 0 rezultati u evropi. Kad je drzava dosla iskesirala dug iskesirala pare za igrace sredila generalnig sponzora, ako uzmes dzaba stadion i ako hoces i ti irci ili vec ko odrzava teren je fakticki drzava platila. Jer dug i ovo sve ostalo je drzava platila i dopunila budzet kesom generalni sponzorom itd. Mozda je to 30-40m EURA, sto je vrijednost tolika da je partizan nije mogo pratit ( i odma vrijednost te pomoci je veca jer ti omogucava osvajanje titule otima dio od partizana slabiga) nedajes kamatu sto automaski te pare cini vrijednim takodze omogucavati da razbijas konkurente kupovinom njihovi igraca boljoj si pozici da dovedes igrace koje cz hoce i recimo partizan i odma te pare imaju vecu vrijednost itd itd.
Dok FK SARAJEVU drzava poslala racun 500 k km racun za policiju sto je obezbjedjivala utakmicu..
Gdje nam drzava daje 100 k km kad osvois prvenstvo itd a cinjenica je da drzava ulaze u nas samo 1.5 m km godisnje bili bi u evropi u nivou cz
- JohnKeynes97
- Kontakt:
- feniksptica
- Kontakt:
Dodju navijaci Zelje i nekad navijaci nekog treceg kluba i nesto konstruktivno napisu il se brise il se tjera na opcenito. Dodje navijac CZ i lagano romani. Nemam nista licno protiv covjeka. Al to nam je pokazatelj kakvi smo mi u Bosni.
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
Sutra ili ,"malo" sutra

Prijatelju, ne poznajes elementarne cinjenice! Ponavljam, dug nije izmiren, samo je sa 50 mil, smanjen na 25-30...Pitar6785 je napisao/la: ↑06 feb 2021, 17:56Prvo i SARAJEVO I PARTIZAN I DINAMO I HAJDUK I VELEZ I SVI KLUBOVI SU DRZAVNI KLUBOVI I U VRIJEME YUGE A I 15-20 posle rata al nikom drzava nije dala stadion osim zrinjskom..
Dalje, Gazprom nije u Zvezdi od 2015, nego od 2009-2010..Nije s nista preko noci uradilo! Vuchic je na vlasti od 2012, a mi 2014. nismo igrali evropu jer nismo imali da platimo licencu.
On se tada pozabavio klubom u smislu ORGANIZACIJE, ozbiljnije se pocelo raditi, tj napravljen je restart. Isforsirani su klinci poput Jovića, Ristića, Rajkovića, Grujića... i od njihovih prodaja dovedeni su stranci + Milojević na klupi,sto je dalo rezultat u evropi. Nije niko dosao sa vrecom para i rijesio sve probleme kako ti mislis da jeste. To je glupost i neistina.
To oko 1.5 mil KM ne bih uopste komentarisao..
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...