jestamaji je napisao/la: ↑22 maj 2026, 13:09
ner azumijem se previše u politiku i zakone, ali ovo što je škobić izjavio itekako pije vode
neka nađu neki drugi način da daju mirviću kontrolu nad klubom i sve je OK. najbitnije je da klub ima legitimnu opciju prekida saradnje (uz uslove koji se moraju definisati) ako sve krene nizvodu. na kraju krajeva, cijelo vrijeme se govori o strateškom partnerstvu a ne o privatizaciji kluba. jasno je svakome da će mirvić vući sve konce ali ako krene naopako mora se tome moći stati u kraj!!!
Ali drug ne moze Sanin dat 10 miliona i onda da ga neko izlevati pa gdje to ima, hoce covjek kontrolu nad svojim novcem, ne moze on dati godisnji budzet a klub na kraju da raskine ugovor/saradnju izgubi covjek svoj novac a mora ga nekako zastitit.
Naravno da on ulazi u ovo sa ciljem da zaradi kako klub tako i on logicno da svi profitiramo od ovog partnerstva nije on uso u klub da nas ugasi il privatizuje, biznismen kao i svaki drugi hoce zaradu a mi hocemo evropu,titule,igrace...
To ide jedno sa drugim uz redovne izlaske u evropu igranje grupne faze ti vracas skoro 100% svoje godisnje investicije, dodaj na to transfere izlazne + nasa navijacka baza koja sama donosi cca milion i vise prihoda godisnje, dakle ulazi covjek jer zna gdje je lova.
Nije Sanin ni lud ni glup zna gdje je dosao i hoce da se zastiti, nemojte bit naivni da nas debil Skobic podijeli jer to i hoce, lik nakon pritiska javnosti odlucio da izadje i pri tome sam sebe demantira u vise navrata, nije spomenuo ni kljucna pitanja za koja se optuzuje, jer zna da debelo krsi zakon.
Ja se nadam da ce Sanin izac na kraj sa ovim svime iskreno, bolje za nas.