FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
76
18%
2. Borbu za Evropu
181
42%
3. Sredinu tabele
76
18%
4. Borbu za opstanak
99
23%

Ukupno glasova: 432

Levin
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Levin » 22 maj 2026, 10:32

perodeformero je napisao/la:
22 maj 2026, 10:21
Ne odustaju Mirvići od nekretnina tek tako
Zahvaljujući dobrom poslovanju svih ovih godina, realno za sad je poreska najbliža tome da ih uzme.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

MoSaZeLjo1921
Kontakt:

Post Postao/la MoSaZeLjo1921 » 22 maj 2026, 10:50

Jedno je sigurno,da je Sanin uvidio da ima veliku podršku navijača i javnosti a poželjno je i da se Čelik kao zastupnik u Parlamentu uključio bilo kako i nadamo se da će i ostali prepoznati to i još povećati pritisak.SANINE,ne odustaj !

edvaE2
Kontakt:

Post Postao/la edvaE2 » 22 maj 2026, 11:15

"Dakle, ovo je pokušaj čiste privatizacije FK Željezničar, koji je registriran kao udruženje građana", kazao je Škobić

"Mi kao Ministarstvo moramo osigurati slobodu udruživanja, a nikako dopustiti privatizaciju jednog kluba", poručio je Škobić. Dodatno je upozorio i na pitanje imovine FK Željezničar.

"Privatizacija možda danas izgleda fino, ali pitanje je šta će se sutra dogoditi s imovinom Željezničara", rekao je Škobić.

Da nam nije HDZ-ovog Škobića, uuuuh, nadrljali bi :urnebes:

Marokanci58
Kontakt:

Post Postao/la Marokanci58 » 22 maj 2026, 11:19

E nek je progovorio. Sad je svima jasno da hoće imovinu udruženja građana.
BRATSTVO GRAČANiCA

Arma00
Kontakt:

Post Postao/la Arma00 » 22 maj 2026, 11:22

Marokanci58 je napisao/la:
22 maj 2026, 11:19
E nek je progovorio. Sad je svima jasno da hoće imovinu udruženja građana.
**** u skokovima

sanjinusto
Kontakt:

Post Postao/la sanjinusto » 22 maj 2026, 11:24

E cuj HDZ ministar zabrinut za buducnost Zeljeznicara i neko vjeruje u to. Inace su u HDZ-u poznati legalisti i patriote, a bh. sport im je na prvom mjestu. :bow: Da nije smijesno bilo bi zalosno. Samo ne znam kako je onda legalno sto FKS radi jos od ulaska Tana tamo 2014, ali dobro. Znaju ministar i misketovi botovi.

BosnianLevi
Kontakt:

Post Postao/la BosnianLevi » 22 maj 2026, 11:26

edvaE2 je napisao/la:
22 maj 2026, 11:15
"Dakle, ovo je pokušaj čiste privatizacije FK Željezničar, koji je registriran kao udruženje građana", kazao je Škobić

"Mi kao Ministarstvo moramo osigurati slobodu udruživanja, a nikako dopustiti privatizaciju jednog kluba", poručio je Škobić. Dodatno je upozorio i na pitanje imovine FK Željezničar.

"Privatizacija možda danas izgleda fino, ali pitanje je šta će se sutra dogoditi s imovinom Željezničara", rekao je Škobić.

Sve dok se drugi budu brinuli o nama i dok pojedini pitari budu provodili većinu svog dana na ovom forumu te pisali samo negativu, blago nama.

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 22 maj 2026, 11:45

BosnianLevi je napisao/la:
22 maj 2026, 11:26
edvaE2 je napisao/la:
22 maj 2026, 11:15

Sve dok se drugi budu brinuli o nama i dok pojedini pitari budu provodili većinu svog dana na ovom forumu te pisali samo negativu, blago nama.
To vam je kao kad lisica uvjerava kokoške da im čuva kokošinjac.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

dubioza144
Kontakt:

Post Postao/la dubioza144 » 22 maj 2026, 12:01

Znaci u statutu osiguran cnjegovig ulaganja je imovina i ona nigdje nije zasticena kao sto se pricalo da je zasticena i sad je u redu da neko uzme imovinu il se nadas kako nece uzet on nista a ulozit ce nesto, i ides na rizik. Statut ne prolazi ocito jer ima stvari za koje bi se svi trebali brinut, samo da na kraju ovaj ministar ne bude jedini koji je zapravo i brino o Želji.
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!

Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.

Arma00
Kontakt:

Post Postao/la Arma00 » 22 maj 2026, 12:04

dubioza144 je napisao/la:
22 maj 2026, 12:01
Znaci u statutu osiguran cnjegovig ulaganja je imovina i ona nigdje nije zasticena kao sto se pricalo da je zasticena i sad je u redu da neko uzme imovinu il se nadas kako nece uzet on nista a ulozit ce nesto, i ides na rizik. Statut ne prolazi ocito jer ima stvari za koje bi se svi trebali brinut, samo da na kraju ovaj ministar ne bude jedini koji je zapravo i brino o Želji.
Postoji sporazum između kluba i strateškog partnera o imovini, problem je što ministarstvo tu nije uključeno, niti ima garanciju preko toga.
Da je recimo Zrinjski u pitanju, ne bi bilo nikakvih problema, ali eto brine čovjek o nama posebno.

Pact1921
Kontakt:

Post Postao/la Pact1921 » 22 maj 2026, 12:25

Arma00 je napisao/la:
22 maj 2026, 12:04
Postoji sporazum između kluba i strateškog partnera o imovini, problem je što ministarstvo tu nije uključeno, niti ima garanciju preko toga.
Da je recimo Zrinjski u pitanju, ne bi bilo nikakvih problema, ali eto brine čovjek o nama posebno.
A sporazum izmedju kluba i buduceg gazde to jest sporazum koji on moze sam ukinuti kad bi se usvojio statut . Pa to je genijalno . Ja se nekad zapitam kako mi jos uvijek postojimo kao klub sa ovakim idejama.
Simpatizer najtrofejnijeg kluba u drzavi
Furam se na renana oliveiru ne smijem kod frizera ici

perodeformero
Kontakt:

Post Postao/la perodeformero » 22 maj 2026, 12:40

Ovi što na ovaj način guraju ovaj statut ili nisu normalni ili su kriminalci najvećeg mogućeg nivoa, čuj sporazum između kluba i ovoga, treba vidjeti možda se majkom zakleo da neće dirati imovinu

Ferroviere1987
Kontakt:

Post Postao/la Ferroviere1987 » 22 maj 2026, 12:40

Dobro on ovdje vrti jednu te istu pricu i u 5 pasusa vraca isto, Sanin se postavlja iznad skupstine. Pa sta si vraco 5 puta legendo ako je tako jednostavno? Zasto advokati iz tvog bivseg ureda onda, zasto nije spomenuo da je licno pricao sa njima i usmeno a ne pismeno trazio izmjene sto je van svake pameti.
A ovo smo mi znali i od pocetka da ovaj model mozda nece radit trebalo se pokusat na drugi nacin, pa nece brat dat min.10 miliona godisnje da mu u skupstini sjede debili koji ce ga prevest zednog preko vode a sposobni smo mi za to itekako, nasli bi nacin da ga izlevate.
A kako bi onda ovo funkcionisalo on kao predsjednik UO? Da li onda on moze pismeno sa klubom dogovorit povrat investicija kao i sada samo u statutu ide drugaciji model koji ce morat prihvatit.

edvaE2
Kontakt:

Post Postao/la edvaE2 » 22 maj 2026, 12:40

Pact1921 je napisao/la:
22 maj 2026, 12:25
Arma00 je napisao/la:
22 maj 2026, 12:04
A sporazum izmedju kluba i buduceg gazde to jest sporazum koji on moze sam ukinuti kad bi se usvojio statut . Pa to je genijalno . Ja se nekad zapitam kako mi jos uvijek postojimo kao klub sa ovakim idejama.
Sporazum/ugovor se raskine, statut ne možeš raskinuti. Međutim, nemojte da je neko naivan da HDZ štiti Želju... dajte ljudi pustite bajke. Nadam se da će se saznati koja je pozadina svega. Možda čovjek jednostavno očekuje da ga se "nagradi".

GrbavicaHrammm
Kontakt:

Post Postao/la GrbavicaHrammm » 22 maj 2026, 12:43

sanjinusto je napisao/la:
22 maj 2026, 11:24
E cuj HDZ ministar zabrinut za buducnost Zeljeznicara i neko vjeruje u to. Inace su u HDZ-u poznati legalisti i patriote, a bh. sport im je na prvom mjestu. :bow: Da nije smijesno bilo bi zalosno. Samo ne znam kako je onda legalno sto FKS radi jos od ulaska Tana tamo 2014, ali dobro. Znaju ministar i misketovi botovi.
Hdz je vece zlo od chete

Ferroviere1987
Kontakt:

Post Postao/la Ferroviere1987 » 22 maj 2026, 12:46

slika

mamonelafo
Kontakt:

Post Postao/la mamonelafo » 22 maj 2026, 12:59

Odličan potez ministra, udario je tamo tačno gdje nas najviše boli i naravno, mi ćemo mu vjerovati.

Jer kako drukčije okrenuti priču o svemu i kako odbiti strateškog - pa pritiskom vlasitith navijača, i na taj način izbjeći bilo kakvo pravdanje za usmene dogovore, ispravke, popravke i slično, neizdavanje rješenja o odbijanju ranije itd... Odlično odrađeno.
FK ŽELJEZNIČAR! MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!

Jači od ratova, režima i partija!

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 22 maj 2026, 13:09

ner azumijem se previše u politiku i zakone, ali ovo što je škobić izjavio itekako pije vode

neka nađu neki drugi način da daju mirviću kontrolu nad klubom i sve je OK. najbitnije je da klub ima legitimnu opciju prekida saradnje (uz uslove koji se moraju definisati) ako sve krene nizvodu. na kraju krajeva, cijelo vrijeme se govori o strateškom partnerstvu a ne o privatizaciji kluba. jasno je svakome da će mirvić vući sve konce ali ako krene naopako mora se tome moći stati u kraj!!!

perodeformero
Kontakt:

Post Postao/la perodeformero » 22 maj 2026, 13:12

Čovjek je spriječio ove budale da daju klub za šaku riže, e ako nije neka ovi onda izađu u javnost i objasne kako to nije i kako su oni u pravu

perodeformero
Kontakt:

Post Postao/la perodeformero » 22 maj 2026, 13:12

Čovjek je spriječio ove budale da daju klub za šaku riže, e ako nije neka ovi onda izađu u javnost i objasne kako to nije i kako su oni u pravu

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: ErosViverosViv, Google Adsense [Bot] i 19 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []