Teretana

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88,Crixus

mambabalkan
Kontakt:

Re: Teretana

Post Postao/la mambabalkan » 15 jan 2013, 18:24

STEVEN je napisao/la:Jedno pitanje u vezi ishrane, jel se mogu jesti one tunjevine iz konzerve ili to ima previse onog ulja ?
Tunjevina je dobra. Ulje iscjedi nemoj ga pit :mrgreen: . Tunjevina ima u sebi Hg koji u vecim kolicinama moze biti stetan. On je naravno u tunjevini u izrazito malim kolicinama kao i u vecini ribe.

Pacov

Post Postao/la Pacov » 15 jan 2013, 19:01

Zna li iko gdje u Ze ima kupiti kratku sipku za bucice i tegove od 1-5 KG?
SDA BIH
BAKIRA NAJVOLIM
RADONCIC DOBAR

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 15 jan 2013, 19:45

mambabalkan je napisao/la:bench 275lbs (to je oko 124.7kg) 3x10
max mi je 405 (oko 184kg)
185lbs (oko 84kg) dizem 33 puta jedno ponavljanje. Ja u sustini radim tako cardio.

bicepse radim 50-55lbs to je 22-24kg

leg press radim 720lbs (to je oko 326kg) s tim da sam imao operaciju koljena. Nekad je bilo i vise.

Kada sam poceo u teretanu ici prije nekih sedam godina aktivno (5 puta dnevno) imao sam 121kg visok sam 1.96cm. dvije godine kasnije spustio sam kilazu na 96kg. Tada sam odlucio se na protein dietu na kojoj sam vec 5 godina i trenutno imam 122kg (danas se vago) i nikad u zivotu ja sebi nisam bolje izgledo. Danas sa 122 kile mogu obuci hlace koje sam nosio kad sam imao 96kg.

Mogu da kazem da po mom neskromnom misljenju ishrana utice vise nego teretana bar u mom iskustvu

I jos nesto sto se tice vjezbi sklekovi su za mene bog i batina. sjecam se da sam uradio 18 sklekova prvi put kad sam probao. Danas radim 100 bez ikakvih problema. Svako jutro krecem sa sklekovima prije nego sto odem pisat u wc.

dobar si ;) na benchu sa sipkom mogu i ja oko 115kg ,ali sada samo treniram sa 2 od 45kg:) Steta sto nema teg od 50 :)

Narin
Kontakt:

Post Postao/la Narin » 15 jan 2013, 22:42

Šta je najbolje uzimati za doručak?
Ne jedem paštete,ponekad uzmem salamu,ali ne tako često,a čuo sam da su negdje u nekoj školi ukinuli hrenovke,paštete,salame i margarin.Ovo prvo 3 razumijem,ali mi margarin nije baš najjasniji,ali eto,valjda im treba vjerovati.

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 15 jan 2013, 23:18

ma nesto lagano, ja vecinom jaje na oko i poslije pahuljice/zitarice kako ih ko zove :) tako ja radim

BluesForever
Kontakt:

Post Postao/la BluesForever » 15 jan 2013, 23:19

QUARESMA 18<<< je napisao/la:ma nesto lagano, ja vecinom jaje na oko i poslije pahuljice/zitarice kako ih ko zove :) tako ja radim
Svako jutro jedno jaje,organizmu snagu daje. :)
Champions League Winners 2012

1954-55,2004-05,2005-06,2009-10,2014-15,2016-2017...

Invincibles
Kontakt:

Post Postao/la Invincibles » 15 jan 2013, 23:20

QUARESMA 18<<< je napisao/la:ma nesto lagano, ja vecinom jaje na oko i poslije pahuljice/zitarice kako ih ko zove :) tako ja radim
:oops:

Nije da ni ja ne jedem,al' to je nesto najgore sto mozes jest...Ne samo za dorucak,nego uopce :roll:
__VICTORIA CONCORDIA CRESCIT__

bear grylls
Kontakt:

Post Postao/la bear grylls » 15 jan 2013, 23:21

Ja uzadnje vrijeme jedem palentu i moram reci da mi daje energije tokom treninga pomijesate malo sa pavlakom sirom starimi mladim i pici mujo. :D A sto je jaje lose jel to ona prica o kolesterolu

Invincibles
Kontakt:

Post Postao/la Invincibles » 15 jan 2013, 23:27

bear grylls je napisao/la:Ja uzadnje vrijeme jedem palentu i moram reci da mi daje energije tokom treninga pomijesate malo sa pavlakom sirom starimi mladim i pici mujo. :D A sto je jaje lose jel to ona prica o kolesterolu
Ne jaje,nego jaje na oko :)

U zadnje vrijeme jedem samo kuhana,i odvojim zumance...Nisam neka gorila iz teretane da mi treba dodatni unos kalorija,pa zato izbjegavam sve sto mogu...Radi benefita u sportu kojim se bavim morao sam poceti intenzivno trenirat u teretani,i uzimat protein za oporavak,medjutim nisam reducirao tih dodatnih cca200 cal na normalnoj ishrani...Malo je rec da sam dobio misicne mase...Sa 77(mozda sekundu manje),do 81 s tim da mislim da sam manje mastan sad,nego sto sam bio... ;)

bear grylls
Kontakt:

Post Postao/la bear grylls » 15 jan 2013, 23:29

Invincibles je napisao/la:
bear grylls je napisao/la:Ja uzadnje vrijeme jedem palentu i moram reci da mi daje energije tokom treninga pomijesate malo sa pavlakom sirom starimi mladim i pici mujo. :D A sto je jaje lose jel to ona prica o kolesterolu
Ne jaje,nego jaje na oko :)

U zadnje vrijeme jedem samo kuhana,i odvojim zumance...Nisam neka gorila iz teretane da mi treba dodatni unos kalorija,pa zato izbjegavam sve sto mogu...Radi benefita u sportu kojim se bavim morao sam poceti intenzivno trenirat u teretani,i uzimat protein za oporavak,medjutim nisam reducirao tih dodatnih cca200 cal na normalnoj ishrani...Malo je rec da sam dobio misicne mase...Sa 77(mozda sekundu manje),do 81 s tim da mislim da sam manje mastan sad,nego sto sam bio... ;)
Ali sto odvajati zumance kad je ono strasno dobro. Prvo bacas dobar dio proteina(kvalitetnog) drugo veliki broj vitamina i na kraju kolesterol i malo zasicenih masti da malo testosteron skoci. Plus se bjelance tesko vari u organizmu dok je sa zumancetom proces daleko laksi.

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 15 jan 2013, 23:33

Ja stvarno ne razumijem tu svrhu odvajanja bjelanceta od žumanjceta ?!
Kao što gore momak iznad reče žumanjce je daleko bitniji sastojak jajeta nego bjelance...
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž

Narin
Kontakt:

Post Postao/la Narin » 15 jan 2013, 23:35

Nego,šta je bolje,margarin ili puter? (Istina nije tema ishrana,ali opet je na neki nacin povezano za teretanom,ipak je ishrana najvažnija).

Invincibles
Kontakt:

Post Postao/la Invincibles » 15 jan 2013, 23:36

Protein sirutke (Whey) je po meni mnogo bolji izvor proteina,i moje tijelo dosta bolje na njega reaguje.O apsorbciji mislim da je i suvisno govoriti... 8-)

Ja tebi upravo govorim,da mi ne treba taj visak kolesterola i masti koji se nalazi u zumancetu,jer ga dobijam dovoljno kroz "protein"...Vitamin B6,vitamine A,C,E,D koji su zastupljeni u zumancetu,kao i esencijalne aminokiseline imas u wheyu bez najmanje 15g masti koliko imas u 100gr jajeta ;)

edit: da ne bude zabune,ja ne govorim kako da vi uzimate tj.jedete jaja,nego kako to ja radim :) Jaja su ok,u "jajima na oko" imate malo vise vitamina,dosta vise energije,al' i dosta vise kalorija i duplo vise zasicenih masti ;) Samo savjet da ovi koji ne ganjaju "masu",nego zele ozbiljno trenirati...

Vise od strucnijih ljudi mozete procitati i ovde,gdje sam se ja konsultovao oko nekih stvari,pa nadjoh topic i o ovom "duelu "
http://www.realx3mforum.com/smf/index.php?topic=973.0" onclick="window.open(this.href);return false;
Zadnja izmjena: Invincibles, dana/u 15 jan 2013, 23:41, ukupno mijenjano 1 put.

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 15 jan 2013, 23:39

Kakve su nutritivne vrijednosti Sardine?
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

bear grylls
Kontakt:

Post Postao/la bear grylls » 15 jan 2013, 23:40

Invincibles je napisao/la:Protein sirutke (Whey) je po meni mnogo bolji izvor proteina,i moje tijelo dosta bolje na njega reaguje.O apsorbciji mislim da je i suvisno govoriti... 8-)

Ja tebi upravo govorim,da mi ne treba taj visak kolesterola i masti koji se nalazi u zumancetu,jer ga dobijam dovoljno kroz "protein"...Vitamin B6,vitamine A,C,E,D koji su zastupljeni u zumancetu,kao i esencijalne aminokiseline imas u wheyu bez najmanje 15g masti koliko imas u 100gr jajeta ;)
Govoris o cistoj sirutki ili o suplementu. Ako govoris o sirutki prirodnoj znaci iz flase tu nema puno proteina iako je ono sto ima najkvalitetniji protein u prirodi ( jaje isto) nema ga puno po kolicini. Ako govoris o suplementu onda uredu samo sto tu nema toliko vitamina. Ja sam prva dva mjeseca jedo 5 jaja poslije treninga i najvise sam napredovao samo je problem kad bih prnuoo i mrtvaci bi zaplakali. Sad sam smanjio na dva poslije treninga sa piletinom toplo ti preporucujem cijelo jaje ali svako ima svoju preferencu :D

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 15 jan 2013, 23:41

Sarajlijc@ je napisao/la:Kakve su nutritivne vrijednosti Sardine?
http://www.fitness.com.hr/prehrana/nutr ... orija.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;

ovo svima moze dobro doci vjerujem ;)
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 15 jan 2013, 23:42

Ja jaja samo jedem ujutro. Razlog dobro ruke to primaju ;)

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 15 jan 2013, 23:44

Bosniacum Lilium je napisao/la:
http://www.fitness.com.hr/prehrana/nutr ... orija.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;

Nisam znao da je grah dobar ovako :mrgreen: Mogu ga pojest masala, ali poslije zgadim zivot sam sebi :mrgreen:

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 15 jan 2013, 23:46

Sarajlijc@ je napisao/la:
Bosniacum Lilium je napisao/la:

Nisam znao da je grah dobar ovako :mrgreen: Mogu ga pojest masala, ali poslije zgadim zivot sam sebi :mrgreen:
Evo prije 10 minuta 2 tanjira sada pojeo :D
A to zgadit, meni miriše :D :lol:

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 15 jan 2013, 23:46

Brate i meni je na meniju danas, pojeo sam maloprije tanjir pun :mrgreen:

Odgovori

Natrag na “Fitness & Bodybuilding”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.