Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA
-
- Kontakt:
Re: Premijer liga BiH - općenito
Pa ako ce se liga ne odigrati do kraja logično je onda da se poništi totalno da ostaju isti klubovi i da sezona pocne od augusta.Ako se liga ne odigra do kraja ili poništi kako god ne mozes proglasiti prvaka realno.
Ali da ne palamudimo mi obicni smrtnici sacekajmo do kraja maja ce se sve znati ko je prvak i ima li prvaka ko je ispao i hoce li iko ispasti ko je usao i hoce li uci.
Dosta nepoznanica ima u ovome.
Ali da ne palamudimo mi obicni smrtnici sacekajmo do kraja maja ce se sve znati ko je prvak i ima li prvaka ko je ispao i hoce li iko ispasti ko je usao i hoce li uci.
Zenički Čelik 1945
Robijaši Zenica 1988
Robijaši Zenica 1988
Sto u Francuskoj nisu ponistili? Kako mozes ponisti nesto sto je odigrano tj da je u drugim ligama odigrano sa svima 2 tekme davno bi lige zakljuciliOdmutNicaze1988 je napisao/la: ↑06 maj 2020, 22:52Pa ako ce se liga ne odigrati do kraja logično je onda da se poništi totalno da ostaju isti klubovi i da sezona pocne od augusta.Ako se liga ne odigra do kraja ili poništi kako god ne mozes proglasiti prvaka realno.
Ako nece da niko ispadne onda se liga ponistava i nema Kupa i nema titule. To je primjer Holandije.
Ako hoce da se ispostuje trenutna tabela skroz onda mora biti i ispadanja i ulazak dva nova uz titulu. To je primjer Francuske.
E, sad za sta ce odluciti se Savez i kako se odlucuje to da li nekim glasanjem ili kako vec ne znam.
Ako hoce da se ispostuje trenutna tabela skroz onda mora biti i ispadanja i ulazak dva nova uz titulu. To je primjer Francuske.
E, sad za sta ce odluciti se Savez i kako se odlucuje to da li nekim glasanjem ili kako vec ne znam.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
- prisonbreak
- Kontakt:
Dobro si sve rekao.Beduin je napisao/la: ↑06 maj 2020, 22:51Dobra je stvar imati Musiju u klubu jer covjek ima slifa za biznis. E sad ovi iz Mladosti bolje znaju ko je dovodio igrace, a dosta finih i jeftinih su dovodili zadnjih godina, sumnjam da je Musija imao i vremena a i znanja za tu vrstu posla, ili jeste?OdmutNicaze1988 je napisao/la: ↑06 maj 2020, 22:17Jednostavno cu ti odgovoriti.
Covjek je ulagao i ulagati ce u Mladost sto je normalno ali isto tako zna da sa tim klubom ne moze do cilja a to je neka euro scena i borba za vrh tabele.
Svi znamo da covjek ima Kes ali realno i pamet jer je dosta igraca doveo u ligu za male pare a prodao za jako dobre pare pa je stadion kakav takav izgradio u Kaknju i jos x stvari.
Ali ja se iskreno pitam ako udje u klub kolike su mu iskrene namjere i da li se njegov radzasniva na transparentom radu ili tipicno kao dosad sto je bio slučaj u klubu Čelik.
Ali isto tako najveci problem je licenca to jest 500 hiljada maraka koji ce se morati uplatiti za licencu.Ako odluci da uplati taj Kes mislim da mu opsatank u ligi nije upitan.
Ako bi usao u vas klub, nekih 500-750k maraka za njega nije problem i licenca ne bi trebala doci u pitanje, ja ovdje vidim veci problem za onu tamo sezonu kad se aktiviiraju tuzbe i potraznja trenutnih igraca (stranaca i domamcih) i svakog drugog ko je bio u klubu, od par turcina pa nadalje. Mislim da je tu veca cifra, nego ova trenutna, ako ne grijesim, opet vi bolje znate.
Ako Musija napusti Mladost onda taj klub ide u zaborav, mogu halaliti PL, a dosta se ovdje ulozilo para u infrastrukturu, kadar, finu i pitomu publiku doveli na stadion... dok u Celiku bi imao ponajbolji stadion i veliku armiju navijaca, ako sve krene po planu, a taj plan bi morao grad isplariti izmirivanjem pojedinih dugova. Sumnjam da bi Musija bacao pare na kojekakve tuzbe iz ranijeg perioda.
Sretno vam, vi znate najbolje sta je dobro za Celik.
Ne vjerujem da ce Mladost napusiti, on vec neko vrijeme trazi veci projekat. Pricalo se neko vrijeme da ce u Velez ulagati zajedno sa trenutnim vodecim ljudima Veleza, ocigledno da je propalo. Ovo za Celik mu je lutrija, ako sve poslozi,ako se uspije sa gradom dogovoriti za dio dugovanja, moglo bi se nesto uciniti,al sve je to jos daleko, i u pocetnoj fazi.
Samo godine tuge s' tobom imam ja..
Samo godine bola i nadanja..
Samo godine bola i nadanja..
Nek se nastavi,ali ako bude obratno nek se ispada po trenutnom stanju i nek bude prvak po istom principu jer kod nas nema razloga da se ponistavaLjoZee je napisao/la: ↑06 maj 2020, 22:57Ako nece da niko ispadne onda se liga ponistava i nema Kupa i nema titule. To je primjer Holandije.
- Bazinga12345
- Kontakt:
To za Mušiju i Čelik mi je skroz nerealno ali eto.
⭐ Velež Mostar ⭐
Zadnja klupa
Zadnja klupa
Nama odgovara i scenarij iz BelgijeLjoZee je napisao/la: ↑06 maj 2020, 22:57Ako nece da niko ispadne onda se liga ponistava i nema Kupa i nema titule. To je primjer Holandije.

Oni su proglasili prvaka ali niko nije ispao

DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
-
- Kontakt:
Beduin je napisao/la: ↑06 maj 2020, 22:51Dobra je stvar imati Musiju u klubu jer covjek ima slifa za biznis. E sad ovi iz Mladosti bolje znaju ko je dovodio igrace, a dosta finih i jeftinih su dovodili zadnjih godina, sumnjam da je Musija imao i vremena a i znanja za tu vrstu posla, ili jeste?OdmutNicaze1988 je napisao/la: ↑06 maj 2020, 22:17Jednostavno cu ti odgovoriti.
Covjek je ulagao i ulagati ce u Mladost sto je normalno ali isto tako zna da sa tim klubom ne moze do cilja a to je neka euro scena i borba za vrh tabele.
Svi znamo da covjek ima Kes ali realno i pamet jer je dosta igraca doveo u ligu za male pare a prodao za jako dobre pare pa je stadion kakav takav izgradio u Kaknju i jos x stvari.
Ali ja se iskreno pitam ako udje u klub kolike su mu iskrene namjere i da li se njegov radzasniva na transparentom radu ili tipicno kao dosad sto je bio slučaj u klubu Čelik.
Ali isto tako najveci problem je licenca to jest 500 hiljada maraka koji ce se morati uplatiti za licencu.Ako odluci da uplati taj Kes mislim da mu opsatank u ligi nije upitan.
Ako bi usao u vas klub, nekih 500-750k maraka za njega nije problem i licenca ne bi trebala doci u pitanje, ja ovdje vidim veci problem za onu tamo sezonu kad se aktiviiraju tuzbe i potraznja trenutnih igraca (stranaca i domamcih) i svakog drugog ko je bio u klubu, od par turcina pa nadalje. Mislim da je tu veca cifra, nego ova trenutna, ako ne grijesim, opet vi bolje znate.
Ako Musija napusti Mladost onda taj klub ide u zaborav, mogu halaliti PL, a dosta se ovdje ulozilo para u infrastrukturu, kadar, finu i pitomu publiku doveli na stadion... dok u Celiku bi imao ponajbolji stadion i veliku armiju navijaca, ako sve krene po planu, a taj plan bi morao grad isplariti izmirivanjem pojedinih dugova. Sumnjam da bi Musija bacao pare na kojekakve tuzbe iz ranijeg perioda.
Sretno vam, vi znate najbolje sta je dobro za Celik.
Koliko sam saznao nece se on povuci iz Mladosti cak ima opcija da u bliskoj budućnosti ova dva kluba budu filijala Mladost i Čelik ali to je opet ti kazem prica.
Nije on budala da odbaci Mladost tako olako i popisa se na svoj trud a moze lako da postavi nekog za predsjednika i ostane u klubu sa finansijske strane a isto tako naravno da ima jednostavno sve u svojim rukama sto se tice kluca kao sto je i imao.
Sto se tice ulaganja u Čelik mislim da i on zna da mu je to dobar potez jer novac ima najbolje igrace iz mladosti bi davao u Čelik a mladost bi imala jako dobru skaut ekipu za pracenje igraca s vana.
Slazem se da mu je nista dati 750 hiljada ta licencu a sto se tice dugova zato se i ceka revizija totalna ovih dana sto ce se i desiti i da sigurno sjedne i s gradom i sigurno potajnim svojim sponzorima napravi neki plan jer realno covjek je biznismen koji je vec dugo godina u vrhu poslovanja a rijetko je kad u minusu.
Sto se tice tuzbi moze se to i sa savezom odigrati jaki kvalitetno ako imas kvalitetnu pozadinu i jak kajmak na mlijeku onda mozes svasta u nasoj ligi i sam znas a pogotovo sto se tice tih otplatnih dugova.
Kako god druze vidjet cemo ubrzo sta ce se desiti a ja iskreno zelim samo da sve to bude transparentno i dobro osmisljeno s obe strane grad klub,klub musija.
Zenički Čelik 1945
Robijaši Zenica 1988
Robijaši Zenica 1988
pa da, moze se desiti ono kao u Holandiji, dakle nema prvaka, ali po pozicijama koje su zatecene klubovi idu u evropu, druga opcija su Francuzi da proglasis prvaka, kako god to nije ponistavanje,jer za moj pojam rijec ponistiti znaci kao da se nije ni desilo, potpuni reset, zato bih ja prije upotrebljavao izraz prekid prvenstvaLjoZee je napisao/la: ↑06 maj 2020, 22:33Pa ono u Holandiji je jedan vid ponistavanja sezone gdje se samo tabela gleda kako bi se odredilo ko ce u koje takmicenje u Evropu, a sve ostalo se ne dira tj. isti klubovi se takmice i naredne sezone ko ove. Ne ponistavanje da se pravimo kako se ova sezona nije nikad ni odigrala. Nece to niko uraditi, nije lud niko jer se ulozilo nesto u ovu sezonu.THEC je napisao/la: ↑06 maj 2020, 22:29ja stvarno ne znam odakle ljudima ideja da ce se liga ponistiti, nema ba od toga nista, cak je i Uefa to zabranila, moze se samo desiti da se trenutno stanje uzme kao konacna tabela, eh sad tu imaju dvije opcije, jedna je da se proglasi i prvak i zadnje dvije ekipe da ispadnu, a druga je da ne bude prvaka(ali da prvoplasirana ekipa ide regularno u kvalifikacije za LP) i da ne bude ispadanja, ali ponistavanja nema sigurno, pustite ba Husica i njegovu suplju
Pyro is not a crime !
Pa dobro na neki nacin i jeste ponistavanje jer nakon ove sezone opet sve isto ostaje tj. isti ucesnici. 
Ali, nema govora da neko skroz kriza ovu sezonu.
@avenija, nisu se oni jos Zdogovorili konacno.

Ali, nema govora da neko skroz kriza ovu sezonu.
@avenija, nisu se oni jos Zdogovorili konacno.

- Beduin
- Kontakt:
Sumnjam da bi troskove testiranja snosila zdravstvena osiguranja ili neko treci, nego ili Savez ili klubovi uz pomoc Saveza.LjoZee je napisao/la: ↑06 maj 2020, 21:16Iskreno da ti kazem pretjerano je to dva puta sedmicno pogotovo ovdje kod nas gdje nismo imali nijedan slucaj hvala Bogu vezan za nekog fudbalera. Okej odmah na startu testiras da vidis stanje da nije ko slucajno pozitivan. Ako nije nema potrebe sad svaki drugi dan testirati osim ako se ne pokaze neki simptom. Onda one ljude sto rade u prodavnicama, buticima i slicno treba svaki sat testirati.
I zamisli sad sedmicno po jednom igracu bacis oko 200-300KM (ne znam tacnu cijenu testa, pisalo se oko 150KM da su ovi najpouzdaniji testovi) x 20ak igraca, to je oko 4000-6000KM sedmicno za jedan klub, a jos imas i trenere, doktore u klubu. Velike su to pare za nase uslove.
Sve i da igrac srijeda-subota, prakticno po jedno testiranje za svako kolo, opet su to fine pare koje ne mozes nadomjestiti prodajom ulaznica, npr.
Pametnije je onda drzati igrace u nekom vidu samoizolacije izmedju treninga/utakmica, dok ne zavrse prvenstvo, sto je par sedmica koje bi igraci mogli i morali biti distancirani od socijalne sredine. Druzili bi se medjusobno, ovi domaci bi bili u krugu porodice, ali nikako u nekim okupljanjima i izlascima, mada sve je ovo lahko pisati na forumu, a daleko teze realizovati u stvarnosti.
Ljudi smo, nismo roboti da tek tako iz mjeseca u mjesec idemo u kojekakve izolacije, restrikcije...
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
-
- Kontakt:
Druze nisi me shvatio.Liga kao liga nam je **** i ti poredis Francusku sa Bosnom sto je smijesno.Francuska zna da je u minusu ako igra ostatak sezone bez publike a njima do augusta ili septembra daje veliku nadu da je moguca publika na stadionu.zagor1987 je napisao/la: ↑06 maj 2020, 22:56Sto u Francuskoj nisu ponistili? Kako mozes ponisti nesto sto je odigrano tj da je u drugim ligama odigrano sa svima 2 tekme davno bi lige zakljuciliOdmutNicaze1988 je napisao/la: ↑06 maj 2020, 22:52Pa ako ce se liga ne odigrati do kraja logično je onda da se poništi totalno da ostaju isti klubovi i da sezona pocne od augusta.Ako se liga ne odigra do kraja ili poništi kako god ne mozes proglasiti prvaka realno.
Sta imas u Bosni.Klubovi gube vrijeme i novac a savez ostaje suh kao krpa jedna na suncu.To je kriminal on zna ako proglasi prvaka da ce se uloziti zalba od najmanje 4 kluba i sta je dobio razglabanje i svadju klubova a opet mane kesa.
Ovako zaustavi ligu to jest ponisti,po tabeli ovi iz vrha idu na euro takmičenja (pitaj boga kad ce se igrati to)a ostalo sve ostaje isto.
Tako da je to najrealnija opcija i mojne sad misliti da ja prizeljskujem radi Čelika takav scenarij sto je fakat neistina ali realno ovo je jedina opcija jer situacija u drzavi je vise nego losa.
Zenički Čelik 1945
Robijaši Zenica 1988
Robijaši Zenica 1988
Ma nema sanse jarane ponistavat nesto za sto su ljudi ulozili pare, trud i sve ostalo,plus to sto nije nikome ro u interesu, kakva je logika onda u tome, mislis da nece biti tuzbi prema krovnoj kuci krupe olimpika nas i ovih ucesnika u kupu? I samo to svoje vuce nihe realno jer je odigrano svak sa svakim i to je to. I srbi ce odigrat jos 4 tekme svak sa svakim i to je to. U holandiji ce se povuci odluka morat ce proglasit trenutno stanje jer ide bojkot klubova i svega nije nikom to u interesu. Ne mozes ti uticati na nesto sto je nastalo visom silom. Imaju ljudi pravo da se ljute i sve. Ali nihe realno jbg nije se dalo i to je to.
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.
Daj im titulu na Kosevo, Čelik casti 

DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
Ti ne kontas sta ja pisem,sto ce je pinistavat ako je vec odigrano po 2 meca sa svima? Sve osnove ako prekinu ligu postoje da se proglasi na osnovu tabele,cuj da poniste to nece bit milijardu posto da se ne tjesite,crlo jednostavno kod nas je najlekse zakljucit ligu zna se ko ispada,ko ide u evropu po 2 meca svako sa svakim igro. Nema nas ko sta da casti, mi smo sa svima igrali po 2 meca,al nek se nastavi da nebi pisali Celika da se bojimoOdmutNicaze1988 je napisao/la: ↑06 maj 2020, 23:10Druze nisi me shvatio.Liga kao liga nam je **** i ti poredis Francusku sa Bosnom sto je smijesno.Francuska zna da je u minusu ako igra ostatak sezone bez publike a njima do augusta ili septembra daje veliku nadu da je moguca publika na stadionu.zagor1987 je napisao/la: ↑06 maj 2020, 22:56Sto u Francuskoj nisu ponistili? Kako mozes ponisti nesto sto je odigrano tj da je u drugim ligama odigrano sa svima 2 tekme davno bi lige zakljuciliOdmutNicaze1988 je napisao/la: ↑06 maj 2020, 22:52Pa ako ce se liga ne odigrati do kraja logično je onda da se poništi totalno da ostaju isti klubovi i da sezona pocne od augusta.Ako se liga ne odigra do kraja ili poništi kako god ne mozes proglasiti prvaka realno.
Sta imas u Bosni.Klubovi gube vrijeme i novac a savez ostaje suh kao krpa jedna na suncu.To je kriminal on zna ako proglasi prvaka da ce se uloziti zalba od najmanje 4 kluba i sta je dobio razglabanje i svadju klubova a opet mane kesa.
Ovako zaustavi ligu to jest ponisti,po tabeli ovi iz vrha idu na euro takmičenja (pitaj boga kad ce se igrati to)a ostalo sve ostaje isto.
Tako da je to najrealnija opcija i mojne sad misliti da ja prizeljskujem radi Čelika takav scenarij sto je fakat neistina ali realno ovo je jedina opcija jer situacija u drzavi je vise nego losa.
Svi znamo da nismo normalna drzava, a ni liga. Tako da nemoj te ocekivati normalno rjesenje.
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!
Ako se liga prekine i prizna postojeće tabela kako za prvaka tako i za Evropu onda dva kluba moraju napustit ligu. Tu treba imati dosljednost. Možda bi bila najbolja varijanta da klubovi koji žele nastavak skupe novac i daju Borcu jer Borac zbog tih para koje će dobit izlakom u Evropu sve sabotira. Čuj Šeranić već sad zna 1. juli datum kada se ne može okončat liga do 4. avgusta ali datum koji godi Borcu da otpočne pripreme za pretkolo Evrope. Ovo ako se izađe u susret Borcu i čak ne dozvoli završetak KUP-a je najveći poraz BH fudbala od kojeg se nećemo nikad oporavit. Najgora situacija će bit ako se liga proširi na 14 jer i naredna godina će biti problematična zbog ove korone.
-
- Kontakt:
Zagor1987
Druze znaci liga ima 33 kola ako u 25 kolu znamo matematicki prvaka i ko ispada iz lige matematicki onda kao mozes prekinuti ligu sta ces bezveze igrati kad znas prvaka znas ko ispada itd.Ovo sto sam sad procitao je kao neki nadrealiti shou.Druze nisi u pravu po pitanju toga.Svaka liga koja se ne odigra do kraja posljednjeg kola nije zavrsena zvanično.Samo je mozes rijesiti na dva načina.Proglasis pobjednika i ekipe koje idu u euro takmičenja, proglasis ekipe koje ispadaju i koje ulaze ali s tim se mora sloziti vise od 60 % premijer lige i 60% prve lige pa ti sad vidi ko ce biti za tu opciju.
Druze znaci liga ima 33 kola ako u 25 kolu znamo matematicki prvaka i ko ispada iz lige matematicki onda kao mozes prekinuti ligu sta ces bezveze igrati kad znas prvaka znas ko ispada itd.Ovo sto sam sad procitao je kao neki nadrealiti shou.Druze nisi u pravu po pitanju toga.Svaka liga koja se ne odigra do kraja posljednjeg kola nije zavrsena zvanično.Samo je mozes rijesiti na dva načina.Proglasis pobjednika i ekipe koje idu u euro takmičenja, proglasis ekipe koje ispadaju i koje ulaze ali s tim se mora sloziti vise od 60 % premijer lige i 60% prve lige pa ti sad vidi ko ce biti za tu opciju.
Zadnja izmjena: OdmutNicaze1988, dana/u 06 maj 2020, 23:22, ukupno mijenjano 1 put.
Zenički Čelik 1945
Robijaši Zenica 1988
Robijaši Zenica 1988
Kako odluci manjina bit ce tako 
Kod drugih odlucuje vecina, a kod nas je obrnuto.

Kod drugih odlucuje vecina, a kod nas je obrnuto.

Onda KUP odigrat pa neka ide u Evropu i pobjednik KUP-a. Ako RS ne može mi možemo. Široki i GOŠK tu mogu puno dobiti.zagor1987 je napisao/la: ↑06 maj 2020, 23:16Ti ne kontas sta ja pisem,sto ce je pinistavat ako je vec odigrano po 2 meca sa svima? Sve osnove ako prekinu ligu postoje da se proglasi na osnovu tabele,cuj da poniste to nece bit milijardu posto da se ne tjesite,crlo jednostavno kod nas je najlekse zakljucit ligu zna se ko ispada,ko ide u evropu po 2 meca svako sa svakim igro. Nema nas ko sta da casti, mi smo sa svima igrali po 2 meca,al nek se nastavi da nebi pisali Celika da se bojimoOdmutNicaze1988 je napisao/la: ↑06 maj 2020, 23:10Druze nisi me shvatio.Liga kao liga nam je **** i ti poredis Francusku sa Bosnom sto je smijesno.Francuska zna da je u minusu ako igra ostatak sezone bez publike a njima do augusta ili septembra daje veliku nadu da je moguca publika na stadionu.