Premijer liga BiH - aktuelno

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 06 nov 2023, 20:23

Virtu4l je napisao/la:
06 nov 2023, 19:58
Lobudaraczapamcenje je napisao/la:
06 nov 2023, 19:32
Haj mi priznaj molim te da u stvarnom zivotu prvom komsiji poznajes kucni budzet boljeg nego svoj, ili barem pokusavas kao ovdje :rol:
Nas ste pobijedili, ali to ti nije neko dostignuće legendo, još pet ekipa je to uradilo.

Ništa ja ne pokušavam, ja samo izvlačim zaključke na osnovu dostupnih informacija. U svakoj kombinatorici dolazim do istog, da je vlasnik FK Sarajevo u debelom minusu koji je svaki dan sve veći i veći.

Ako on to može izdržati, svaka čast. Treba biti baš lud pa bacati tolike milione bez ikakve naznake da će se i 20% investicije vratiti, a kamoli zaraditi. Meni je to fascinantno sa ekonomske strane i ne treba biti previše pametan pa zaključiti da to nekad mora prestati. Samo je pitanje gdje je crvena linija.

Jbg, dovedeš trenera koji odmah samouvjereno prekriži koliko, 5-6 igrača? Šerbečić, Ikić, Zeljković, Balta i Viveros? Plus Rogić. Pet od tih šest igrača je dovedeno ljetos ako se ne varam. Dovede svog igrača i zbog njega na klupu posadi jednog Maria Vrančića koji je prošle sezone bio među najboljim igračima.

To bi bilo ok da vi dobro igrate pa da kažeš trener je bio u pravu, ali vi se uglavnom sa loptom ne možete sastaviti, a ova šestorica uredno primaju platu a ne igraju jer je tamo neki stručnjak procijenio da su ovi drugi bolji.
Neko lijehu paradajza zasadi a neko otvori proizvodni pogon. Sve u skladu mogucnosti.
Sta ces reci za city? Budale ulagale i ulagale godinama da budu sto su danas.
Svakako mislim da smo prosli ovaj turbulentan period i da nece vise biti tona odlazaka i dolazaka.
Barem 2-3 godine
- 1 9 4 6 -

pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!

MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!

Cuspajz
Kontakt:

Post Postao/la Cuspajz » 06 nov 2023, 20:27

TMmanija2012 je napisao/la:
06 nov 2023, 20:10
Cuspajz je napisao/la:
06 nov 2023, 20:07
jurisicduska je napisao/la:
06 nov 2023, 18:37

Ne sekiramo. Smijemo se vašim glupostima i očaju. Čuj neko im plaća trenera :(

Dođe mi da vam i ja ponudim da plaćam Jasarevica pa da me slavite na forumu i postavljate moje slike.

I ne zezam se eto pitajte momka koliko traži ja ću snosit troškove Al da igra. Ponuda vrlo ozbiljna.
Vi ste jad, bijeda i tuga koja lijeci influenserske komplekse a nemaju vc vlastiti.Sudbina vam je u rukama nekih imaginarnih ljudi koji kad dignu ruke vama je kraj slicno rk vardar skoplje dok smo mi klub sa imovinom od 35 miliona km ,ne moramo prodati klub uposte mozemo na milion nacin koristeci neki dio imovine osim stadiona naci partnere i ostvariti neki vid zajednickog partnerstva i ulaganja postici sta zelimo .
Samsonenko je bio vlasnik FK i RK Vardara , mislim da je fudbalski klub ispao u drugu ligu kada je Rus digo sidro .
Upravu si oba kluba su se raspala a oni su slicno prezivjeli sa ovim cirkusantom Tanom vec jednom a sada su ulozili jos vise a nista nemaju ni tim ,ni igru ,ni rezultate apsolutno nista

boki86
Kontakt:

Post Postao/la boki86 » 06 nov 2023, 20:28

Cuspajz je napisao/la:
06 nov 2023, 20:22
boki86 je napisao/la:
06 nov 2023, 20:17
Cuspajz je napisao/la:

Vi ste jad, bijeda i tuga koja lijeci influenserske komplekse a nemaju vc vlastiti.Sudbina vam je u rukama nekih imaginarnih ljudi koji kad dignu ruke vama je kraj slicno rk vardar skoplje dok smo mi klub sa imovinom od 35 miliona km ,ne moramo prodati klub uposte mozemo na milion nacin koristeci neki dio imovine osim stadiona naci partnere i ostvariti neki vid zajednickog partnerstva i ulaganja postici sta zelimo .
Pa sto ne postignete vise, sta cekate :rol: ili vam je draze otimati od svojih navijaca i prositi na svakom koraku
Cekamo da se vi ugasite pa onda cemo a ako se desi ovo sto treba to je pocetak vaseg kraja samo lagano :opaopa:
Samo da vam ne bude hampa ko sa dicklizicem :kafa:

HordasOdMalena
Kontakt:

Post Postao/la HordasOdMalena » 06 nov 2023, 20:32

boki86 je napisao/la:
06 nov 2023, 20:17
Cuspajz je napisao/la:
jurisicduska je napisao/la:
06 nov 2023, 18:37

Ne sekiramo. Smijemo se vašim glupostima i očaju. Čuj neko im plaća trenera :(

Dođe mi da vam i ja ponudim da plaćam Jasarevica pa da me slavite na forumu i postavljate moje slike.

I ne zezam se eto pitajte momka koliko traži ja ću snosit troškove Al da igra. Ponuda vrlo ozbiljna.
Pa sto ne postignete vise, sta cekate :rol: ili vam je draze otimati od svojih navijaca i prositi na svakom koraku
Šta kaže, možemo na milion načina naći partnere. :rol:

Oni kao mogu sutra da hoće, a jadni pokušavaju godinama naći nekog, ali ne ide.
"Imao sam puno bolje opcije za ljeto, za mene lično su to bili odlični uslovi, puno bolji nego sad, ali mi je želja bila da Sarajevo zaradi. Klub je to zaslužio. Koliko god igrač bio dobar, uvijek je klub taj koji gura igrača."

Amidzatvojnajdrazi
Kontakt:

Post Postao/la Amidzatvojnajdrazi » 06 nov 2023, 20:36

Pa nije to bas tako. Kad imas imovinu koja vrijedi X miliona, a nema zakona o sportu, nije to da neko moze samo da dodje, potpise nesto i kaze eh ovo je sad moje.
1921

OsmaDolazi
Kontakt:

Post Postao/la OsmaDolazi » 06 nov 2023, 20:41

Virtu4l je napisao/la:
06 nov 2023, 19:18
06 nov 2023, 18:32
Jel se ovo pitari sekiraju za nas :urnebes: Oni se kao nesto pitaju kad kamiondzija izda naredbu :kafa:
Sekiraju se jer polako postaju svjesni svoje situacije. Sezona polako propada, i treće mjesto je ugroženo, time vrlo vjerovatno i Evropa što znači još desetine miliona tuđih para bačenih u nepovrat.

Nekoliko preplaćenih igrača ne žele raskide ugovora, piju kafe zajebavaju se, a desetine hiljada maraka uredno liježe na račun svakog prvog u mjesecu.

Isto tako shvataju da je Rožman prevara od trenera, da je igra nikakva i samo im je par sretnih pobjeda zamazalo oči. Pitanje je kola kad će mu se spominjati najmiliji, tabuti, djeca, rođena i nerođena.

Mirvić je sve pokušao, ali ne ide, ne okreće se luzerski mentalitet preko noći. Sedam dana hajcali, spustili cijene ulaznica, džaba ih dijelili i opet jedva 6000 ljudi na tribinama.

Vrlo brzo će doći vrijeme kad će se početi tražiti izlazna strategija, a ovaj put će teško naći novu budalu koja će preuzeti kormilo gubitaša.

Sa druge strane kod komšija se nešto dešava i to je još veći problem. Niko ne zna šta, ali se dešava nešta. :kafa:
Svega je bilo i proslo na ovom forumu. Ali ovakva budaletina i mentalni sklop se nije rodio i dugo pojavio. Pored najavljenih tolikih investicija u manjem klubu iz Sarajeva sa Grbavice. Tolike srece i radosti ono se i dalje brine o Ismiru Mirvicu.

Ne brini se, jos dugo cete misliti i razmisljati odakle covjeku da "baca" tolike novce u propast. To vam je jedino i ostalo :wave:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 06 nov 2023, 20:42

Ponovo vrijeđaju. Nemoć. :beba:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

TMmanija2012
Kontakt:

Post Postao/la TMmanija2012 » 06 nov 2023, 20:42

Pitari su cirkuzali sa Zrinjama i sa njihovim finansijerom ,jer jedini i pravi investitor je popularni "adzo sa Koseva" :crazy:

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 06 nov 2023, 20:42

Amidzatvojnajdrazi je napisao/la:
06 nov 2023, 20:36
Pa nije to bas tako. Kad imas imovinu koja vrijedi X miliona, a nema zakona o sportu, nije to da neko moze samo da dodje, potpise nesto i kaze eh ovo je sad moje.
Nije da crnjacim mog’o bi vam Al shidi 2 nici na pomocnom.
Bas zato sto nema zakona o sportu sta je logicno rjesenje da ce uraditi? I nije to problem koliko je problem to sto ce se razni prevaranti, ublehari naci u tom i nestade para za klub.
A evo Virtuelni moze najbolje da kaze kako je to s parama nezgodno :mrgreen:

Sa srecom nek vam je
- 1 9 4 6 -

pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!

MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!

Amidzatvojnajdrazi
Kontakt:

Post Postao/la Amidzatvojnajdrazi » 06 nov 2023, 20:54

06 nov 2023, 20:42
Amidzatvojnajdrazi je napisao/la:
06 nov 2023, 20:36
Nije da crnjacim mog’o bi vam Al shidi 2 nici na pomocnom.
Bas zato sto nema zakona o sportu sta je logicno rjesenje da ce uraditi? I nije to problem koliko je problem to sto ce se razni prevaranti, ublehari naci u tom i nestade para za klub.
A evo Virtuelni moze najbolje da kaze kako je to s parama nezgodno :mrgreen:

Sa srecom nek vam je
Ma naravno, svjesni smo i mi toga, znamo kako to hoda u ovoj drzavi :mrgreen: Pa i kod vas su potkradali Malezijca dok ovaj nije uvezao sta i kako. Poenta je da treba zastititi klub i njegovu imovinu na neki nacin, a opet omoguciti nekome da udje s parama i njima upravlja, sto nije lako.
1921

TurkishAirlines

Post Postao/la TurkishAirlines » 06 nov 2023, 20:56

Jel leglo 200 miliona na racun kluba?

A da, koji racun? Onaj blokirani? 😂
Free PALESTINA

MIRVICU ODLAZI!!!

#sirimopozitivu

"Imati i ne znati, gore je nego nemati"

Anex
Kontakt:

Post Postao/la Anex » 06 nov 2023, 20:58

06 nov 2023, 20:42
Pitari su cirkuzali sa Zrinjama i sa njihovim finansijerom ,jer jedini i pravi investitor je popularni "adzo sa Koseva" :crazy:
Lažeš,uopšte se nije cirkuzalo,samo ste vi za cirkusa ovdje i sa vama se šprdaju svi

Balorda
Kontakt:

Post Postao/la Balorda » 06 nov 2023, 20:59

Bogme čestitke skretničari, ozbiljan posao Željezničara!

Nakon ovih promjena ostali klubovi nemaju šanse, sve osim potpune dominacije, tiipa Man. Citya, narednih desetak godina će biti veliko iznenađenje.
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 06 nov 2023, 21:00

Nije ni ovaj cist mescini,i poslije Baše Baša :mrgreen:

DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

TMmanija2012
Kontakt:

Post Postao/la TMmanija2012 » 06 nov 2023, 21:03

Mogu zamisliti koji bi haos bio kada bi nas Arapi kupili ,pola pitara hodalo bi gradom krivih usta :urnebes:

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 06 nov 2023, 21:05

06 nov 2023, 20:23
Virtu4l je napisao/la:
06 nov 2023, 19:58
06 nov 2023, 19:32
Haj mi priznaj molim te da u stvarnom zivotu prvom komsiji poznajes kucni budzet boljeg nego svoj, ili barem pokusavas kao ovdje :rol:
Nas ste pobijedili, ali to ti nije neko dostignuće legendo, još pet ekipa je to uradilo.

Ništa ja ne pokušavam, ja samo izvlačim zaključke na osnovu dostupnih informacija. U svakoj kombinatorici dolazim do istog, da je vlasnik FK Sarajevo u debelom minusu koji je svaki dan sve veći i veći.

Ako on to može izdržati, svaka čast. Treba biti baš lud pa bacati tolike milione bez ikakve naznake da će se i 20% investicije vratiti, a kamoli zaraditi. Meni je to fascinantno sa ekonomske strane i ne treba biti previše pametan pa zaključiti da to nekad mora prestati. Samo je pitanje gdje je crvena linija.

Jbg, dovedeš trenera koji odmah samouvjereno prekriži koliko, 5-6 igrača? Šerbečić, Ikić, Zeljković, Balta i Viveros? Plus Rogić. Pet od tih šest igrača je dovedeno ljetos ako se ne varam. Dovede svog igrača i zbog njega na klupu posadi jednog Maria Vrančića koji je prošle sezone bio među najboljim igračima.

To bi bilo ok da vi dobro igrate pa da kažeš trener je bio u pravu, ali vi se uglavnom sa loptom ne možete sastaviti, a ova šestorica uredno primaju platu a ne igraju jer je tamo neki stručnjak procijenio da su ovi drugi bolji.
Neko lijehu paradajza zasadi a neko otvori proizvodni pogon. Sve u skladu mogucnosti.
Sta ces reci za city? Budale ulagale i ulagale godinama da budu sto su danas.
Svakako mislim da smo prosli ovaj turbulentan period i da nece vise biti tona odlazaka i dolazaka.
Barem 2-3 godine
Ja stvarno ne znam zašto se ovaj crnogorac brine za nas, ako mi imamo probleme i ako propadamo, zašto se on sekira ? Evo mene prosto zaboli racq za zeljezščarom, meni je važno kada igramo da im damo 2-3 komada i tjt.

meraba
Kontakt:

Post Postao/la meraba » 06 nov 2023, 21:09

miky_hz je napisao/la:
06 nov 2023, 21:00
Nije ni ovaj cist mescini,i poslije Baše Baša :mrgreen:

Hake :urnebes: :urnebes:

CampobelloDiMazara
Kontakt:

Post Postao/la CampobelloDiMazara » 06 nov 2023, 21:10

Oprostite na upadu samo da pitam jeli ovo neka ozbiljna prica poput one sa Diklizicem i modnim mackom Cericem ili je samo potrebna radna snaga za istovar hurmi u ambasadu Saudijske Arabije?

ik0ik0
Kontakt:

Post Postao/la ik0ik0 » 06 nov 2023, 21:12

DTzmu30 je napisao/la:
06 nov 2023, 19:48
ik0ik0 je napisao/la:
06 nov 2023, 19:41
Kugar430 je napisao/la:
06 nov 2023, 19:00

Po tebi??? Ti si sad sudački ekspert??? Ma daj ako ćemo bez navijačkih boja i 100% realno bio je faul na kobiljaru. Zaleđe možemo mi tvrditi da nije , a ti i još x drugih da jeste, ali bez var-a i po ovim slikama i videima što sam ih ja vidio za ušicu igle je ako je i bilo bez var-a se ne može biti 100% siguran. Ja sam prokomentirao realno, a ne navijački. Ako ćemo navijački penal čist, kobiljar rukama uhvatio loptu u šesnaestercu, Malekinušić skoro metar iza zadnjeg igrača TC. Daj nemoj me j... Tek kada se uvede VAR tehnologija onda ćemo moći biti sigurni. Do tada svi ćemo govoriti ovo je ovako, ono je onako i svi ćemo kukasti da nas kradu.
Na gore prikazanoj slici bez crta možeš biti siguran 100% samo da je Bilbija u zaleđu, a ne utječe na igru.
:kafa:
Sve ok, ali kako misliš da ja nešto pišem navijački? Pa pogledaj mi prethodne postove, onda ćeš vidjeti da ja pišem i konta i za i Borac i Zrinju i FKS. Baš zato jer nisam navijač niti jedna od ta 3 kluba, a ni njihovih rivala. Tako da me boli q za iste. Pišem onako kako vidim. A tko ne vidi da je Manekinušić u ofsajdu na slici, nek mijenja naočale, treba novu dioptriju.
Jesi li ti optičar?
Jok, ja sam psihijatar.
Ali nažalost, tebi se ne može pomoći.

meraba
Kontakt:

Post Postao/la meraba » 06 nov 2023, 21:15

CampobelloDiMazara je napisao/la:
06 nov 2023, 21:10
Oprostite na upadu samo da pitam jeli ovo neka ozbiljna prica poput one sa Diklizicem i modnim mackom Cericem ili je samo potrebna radna snaga za istovar hurmi u ambasadu Saudijske Arabije?
Cim se cojek zove Al-Tiuwalih mora to biti ozbiljno :rol: :rol:

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Direktorcic, insimadop i 27 gostiju.