Da se niko ne naljuti
Precijenjeni igraci
Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
Re: Precijenjeni igraci
Dzeko, Modric, Ivanovic.
Da se niko ne naljuti
Da se niko ne naljuti
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Hazard,Pogba,Bony,Otamendi,Demichelis,Xabi Alonso,Balotelli,Wilshire,Mexes,Chiellini,Luiz,T.Silva,T.Motta,..
plešu vještice trče vukovi
puške pucaju lete duhovi
svira tambura plešu vragovi
munje sijevaju cvatu makovi
puške pucaju lete duhovi
- Suljo20002
- Kontakt:
Cuj ChielliniSarmelino je napisao/la:Hazard,Pogba,Bony,Otamendi,Demichelis,Xabi Alonso,Balotelli,Wilshire,Mexes,Chiellini,Luiz,T.Silva,T.Motta,..
Svako ima svoje misljenje, Covjek je borac al nista drugoSuljo20002 je napisao/la:Cuj ChielliniSarmelino je napisao/la:Hazard,Pogba,Bony,Otamendi,Demichelis,Xabi Alonso,Balotelli,Wilshire,Mexes,Chiellini,Luiz,T.Silva,T.Motta,..
plešu vještice trče vukovi
puške pucaju lete duhovi
puške pucaju lete duhovi
Tu je jedino Dzeko precijenjen. Ova dvojica godinama igraju u dva ponajbolja kluba na svijetu, dok Dzeko to nikad nije, a sada je jos totalno potonuo i vjerovatno ide u KinuBosniacum Lilium je napisao/la:Dzeko, Modric, Ivanovic.
Da se niko ne naljuti
Smijesno je reci da su modric i rakitic precijenjeni,ajd modric je placen dosta para i mnogi su procjenjivali da nece moci meda u realu,no dobar je, nista nije precijenjen jer nije nikad ni slovio za top pet veznjaka, a svojim igrama opravdao je sve
A tek rakitic, barca ga dovela za sitnis, mnogi ukljucujuci i mene pomislili smo da nema kvaliteta vise od toga da bude neki back-up,al raketa nas sve iznenadi, standardan prvotimac sa odlicnim igrama u najzahtjevnijem veznom redu gdje mnogi renomiraniji igraci tipa fabregas nisu mogli zadovoljiti, raketa potpuno zadovoljio pofrebe jedne barcelone, kud ces vise, bitna karika postao i vrlo brzo nadomjestio odlazak jednog od najvecih ikada xavija,malo se ko tome realno nadao,i za tako male pare tako puno donio ekipi i to u prvoj sezoni, ne znam kako iko moze pomisliti da je precijenjen momak
A tek rakitic, barca ga dovela za sitnis, mnogi ukljucujuci i mene pomislili smo da nema kvaliteta vise od toga da bude neki back-up,al raketa nas sve iznenadi, standardan prvotimac sa odlicnim igrama u najzahtjevnijem veznom redu gdje mnogi renomiraniji igraci tipa fabregas nisu mogli zadovoljiti, raketa potpuno zadovoljio pofrebe jedne barcelone, kud ces vise, bitna karika postao i vrlo brzo nadomjestio odlazak jednog od najvecih ikada xavija,malo se ko tome realno nadao,i za tako male pare tako puno donio ekipi i to u prvoj sezoni, ne znam kako iko moze pomisliti da je precijenjen momak
NE DAJTE MI LAGAT' !!!
Hazard definitivno je upao u krizu i to ogromnu. Njegov kvalitet nije upitan , samo da se psihički oporavi i to je to.Sarmelino je napisao/la:Hazard,Pogba,Bony,Otamendi,Demichelis,Xabi Alonso,Balotelli,Wilshire,Mexes,Chiellini,Luiz,T.Silva,T.Motta,..
Xabi Alonso je bio glavna karika Španije , Liverpoola , Real Madrida , te sada Bayerna. Elegantan igrač , ima odličan pas i pravi je vizioner.
T.Motta je bio uz Milita najbitniji igrač u osvajanju triplete 2010. , vrlo zahvalan veznjak.
Chiellini je možda najbolji štoper svijeta , ne znam kako si zaključio da je jedan precijenjen.
A ostalo se slažem.
Btw Šta ima Sarma , nema te
"We need to suffer. And we need to fight."
Precijenjeni igraci
Kada se ovako pausalno i iz rukava puca onda treba obrazloziti sta je to precijenjenost. Je li to igracev price tag koji se vrti u medijima ili je to kvalitet koji nije takav kakvim se predstavlja!?
Chiellini je vrhunski stoper i rekao bih podcijenjen, vec 10 godina igra na odlicnom, cesto i top nivou i bas sam iznenadjen da je u necijim kombinacijama. Vjerovatno da je ljepsi na oko i tehnicki potkovaniji ne bi ni palo na pamet nekome da ga svrstava ovdje.
Na Pogbu se ospem dakako. Oko cijene mozemo pricati, ali oko kvaliteta ne. Neko ko je s 19 godina vec pravio razliku u jednom Juventusu ne moze biti precijenjen. Abd najbolji vezista svijeta ubrzo, a ni danas ne smatram da ima boljih, ali recimo da sam subjektivan.
Precijenjenost u kontekstu cijene se da diskutirati. Ali kada vidimo koliko kostaju neki drugi onda je i to u granicama normale i odgovara njegovom talentu, potencijalu i godinama.
Chiellini je vrhunski stoper i rekao bih podcijenjen, vec 10 godina igra na odlicnom, cesto i top nivou i bas sam iznenadjen da je u necijim kombinacijama. Vjerovatno da je ljepsi na oko i tehnicki potkovaniji ne bi ni palo na pamet nekome da ga svrstava ovdje.
Na Pogbu se ospem dakako. Oko cijene mozemo pricati, ali oko kvaliteta ne. Neko ko je s 19 godina vec pravio razliku u jednom Juventusu ne moze biti precijenjen. Abd najbolji vezista svijeta ubrzo, a ni danas ne smatram da ima boljih, ali recimo da sam subjektivan.
Precijenjenost u kontekstu cijene se da diskutirati. Ali kada vidimo koliko kostaju neki drugi onda je i to u granicama normale i odgovara njegovom talentu, potencijalu i godinama.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░
#MaxOUT
#MaxOUT
Precijenjenost igrača je pojam koji označava igrače koji ne prikazuju kvalitet ravnomjeran tržišnoj cijeni.Pogba je napisao/la:Kada se ovako pausalno i iz rukava puca onda treba obrazloziti sta je to precijenjenost. Je li to igracev price tag koji se vrti u medijima ili je to kvalitet koji nije takav kakvim se predstavlja!?
Pogba , sa objektivne strane je precijenjen igrač. Vrijedi preko 80 miliona , što je previše. Pogba jeste odličan igrač , ima potencijal da bude najbolji na svijetu , ali za 80 miliona mora postići 20 golova po sezoni , te upisati 20 asistencija u jednoj sezoni .
Navodim primjer za Pogbu , jer se najviše cijeni od svih igrača. Iako su svi naravno i previše precijenjeni.
"We need to suffer. And we need to fight."
-
KevinDurant35
- Kontakt:
Sto se tice Chielinia uopste nije precijenjen. Nisam nikad vidio da ga se stavlja u isti kos sa Thiago Silvom(btw koji je precijenjen za mene) ili Ramosom...
No opet nije vrh vrh klasa jer cesto zna napraviti glupost u odbrani i kiksati... No opet bi ga rado pozelio u svom timu dakako.
Sto se tice precijenjenih igraca navest cu i neke koji vise ne igraju kao i aktivne :
David Beckham,Gattuso,Filipe Inzaghi,Redondo,Veron,Denilson..
Aktivni: Lallana,Carrol,Sakho,Benteke,Lovren,Henderson i jos pola rostera mog Poola.
David Luiz,Cavani,Depay,Boateng,Otamendi,Ozil,Oscar,Fabregas itd.
Podcijenjeni : Marchisio,Giovani Elber,Dembele,Moussa Sissoko,Fraser Forster,De Rossi,Maniche
No opet nije vrh vrh klasa jer cesto zna napraviti glupost u odbrani i kiksati... No opet bi ga rado pozelio u svom timu dakako.
Sto se tice precijenjenih igraca navest cu i neke koji vise ne igraju kao i aktivne :
David Beckham,Gattuso,Filipe Inzaghi,Redondo,Veron,Denilson..
Aktivni: Lallana,Carrol,Sakho,Benteke,Lovren,Henderson i jos pola rostera mog Poola.
David Luiz,Cavani,Depay,Boateng,Otamendi,Ozil,Oscar,Fabregas itd.
Podcijenjeni : Marchisio,Giovani Elber,Dembele,Moussa Sissoko,Fraser Forster,De Rossi,Maniche
- calcio
- Lokacija: Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch
- Kontakt:
Pele. Igrac sa talentom jednog Robinha (otprilike) koji je imao srecu da igra u vrijeme kada je vecina igraca imala trbuscice. Bio je ispred svog vremena i na tome mu svaka cast. Bio je prva velika super zvijezda. I na tome mu svaka cast. Ali po meni nije bio neki poseban igrac, gledao sam snimke njegovih utakmica i prvo sto mi uvijek upadne u oci je nekvalitet protivnika pa tek onda Peleov kvalitet. Ali dobro mozda je pogresno reci da je precjenjen, Dominirao je u svoje vrijeme i to puno znaci. Ali kada se poredi ko je bolji, Maradona ili Pele,... nema govora.
Zadnja izmjena: calcio, dana/u 09 feb 2016, 12:29, ukupno mijenjano 1 put.
+1 pogotovo sto je umisljen, a fudbal igrao kokosomcalcio je napisao/la:Pele. Igrac sa talentom jednog Robinha (otprilike) koji je imao srecu da igra u vrijeme kada je vecina igraca imala trbuscice. Bio je ispred svog vremena i na tome mu svaka cast. Bio je prva velika super zvijezda. I na tome mu svaka cast. Ali po meni nije bio neki poseban igrac, gledao sam snimke njegovih utakmica i prvo sto mi uvijek upadne u oci je nekvalitet protivnika pa tek onda Peleov kvalitet.
calcio je napisao/la:Pele. Igrac sa talentom jednog Robinha (otprilike) koji je imao srecu da igra u vrijeme kada je vecina igraca imala trbuscice. Ali po meni nije bio neki poseban igrac, gledao sam snimke njegovih utakmica i prvo sto mi uvijek upadne u oci je nekvalitet protivnika pa tek onda Peleov kvalitet.

- calcio
- Kontakt:
Fakat sam znao da ce doci neko sa gif-om i pokusati uloviti jeftin poen. Uvijek tako bude kada neko napise nesto kontroverzno. Umjesto gifova, bolje bi bilo da napises koje si Peleove utakmice gledao i kako bi generalno opisao kvalitet fudbala i protivnika u njegovo vrijeme, te sa kojim bi ga danasnjim igracem uporedio. Ja sam vec napisao da je od danasnjih igraca po mom misljenju najslicniji Robinhu, stilom igre ali i kvalitetom.
Kakvi poeni, na komecalcio je napisao/la:Fakat sam znao da ce doci neko sa gif-om i pokusati uloviti jeftin poen. Uvijek tako bude kada neko napise nesto kontroverzno. Umjesto gifova, bolje bi bilo da napises koje si Peleove utakmice gledao i kako bi generalno opisao kvalitet fudbala i protivnika u njegovo vrijeme, te sa kojim bi ga danasnjim igracem uporedio. Ja sam vec napisao da je od danasnjih igraca po mom misljenju najslicniji Robinhu, stilom igre ali i kvalitetom.
Ne znam da li si svjestan, ali upravo si uporedio vječitog talenta Robinha sa jednim od najboljih svih vremena, štaviše ni to te nije zadržalo nego si otišao dalje i stavio ih u isti koš

Zar stvarno misliš da ovdje treba neko objašnjenje ?
Pele ima rezultate, kao i Di Stefano i to treba postovati. Samo je cudno to sto je mnogima Pele najbolji svih vremena a Di Stefano bezveznjak koji je igrao sa amaterima i krpenjacom od lopte.
- calcio
- Kontakt:
Upravo to je moja poenta. Da je Peleu danas 25-30 godina zvao bi se Robinho. Da je Robinho igrao 1958 zvao bi se Pele i danas bi ga smatrali jednim od najboljih igraca. I ovo ne tvrdim tek tako vec sam gledao snimke njegovih utakmica i pokusao objektivno ocjeniti njegov realni kvalitet. Naravno da je bio ispred svog vremena i to ga je napravilo legendom. Opet kazem, svaka mu cast na tome. Ali ne mislim da je imao neki natprirodni i nevidjeni talenat kakav niko poslije njega nije imao... Ja vam predlazem da nadjete snimak finala SP 1958, kada je Pele preko noci postao superstar i pogledate utakmicu.Rajaz je napisao/la:Kakvi poeni, na komecalcio je napisao/la:Fakat sam znao da ce doci neko sa gif-om i pokusati uloviti jeftin poen. Uvijek tako bude kada neko napise nesto kontroverzno. Umjesto gifova, bolje bi bilo da napises koje si Peleove utakmice gledao i kako bi generalno opisao kvalitet fudbala i protivnika u njegovo vrijeme, te sa kojim bi ga danasnjim igracem uporedio. Ja sam vec napisao da je od danasnjih igraca po mom misljenju najslicniji Robinhu, stilom igre ali i kvalitetom.![]()
Ne znam da li si svjestan, ali upravo si uporedio vječitog talenta Robinha sa jednim od najboljih svih vremena, štaviše ni to te nije zadržalo nego si otišao dalje i stavio ih u isti koš
To je već domen ŠBBKBB.calcio je napisao/la:Upravo to je moja poenta. Da je Peleu danas 25-30 godina zvao bi se Robinho. Da je Robinho igrao 1958 zvao bi se Pele i danas bi ga smatrali jednim od najboljih igraca. I ovo ne tvrdim tek tako vec sam gledao snimke njegovih utakmica i pokusao objektivno ocjeniti njegov realni kvalitet. Naravno da je bio ispred svog vremena i to ga je napravilo legendom. Opet kazem, svaka mu cast na tome. Ali ne mislim da je imao neki natprirodni i nevidjeni talenat kakav niko poslije njega nije imao... Ja vam predlazem da nadjete snimak finala SP 1958, kada je Pele preko noci postao superstar i pogledate utakmicu.Rajaz je napisao/la:Kakvi poeni, na komecalcio je napisao/la:Fakat sam znao da ce doci neko sa gif-om i pokusati uloviti jeftin poen. Uvijek tako bude kada neko napise nesto kontroverzno. Umjesto gifova, bolje bi bilo da napises koje si Peleove utakmice gledao i kako bi generalno opisao kvalitet fudbala i protivnika u njegovo vrijeme, te sa kojim bi ga danasnjim igracem uporedio. Ja sam vec napisao da je od danasnjih igraca po mom misljenju najslicniji Robinhu, stilom igre ali i kvalitetom.![]()
Ja mislim da bi Robinho 50-tih bio isti onaj luzer kakav je i danas, s ponekim bljeskom, upravo zbog luzerskog mentaliteta. Nemoj mislit da u Peleovo vrijeme nije bilo žonglera i igrača koji su znali sve s loptom, a opet mu nisu bili ni do koljena. Takav je i Robinho.
Samim tim što je bio ispred svog vremena govori o kakvom vanserijskom igraču je riječ. Ne sjećam se da je Robinho bio takav, ili jeste
Bilo bi ispravnije da si ga poredio s Messijem jer se najbolji porede s najboljima, a ne nekakvim vječitim talentima.
Ovdje se možemo složit.calcio je napisao/la:Ali ne mislim da je imao neki natprirodni i nevidjeni talenat kakav niko poslije njega nije imao
Eo šta kažu stariji:
Johan Cruyff: "Pele was the only footballer who surpassed the boundaries of logic."
-Marcello Lippi: "Pelé had no imperfections!"
-Nevio Scala: "Pelé was the player that impressed me the most. He will always be number 1 for me"
-Ferenc Puskas: "The greatest player in history was Di Stefano. I refuse to classify Pele as a player. He was above that."
-Sir Alex Ferguson: "Question: Best player you ever saw? -AF: Pelé, di Stefano, Maradona, Cruyff. -Q:In that order? -AF: Yes, I think so."
-Romario: "Messi has all the conditions to be the best, but first he has to beat Maradona, Romario and then eventually Pele."
-Michel Platini: "There's Pele the man, and then Pele the player. And to play like Pele is to play like God."
-Alfredo Di Stefano: "The best player ever? Pele. Messi and Cristiano Ronaldo are both great players with specific qualities, but Pele was better."
-Sir Bobby Charlton: "I sometimes feel as though football was invented for this magical player."
Iako su to rijeci nekih od najboljih fudbalera u historiji, svaki od njih ima preko 60 godina osim Romario koji ima 50. Svi su oni bili zivi i igrali/gledali fudbal kada je Pele bio aktivan i u ljudskoj prirodi jeste da romantizira i sa velikom nostalgijom gleda na to vrijeme njihove mladosti sto cesto onemogucuje objektivno komentarisanje. "Virgin effect" je je veoma snazan osjecaj jer ono sto prvi put vidis to ti najbolje ostane urezano u glavi i sa velikom sjetom gledas na to. Takav je bio Pele u to vrijeme, nesto nadnaravno i svim tim velikim fudbalerima je ostao u tom sjecanju jer nije bilo boljih od njega da ga se uporedi. Daleko od toga da je Pele bio samo neki tamo fudbaler, on je ipak legenda koja je odskakala u svoje vrijeme i to je bitno. Porediti tadasnje vrijeme i fudbal sa danasnjim je krajnje neprimjereno jer su se mnoge stvari promjenili i svaka generacija fudbalera treba se iskljucivo uporedjuje medjusobno i sa fudbalerima koji su igrali u priblizno isto vrijeme, a ne sa fudbalerima koji su igrali prije 40-60 godina kada je realnost i stil bio drugaciji 
Trenutno korisnika/ca: Ahrefs [Bot] i 3 gosta.