FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
to je fino al mi govorimo o podrsci navijaca zelji,ako je tebi normalno da prvak drzave ima posjetu koja varira od 2-5 000 meni nije ali svi imamo razlicite ukuseCARSON je napisao/la:I ovaj me forum nervira uvijek nesto kukate sinoc je bilo lijepo na Grbavici dobra igra dobra atmosfera pjesma o Dzildi extra prihvacena sve je bilo za 10 i opet nesta kukate malo raje znaci ukratko lijepa atmosfera dobra igra nasih sve je bilo dobro
- diplomatija
- Kontakt:
moze li neko postaviti golove sa sinosnje utakmice, hvala unaprijed
ciza je napisao/la:to je fino al mi govorimo o podrsci navijaca zelji,ako je tebi normalno da prvak drzave ima posjetu koja varira od 2-5 000 meni nije ali svi imamo razlicite ukuseCARSON je napisao/la:I ovaj me forum nervira uvijek nesto kukate sinoc je bilo lijepo na Grbavici dobra igra dobra atmosfera pjesma o Dzildi extra prihvacena sve je bilo za 10 i opet nesta kukate malo raje znaci ukratko lijepa atmosfera dobra igra nasih sve je bilo dobro
Burazeru posjeta se nece popraviti dok se uslovi na stadionu ne poboljsaju i to treba svima biti jasno i ova posjeta je dobra kakvi su uslovi na stadionu prije dvije sezone smo imali najbolju posjetu u regionu ali bruku raje vise nece da dolazi dok se uslovi ne promjene
ne bi da raspravljam s tobom ali s obzirom na rezutlate posjeta je slaba svidjalo se to nekom ili ne(razloga ima,da je infrastruktura jedini ,nijeb bas ima sjever koji je rijetko pun),al eto,a tesko da je posjeta bila najbolja u regionu jer nije vise od 5 milja nikad bila ,a u regionu klubovi nikad nisu imali manju od 5CARSON je napisao/la:ciza je napisao/la:to je fino al mi govorimo o podrsci navijaca zelji,ako je tebi normalno da prvak drzave ima posjetu koja varira od 2-5 000 meni nije ali svi imamo razlicite ukuseCARSON je napisao/la:I ovaj me forum nervira uvijek nesto kukate sinoc je bilo lijepo na Grbavici dobra igra dobra atmosfera pjesma o Dzildi extra prihvacena sve je bilo za 10 i opet nesta kukate malo raje znaci ukratko lijepa atmosfera dobra igra nasih sve je bilo dobro
Burazeru posjeta se nece popraviti dok se uslovi na stadionu ne poboljsaju i to treba svima biti jasno i ova posjeta je dobra kakvi su uslovi na stadionu prije dvije sezone smo imali najbolju posjetu u regionu ali bruku raje vise nece da dolazi dok se uslovi ne promjene
imal gdje pregled utakmice od sinoc???
Ti kazes da je sjever kao nesto puno vise uslovan, po cemu? Ima normalne ulaze na tribinu i krov i to je to. Prateci objekti za tribinu nista. Ljudi bi željeli npr. (osim konstantno cistih stolica) da mogu da kupe i da jedu nesto (tipa hotdog ili sl), onda da su WC prostrani i cisti i da ih ima dovoljno, da izadju i po najvecoj guzvi sa tribina za najvise 2-3 minute i da je mnogo bolje osvjetljena tribina (pozitivno je sto su stavili one male reflektore na krov od sjevera na pocetku ove sezone, to je barem pocetak). Također prostor ispred stadiona je kriminalan, osim asfalta (koji bi trebao biti zamjenjen sa nekim plocama i sl) one radnje u sklopu sjevera prave ulaze i reklame kako pozele, nema nikakve standardizacije (jedna radnja dva metra ispred, druga uvucena dva metra i sve tako). Ima tu jos mnogo stvari koje fale. Ipak je ta tribina gradjena prije nekih 25 godina, a osim obnove nakon rata gdje je bila ostecena i postavljanja stolica 2004. skoro nista nije radjeno na njoj, a 25 godina je mnogo, stadioni traze nekih svakih 30-50 godina (zavisno koliko je ulozeno u zadnju gradnju/rekonstrukciju) jednu veliku rekonstrukciju (ili cak rusenje i ponovno gradjenje). Mislim, ja ne spadam u takve ljude kojima treba sve to da bi dosli na utakmicu, ali ovo sto sam ja nabrojao je nesto sto privlaci simpatizere na utakmicu.ciza je napisao/la: ne bi da raspravljam s tobom ali s obzirom na rezutlate posjeta je slaba svidjalo se to nekom ili ne(razloga ima,da je infrastruktura jedini ,nijeb bas ima sjever koji je rijetko pun),al eto,a tesko da je posjeta bila najbolja u regionu jer nije vise od 5 milja nikad bila ,a u regionu klubovi nikad nisu imali manju od 5
Ali slazemo se da nije uslovnost jedini razlog male posjete, licno ja bi rekao da je pored uslovnosti glavni krivac za to nedostatak marketinga. Ima i kvalitet fudbala veze sa tim, ali vjeruj da je to mozda medju najmanjim stavkama. Atraktivnost protivnika isto tako, zato bi volio da vidim Premijer ligu kao ligu 10

Zadnja izmjena: AnelZ, dana/u 24 okt 2012, 15:34, ukupno mijenjano 1 put.
kad ce biti izvlacenje kupa i kad bi se trebala igrati prva tekma, zna li se?
Trebalo bi da ce izvlacenje za 1/4 finale biti 30. oktobra, a utakmice bi se igrale 7. i 28. novembra.phenom je napisao/la:kad ce biti izvlacenje kupa i kad bi se trebala igrati prva tekma, zna li se?
razumijem te sta hoces rec ali onda jos mesija i ronalda da dovedu,i mcdonald's da otvore.gdje je ljubav prema klubu o kojoj citamo po portalima itd fb statusimaAnelZ je napisao/la:Ti kazes da je sjever kao nesto puno vise uslovan, po cemu? Ima normalne ulaze na tribinu i krov i to je to. Prateci objekti za tribinu nista. Ljudi bi željeli npr. (osim konstantno cistih stolica) da mogu da kupe i da jedu nesto (tipa hotdog ili sl), onda da su WC prostrani i cisti i da ih ima dovoljno, da izadju i po najvecoj guzvi sa tribina za najvise 2-3 minute i da je mnogo bolje osvjetljena tribina (pozitivno je sto su stavili one male reflektore na krov od sjevera na pocetku ove sezone, to je barem pocetak). Također prostor ispred stadiona je kriminalan, osim asfalta (koji bi trebao biti zamjenjen sa nekim plocama i sl) one radnje u sklopu sjevera prave ulaze i reklame kako pozele, nema nikakve standardizacije (jedna radnja dva metra ispred, druga uvucena dva metra i sve tako). Ima tu jos mnogo stvari koje fale. Ipak je ta tribina gradjena prije nekih 25 godina, a osim obnove nakon rata gdje je bila ostecena i postavljanja stolica 2004. skoro nista nije radjeno na njoj, a 25 godina je mnogo, stadioni traze nekih svakih 30-50 godina (zavisno koliko je ulozeno u zadnju gradnju/rekonstrukciju) jednu veliku rekonstrukciju (ili cak rusenje i ponovno gradjenje). Mislim, ja ne spadam u takve ljude kojima treba sve to da bi dosli na utakmicu, ali ovo sto sam ja nabrojao je nesto sto privlaci simpatizere na utakmicu.ciza je napisao/la:
Ali slazemo se da nije uslovnost jedini razlog male posjete, licno ja bi rekao da je pored uslovnosti glavni krivac za to nedostatak marketinga. Ima i kvalitet fudbala veze sa tim, ali vjeruj da je to mozda medju najmanjim stavkama. Atraktivnost protivnika isto tako, zato bi volio da vidim Premijer ligu kao ligu 10
Kada je tek osim dosao prosjek na utakmici je bio veci od 8500 hiljada,sjeti se samo utakmica,Siroki,zrinjski borac,sarajevo,celik nijedna nije bila ispod 10-11 hiljada. 

sezoan je duga na nekoj tekmi ima vise na nekoj manje gledaoca,al da je prosjek bio 10 milja nije nikad,anigdje nisam nasa ni jedan relevantan podatak,nego sve rekla kazala.Novinarske procjene akd je dvije hiljade pise 3 itd,itd,grbavica ima oko 7000 stolica da je takava posjeta onda bi to sve bilo popounjeno a nije!KrajPrice je napisao/la:Kada je tek osim dosao prosjek na utakmici je bio veci od 8500 hiljada,sjeti se samo utakmica,Siroki,zrinjski borac,sarajevo,celik nijedna nije bila ispod 10-11 hiljada.
Opet ti kazem prosjek nije bio manji od 8500 hiljada,sezona 2009 je oborila rekord ove lige!ciza je napisao/la:sezoan je duga na nekoj tekmi ima vise na nekoj manje gledaoca,al da je prosjek bio 10 milja nije nikad,anigdje nisam nasa ni jedan relevantan podatak,nego sve rekla kazala.Novinarske procjene akd je dvije hiljade pise 3 itd,itdKrajPrice je napisao/la:Kada je tek osim dosao prosjek na utakmici je bio veci od 8500 hiljada,sjeti se samo utakmica,Siroki,zrinjski borac,sarajevo,celik nijedna nije bila ispod 10-11 hiljada.
Ako se sjetis utakmice protiv borca 12 hiljada,protiv laktasa 12 hiljada,protiv sirokog 10 hiljada,derbi 12 hiljada,kada uzmes prosjek na sve utakmice kod kuce dobijes cifru od nekih 8500 hiljada mozda i vise,pozz
Tako je . Te sezone je Željo imao najbolju posjetu u regionu . Posjeta je bila oko 9 hiljada . PozzKrajPrice je napisao/la:Opet ti kazem prosjek nije bio manji od 8500 hiljada,sezona 2009 je oborila rekord ove lige!ciza je napisao/la:sezoan je duga na nekoj tekmi ima vise na nekoj manje gledaoca,al da je prosjek bio 10 milja nije nikad,anigdje nisam nasa ni jedan relevantan podatak,nego sve rekla kazala.Novinarske procjene akd je dvije hiljade pise 3 itd,itdKrajPrice je napisao/la:Kada je tek osim dosao prosjek na utakmici je bio veci od 8500 hiljada,sjeti se samo utakmica,Siroki,zrinjski borac,sarajevo,celik nijedna nije bila ispod 10-11 hiljada.
Ako se sjetis utakmice protiv borca 12 hiljada,protiv laktasa 12 hiljada,protiv sirokog 10 hiljada,derbi 12 hiljada,kada uzmes prosjek na sve utakmice kod kuce dobijes cifru od nekih 8500 hiljada mozda i vise,pozz

Brkica
]
Opet ti kazem prosjek nije bio manji od 8500 hiljada,sezona 2009 je oborila rekord ove lige!
Ako se sjetis utakmice protiv borca 12 hiljada,protiv laktasa 12 hiljada,protiv sirokog 10 hiljada,derbi 12 hiljada,kada uzmes prosjek na sve utakmice kod kuce dobijes cifru od nekih 8500 hiljada mozda i vise,pozz[/quote]
Tako je . Te sezone je Željo imao najbolju posjetu u regionu . Posjeta je bila oko 9 hiljada . Pozz
[/quote]
o ovome ja pricam krenulo se od 8 8ipo,evo 9 hiljada,jest bila dorba posjeta ali ove cifre 12 000 na utakmcima nisu tacne jer grbavica s istokom tesko da moze primit 12 000,al ne bi da se vodi rasprava
[/quote]KrajPrice je napisao/la:
Opet ti kazem prosjek nije bio manji od 8500 hiljada,sezona 2009 je oborila rekord ove lige!
Ako se sjetis utakmice protiv borca 12 hiljada,protiv laktasa 12 hiljada,protiv sirokog 10 hiljada,derbi 12 hiljada,kada uzmes prosjek na sve utakmice kod kuce dobijes cifru od nekih 8500 hiljada mozda i vise,pozz[/quote]
Tako je . Te sezone je Željo imao najbolju posjetu u regionu . Posjeta je bila oko 9 hiljada . Pozz

o ovome ja pricam krenulo se od 8 8ipo,evo 9 hiljada,jest bila dorba posjeta ali ove cifre 12 000 na utakmcima nisu tacne jer grbavica s istokom tesko da moze primit 12 000,al ne bi da se vodi rasprava
Opet ti kazem prosjek nije bio manji od 8500 hiljada,sezona 2009 je oborila rekord ove lige!ciza je napisao/la:]KrajPrice je napisao/la:

o ovome ja pricam krenulo se od 8 8ipo,evo 9 hiljada,jest bila dorba posjeta ali ove cifre 12 000 na utakmcima nisu tacne jer grbavica s istokom tesko da moze primit 12 000,al ne bi da se vodi rasprava[/quote]
Bgm jarane zabrinut sam za tebe,cuj ne moze primiti sa istokom 12,pa ako si bio na jednoj utakmici mogao si zakljuciti da je jug koji prima 3300 bio krcat i onaj kanal ispod,bilo preko 5 hiljada samo na jugu,sjever 5000 i eto vec 10 hiljada.
Tako je . Te sezone je Željo imao najbolju posjetu u regionu . Posjeta je bila oko 9 hiljada . PozzKrajPrice je napisao/la:Opet ti kazem prosjek nije bio manji od 8500 hiljada,sezona 2009 je oborila rekord ove lige!ciza je napisao/la:]KrajPrice je napisao/la:

o ovome ja pricam krenulo se od 8 8ipo,evo 9 hiljada,jest bila dorba posjeta ali ove cifre 12 000 na utakmcima nisu tacne jer grbavica s istokom tesko da moze primit 12 000,al ne bi da se vodi rasprava[/quote]
Bgm jarane zabrinut sam za tebe,cuj ne moze primiti sa istokom 12,pa ako si bio na jednoj utakmici mogao si zakljuciti da je jug koji prima 3300 bio krcat i onaj kanal ispod,bilo preko 5 hiljada samo na jugu,sjever 5000 i eto vec 10 hiljada.[/quote]
sjever ima malo manje od 4000 stolica,ne rasipatjte se brojkama tek tako,al nek zavrsi na ovome bilo je kako kazes
te sezone je samo k urva imala veću posjetu od nas u ex-yu. ali ja koliko se mogu sjetiti da je prosjek bio nešto kao 7.300 ili 7.500, te brojke od 9-10 hiljada hiljada pretjerujete.
Sjever prima oko 5000 sjedecih mjesta. Kada kazem ovo, mislim na citav sjever, znaci i coskove kako gostujuci tako i onaj drugi, ali svi znamo da tamo nema stolica. Oficijelni kapacitet Grbavice sjedecih mjesta je 8898, a pod tim mislim zapad (oko 500-600), sjever (znaci citav sa stolicama) i jug (jug sjedeca mjesta oko 3200). Ne znam zasto niko ne uslika onu plaketu na ulazu na sjever gdje tacno pise koliko stolica na kojoj tribina ima i postavi.ciza je napisao/la:sjever ima malo manje od 4000 stolica,ne rasipatjte se brojkama tek tako,al nek zavrsi na ovome bilo je kako kazesKrajPrice je napisao/la:Bgm jarane zabrinut sam za tebe,cuj ne moze primiti sa istokom 12,pa ako si bio na jednoj utakmici mogao si zakljuciti da je jug koji prima 3300 bio krcat i onaj kanal ispod,bilo preko 5 hiljada samo na jugu,sjever 5000 i eto vec 10 hiljada.ciza je napisao/la: o ovome ja pricam krenulo se od 8 8ipo,evo 9 hiljada,jest bila dorba posjeta ali ove cifre 12 000 na utakmcima nisu tacne jer grbavica s istokom tesko da moze primit 12 000,al ne bi da se vodi rasprava
Svi znamo da u centralnim djelovima juga bude na vecim utakmicama previse krcato i da momci stoje na pola stolice (plus stepenice) i ja licno mogu tvrditi da na derbiju i vecim utakmicama (tipa proslava titule i sl) upravo na jugu gdje su stolice bude oko 4500-5000 ljudi (iako ima oko 3200 sjedecih mjesta), a ljudi bude i dole na stajacim mjestima, a jos vise blize istoka i zapada. Znaci definitivno na derbiju kada je krcat jug mozes reci da ima najmanje 5500 ljudi. Protiv Borca kada je bio Tifa, sjever je bio krcat, neki ljudi su stajali i dodaj tu nekih 5000 ljudi. Znaci sasvim je realno da je na tim utakmicama bilo po 12000 ljudi i svako ce ti to potvrditi (Borac i Sarajevo), dok je na Širokom bilo oko 8000-10000.
Ja sam misljenja da je te sezone prosjek bio nekih 7500, u vrh glave 8000.
- DzoleZeljo
- Kontakt:
@ciza - Oprosti, ajde molim te napisi da li si Zeljovac ili ne? Veoma bitan podatak u ovoj raspravi. (Bez uvrede) Hvala
Trenutno korisnika/ca: Nyema1921, Pablo11, zeljovolimte i 32 gosta.