Super liga Srbije

Crna Gora, Makedonija, Slovenija, Srbija

Moderatori/ce: geronimo,VanBasten,Devil,dubrava,Trigger

Novi sampion Srbije ce da bude

Partizan
63
48%
Crvena zvezda
67
52%

Ukupno glasova: 130

djoleprijedor
Kontakt:

Re: Jelen Super liga Srbije

Post Postao/la djoleprijedor » 25 mar 2013, 16:17

Devil je napisao/la: Bice zanimljivo u nastavku sezone za plasman u JSL.Gotovo sigurno je da ce Napredak sa prvog mesta tamo jer bezi 11 bodova drugoplasiranom Cukarickom,ali za drugo mesto ce biti pakao.Cuka 36,Vozdovac 34,Jedinstvo 33,Borac 30. Tesko je reci koga bih najvise voleo,fudbalski do sada je najvise pokazao Cukaricki,Vozdovac ima najjacu ekipu+ najcudniji stadion,Borac bi potencijalno imao najvise navijaca ali nema kvalitetan stadion,dok mi se tu Jedinstvo najmanje svidja,plus smatram da nije bas potrebno da Uzice imaju dva kluba u najvisem rangu.
A šta misliš da se Metalac(GM) do kraja umješa u trku za to 2.mjesto i uđe(vrati se) u JSL?Nije ni to nemoguća misija ;) -8 bodova nije previše...a oduševljen sam njihovim stadionom.
Mens sana in corpore sano.

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 25 mar 2013, 22:17

Tesko da Metalac moze stici tu prednost. Gledao sam ih upravo ovaj vikend protiv Vozdovca na BASK Areni i ne svidja mi se taj fudbal nesta preterano. Sa aspekta stadiona bilo bi to lepo, Gornji Milanovac je poceo da zivi za fudbal i jedan superligas bi to podigao na jos jedan veci nivo. Medjutim nisam optimista da bi oni mogli dobijati redom do kraja sezone a jos manje da Cuka ili Vozdovac mogu toliko bodova da prospu da dovedu sebe u situaciju da ih totalno neka deseta ekipa od onih iz uzeg kruga za ulazak prestigne. ;)
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 25 mar 2013, 22:48

slika

Lepo izgleda u ovoj crvenoj boji pravo. Samo krov je od PVC-a toga se ponajvise bojim.

djoleprijedor
Kontakt:

Post Postao/la djoleprijedor » 25 mar 2013, 22:54

Devile koji je kapacitet ovog stadiona od Voždovca???? I kad će biti u funkciji za igranje?tj.da li se vec igra na njemu?

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 25 mar 2013, 22:58

djoleprijedor je napisao/la:Devile koji je kapacitet ovog stadiona od Voždovca???? I kad će biti u funkciji za igranje?tj.da li se vec igra na njemu?
Nesta oko 5000, napisah pre par dana ovo je bilo poslednje kolo na Carevoj cupriji da igraju od sledeceg domaceg kola prelaze na ovaj stadion.

djoleprijedor
Kontakt:

Post Postao/la djoleprijedor » 25 mar 2013, 23:07

Devil je napisao/la:
djoleprijedor je napisao/la:Devile koji je kapacitet ovog stadiona od Voždovca???? I kad će biti u funkciji za igranje?tj.da li se vec igra na njemu?
Nesta oko 5000, napisah pre par dana ovo je bilo poslednje kolo na Carevoj cupriji da igraju od sledeceg domaceg kola prelaze na ovaj stadion.
5000? Fina brojka,koliko vidim na slikama baš lijep,moderan stadion ;)

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 25 mar 2013, 23:10

Ma od tih 5000,bar 1500 nece biti u prilici da lepo gleda utakmicu. ;)

Papalukas
Kontakt:

Post Postao/la Papalukas » 25 mar 2013, 23:32

Koliko je ovo funkcionalno,odnosno bezbjedno,nesto mi ove ivice izgledaju blizu linija,sjeti se one nesrece u Hrvatskoj prije par godina,ne daj Boze nikome i nigdje.....

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 25 mar 2013, 23:34

Mislim da je postavljen neki zastitni materijal na zidove,nesta u vidu stiropora. ;)

Papalukas
Kontakt:

Post Postao/la Papalukas » 25 mar 2013, 23:39

ok hvala,ma i ako je bezbjedno opet mi nekako tijesno izgleda,ne svidja mi se nikako,mozda je uzivo bolje, sreca pa nece na njemu igrati Rory Delap isfuro bi se maksimalno :)

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 26 mar 2013, 16:55

Stadion u Vozdovcu se samo na prvu cini OK. Ima i previse mana. Kolega vec navede da su linije preblizu trbinama, kao da se Hrvoje Custic dogadja samo jednom. Pored toga i ovu stubovi na sredini tribina. Najavili su da ce krov biti toliko tezak da je nemoguce izvesti da se stubovi stave na krajeve i onda na kraju postave ovaj PVC. Stadion je od samog pocetka bio fuseraj, jer vec pri projektu je napravljen premali teren zbog kojeg su se tribine morale pomicati i mogu reci da taj stadion nikad nece dobiti niti jednu UEFA licencu, a najavili su ga kao stadion koji ce ispuniti sve kriterije. Istina da je ovo puno bolje od onog sto je prije bilo, al, nit je bezbjedno, nit se utakmica moze normalno gledati.

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 29 mar 2013, 21:24

O necemu na cemu nisi bio nikako ne mozes tako pricati. ;)
Kao sto rece mana mu je to sto su stavljeni stubovi na tribine iako to nije prvobitno planirano. Htelo se ici na varijantu PVC-a sa stubovima na vrhu medjutim odustalo se od toga i planirala se varijanta pravog krova. Medjutim onda u poslednji trenutak ponovo izmena plana i stavlja se PVC. Medjutim to je vise neskolovanost nasih arhitekti koji mesaju svoje prste svuda.

Sa druge strane stadion ce itekako da dobije UEFA licencu, to su potvrdili i ljudi iz UEFE koji su gledali stadion, pa ako ti znas bolje onda im slobodno posalji dopis da se to ospori. ;) Tribine jesu blizu terena ali nisu od betona tako da se smrtni slucaj opet ne moze ponoviti na svu srecu, to ces se i uveriti ako nekada budes na stadionu. Trava je po najvisim svetskim standardima, cak i bolja nego ona na BASK Areni ako poznajes taj stadion, a iz UEFE su rekli da je to najbolja trava koja postoji na evropskim stadionima.

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 29 mar 2013, 21:51

Dobro, nisam kontao da ce bit zastita na zidu, a doduse, nisam znao da ti uopce moze proc, nisam bas upucen. Pratim gradnju tog stadiona od kad je poceo, najvise na skyscrapercityu i bas ni nema ljudi koji su odusevljeni. Ako su ljudi iz UEFA-e potvrdili sve to onda super, dobit ce licencu, al da je dosta neprofesionalno uradjeno ostat ce i dalje. Pa i Maksimir dobije licencu, a ni na sto ne lici. Licenca ne osporava vizualne nedostatke koji su UEFA-i nebitni, a publici ipak najbitniji. Da recimo nema ovih stubova sve bi se moglo oprostiti, al stubovi su tu dosta zeznuli. Nadam se da ce kroz neko vrijeme mozda uraditi neki montazni krov ako je to moguce i ako uopce imaju zelju. Na kraju krajeva, dobro je da se i to napravilo, kakav je prije bio ovo je bozanstveno.

Inace, u zadnje vrijeme vidim da se dosta radi na infrastrukturi u Srbiji, da drzava daje novac, a meni se od svih stadiona svidja onaj u GM, iako on nije radjen po tim projektima drzave. Istina, cak i njega su uspjeli zeznuti s onim sjeverom na kraju koji nije bio ni planiran.

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 29 mar 2013, 21:59

Da izgleda vizuelno lose to stoji, to sam ja i napisao odmah po pocetku gradnje kada sam video i odma' rekao da ja bezim u prve redove da gledam utakmicu. :mrgreen:
Ali da je funkcionalan jeste,i da je na pravom mestu jeste,mnogo dobra lokacija. Videcemo kako ce biti kada se udje u visi rang a to bi moglo biti vec ove sezone kako ce se popunjavati stadion.

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 29 mar 2013, 22:56

Mogli bi da udju, al brate mili, pola lige je iz Beograda, nije Beograd London. OFK, Rad, Zvezda, Partizan i BSK. Od njih jedino BSK vuce ka ispadanju, mogli bi bas oni biti tim koji ce se Vozdu suprostaviti u doigravanju. Za infrastrukturu JSL-a bi bilo ekstra da BSK ispadne, a udje Vozd. Napredak ce uci sigurno, a njihov stadion mi barem na slikama izgleda odlicno, samo malo sminke treba i srediti prilaze. Vjerojatno gore ide i Cukaricki koji je dobio neke sponzore il tako nesto, imaju pare i bilo bi lijepo vidjet ih opet u eliti, a ako je vjerovati najavama i oni ce srediti stadion. Izgledne sanse ima i Borac, al sumnjam da se oni odmah ove sezone vracaju. Steta da jedno Smederevo propada, a i kragujevcani me totalno razocarase, njima sam Europu predvidjao. Kad pogledam JSL, kad bi srezali na 12 klubova ta liga bi bila dosta jaka, a i infrastruktura nebi bila toliko ocajna.

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 29 mar 2013, 23:54

Meni je ta prica o Beogradizaciji srpskog fudbala poprilicno izlapela da ne kazem da mi je glupa. Mozda je to samo moje misljenje kao pasioniranog ljubitelja fudbala kome nije bitno odakle je koji klub i koji cisto gleda kvalitet fudbala koji oni pruzaju pocevsi od prve lige kada izbore plasman u JSL,pa onda prva sezona u JSL pa dokle stignu.

Ako su ekipe kvalitetne sto da ne bude i 10 ekipa iz Beograda. Naravno pocece prica o popularizaciji fudbala i ozvivljavanju drugih centara, medjutim cime ce oni oziveti to ako nemaju kvalitetnu ekipu. Naravno da bih ja voleo da Beograd kao visemilionski grad predstavljaju neka cetiri kluba maksimalno pet,a da se ozive Krusevac,Nis,Kragujevac,Uzice,cak i Sabac,pa onda dole nize Leskovac,Pirot,Valjevo,Kraljevo,Cacak... medjutim ne treba ici na vrat na nos,zasto bih ja trebao da gledam Macvu u ligi ili Borac iz Cacka ili Slogu iz Kraljeva ako oni to nisu zasluzili svojom igrom u PLS i sa te strane apsolutno podrzavam da Beogradi ima cak 6 ili 7 klubova u ligi ako oni to zasluze,a gledajuci i Cuka i Vozdovac to ove sezone zasluzuju, Napredak ne treba ni da spominjem.

Kada govorimo o klubovima koji ne zasluzuju da igraju u JSL onda definitivno sve to suzavamo na dva imena,BSK i Smederevo. Na stranu sto svi imaju simpatije zbog potencijalno jednog od najlepsih stadiona na ovim prostorima,mada koji je predmet stalnog prepucavanja i ostao je totalno zapusten Smederevo vec 3 ili 4 sezone ne zasluzuje da bude u elitnom drustvu,ali nekako se spase uvek. BSK je takodje poprilicno los,znaju oni prikazati kvalitetnu partiju ali nema kontinuiteta a i taj kvalitet izbije tek kada protivnik podbaci. Ja se jos uvek nadam i proveselicu se ako oni ispadnu iz lige.

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 30 mar 2013, 00:58

Potpuno razumijem o cemu govoris. Ja to sto sam rekao je bilo gledano iz potpuno drugog ugla. Ja volim kad klub ima publiku, kad ima navijace, kao i lijep funkcionalan stadion, da se na utakmici napravi lijep ugodjaj. Recimo, BSK nema adekvatan stadion, o Omladincu ne treba uopce trositi rijeci, samo ljudi koji dijele licencu znaju zasto se tamo jos uvijek igra, a taj OFK ima po 400-500 gledatelja ako im u goste ne dolazi Partizan ili Zvezda. Skoro cijeli Beograd navija za ta dva kluba i ostali klubovi imaju puste tribine, al ne kazem ja, vise puta sam i na temi HNL-a, kao i na drugim forumima branio Lucko, Dragovoljac i ostale, ligu igraju najbolji, bez obzira na sve, al svakako da bi bio ljepsi ugodjaj pogledati Napredak - Vojvodina da igraju pred 6-7 000 ljudi, nego npr. BSK - Vojvodina pred 500 ljudi.

Nabrojao si te centre u kojom je nogomet na aparatima, al kad bi mjesna vlast poradila mogli bi imati klub u eliti, al sami su krivi sto to ne zele ili u vecini slucajeva uopce nemaju uvjete za to. Npr. Novi Pazar ima publiku, al meni se ne svidja nacin na koji su oni usli u JSL. Isto tako, ako sam dobro pohvatao po portalima, niski Radnicki se gurao, a i Napredak proslu sezonu, a i sad ovu.

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 30 mar 2013, 01:03

Shvatam i ja da bi bilo bolje gledati utakmice pred vise hiljada navijaca. Ali cemu to vodi ? Cemu vodi derbi Novi Pazar-Radnicki Nis pred 7000 ili Radnicki Kragujevac-Radnicki Nis pred vise od 10000 kada nema igre na terenu.
Ja cu uvek radije otici gledati OFK Beograd na praznoj Karaburmi (sto mi se ni malo ne svidja) nego gledati npr.neku od gore nabrojanih utakmica iz prostog razloga jer OFK je prosle sezone igrao ubedljivo najlepsi i najbolji fudbal u JSL.
Ja sam prvo za kvalitet, a sa kvalitetom ce i kvantitet navijaca doci. ;)

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 30 mar 2013, 12:29

Prelepo vreme u Beogradu za fudbal, mislim da je i teren dosao sebi nakon loseg vremena prethodnih dana tako da ne vidim razloge da se na tri terena danas u Beogradu vidi los fudbal.

Ja odo' malo kasnije do Karaburme da vidim jedan od najzanimljivijih duela ovoga kola izmedju OFK i Slobode koji ce mislim obilovati golovima,pa onda i na Marakanu.
I u Borci ocekujem atraktivan fudbal izmedju ove sezone dva bratska kluba. :D

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 30 mar 2013, 17:05

Devil je napisao/la:Prelepo vreme u Beogradu za fudbal, mislim da je i teren dosao sebi nakon loseg vremena prethodnih dana tako da ne vidim razloge da se na tri terena danas u Beogradu vidi los fudbal.

Ja odo' malo kasnije do Karaburme da vidim jedan od najzanimljivijih duela ovoga kola izmedju OFK i Slobode koji ce mislim obilovati golovima,pa onda i na Marakanu.
I u Borci ocekujem atraktivan fudbal izmedju ove sezone dva bratska kluba. :D
Kako sam keca ovdje ubo zahvaljujuci tebi.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

Odgovori

Natrag na “Fudbal u regionu”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.