FC Bayern München

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Kako ocjenjujete Kompanyja

1) odličan
15
63%
2) prosječan
7
29%
3) loš
2
8%

Ukupno glasova: 24

coelho41
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la coelho41 » 08 mar 2023, 23:54

Stanišić je uvijek bio tu, momak za primjer bez ijednog incidenta. Niti se buni u Hrvatskoj što grije klupu Juranoviću niti se bunio u Bayernu kad je došo Mazraoui, Cancelo itd. Podsjeća me na mladog Mullera, niko ne vjeruje u njega, a on se pokaže.

IMPRESIVNO večeras s klupe su ušli: Mane, Cancelo, Sane i Gnabry. Svi bi igrali u prvoj postavi top 6 klubova EPL. Nadam se da je ovom Gravenberchu sada malo jasnije gdje je došao i da ako ne zagrije nogice na treningu neće završit bolje od Gianluce Gaudina

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 08 mar 2023, 23:56

I ovo za Cancela da vam kažem su neke fake news bile da je nezadovoljan i frustiran. Momak uletio s klupe borio se životom, asistenciju je slavio ko da mu je prva u karijeri. Samo naprijed i bez povreda :kafa:

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 08 mar 2023, 23:58

Kimmich,Coman,De Ligt,Davies,Goretzka,Muller,Upamecano perfektna utakmica,Hakimi i Mbappe se nisu vidjeli pored Daviesa i Stanišića koji je zaista odigrao strašnu utakmicu.

Sommer imao težak kiks pokušao glumiti Neuera ali na sreću nizozemski gladiator spašava situaciju kasnije se i Sommer iskupio sa odbranama pogotovo šut Ramosa glavom.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 09 mar 2023, 00:05

geronimo je napisao/la:
08 mar 2023, 23:47
Ej kad sad neutral napiše roman
Ili oproštajno pismo
:urnebes: :urnebes: :urnebes: E ova je prejaka... :D
Dobar, pismen čovjek i voli Bayu ali nekako ne zna uživat u uspjehu. Uvijek traži dlaku u jajetu i jednostavno previše kritikuje i otpisuje neke igrače brzo...

A jedna još stvar ovako koju ovaj duel pokazuje, hajd što smo ozbiljnija ekipa, ali definitivno i pored sve naše dominacije u BuLi vidi se da naša ekipa ima puno više ozbiljnijih utakmica u ligi u odnosu na PSG ( koji u suštini slično dominira u Francuskoj, prekinuo ih samo Lille na kratko).

I sjeba BVB stvar sinoć, jer ljepota bilo vidjeti 4 bundesligaša u osmini LP , a sada bi mogao ostati 1 tim (mi). Sad možda Leipzig nešto napravi, E. Frankfurt teže. Ali ako ništa mi onda moramo što dalje pa onda i ova 4 u osmini čine super sliku.

I generalno ne znam šta kod ljudi budi nezadovoljstvo na temi pa jest da je 10 sezona dominacija u BuLi, ali mi smo u tih 10 sezona 2× LP osvojili. Nema puno boljih od nas u tom periodu. I ispadne kao da samo.mi imamo individualce najjače, isto ko da su City, PSG i slični talašike i ništa ne ulažu...A et i stalno Lp osvajaju..😀😀
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Balon
Kontakt:

Post Postao/la Balon » 09 mar 2023, 00:18

Nizozemski Alessandro Nesta ce biti jedan od najboljih stopera Bayerna svih vremena ako ne bude tezih povreda.

Strasno kakvog igraca je Hasan oteo Juventusu :crazy:

Odbrana rijesena za sljedecih 10 godina.

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 09 mar 2023, 00:19

Posto se osjecam prozvanim, svakako se necu povuci nazad pred kritikama.

Pokusati ostati uvijek realan, i u pobjedama i u porazima.

Po meni je realnost takva da imamo tim za osvajanje Lige prvaka i ako to ne osvojimo smatrat cu to neuspjehom.

Da je na klupi Klopp, Guardiola, Nagelsman, Heynckes ili Flick - nema jednostavno izgovora da se ne osvoji.

Sto se utakmice danas i ovog dvomeca tice utisak je slijedeci - jako dobra obrana a naprijed na individualnu kvalitetu.

Realno, ovaj trenutni Psg se ne moze mjeriti sa Bayernom. Imaju disfunkcionalnu ekipu koja nema glavu ni rep. Naprijed 3 zvijezde za koje treba trcati a takvog u sredini nemaju. Kad dodas nazalost po njih ozljede glavnih igraca onda stvarno nemaju sta traziti protiv Bayerna. Nemaju niti pribliznu sirinu kao mi. Nemaju niti prepoznatljivu igru unatoc trojici vrhunskih igraca.

Ideja Nagelsmana je bila ustopati Mbapea i Messija i to je uspio jer je znao da prema naprijed ima dobru kvalitetu da rijesi utakmicu.

I to mu nitko ne moze osporiti. To je Bayern danas odradio odlicno.

Medutim, ne mogu prijeci preko taktike 3 5 2 i vjerojatno nikad necu moci prijeci. Ne volim tu taktiku i to je to.

Ne vjerujem u to da nam takva taktika moze donijeti naslov lige prvaka. Ali dobro, neka me uvjeri u suprotno jer tim svakako imamo za osvojiti.

Isto tako smatram da imamo odlicne igrace za 4 2 3 1 i tako igramo od 2009. godine. Tako smo i bili najjaci sa tom taktikom koja se usadila u Bayern sa Louis van Gaalom.

Takoder mnogi treneri koji su poceli forsirati ovu taktiku 3 5 2 nisu se dobro proveli u Bayernu.

Ali dobro, dosta. Odlicna vecer i prolaz dalje i stvarno bih takoder volio Milan da malo izravnamo neke stare dugove sa njima.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 09 mar 2023, 00:33

Vaš prvi gol je rezultat visokog presinga, nakon toga se peesže raspao. I prije utakmice je bilo jasno da parizeri ne mogu izdržat jak presing i da će se slomit. Kad bi uspjeli izaći iz faze obrane vaša druga linija je pojela njihov vezni red, koji nije uspio izraditi skoro nijednu suvislu akciju. Pokušavali su dohvatiti Embabca dugim loptama, ali to je bilo više iz očaja i na vašu postavljenu obranu.

Ishod očekivan, znalo se i prije utakmice da ste bolji i kompletniji. Momčad nije jaka koliko im je jak najbolji igrač nego koliko im je jaka najslabija karika.

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 09 mar 2023, 00:40

ledar je napisao/la:
09 mar 2023, 00:33
Momčad nije jaka koliko im je jak najbolji igrač nego koliko im je jaka najslabija karika.
Uvijek bilo i biće. S klupe Sane, Mane, Gnabry i Cancelo vs Bitshiabu, Zaire Emery, Ekitike i Bernat.

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 09 mar 2023, 00:57

Poslije ovog svega lik dobije 4 u ocjenjivanju kad dobije PSG 2-0 kuci. Forumasi znaju, ovdje svi Ivica Osim. :rol: mora poredati igrace u 4231 da zadovolji forumase.

slika
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

Bayo
Kontakt:

Post Postao/la Bayo » 09 mar 2023, 01:19

A koliko bi mu trebalo dati za ono prvo poluvrijeme, 8? Tom istom PSG-u se ozlijedilo pola momčadi, svaka čast na krajnjem razultatu i prolazu i 0 primljenih golova, ali da je sve bilo za 5, teško.

isakovich
Kontakt:

Post Postao/la isakovich » 09 mar 2023, 01:42

Ok nije lose ,desetkovani PSG I nije mogao vise,Bayern bio bolji fokusiraniji protivnik .😀😀😀
Sad ona famozna recenica odavde: "treba da se poigra sa ozbiljnim protivnikom" pa da se vidi stanje 😀😀😀
Nagelsmann vodio cjelu tekmu na nogama,tablet nije trebao.Vrhunski je odradio defanzivno ovu utakmicu.
Ali kakva je igracina broj 4 to je fantazija.
Gledao uzivo I bas fokus na defanzivu najviše zbog Mbapea.Ali paznju je svima privuklo kako de Ligt komunicira i bodri kolege, doslovno sije dobru energiju,kao da je rodjeni bavarac.Fantazija.Sta je Müller naprijed to je Matthijs de Ligt nazad.Upa je deff dobio pravog saigraca uz kojeg I on dize formu.
Coman fantastican,defanzivno perfekt,ofanzivno opasan,i deff je trenirao ubacaje sa strane.
Samo da je boljeg izvodjca kornera imati ,kakve grdosije u 16m pa makar svaki 10ti bi trebao biti pogodak.
VOLIM BAYERN

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 09 mar 2023, 01:47

isakovich je napisao/la:
09 mar 2023, 01:42
Gledao uzivo I bas fokus na defanzivu najviše zbog Mbapea
Gledao si uzivo ovaj mec?

Ako da, siguran sam da si uzivao, prenesi jos kakve utiske. :thumbup:
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

Elber111
Kontakt:

Post Postao/la Elber111 » 09 mar 2023, 06:34

Ruku na srce Pariz je bio dosta oslabljen cjelu utakmicu su igrali bez Neimara,Meesija i Mbapea
:kralj: :rol: :rol: :rol:
Moram jos reci ozbiljno Nagelsman :bow: :bow:
Sve od postavke takticki gotovo do savrsenstva odradjeno,a cjeli njegov govor tjela,gestikulacije energija s klupe...nekima ovdje ne odgovara ali ja zaista mislim da je zasluzio svaku pohvalu

Lenaa
Kontakt:

Post Postao/la Lenaa » 09 mar 2023, 06:56

Rekreativac Messi, povrijedjeni Mbappe, neznalica na klupi…
Sve faktori koji su uticali na prolaz Bayerna.
Kljucna stvar je ono spasavanje de Ligta.
Tabletas imao dosta srece, poklopilo mu se dosta stvari.

Zlaja83
Kontakt:

Post Postao/la Zlaja83 » 09 mar 2023, 07:06

Sa De Ligtom se jednostavno poklopilo sve, legli su jedno drugom on i Bayern vec od prvog dana. Od Robbena ne pamtim igraca koji se tako brzo ustalio u ekipu kao da je oduvijek tu. Imao je par greskica i ispadanja dosad, ali nijednu kardinalnu, citavu sezonu momak igra na visokom nivou.

A Nagelsmanna se mora pohvaliti pored taktike i za Stanisica, treba imat mu.da pa vjerovat igracu koji je ipak bio u sjeni veci dio sezone i ubacit ga u jednoj ovakvoj utakmici. Ovaj mu se oduzio na najbolji moguci nacin, nije on sam zaustavio parizane da se razumijemo, ali je odigrao jako dobar mec.

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 09 mar 2023, 07:22

Lenaa je napisao/la:
09 mar 2023, 06:56
Rekreativac Messi, povrijedjeni Mbappe, neznalica na klupi…
Sve faktori koji su uticali na prolaz Bayerna.
Kljucna stvar je ono spasavanje de Ligta.
Tabletas imao dosta srece, poklopilo mu se dosta stvari.
E, hbg, ta neznalica ukrala s jedno 10x manjim budgetom titulu Pochettinu s ovim PSG. U sljedećoj rundi city/Leipzig bih vam nabacio ili Napoli

Elber111
Kontakt:

Post Postao/la Elber111 » 09 mar 2023, 07:56

Bundesliga je napisao/la:
08 mar 2023, 22:06
Elber111 je napisao/la:
08 mar 2023, 21:59
Brate idi slavi negdje sta hoces ne bacaj crnjake ovdje bogati
Evo hajde nama fudbalskim neznalicama molim te objasni ukratko sta je to toliko lose u Bayernu pa svi trebaju otkaze dati ili dobiti da bi ti bio sretan.
Evo otvori nam oci i daj da i mi vidimo te tolike probleme.

Brate City drugi u engleskoj,nije dobio Leipziga jesul trebali odmah Guardiolu otjerati
Real drugi 10 bodova minusa izgubili u kupu od Barce kuci
Jel i perez i andjeloti isto otkaze trebaju dati
Liverpool da ne spominjem
Man utd isto
Chelsea koji su oni uopste 7-8 na tabeli svi redom otkazi jeli
Ko jos ima Barca ispala od Manchestera Laporta Xavi otkazi
Sad sve to uporedi a Bayernom i reci mi gdje je problem
Poraz od Gladbacha sa igracem manje
Prvi na tabeli
U LP za sad prolazimo

Evo molim te objasni mi svoje stavove
Pa sta ako nije dobio City kad ce ih satrati u uzvratu. Taj City bi ovog Bayerna satjerao u 16 metara i imao 80% posjeda lopte. A nisu uopste nesto, vec je Bayern toliko los. Real ima 14 trofeja Lige Prvaka i kisu trofeja, a Ancelotti im prosle sezone donio trofej Lige Prvaka, sto bi ga tjerali? Liverpool, Chelsea i UTD nisu u istom svemiru s Bayernom i s njima se ne trebas porediti, jedino ako hoces da budes tim za negdje 4, 5 mjesto ili jos nize. Barcelona isto, klub koji nije mogao dobiti Inter u 2 utakmice i s njima se poredis. Plus je malo falilo da se ugase.
Brate nisam sinoc odgovorio na ovo gledao sam fantasticnu utakmicu Bayerna,prolaz i 8 pobjedu u 8 utakmica LP.
U 6 utakmica sa Barcom,Interom,i PSG nismo primili gol.
Sve ove klubove koje sam naveo je nebitno tu su samo da pokazem stav da mi nije jasno zasto tvrdis da je Bayern los,da covjek koji neprati fudbal ili evo Bayern cita tvoj post pomislio bi da je Bayern trenutni 10 u ligi,ispao iz kupa i u LP ispao iz grupe.
Spominjes siti i 80 posto posjwd lopte.Sta imas od toga.
Sjecali se iko ovdje utakmice sa Atletikom u LP kada smo ispali pobjedili kuci u revansu 2-1 ispali zbog gola u gostima,tu smo imali posjed mislim 36 udaraca na gol,ma drama,i ispali i osim mene mozda se jos par ljudi sjeca toga svi ostali znaju da je Atletiko prosao dalje i to je to.
Necu ni spominjati Liverpool i Real gdje smo kao imali posjed.
Oprosti mozda si ono top momak,i sve svaka cast ali bacas takve crnjake i grozne postove bez ikakvog temelja i osnove.Evo daj nam primjer sta je toliko lose,crno stavrno bi volio procitati taj tekst i vidjeti sta sad nevidim.
Salihamidzic treba dati otkaz kazes.
Pa covjeka bukvalno vole svi u klubu,upravo mu produzili ugovor,radi fantastican posao.
Veceras Upa,Deliht,Davies fantasticni,sta mislis ko ih je doveo u klub.
Iz moje perspektive nikada zreliji i ozbiljniji pristup utakmici,dosli da pobjede pobjedili,Mbape ce nas sam pobjediti,zaustavili ga,Mesi sjajan on ce nas dobiti nije se vidio,taktika odlicna.
Muller covjek bukvalno bio na svakom djelu terena,diriguje ovim timom,uzima mesiju loptu na sredini,vrsi pritisak na Veratija uzima mu loptu kod gola,sta vise treba.
Evo ozbiljno opet ti kazem daj ozbiljan fudbalski razlog cemu sve to od tebe,sta nevalja,sta je toliko lose sto nas vecina nevidi.

isakovich
Kontakt:

Post Postao/la isakovich » 09 mar 2023, 09:22

harden je napisao/la:
09 mar 2023, 01:47
isakovich je napisao/la:
09 mar 2023, 01:42
Gledao uzivo I bas fokus na defanzivu najviše zbog Mbapea
Gledao si uzivo ovaj mec?

Ako da, siguran sam da si uzivao, prenesi jos kakve utiske. :thumbup:
Da , stvarno je bilo super,uzivancija gledati LP na AA pogotovo u KO fazi.
Na poslu sam ,tako za vise utisaka drugi put.
VOLIM BAYERN

Scholl
Kontakt:

Post Postao/la Scholl » 09 mar 2023, 09:28

Scholl je napisao/la:
08 mar 2023, 13:20
Ma vwceras sa maximalno ozbiljnim pristupom i naravno da ne bude nekih crvenih kartona u ranoj fazi i prolazak nije upitan
Parizu treba cudo ljudi . Izgubili su kuci a mogli su jos primit, zaprijetili nisu do ulaska nindza kornjace.
Veceras igraju u gostima, messi se nikad nije naigra na alianz areni a ne vidim kako ce i sada u ovim godinama
Dakle pravi pristup i prolazak je neupitan
😘

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 09 mar 2023, 09:54

coelho41 je napisao/la:
08 mar 2023, 23:56
I ovo za Cancela da vam kažem su neke fake news bile da je nezadovoljan i frustiran. Momak uletio s klupe borio se životom, asistenciju je slavio ko da mu je prva u karijeri. Samo naprijed i bez povreda :kafa:
Imas neku insidersku informaciju? U razmjeni si misljenja sa Bracom?
Stern des Südens

Odgovori

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.