FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

poskok86
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la poskok86 » 11 apr 2015, 11:28

sekac je napisao/la:Da kažem da ne poštujem šta je urađeno(mislim na upravu)popišao bi se sam na sebe bio bi šupčina žešča naprotiv ogroman respect za sve :tokralju: jednom sam izjavio da je za mene titula izgradnja kampa a sve između što se desi (titula ,kup)je super.Nema zamjerki na rad Uprave a ni na rad sportskog direktora Ibrakovića pa frajer je uradio sve što smo haman željeli da dođe doveo je o Kodri nema riječi koliko ga poštujem ali ostaje samo jedna mrlja ogromna mrlja ljudskost kod pojedinih nakon nekoliko puta pregledane presice.Još je Dino objasnio zašto je AK kažnjen pa bolan Dino kao da nije ovde bio rat i ne znaš kroz šta čovjek prolazi još ne zna ni jezik kako da se javi sa kim da se sporazumi da je možda došlo do odgađanja nekog leta iz sigurnosnih razloga itd.... pa Bilbija e moji ljudi kroz šta je taj momak prošao psuju mu nazivaju ga ..... neču ni da spominjem momak koji daje sve od sebe na terenu nekad je dobro nekad i loše kao cijela ekipa ali da nam šečeraš bude najborbeniji u ekipi a to niije upravni odbor vidio nego naprotiv njega kazne a znamo koliko su mu se dušmani na kosti naklatili od samog dolaska u Sarajevo.Okić šta reči ne ide ga gool a ko može i ima obraza reči da se ne bori i da ne pokušava ne razumijem,Kovačević plaća cijenu zbog menađera šta drugo reči jer momak što je igrao manje više nije bio lošiji od ostalih a vrlo malo je igrao e sad da li se bunio u svlačionici to niko ne zna samo nagađamo.Dejo šta reči najdraži mi je ali imao je kikseva a ako želimo i mi i uprava kako priča da budemo veliki klub onda se to ne radi tako nego se Dejo skloni ustranu bez pompe odigra još koju utakmicu i prirediš mu pošten oproštaj ponudiš mu posao u Akademij.I da radi ako je mogao Ibro zašto ne i Dejo sigurno je više zaslužio od Ibre (uz dužno poštovanje prema Ibri neka momak radi i treba naše je dijete)Bandović je to zaslužio bez obzira na sve valjao nam je toliko puta.Ma nekad je i meni dolazilo da ga udavim ali Dejo u Širokom nikad ne smijemo zaboraviti to se ne smije popljuvati pričati o njegovoj odanosti apsurd je.Pitam ja vas sad jesu li ovi momci baš toliko lošiji od ostalih ili su baš toliko problematićni i je li se moglo ovo riješiti bezbolnije bez ovolikog eksponiranja po portalima i štampi? Ja mislim da je baš ispalo kontra od onog što je uprava željela da se ne izlazi u javnost .Mislim da je ovo svjesno urađeno da se digne ovolika halabuka i to na igrače koji vjerovatno osim Kallasija i Okićaa neče više biti (na moju žalost) igrači FK Sarajevo a njihova krivica u svemu ovome (mislim na rezultate) nije veča ni malo od ostalih igrača pa i stručnog štaba ćak ima mnogo odgovornijih po mom mišljenju ali ...... Ja samo mogu reči ovim suspendovanim (govorim u svoje ime)HVALA VAM ZA SVE I DOBRE I LOŠE TRENUTKE drago mi je da ste bili dio moje svetinje.Dejo hvala ti neka ti je sretno u životu majstore kako god ovo završilo,Kova majstore žao mi je što ne dobi priliku da igraš više a ako ne ostaneš želim ti sve najbolje u životu i nastavku karijere.Bilbija moj miljeniče volio bi da ostaneš ali pod ovim spletom okolnosti čisto sumnjam i ako odeš gdje god bio nadam se da češ biti najbolji kao što si bio ovde bar u zadnjoj utakmici protiv Mladosti na Koševu.Gdje god igrao od mene češ uvijek dobiti aplauz bez obzira na sve ove pljuvače što te blate od samog dolaska.Uz sav respect prema urađenom od strane uprave i direktora ovo je moralo biti ovako ako žele a žele sigurno da Sarajevo bude veliki klub ali mislim da su pogriješili u ovoj situaciji .Što se tiće odlazaka na utakmice odanosti klubu i pračenju Sarajeva ja ga pratim možda i najduže ali se ne treba exponirati ko kaže da dečko od svojih nekih 20 godina ne voli klub kao ja ili ćak i više ,to nije i ne treba da bude mjerilo ali zato sam i napisao svako u svoje ime.Ja sam ovu situaciju ovako doživio i napisao sam ovo da podijelim sa vama da ti suspendovani ne padnu u zaborav i ne odu popljuvani kako sad izgleda.Hvala ko proćita i ko podrži ovo moje mišljenje izvinite na malo podužem postu! :cry: :plac:
Ja mislio samo na bljuvotine koje se pisu danima,ne na tebe ili bilo koga pojedinacno,svi smo mi tu iz ljubavi prema bordo boji,svi smo isti pacijenti,shvatam kad neko isfrustriran nesto kaze ili napise,al nekad je stvarno malo mucno sve to slusati ili citati.
Sve stoji sto si napisao,posebno za Bilbiju. Samo to nam jos fali,da ne pljujemo po svima redom. Problema ima,biti ce ih i dalje,isto kao i pogresnih poteza,ima ih i biti ce ih. Ja sam prvi da se diskutuje o svemu,nista ne treba skrivati pod tepih jer kad pukne onda pukne jos gore 100 puta. Ali ovo proteklih dana je zaista stvaranje atmosfere linca a to nam ne treba nikako.
Svaka cast za post :thumbup:

miden
Kontakt:

Post Postao/la miden » 11 apr 2015, 11:54

slika
Izgleda da nam se Germain Kouadio vratio.
Za njega su ovi naši tereni Anfield, volio bi ga vidjeti kako igra.
Das Ist Walter

sekac
Kontakt:

Post Postao/la sekac » 11 apr 2015, 12:03

**** je napisao/la:
sekac je napisao/la:Da kažem da ne poštujem šta je urađeno(mislim na upravu)popišao bi se sam na sebe bio bi šupčina žešča naprotiv ogroman respect za sve :tokralju: jednom sam izjavio da je za mene titula izgradnja kampa a sve između što se desi (titula ,kup)je super.Nema zamjerki na rad Uprave a ni na rad sportskog direktora Ibrakovića pa frajer je uradio sve što smo haman željeli da dođe doveo je o Kodri nema riječi koliko ga poštujem ali ostaje samo jedna mrlja ogromna mrlja ljudskost kod pojedinih nakon nekoliko puta pregledane presice.Još je Dino objasnio zašto je AK kažnjen pa bolan Dino kao da nije ovde bio rat i ne znaš kroz šta čovjek prolazi još ne zna ni jezik kako da se javi sa kim da se sporazumi da je možda došlo do odgađanja nekog leta iz sigurnosnih razloga itd.... pa Bilbija e moji ljudi kroz šta je taj momak prošao psuju mu nazivaju ga ..... neču ni da spominjem momak koji daje sve od sebe na terenu nekad je dobro nekad i loše kao cijela ekipa ali da nam šečeraš bude najborbeniji u ekipi a to niije upravni odbor vidio nego naprotiv njega kazne a znamo koliko su mu se dušmani na kosti naklatili od samog dolaska u Sarajevo.Okić šta reči ne ide ga gool a ko može i ima obraza reči da se ne bori i da ne pokušava ne razumijem,Kovačević plaća cijenu zbog menađera šta drugo reči jer momak što je igrao manje više nije bio lošiji od ostalih a vrlo malo je igrao e sad da li se bunio u svlačionici to niko ne zna samo nagađamo.Dejo šta reči najdraži mi je ali imao je kikseva a ako želimo i mi i uprava kako priča da budemo veliki klub onda se to ne radi tako nego se Dejo skloni ustranu bez pompe odigra još koju utakmicu i prirediš mu pošten oproštaj ponudiš mu posao u Akademij.I da radi ako je mogao Ibro zašto ne i Dejo sigurno je više zaslužio od Ibre (uz dužno poštovanje prema Ibri neka momak radi i treba naše je dijete)Bandović je to zaslužio bez obzira na sve valjao nam je toliko puta.Ma nekad je i meni dolazilo da ga udavim ali Dejo u Širokom nikad ne smijemo zaboraviti to se ne smije popljuvati pričati o njegovoj odanosti apsurd je.Pitam ja vas sad jesu li ovi momci baš toliko lošiji od ostalih ili su baš toliko problematićni i je li se moglo ovo riješiti bezbolnije bez ovolikog eksponiranja po portalima i štampi? Ja mislim da je baš ispalo kontra od onog što je uprava željela da se ne izlazi u javnost .Mislim da je ovo svjesno urađeno da se digne ovolika halabuka i to na igrače koji vjerovatno osim Kallasija i Okićaa neče više biti (na moju žalost) igrači FK Sarajevo a njihova krivica u svemu ovome (mislim na rezultate) nije veča ni malo od ostalih igrača pa i stručnog štaba ćak ima mnogo odgovornijih po mom mišljenju ali ...... Ja samo mogu reči ovim suspendovanim (govorim u svoje ime)HVALA VAM ZA SVE I DOBRE I LOŠE TRENUTKE drago mi je da ste bili dio moje svetinje.Dejo hvala ti neka ti je sretno u životu majstore kako god ovo završilo,Kova majstore žao mi je što ne dobi priliku da igraš više a ako ne ostaneš želim ti sve najbolje u životu i nastavku karijere.Bilbija moj miljeniče volio bi da ostaneš ali pod ovim spletom okolnosti čisto sumnjam i ako odeš gdje god bio nadam se da češ biti najbolji kao što si bio ovde bar u zadnjoj utakmici protiv Mladosti na Koševu.Gdje god igrao od mene češ uvijek dobiti aplauz bez obzira na sve ove pljuvače što te blate od samog dolaska.Uz sav respect prema urađenom od strane uprave i direktora ovo je moralo biti ovako ako žele a žele sigurno da Sarajevo bude veliki klub ali mislim da su pogriješili u ovoj situaciji .Što se tiće odlazaka na utakmice odanosti klubu i pračenju Sarajeva ja ga pratim možda i najduže ali se ne treba exponirati ko kaže da dečko od svojih nekih 20 godina ne voli klub kao ja ili ćak i više ,to nije i ne treba da bude mjerilo ali zato sam i napisao svako u svoje ime.Ja sam ovu situaciju ovako doživio i napisao sam ovo da podijelim sa vama da ti suspendovani ne padnu u zaborav i ne odu popljuvani kako sad izgleda.Hvala ko proćita i ko podrži ovo moje mišljenje izvinite na malo podužem postu! :cry: :plac:
Ja mislio samo na bljuvotine koje se pisu danima,ne na tebe ili bilo koga pojedinacno,svi smo mi tu iz ljubavi prema bordo boji,svi smo isti pacijenti,shvatam kad neko isfrustriran nesto kaze ili napise,al nekad je stvarno malo mucno sve to slusati ili citati.
Sve stoji sto si napisao,posebno za Bilbiju. Samo to nam jos fali,da ne pljujemo po svima redom. Problema ima,biti ce ih i dalje,isto kao i pogresnih poteza,ima ih i biti ce ih. Ja sam prvi da se diskutuje o svemu,nista ne treba skrivati pod tepih jer kad pukne onda pukne jos gore 100 puta. Ali ovo proteklih dana je zaista stvaranje atmosfere linca a to nam ne treba nikako.
Svaka cast za post :thumbup:
Hvala,slažem se sa tvojim stavom :clap:
Sarajevo ljubavi moja!

AdiFKS
Kontakt:

Post Postao/la AdiFKS » 11 apr 2015, 12:04

Pa ne vratili ga kad je 5 suspendovanih :mrgreen:
Ko krene na nas, u startu se zajeb'o. - 1987 -

"Uvijek trava, nekad bijelo, nikad zuto, nikad Zeljo"

Desole
Kontakt:

Post Postao/la Desole » 11 apr 2015, 13:04

Je li Kouadio zaigrao u Bosni makar 5 minuta?

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 11 apr 2015, 13:33

Ma on je bio u Prijedoru ja koliko znam.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

Ado76
Kontakt:

Post Postao/la Ado76 » 11 apr 2015, 14:55

uNbx je napisao/la:Kaze Ibrak da Kodro moze povuc suspenziju igracima kad on hoce i kome on hoce... Malo mi to nelogicno jer ih nije on kaznio, al hajd... Ako je tako, nadam se da ce se sto prije vratit svi.
Pa zar nije Kodro znao za suspenziju i da je i on odlucivao o tome?Bar tako su nas ovdje ubjedivali neki,na celu sa Acom.Jos me napadose da pisem gluposti
Svi u napad jedan je Hase!!

de vam je budet, yeboti obitelj

socrates
Kontakt:

Post Postao/la socrates » 11 apr 2015, 15:07

Ma kakav Kodro,pa niti jedan trener na svijetu nema te ovlasti da izrekne suspenziju igracu/ma,trener moze ne racunati na nekoga igraca ili igrace,i eventualno ga poslati na tribinu ako procijeni da nije za prvi tim ili klupu zbog svoje forme,ali i tada ce trenirati sa ekipom..A Kodro je nesto takvo vec primjenjivao.
E,moj Hase,da si ovdje sada!!!!!!!

Ado76
Kontakt:

Post Postao/la Ado76 » 11 apr 2015, 15:12

socrates je napisao/la:Ma kakav Kodro,pa niti jedan trener na svijetu nema te ovlasti da izrekne suspenziju igracu/ma,trener moze ne racunati na nekoga igraca ili igrace,i eventualno ga poslati na tribinu ako procijeni da nije za prvi tim ili klupu zbog svoje forme,ali i tada ce trenirati sa ekipom..A Kodro je nesto takvo vec primjenjivao.
Jasno je to meni,ali me u suprotno ubjeđivase,o tome se radi brate

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 11 apr 2015, 15:14

Koji li je pametolog odlucio igrati u ponedjeljak?!
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

Evolution87
Kontakt:

Post Postao/la Evolution87 » 11 apr 2015, 15:16

BernardBarnjak je napisao/la:Koji li je pametolog odlucio igrati u ponedjeljak?!
**** iz bh telekoma, zbog prenosa ma moja tv.
Zauvijek sam tu ja da ginem za tebe,
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!

Ado76
Kontakt:

Post Postao/la Ado76 » 11 apr 2015, 15:24

aleksandar_veliki je napisao/la:
Ado76 je napisao/la:
uNbx je napisao/la:Kaze Ibrak da Kodro moze povuc suspenziju igracima kad on hoce i kome on hoce... Malo mi to nelogicno jer ih nije on kaznio, al hajd... Ako je tako, nadam se da ce se sto prije vratit svi.
Pa zar nije Kodro znao za suspenziju i da je i on odlucivao o tome?Bar tako su nas ovdje ubjedivali neki,na celu sa Acom.Jos me napadose da pisem gluposti
Nestalo argumenata, izbio ih Kodro na pressu rekavsi da u zivotu svom ne bi dozvolio da mu neko kroji ekipu, pa se sluzimo lazima. Rekao sam da svemoguci Abdulah ne moze dovoditi igrace bez konultacija sa sefom i odobrenja Uprave, zatim sam rekao da svemoguci ne moze suspendovati igrace. E sad nastavi s lazima, brzo su vas prokontali i ovi koje stte zeljeli navuci na tanak led...
A ko ih je suspendovao?Kodro?Ne navlaci ni ti raju sa spin pricom o suspendovanju i krojenju tima tj. da neko Mehi odreduje ko ce mu igrati.

Ja to nisam nigdje rekao,nego da Meho nije suspendovao te igrace,nego su suspendovani na prijedlog "svemoguceg"da i nisu Kodru pitali.To je istina i cinjenica,a ti brani "svemoguceg" koliko hoces,ja i puno drugih ljudi ima svoje misljenje o njemu i nece i ne moze mi to niko osporiti.A to je da je on jedina slaba karika u ovoj ekipi ljudi(uz skauta,naravno) koji su se okupili oko FK Sarajevo,sto je i dokazao do sada.

sjever
Kontakt:

Post Postao/la sjever » 11 apr 2015, 15:37

Bitno je da sad podržimo upravu igrače i nadati se najboljem već u Travniku.Razumijem i ja sam bio ljut i razočaran i nema šta nisam ali jednostavno moramo pokazati jedinstvo kako bi ako ništa, onda pokušali okrenuti ovu zadršku u pozitivnu priču.Imamo pravo kao navijači znati šta se dešava u klubu na pressici je dosta toga i pojašnjeno,nekima ipak šturo ili nedovoljno ali ipak da li smo od ranijih uprava dobijali kvalitetna riješenja i odgovore, kao što Kusta reče,"Jesmo, ostavili su nam 7 M duga". Hoću da kažem, ne pametujem, samo dajem ličnu podršku ljudima koji vode klub,a ko hoće da prizna Zaslužili su. :salut:
NOVI PRVAK JE SA KOŠEVA !!!

amorovski
Kontakt:

Post Postao/la amorovski » 11 apr 2015, 15:42

@aleksandarveliki Ti hoces rec da je Abdulah uz dogovor sa Dzenom, Kodrom ili Jarnijem dolazio do igraca? Da su mozda oni inzistirali na 5. napadacu ili 4. golmanu, ili mozda da se dovodi igrac koji nije igro godinu dana kako bi formu vratio, a da pritom na toj poziciji imamo jos 2 igraca?? Da dovodi nekog Stama iz Makedonije i razbijaca na centru iz Sundjelica, a da obojica ni kod jednog trenera nisu ubiljezili zajedno preko 200 minuta.. Majstore, zdravog razuma nikad dosta. Prestani spinovat sa tim krojenjem sastava.

Titula - 1966/1967, 1984/1985, 1998/1999, 2006/2007, 2014/2015
Kup - 1996/1997, 1997/1998, 2001/2002, 2004/2005, 2013/2014
Superkup - 1996/1997

Ado76
Kontakt:

Post Postao/la Ado76 » 11 apr 2015, 15:47

aleksandar_veliki je napisao/la:Jedina dobra stvar iz ove orkestrirane hajke od strane menadzera i novinara koji se vise ne mogu cesljati u klubu za FK Sarajevo je jucerasnja pressica na kojoj je jasno i glasno svima poruceno, mi odgovaramo vlasniku kluba i sve odluke, pa bilo i one sa sportskog aspekta, postoji hijerarhija. Ne odgovara se menadzerima, novinarima, od strane istih izmanipulisanim navijacima. Sad se zagrij i skontaj sta je pisac htio reci i pokusaj odgonetnuti zbog cega su duspendovani suspendovani ;)
OK evo kontam.Ali vrlo je zajebano skontati.Stalno mi se vrte misli po glavi zasto je suspendovan Kovacevic,koji igra svaku 5 utakmicu,a ne recimo Puzigaca koji svice po kafanama u Lukavici.

Dalje zasto Bilbija,najbolji asistent ekipe,a ne Stojcev,ciji menadzer po FB otvoreno trazi odlazak Kodre(o ostalom necu da govorim)

Sljedece,zasto Kallasi,momak jedva dobio ulaznu vizu u BiH i sada se kaznjava zbog kasnjenja,dok Velkoski ispija kafe po rivi,gleda "bile" i boli ga **** sta se desava sa klubom i njegovim saigracima.

Okic?Momak najbolji strijelac u svim takmicenjima (11 golova),a ostavlja se prostor Duljevicu koji ne vadi šišu iz usta (jel to profesionalac)

Na kraju da zasladimo sa Dzemom,najvecim buntovnikom u ekipi,djetetom Sarajeva,alkoholicarom koji ne vadi cigaru iz usta.Zasto on nije suspendovan????Nece biti i ne moze,jer je Dzemo dobio unaprijed pare od ugovora i kako njega kazniti?Da nece mozda vratiti lovu?

Ado76
Kontakt:

Post Postao/la Ado76 » 11 apr 2015, 15:56

amorovski je napisao/la:@aleksandarveliki Ti hoces rec da je Abdulah uz dogovor sa Dzenom, Kodrom ili Jarnijem dolazio do igraca? Da su mozda oni inzistirali na 5. napadacu ili 4. golmanu, ili mozda da se dovodi igrac koji nije igro godinu dana kako bi formu vratio, a da pritom na toj poziciji imamo jos 2 igraca?? Da dovodi nekog Stama iz Makedonije i razbijaca na centru iz Sundjelica, a da obojica ni kod jednog trenera nisu ubiljezili zajedno preko 200 minuta.. Majstore, zdravog razuma nikad dosta. Prestani spinovat sa tim krojenjem sastava.

Nista onda, nek se Dzeno, Kodro i Jarni roknu. Ja samo govorim ono sto cujem svojim usima. Dakle ne u kafani, nego na sluzbenoj press konferenciji...

Edit: Ado76, da si dobar momak, objasnio bih ti ja radi cega, no opet mi ne bi vjerovao...
OK,nisam dobar momak,nemoj ni objasnjavati,ziv ti meni bio!

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 11 apr 2015, 16:02

Meni samo nije jasno sto rece pred.Kusturica cemu ovolika halabuka.Drugi smo na tabeli,jos smo u igri za titulu.Stoji to da smo u krizi rezultata,ali to je normalna stvar u fudbalu.Intrena stvar kluba je da u krizi rez.suspenduje neke igrace sto je u Evropi normalo.Jedva se ceka neka afera,kriza da se ima o cemu pisati.Sreca pa imamo Tana pa njemu polazemo racune,a njega zaboli ona stvar za Balkanske aferice,podmicanja i sl .
Zadnja izmjena: amypitar, dana/u 11 apr 2015, 16:04, ukupno mijenjano 1 put.

kinder_jaje
Kontakt:

Post Postao/la kinder_jaje » 11 apr 2015, 16:03

Ni meni nije bilo jasno zbog cega su ovi igraci kaznjeni cisto zamazivanje ociju kao nesto se uradilo :facepalm:

amorovski
Kontakt:

Post Postao/la amorovski » 11 apr 2015, 16:05

amorovski je napisao/la:@aleksandarveliki Ti hoces rec da je Abdulah uz dogovor sa Dzenom, Kodrom ili Jarnijem dolazio do igraca? Da su mozda oni inzistirali na 5. napadacu ili 4. golmanu, ili mozda da se dovodi igrac koji nije igro godinu dana kako bi formu vratio, a da pritom na toj poziciji imamo jos 2 igraca?? Da dovodi nekog Stama iz Makedonije i razbijaca na centru iz Sundjelica, a da obojica ni kod jednog trenera nisu ubiljezili zajedno preko 200 minuta.. Majstore, zdravog razuma nikad dosta. Prestani spinovat sa tim krojenjem sastava.

Nista onda, nek se Dzeno, Kodro i Jarni roknu. Ja samo govorim ono sto cujem svojim usima. Dakle ne u kafani, nego na sluzbenoj press konferenciji...

Edit: Ado76, da si dobar momak, objasnio bih ti ja radi cega, no opet mi ne bi vjerovao...
A jel vjerujes Izetbegovicu kad kaze da ce zaposlit 500.000 ljudi??

Titula - 1966/1967, 1984/1985, 1998/1999, 2006/2007, 2014/2015
Kup - 1996/1997, 1997/1998, 2001/2002, 2004/2005, 2013/2014
Superkup - 1996/1997

Ex1t
Kontakt:

Post Postao/la Ex1t » 11 apr 2015, 16:07

Niko vama neosporava misljenje o nekome, ali vam osporavamo da rusite i huskate upravu koju ni mi sami nebi znali nacrtati.
Jel ta uprava stala iza strucnog staba? Jeste. Ti mozes biti nezadovoljan tom odlukom, nemoras ici na tekme, bojkotuj, ali ja recimo nemogu presutati pljuvanje po Kusti i Dini.
Neznam sta vam nije jasno? Igraci su dobili upozorenje od uprave da ce po pravilniku biti kaznjavani. Jel mi zao nekih igraca? Jeste. Jel se moralo ovako? Jeste. Hocel ih biti jos? Hoce 100 posto ako se nevratimo na pravi kolosjek i ako disciplina nebude na nivou.
Trebaju izgleda vama forumasima objasnjavati zasto i kako i gdje i koga i zasto ovoga a ne onoga.
U sustini je jednostavno poslovna odluka.
Milos ili Bilbija? Prvi je dr. fudbala za drugog i nedavno potpisao ugovor. Dat ce mu se zadnja sansa.
Zasto Kalasi? Njegova suspenzija ce biti kratkog vjeka, par sedmica. Kasnio je dva dana bez dopusta kluba, mi racunali na njega za tekmu, nije se nikome javio ni na arapskom ni nasem. Sutra da se nevrati sa reprezentativne nikako, onda biste j@bali ibrakovicu majku sto ga je doveo. Osim toga i preko svog fb profesionalno se ponio za razliku recimo od Bilbije koji ulazi u nepotrebne konflikte sa navijacima i stvara bespotrebnu nervozu timu jer ga sad ti i ganjaju po gradu i treninzima. **** mu neko sestru? Pa sta? Jesi profesionalac? Presutis i svoj poso', al jok on bi se tuko. Ugovor mu istice, necemo ga produziti, adio. Imao je priliku godinu i po smo ga trpili da proradi. Imao je dobrih stvari ali nas je i kostao bodova i bodova. Jednostavno nije profesionalac a ni neki igracina da bi se to jos vuse istrpilo nego sto jeste.
Kovacevic nije kalibar za Sarajevo. Imao je priliku preko godine i po, i nije se nametnuo. Ugovor istice, iz doba je Irfana i nece se produziti. Mihojevic je vec sad dr. za njega.
E sad pitanje godine zasto ne Berberovic. Dzemo ima i zasluzuje jos jednu sansu. Nemozes igraca koji je dijete ovog kluba i bivseg reprezentativca nase zemlje, prvog popljuvati i odstraniti. Recimo i to da je jedan od rijetkih plako ko malo dijete nakon Drine. Cini mi se i da je shvatio da nije za prve postave, ali da moze zakrpiti vise pozicija u ekipi i moze jos uvjek biti koristan, moze i te kako. Pa u zvorniku je bruku lopti kovacevica popravio.
Krste je imao dopust od kluba.
jel dobar ovaj raport i da li je on zadovoljio?
Uprava na prijedlog strucnog staba nakon razgovora sa svim igracima odlucila da prihvati prijedlog za suspenzije. Jesul trebali vise igraca suspendovati? Mozda, al bi se onda mogli oprostiti od evrope i ovom trenutku to nije prihvatljiva opcija. Znaci cisto poslovno. Hocel biti drugacije? Vidjecemo, al bar sad ostali znaju sta ih ceka i da niko nije nezamjenjiv cim smo se rijesili najboljeg strijelca i asistenta.
P.S. ruku dajem da ce vecina ovih igraca sa kojima neproduzimo ugovor zavrsiti u zrinjskom. Iste se menadzerske ublehe poturaju, a dovoljno je i pogledati im tim koji je vecinom sastavlien od nasih i slavijinih igraca.
Nemojmo rezati, sto neko rece, granu na kojoj sjedimo. Budimo pametniji. Ako nebude titula to je neuspjeh i neka odgovaraju odgovorni, al ne sada, nego nakon zavrsetka sezone se povlaci linija. Nemozemo svake godine iste greske ponavljati.
Zadnja izmjena: Ex1t, dana/u 11 apr 2015, 16:20, ukupno mijenjano 2 puta.
Numquam Desistemus!

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Burberry46, fera, Google Adsense [Bot], MSOZ101, nedimmmm1337, perodeformero, Uvijeknapravojstrani i 58 gostiju.