Meni nije jasno sta vise ljudi ocekuju od njega!DARE_DEVIL_SA je napisao/la:Mozemo svi mi pljuvati Adilovica, al momku svaka cast evo u dvije godine glavni nam je igrac. (barem sto se golova tice)
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
-
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Pa evo,nekako se to stavlja pred nama kao zakljucak,cisto logicno.Ekipa je sa krajem sezone i istrosena i izmorena.Osvojili sve,a regulara je da ta ekipa nije bila u stanju napraviti nista ozbiljnije u evropi,tako da je moglo sve skupa ici samo u krug.S tim sto bi problem postao i motiv u iducoj sezoni za te iste igrace.Tako da ovo sve lici na taj novi ciklus koji se radja i sa dobrom podlogom u ovim osvajanjima domacih prvenstava,gdje smo napravili odredjeno postovanje spram drugih ekipa.Sada smo uvijek glavni favoriti u osvajanju titule.Odlasci ovih igraca,solidnog golmana,dva glavna stopera,pokusaj da se prodaju bar dva igraca za solidnu lovu itd itd,govori u korist te neke logike,da se pravi tim za novi ciklus u ligaskim sezonama.Cisto je nevjerovatno ocekivati da bi se ovo desavalo da smo dobili nekog protivnika u evropi sa kojim bi mogli pokusati parirati.Ovo je sansa i za ove nove igrace i za ove mladje igrace,da probaju da daju sve od sebe u evropi,ali im jeosnovni zadatak da cak i poprave nivo igara u domacoj ligi,a da sa trofejima jednostavno nastave gdje su ovi stali.Meni to nekako lici na pravi Amarov cilj,s tim sto se sada namece dolazak jos nekih igraca,da bi to bilo ostvareno,jer jos smo realno ni tamo ni vamo sa pojacanjima.Ako je golmanska pozicija pokrivena,opet je pokrivena sa dva golmana koja nisu dugo branili.Bucan nije dugo igrao,Skaljic nije dugo igrao.Takvi igraci su nam dosli.Sada bi bilo lijepo da nam dodju dobri igraci koji i imaju takmicarsku konstantnost.To ja ocekujem.Plavetnilo je napisao/la:@boccacio da te ne citiram, izdvojiti ću samo jednu tvoju tvrdnju sa kojom se u potpunosti slažem :Amar formira ekipu za naše prvenstvo i otuda toliki rezovi.
Mislim da se je Amar, barem u svojoj glavi, već otkazivanjem Zebi i Bešliji okrenuo stvaranju nove ekipe koja bi imala više htjenja i motiva za dokazivanjem.
Jeste da je lopta okrugla i sva ona čuda kojima se inače sve naše ekipe tješe ( što ne znači da se moramo ili da se hoćemo unaprijed predati ), ali nam realno u utakmici protiv Viktorije treba i više od čuda. Amar to zna i zato gradi ekipu koja će moći ponovno osvojiti prvenstvo, dovesti Želju do statusa nosioca i onda pod uvjetom da financije ne budu problem ( barem ne u tolikoj mjeri koliko su sada ) napokon napraviti iskorak u LS.
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !
Očekujem da opuca po golu ljudski kad mu da golman protivnički loptu, ili kad mu neko proturi loptu da opuca bar ljudski pa ako i ne dadne gol nikom ništa, ali bar da svaki put uhvati loptu i opali po golu pa šta bude.bacelonafan je napisao/la:Meni nije jasno sta vise ljudi ocekuju od njega!DARE_DEVIL_SA je napisao/la:Mozemo svi mi pljuvati Adilovica, al momku svaka cast evo u dvije godine glavni nam je igrac. (barem sto se golova tice)
Ti mene čaršijskog mangupa vrijeđat, pa ja ću svakog od vas nasankat ono kao sirovinu. :D
Ja očekujem da skeniraš presudu

p.s. Nek' halali ostalo pučanstvo što sam ovako naporan, al' moram bit' kad Sipović ne ispunjava svoje obećanjezeljooooo je napisao/la:slučajno mogu doći do te presude, pa ću je i skenirati ovdje da se uvjerite da ja sve što pišem istina.

Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!
Kapiten Blue Traina
Kapiten Blue Traina
Otišao je Vasilić, bilo bi dobro kada bi to značilo eventualni dolazak Torlaka. Iskusan, prilično pouzdan za ove naše uslove, a dobar momak.
-
- Kontakt:
a sta je sa svim onim golovima,pa onda golovi glavom gdje je Zelji donosio vazne bodove i pobjede to se ne racuna? Nema napadaca na svijetu da iskoristi svaku sansuzeljooooo je napisao/la:Očekujem da opuca po golu ljudski kad mu da golman protivnički loptu, ili kad mu neko proturi loptu da opuca bar ljudski pa ako i ne dadne gol nikom ništa, ali bar da svaki put uhvati loptu i opali po golu pa šta bude.bacelonafan je napisao/la:Meni nije jasno sta vise ljudi ocekuju od njega!DARE_DEVIL_SA je napisao/la:Mozemo svi mi pljuvati Adilovica, al momku svaka cast evo u dvije godine glavni nam je igrac. (barem sto se golova tice)
- storm_raider
- Kontakt:
Nista od toga, koliko god ja to zelio. Ne bi mu to pola familije oprostilo.Devotion je napisao/la:Otišao je Vasilić, bilo bi dobro kada bi to značilo eventualni dolazak Torlaka. Iskusan, prilično pouzdan za ove naše uslove, a dobar momak.

Sport je lijek za tijelo i duh.
Nisam rekao da iskoristi svaku šansu nego da opuca loptu po golu ne da je doda golmanu ili traljavo opali pored gola koji je 7 metara na to sam mislio bogami, a ko trenira non stop lopte majku mu valjda bi znao da opuca loptu ja koji igram rekreativno znam dosta finti.
Ti mene čaršijskog mangupa vrijeđat, pa ja ću svakog od vas nasankat ono kao sirovinu. :D
- corleone87
- Kontakt:
I ja bih volio kad bi Torlak dosao ali tesko da se to moze desiti jer mislim da on nije tip igraca koji bi presao iz Sarajeva u Želju.Devotion je napisao/la:Otišao je Vasilić, bilo bi dobro kada bi to značilo eventualni dolazak Torlaka. Iskusan, prilično pouzdan za ove naše uslove, a dobar momak.
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.
Neka mu ono drugo pola oprosti, dosta je.storm_raider je napisao/la:Nista od toga, koliko god ja to zelio. Ne bi mu to pola familije oprostilo.Devotion je napisao/la:Otišao je Vasilić, bilo bi dobro kada bi to značilo eventualni dolazak Torlaka. Iskusan, prilično pouzdan za ove naše uslove, a dobar momak.
-
- Kontakt:
Pusti to pola familije ... Sta je bilo sa Ihtijarevic pa onda Pelak.storm_raider je napisao/la:Nista od toga, koliko god ja to zelio. Ne bi mu to pola familije oprostilo.Devotion je napisao/la:Otišao je Vasilić, bilo bi dobro kada bi to značilo eventualni dolazak Torlaka. Iskusan, prilično pouzdan za ove naše uslove, a dobar momak.
Ako mu Zeljo ponudi fine pare eto njega 100%
- Baja_Zvjerka
- Kontakt:
Skeniras svoje ljekarsko, rodni list, 2 slike i eto..zeljooooo je napisao/la:Nisam rekao da iskoristi svaku šansu nego da opuca loptu po golu ne da je doda golmanu ili traljavo opali pored gola koji je 7 metara na to sam mislio bogami, a ko trenira non stop lopte majku mu valjda bi znao da opuca loptu ja koji igram rekreativno znam dosta finti.

Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
- storm_raider
- Kontakt:
E pa Pelak je posebna prica. Nudilo se, nista od toga.DARE_DEVIL_SA je napisao/la:Pusti to pola familije ... Sta je bilo sa Ihtijarevic pa onda Pelak.storm_raider je napisao/la:Nista od toga, koliko god ja to zelio. Ne bi mu to pola familije oprostilo.Devotion je napisao/la:Otišao je Vasilić, bilo bi dobro kada bi to značilo eventualni dolazak Torlaka. Iskusan, prilično pouzdan za ove naše uslove, a dobar momak.
Ako mu Zeljo ponudi fine pare eto njega 100%
Sport je lijek za tijelo i duh.
Ja bih volio da Osim napravi sistem da u Želji mogu igrati igrači do 23 godine uz eventualno 2-3 starija igrača.Ova za Vasilića me obradovalo još da E.Čolić ode i riješili smo se igrača koji su zalutali u fudbal. Do duše Vasilić je u našoj ligi solidan stoper ali nije igrač na kakvim Željo treba graditi budućnost.
Zadnja izmjena: Semper, dana/u 25 jun 2013, 13:30, ukupno mijenjano 1 put.
I sta dobijas s tim ??Semper je napisao/la:Ja bih volio da Osim napravi sistem da u Želji mogu igrati igrači do 23 godine uz eventualno 2-3 starija igrača.
Ako igrač do 23 eventualno 25 godine se ne proda vala neće ni poslije.Može se prodati kao Vasilić,Zeba ili Bogičević.nusko je napisao/la:I sta dobijas s tim ??Semper je napisao/la:Ja bih volio da Osim napravi sistem da u Želji mogu igrati igrači do 23 godine uz eventualno 2-3 starija igrača.
- corleone87
- Kontakt:
PametnoSemper je napisao/la:Ja bih volio da Osim napravi sistem da u Želji mogu igrati igrači do 23 godine uz eventualno 2-3 starija igrača.Ova za Vasilića me obradovalo još da E.Čolić ode i riješili smo se igrača koji su zalutali u fudbal. Do duše Vasilić je u našoj ligi solidan stoper ali nije igrač na kakvim Željo treba graditi budućnost.
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.
Tesko bi se titula s djecom osvojila i nakon 5, 6 kola psovalo bi im se sve zivocorleone87 je napisao/la:PametnoSemper je napisao/la:Ja bih volio da Osim napravi sistem da u Želji mogu igrati igrači do 23 godine uz eventualno 2-3 starija igrača.Ova za Vasilića me obradovalo još da E.Čolić ode i riješili smo se igrača koji su zalutali u fudbal. Do duše Vasilić je u našoj ligi solidan stoper ali nije igrač na kakvim Željo treba graditi budućnost.
-
- Kontakt:
nusko je napisao/la:Tesko bi se titula s djecom osvojila i nakon 5, 6 kola psovalo bi im se sve zivocorleone87 je napisao/la:PametnoSemper je napisao/la:Ja bih volio da Osim napravi sistem da u Želji mogu igrati igrači do 23 godine uz eventualno 2-3 starija igrača.Ova za Vasilića me obradovalo još da E.Čolić ode i riješili smo se igrača koji su zalutali u fudbal. Do duše Vasilić je u našoj ligi solidan stoper ali nije igrač na kakvim Željo treba graditi budućnost.
Ovo bi se moglo kad dođemo u situaciju da imamo 12-tak igrača tipa Zole, Kvese, Benje koji imaju dovoljno iskustva a još su mladi. Sad ih imamo 5-6. Tako bi uz 4-5 starijih imao još i 5-6 igrača tipa Pehilja i Bajića koji tek pristižu i onda bi mogao i titule ganjati i imati mladu ekipu. Ide Amar na to ali treba vremena. GOlmane ne računam, da ne bi neko rekao malo je 20-tak igrača:)
-
- Kontakt:
Upravo tako, momci koji dolaze moraju pokazati najbolje od sebe u ovoj predstojećoj utakmici, a onda u prvenstvu podici nivo igre pa samim time vratiti bar dio navijača na stadion, osvojiti prvenstvo i krenuti dalje.boccaccio je napisao/la:Pa evo,nekako se to stavlja pred nama kao zakljucak,cisto logicno.Ekipa je sa krajem sezone i istrosena i izmorena.Osvojili sve,a regulara je da ta ekipa nije bila u stanju napraviti nista ozbiljnije u evropi,tako da je moglo sve skupa ici samo u krug.S tim sto bi problem postao i motiv u iducoj sezoni za te iste igrace.Tako da ovo sve lici na taj novi ciklus koji se radja i sa dobrom podlogom u ovim osvajanjima domacih prvenstava,gdje smo napravili odredjeno postovanje spram drugih ekipa.Sada smo uvijek glavni favoriti u osvajanju titule.Odlasci ovih igraca,solidnog golmana,dva glavna stopera,pokusaj da se prodaju bar dva igraca za solidnu lovu itd itd,govori u korist te neke logike,da se pravi tim za novi ciklus u ligaskim sezonama.Cisto je nevjerovatno ocekivati da bi se ovo desavalo da smo dobili nekog protivnika u evropi sa kojim bi mogli pokusati parirati.Ovo je sansa i za ove nove igrace i za ove mladje igrace,da probaju da daju sve od sebe u evropi,ali im jeosnovni zadatak da cak i poprave nivo igara u domacoj ligi,a da sa trofejima jednostavno nastave gdje su ovi stali.Meni to nekako lici na pravi Amarov cilj,s tim sto se sada namece dolazak jos nekih igraca,da bi to bilo ostvareno,jer jos smo realno ni tamo ni vamo sa pojacanjima.Ako je golmanska pozicija pokrivena,opet je pokrivena sa dva golmana koja nisu dugo branili.Bucan nije dugo igrao,Skaljic nije dugo igrao.Takvi igraci su nam dosli.Sada bi bilo lijepo da nam dodju dobri igraci koji i imaju takmicarsku konstantnost.To ja ocekujem.Plavetnilo je napisao/la:@boccacio da te ne citiram, izdvojiti ću samo jednu tvoju tvrdnju sa kojom se u potpunosti slažem :Amar formira ekipu za naše prvenstvo i otuda toliki rezovi.
Mislim da se je Amar, barem u svojoj glavi, već otkazivanjem Zebi i Bešliji okrenuo stvaranju nove ekipe koja bi imala više htjenja i motiva za dokazivanjem.
Jeste da je lopta okrugla i sva ona čuda kojima se inače sve naše ekipe tješe ( što ne znači da se moramo ili da se hoćemo unaprijed predati ), ali nam realno u utakmici protiv Viktorije treba i više od čuda. Amar to zna i zato gradi ekipu koja će moći ponovno osvojiti prvenstvo, dovesti Želju do statusa nosioca i onda pod uvjetom da financije ne budu problem ( barem ne u tolikoj mjeri koliko su sada ) napokon napraviti iskorak u LS.
Surova financijska realnost je takva da smo već duži period "prisiljeni" dovoditi slobodne igrače ili kao što je sad slučaj one koji nemaju kontinuitet igranja. Kad bi napokon uspjeli prodati nekoga od ovih boljih igrača vjerujem da bi se onda ispunila i ta tvoja očekivanja oko dovođenja dobrih igrača.
Sigurna sam da je i Amaru dosta više tog nekog krpanja, da želi zaista dobru ekipu ( ne umanjujući doprinos svih koji su igrali do sada u Želji ) i da želi potvrdu sebe kao trenera na europskoj sceni.
Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 7 gostiju.