FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
87
49%
Prolazak u Play off
38
22%
Grupnu fazu
51
29%

Ukupno glasova: 176

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 10 dec 2023, 10:38

slika

Kako ono kažu, Mirza i Simon, ma isto je to.
Evo, isti broj utakmica na klupi FKS, prosječni broj osvojenih bodova dovoljno sve govori.
Pri tome, jedan je imao priliku da odradi 2 prelazna roka i prođe i zimske i ljetne pripreme sa ekipom, a drugi je preuzeo ekipu nakon ispadanja iz Europe od amatera iz Gruzije, i nakon domaćeg poraza protiv Sloge.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

Dave
Kontakt:

Post Postao/la Dave » 10 dec 2023, 10:47

Ima li neko iz zrinjskog 2 žuta?
This time next year, we'll be millionaires!

Krvarim od dosade

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 10 dec 2023, 10:50

SamoDaKazeem je napisao/la:
10 dec 2023, 09:57
Mogući pad forme je i smanjena rotacija.Očigledno je da se u drugoj polusezoni neće računati na Ziljkića,Vrančića,Avramovskog vjerovatno ni na Soldu,Rogića ....to znaju i igrači pa je upitan i njihov odnos odnosno zalaganje.
Sto se ne bi na Rogica racunalo?On ostaje sigurno,da li kao prvi ili drugi golman vidjet cemo u zavinosti koga dovedu.Momak je jucer imao 2 super odbrane i pokazao veliku zelju i volju.
Ostali nabrojani hvala Bogu idu,narocito Avramovski i Soldo koje ne treba ni kom.
Ziljkic je sam sebe syebo,Vrancic je preskup za rotacije.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

Torino
Kontakt:

Post Postao/la Torino » 10 dec 2023, 10:53

GospodinIzSarajeva je napisao/la:
10 dec 2023, 10:38
slika

Evo, isti broj utakmica na klupi FKS, prosječni broj osvojenih bodova dovoljno sve govori.
Pri tome, jedan je imao priliku da odradi 2 prelazna roka i prođe i zimske i ljetne pripreme sa ekipom, a drugi je preuzeo ekipu nakon ispadanja iz Europe od amatera iz Gruzije, i nakon domaćeg poraza protiv Sloge.
Brate kakav Mirza hašišar, ne treba to porediti sa Rožmanom. Ovaj školovan trener, a Mirza srolane novčanice nosa po đepu.

Svaka čast svima koji su došli juče, pogotovo roditeljima koji su djecu poveli. Na sjeveru fino mališana, malom dam šal da mu nije zima, kaže neka čiko ja navijam zagrijao sam se.
Nek vas je stid sendvič navijači. Dijete nema više od 9 godina a veći navijač od tebe što si galamio na televizor.
Djelimo se na:
3000 pravih bolesnika
Rezultat navijači.
Vremenska prognoza navijači.
Ma moram nešto obaviti navijači.
Zadnja izmjena: Torino, dana/u 10 dec 2023, 10:54, ukupno mijenjano 1 put.
🇵🇸

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 10 dec 2023, 10:54

Ne znam otkud vam to za Soldu?
Moguće da se nešto promjenilo u međuvremenu, ali koliko znam nije bio planiran za odlaska.
Sasvim solidan stoper, nije neka igračina, ali može poslužiti.

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 10 dec 2023, 11:06

Torino je napisao/la:
10 dec 2023, 10:53
slika

Brate kakav Mirza hašišar, ne treba to porediti sa Rožmanom. Ovaj školovan trener, a Mirza srolane novčanice nosa po đepu.

Svaka čast svima koji su došli juče, pogotovo roditeljima koji su djecu poveli. Na sjeveru fino mališana, malom dam šal da mu nije zima, kaže neka čiko ja navijam zagrijao sam se.
Nek vas je stid sendvič navijači. Dijete nema više od 9 godina a veći navijač od tebe što si galamio na televizor.
Djelimo se na:
3000 pravih bolesnika
Rezultat navijači.
Možda glupo zvuči, ali ja više volim da vidim ovih 3000 istinskih navijača nego one derbi/Evropa/lijepo vrijeme "navijače". Oduševljen sam bio sinoć i protiv Tuzle kad sam vidio koliko je starih ljudi bilo na tribini, bez da kukaju na vrijeme i uslove. Ova mlađa raja je zapečena do boga, sve trebica do trebice.
Bravo svima, lijepo je vidjeti starije ljude i ispratiti utakmice zajedno s njima. :thumbup:

Uvijeknapravojstrani
Kontakt:

Post Postao/la Uvijeknapravojstrani » 10 dec 2023, 11:10

Torino je napisao/la:
slika

Djelimo se na:
3000 pravih bolesnika
Rezultat navijači.
:bow:
Ove zadnje tri kategorije mog sve zajedno u pogrupu koji bi tjerali nekoga iz kluba. Uvijek pronadju nekoga. Ne vole kišu..zimu..hladnocu..sunce..vjetar..gužvu..radne dane itd
Vole dobar internet i vole srati

SamoDaKazeem
Kontakt:

Post Postao/la SamoDaKazeem » 10 dec 2023, 11:11

NajvecaRadosti je napisao/la:
10 dec 2023, 10:50
Mogući pad forme je i smanjena rotacija.Očigledno je da se u drugoj polusezoni neće računati na Ziljkića,Vrančića,Avramovskog vjerovatno ni na Soldu,Rogića ....to znaju i igrači pa je upitan i njihov odnos odnosno zalaganje.
Sto se ne bi na Rogica racunalo?On ostaje sigurno,da li kao prvi ili drugi golman vidjet cemo u zavinosti koga dovedu.Momak je jucer imao 2 super odbrane i pokazao veliku zelju i volju.
Ostali nabrojani hvala Bogu idu,narocito Avramovski i Soldo koje ne treba ni kom.
Zato što je loš golman.Za klupe ne treba,a prvi golman neće biti.
I Zeljković ide na zimu to sam zaboravio.

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 10 dec 2023, 11:18

tabba77 je napisao/la:
09 dec 2023, 23:50
Pitar6785 je napisao/la:
09 dec 2023, 23:46
ado-hz je napisao/la:
09 dec 2023, 16:54
Ko god je doveo Penerandu taj je lud covjek
Ko god je rekao da treba vratiti Anđusica taj je fudbalska neznalica.
Ko god kaze da imamo dobre bekove taj pojma nema o fudbalu.
Mi imamo 3(tri) pravo dobra igraca Renan, Hasic i Buljubasic ostale koje imamo ima svaka ekipa u ovoj kukuruz ligi.
I za kraj Rozman je dobar trener za neki manji klub sa kojim ce da iznenadi na tabeli i bude 3 ili 4.
Covjek ubijedio navijace da je dobro 3-ce mjesto na tabeli.
Kazes Renan Hasic Buljubasic

Kazes Rozman za male ekipe sa kojim moze iznenadit, i kazes UBJEDIO NAVIJACE DA JE TRECE MJESTO DOBRO.

Ako uzmemo u obzir samo borac zrinjski i velez od ekipa vidjeces da na svakoj pozici imamo boljeg igrace osim golmana ako uzmes ekipno timski iako vinko je godinu duze nasa ekipa i ekipno bolje izgleda

Nije covje selektorao igrace, nije odradio ljetne pripreme (VINKO JESTE) randulic je takodje

Vinko jeste mjenjao igrace dok Randulic je imao ekipu kojaje osvoila dk ubjedljivo.. jedina olaksica koja se moze uzet u njegovu obranu je sto su igrali (igraju) euro tekme..

Takodje Randulic je doveo 4-5 igraca koji imaju veoma dobar CV za bh uslove KOJE nije skoro nikako koristio..

Da borcu nije sudija ni na jednoj utakmici pomogao i navukao bodove samo da je svirao ofside protiv nas mi bi bili na -6 boba (po sadanje stanju) a da nekazem koliko nas je sudija tom odlukom ubijo i dao krila gdje da je bilo suprotno borac danas bio na drugom mjestu a mi prvi..

Takodje utakmica protiv veleza proslo kolo pogledaj ponovo utakmicu prvih 25 minuta gdje sudija suljicu i jos jednom igracu u razmaku od 5 minuta nedodjeljuje zute kartone, tako vidjeces da je u prvih 45 minuta velez imao samo jednu sansu (sut sa 20 m ) a da je u tom kontra napadu trebao bit slobodan udarac za nas na 20 m od gola i zuti karton (znaci 3ci). Normalno je da te takve stvari trose mnogo i da na gostujucem terenu protiv veoma dobre ekipe veleza tesko sve to momovazic i izdic se i pobjedit. ( pogledaj utakmicu juce na grbavici mogli su glat izgubit sa 3-0)

Zrinjski smo pobjedili zasluzeno (recimo to da je radi evrope al bili smo bolji i zasluzeno uzeli) zrinjski je tad bio mnogo odmorni nego sad prije par kola kad je izgubio od veleza)

Sto se tice BORCA na kosevu, jesu bili bolji za nijansu primilismo go u nezgodnom momentu uz velke zasluge naseg golmana koji je kogao mnogo bolje reagovat, al mi smo bili bolji od 80 minute gdje borac dobio zasluzeno crveni i gdje smo regularnim golom izjednacili ( ne kao oni u bl)

Ako se uzme posusje velez ako se uzme da je vlado pustio borcu 6 bodova (izveo juniore) ako se uzme da je go protiv zelje mogo bit ponisten da je birac bio smjesan u prvom kolu na grbavici i da je posle toga namjestio 3 zamjene domacinstava (sto mu je u situaci veoma dobro doslo novi tim uigravanje ekipe na dobrom terenu, dok smo mi morali igrat po rasporedu

Zrinjski 6 kola odgodio

Dodjes do toga da bi rozman bio jesenji prvak sa najmanje utakmica i sa -3 sa domaceg terena

Rozmanu se moze samo na teret stavit sloga i gosk u gabli
:clap:

Pored navedenog na svim tim utakmicama smo prebijani, bez sudijske zastite za razliku od sinoc gdje je pola tima pozutjelo u prvih 45 min. U gostima puste izivljavanje, ti ako startujes dobijes odmah zuti - slucaj Radovic..
Dobro je to! Rozman im je rekao ono sto smo svi vidjeli i mislili.

Samo lakapo bordo familijo
- 1 9 4 6 -

pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!

MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 10 dec 2023, 11:19

Torino je napisao/la:
slika

Djelimo se na:
3000 pravih bolesnika
Rezultat navijači.
To je to, otprilike nekih 3000 navijača koji bi klub pratili i da u kantonalnu ispadnemo.
Iako mi stvarno nije jasno zašto raja toliko bježi od hladnoće. Obučeš se brate dragi i nema zime.
Gore mi je kad kiša pljušti, odjeća ti mokra, sjesti ne možeš, lokve svuda po stadionu..

Napapijri
Kontakt:

Post Postao/la Napapijri » 10 dec 2023, 11:19

Sto bi Soldu tjerali? Sasvim dobar stoper, uskocio super na mjesto Anicica dok je bio povrijedjen, a i sigurno u rotaciji nema boljeg stopera u ligi (eventualno Zrinjski da ima). Bio je tanak po samom dolasku, ali ne vidim razlog da ga se mijenja drugim rotacijskim stoperom, posebno jer bi se ugovor morao raskidati.

Avramovski nam je vazan, ma sta neko ovdje mislio. Vidjelo se sinoc da Mustafic ove utakmice tesko moze igrati naprijed jer objektivno on nije taj koji ce dati zadnji pas, sto Avramovski jeste. Uz Hasica je jedini igrac koji moze kreirati sansu. Ako ce se dovoditi neko bolji, normalno da moze ici, ali taj neko bi trebao biti igrac tipa Rahmanovica.
For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.

Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 10 dec 2023, 11:20

GalileoGalilei je napisao/la:
10 dec 2023, 00:41
Svaki put se načudim profilu ljudi na tribini i uvijek kažem ne može me ništa više iznenaditi, ali svaki put se syebem kakvih ljudskih šljamova ima. Doslovno na zapadu su krenule psovke oko 5-6 minute. Na svaku moguću situaciju se serre, "Julardžija nije ništa bolji od "Rustemovića,"Renan je obični qurac i glup igrač", "Hasić nas je prevario da je dobar" itd.
Razumijem da je svako različit, da svako drugačije doživljava razne situacije, ali mi kao narod smo teška stoka. Stoka smo na kvadrat i to me niko ne može ubjediti da nismo. Što neko kaže, šta bismo da se nalazimo u situaciji u kojoj je Željo? Ne mogu ni zamisliti.

Ljudi moraju utuviti u svoje glave da fudbal nije FIFA i neće uvijek ići glatko i prema planu. Nema ekipe na svijetu koja je to ikad postigla. Svi imaju uspone i padove, loše poluvrijeme, promašenu taktiku, promašene zicere, loš dan itd. To je ljudi dragi normalno, jer da nije tako, fudbal ne bi bio zanimljiv.
Ja bih najviše volio da smo ušli u tekmu kao protiv Tuzle, zabili 5-6 komada i otišli kući. Jednostavno se odigralo loše poluvrijeme, u drugom smo se konsolidovali i pobijedili. Bitan je i taj psihološki momentum i mentalitet da pobijediš i kad ne ide.

Vi ako budete mislili da će sve uvijek biti bajkovito, grdno se varate i možete preći na gledanje liga petice. Svezali se tekme s Veležom kao nenormalni. Odigrali smo loše, to je i Rožman rekao na pressici da smo odigrali kao picke i to je to. Pomiri se, ljudi te nadigrali, ide se dalje. Kod nas se odmah digne frka, svi ublehe, ništa ne valja, užasno sve, a to nije tako. Koliko je samo ljudima teško da pruže podršku, već im tribina dođe kao ispušni ventil i izbacivanje sve negative iz svakodnevnice na igrače i trenera.
Aston Villa je neki dan RASULA Cityja, ovi nisu prišli golu, pa ljudi nastavljaju dalje. Uhvatila ih je kriza, ali nije smak svijeta. Arsenal se namučio s Lutonom, u zadnjoj minuti dali gol. Isto i Liverpool protiv Fulhama. Bayerna danas napunio Frankfurt, pet komada im zavalili. Kod nas ako jednu loše odigraš, već na narednoj te dočekaju na nož, jedva čekaju loš pas da se upale.

Rožman je iz ove ekipe i onakvog stanja na ljeto izvukao maksimum i ja mu čestitam. Njega ako potrošimo kao prethodnike, ovaj Klub nikad neće izaći na prave staze.

Jesmo stoka 1/1 , cudim se ja nama. A kljuc pobjede je bio u brzoj igri naprijed. Previse vagaju svaku situaciju, mjere, hoce li nece. Ma samo je gurni naprijed u vatru.

Lijep suncan bordo dan
- 1 9 4 6 -

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 10 dec 2023, 11:47

TurkishAirlines je napisao/la:
10 dec 2023, 08:53
Opet vam kazem, vec je davno dogovorena titula bojca da bi vico otisao sa cela nsfbih-a.

Jedino u sta se ja mogu uzdati je da rs ostane bez para i da im ne bude prioritet gurati bojac. I da prorsdi kurcobolja kod igraca koji nece igrati bez para i da im se desi sto se nama desilo.

Treba smanjiti ocekivanja da nebi bilo veliko razocarenje.

Al po meni, treba spremati ekipu za evropu, vec od januara.
Vinko marinovic majstor za prosipianje bodovne prednosti u drugom dijelu polusezone. Nije da mu se nije desilo.
- 1 9 4 6 -

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 10 dec 2023, 12:01

10 dec 2023, 11:11
NajvecaRadosti je napisao/la:
10 dec 2023, 10:50
Zato što je loš golman.Za klupe ne treba,a prvi golman neće biti.
I Zeljković ide na zimu to sam zaboravio.
Sto je los?Pogrijesio samo protiv Igmana,da mu se dadne kontinuitet od 4-5 utakmice itekako bi bio dobar.Kako ne treba za klupe?Pa ko ce ti biti rezerva?Svaki ozbiljan klub mora imati rezervu bar priblizno dobru kao prvi golman.Nemoj mi nikakve djecurlije vise na golu da se zayebaju i kidaju mi zivce.Salji ga negdje na posudbu nek se uci pa kad bude valjo qurcu vrati ga.Nadam se da smo zavrsili sa guranjem balavurdije na silu na gol i da necemo vise prolaziti kroz ovaj teror Dizdarevic-Sahinovic
Za Zeljkovica mi nikad nece bit jasno.Znam ga licno i pratim ga kroz citavu karijeru,zahvalan igrac koji pokriva 3-4 pozicije,jako spreman i nas navijac od mali nogu.Domaci igrac,nije skup.Za rotacije moze posluziti.
Zadnja izmjena: NajvecaRadosti, dana/u 10 dec 2023, 12:09, ukupno mijenjano 2 puta.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

Lobudaraczapamcenje
Kontakt:

Post Postao/la Lobudaraczapamcenje » 10 dec 2023, 12:02

Torino je napisao/la:
slika

Djelimo se na:
3000 pravih bolesnika
Rezultat navijači.

Pocinjem ih gledati s gadjenjem… ono sto je sinoc na stadionu bilo su bolesnici. Iduc kategorija su 2k koji ovise o vremenskim prilikama. Ovo ostalo, influenseri, evropa, sminkeri.. i gori od svih, korisnici foruma tipkajuci iz toplog uz dozu zlobe u svakom komentaru.
Ovdje ih je lako provaliti, kad je dobro nema ih.

Nabijem ih sa zadovoljstvom, sami ce se pronaci
- 1 9 4 6 -

BordoBBoja
Kontakt:

Post Postao/la BordoBBoja » 10 dec 2023, 12:10

Lavcina je napisao/la:
09 dec 2023, 19:58
Sad svi opet pametni. A realno da je igra slaba i da se nonstop patimo. Da nismo pobjedili prvi vi bi tjerali Rozmana.
Ko te placa i koliko?
Za ovo par dana si nakupio 60 postova i svi su pljuvanje
Jel te stid keru

BordoBBoja
Kontakt:

Post Postao/la BordoBBoja » 10 dec 2023, 12:14

luckystrike je napisao/la:
09 dec 2023, 22:36
HordasOdMalena je napisao/la:
09 dec 2023, 22:24
Ja sam čuo psovke, nisu džaba momci zagalamili na čovjeka. I kad se vraćao na svoje mjesto, čitam mu sa usana kako tim koji su se javili psuje majku.

Ne sumnjam ja da volite klub, kao i ja, ali ne mora se psovati na pola prvog poluvremena. Kažeš nisi psovao, možda nisi ti, ali uvijek ista grupa ljudi, godinama radi te stvari. Najgnusnije moguće psovke. Pa i ja opsujem sudiji, igraču protivničkom nakon oštrog faula, neke reakcije, ali nikad svojim igračima.

Ako si stvarno bio ti, smanji malo, nije ti dobro to. Nevjerovatno mi je toliko se nervirati nakon 15 minuta igre. :)
Ne kažem da nije, već da ga nisam čuo. A čovjeka znam iz viđenja, požrtvovan, pređe 150 km da gleda Sarajevo! Da je ne7ebica i liječenje frustracija, liječio bi ih na Turbini.

Meni je "puk'o film" rano nakon nekoliko grubih startova, dva s leđa, prepali se, ne ulaze u duele. Poturi mu lakat, stani mu na nogu, uguraj mu kuk... nemojte se sklanjati.
Sta opravdavas debila **** te on
Cuj 150 km predje pa moze lajat
Sta da neko predje 1000 km
Sta bi mu tad opravdavao?
Da pucat moze?

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 10 dec 2023, 12:16

miky_hz je napisao/la:
10 dec 2023, 09:28
slika

Covjek je Seji posvetio proslavu gola :tokralju: .

Pa kakva je ovo ljudska velicina, najaci gest ikad jednog igraca,toliko orginalno....naježio sam se zivotami sad kad sam vidio ovo,još stranac ..Renane :salut:
:tokralju:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Unknown14
Kontakt:

Post Postao/la Unknown14 » 10 dec 2023, 12:30

Odlasci

GK: Šahinović
DEF: Trako, Zeljković, Balta, Šerbečić
MID: Avramovski, Vrančić(?), Buljubašić (?)
ATT: Viveros

Bit će dosta pojačanja

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 10 dec 2023, 12:34

slika

Cemu uopšte poredit samo moze doci do bezveze prepucavanja , ni po cemu nisu slični totalna suprotnost. Rozman je sad tu i treba mu dati bezrezervnu podršku, treba mu dati vrijeme pa cemo suditi Rozmanu nakon nadam se 2-3 godine.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”