GalileoGalilei je napisao/la: ↑10 dec 2023, 00:41
Svaki put se načudim profilu ljudi na tribini i uvijek kažem ne može me ništa više iznenaditi, ali svaki put se syebem kakvih ljudskih šljamova ima. Doslovno na zapadu su krenule psovke oko 5-6 minute. Na svaku moguću situaciju se serre, "Julardžija nije ništa bolji od "Rustemovića,"Renan je obični qurac i glup igrač", "Hasić nas je prevario da je dobar" itd.
Razumijem da je svako različit, da svako drugačije doživljava razne situacije, ali mi kao narod smo teška stoka. Stoka smo na kvadrat i to me niko ne može ubjediti da nismo. Što neko kaže, šta bismo da se nalazimo u situaciji u kojoj je Željo? Ne mogu ni zamisliti.
Ljudi moraju utuviti u svoje glave da fudbal nije FIFA i neće uvijek ići glatko i prema planu. Nema ekipe na svijetu koja je to ikad postigla. Svi imaju uspone i padove, loše poluvrijeme, promašenu taktiku, promašene zicere, loš dan itd. To je ljudi dragi normalno, jer da nije tako, fudbal ne bi bio zanimljiv.
Ja bih najviše volio da smo ušli u tekmu kao protiv Tuzle, zabili 5-6 komada i otišli kući. Jednostavno se odigralo loše poluvrijeme, u drugom smo se konsolidovali i pobijedili. Bitan je i taj psihološki momentum i mentalitet da pobijediš i kad ne ide.
Vi ako budete mislili da će sve uvijek biti bajkovito, grdno se varate i možete preći na gledanje liga petice. Svezali se tekme s Veležom kao nenormalni. Odigrali smo loše, to je i Rožman rekao na pressici da smo odigrali kao picke i to je to. Pomiri se, ljudi te nadigrali, ide se dalje. Kod nas se odmah digne frka, svi ublehe, ništa ne valja, užasno sve, a to nije tako. Koliko je samo ljudima teško da pruže podršku, već im tribina dođe kao ispušni ventil i izbacivanje sve negative iz svakodnevnice na igrače i trenera.
Aston Villa je neki dan RASULA Cityja, ovi nisu prišli golu, pa ljudi nastavljaju dalje. Uhvatila ih je kriza, ali nije smak svijeta. Arsenal se namučio s Lutonom, u zadnjoj minuti dali gol. Isto i Liverpool protiv Fulhama. Bayerna danas napunio Frankfurt, pet komada im zavalili. Kod nas ako jednu loše odigraš, već na narednoj te dočekaju na nož, jedva čekaju loš pas da se upale.
Rožman je iz ove ekipe i onakvog stanja na ljeto izvukao maksimum i ja mu čestitam. Njega ako potrošimo kao prethodnike, ovaj Klub nikad neće izaći na prave staze.