Neki kratki osvrt na utakmicu juče, ovako hladne glave ujutro jer je sinoć bilo dosta emocija pošto maltene od Zadra/Mege nismo imali ovako rezultatski bitnu utakmicu.
Ispod radara je prošao izostanak Atića, koji u kakvoj god formi da je, u trenutnom rosteru i sa svim povredama neizmjerno bitan igrač. Mi smo sinoć bili na jednom jedinom čovejku u rosteru koji je play i koji je sposoban iskreirati nešto za druge, i to je sigurno najveći problem. Najbolje se vidjelo u prvih par minuta kada je Pašalić krenuo sa onom ultra visokom petorkom sa Joesarom na 2 i Plummerom kao nekom jedinicom, gdje pet minuta maltene nismo imali pogled na koš. Čim je Caruthers ušao, dali smo prvi koš specijalom iz auta gdje je našao Joesara na ziceru. I do kraja utakmice, bukvalno svaka mini serija koju su nam napravili Mađari je bila kad je Caruthers bio van parketa, pogotovo nakon one dvije povrede i udarca pred kraj utakmice kada se lomilo.
Young je konačno odigrao dobru utakmicu u Zetri, Joesar nastavio sa dobrom formom i puno je drugačije za igrača njegovog tipa kada igra sa većim samopouzdanjem. Miralem ponovo razočarenje i stvarno je tužno gledati koliko je sav potonuo i koliko bez ikakvog samopouzdanja igra. Zbog svih problema sa povredama i kratkom rotacijom na bekovskim pozicijama i Plummer se umorio na kraju jer je igrao previše sa loptom u rukama.
Sve u svemu, nikome se nema apsolutno išta zamjeriti i držati Mađare oko dvocifrenog zaostatka skoro 30 minuta nije nimalo lagan zadatak. Na kraju su nas koštale 3 minute od ukupno 80 u ovom dvomeču, što je i mana ovog glupog sistema takmičenja. Kao što je i Pašalić rekao, sigurno smo jača ekipa od Mađara i da se igrala bilo kakva serija uz prednost domaćeg terena, ovo bi lagano riješili. Ali šta je tu je.
Što se tiče posjete, ne bih opet napao i direktno uperivao prste u bilo koga, osim u cijene i sve vezano za prodaju karata. Mislim da ima par stvari koji su doprinijeli ovakoj posjeti:
- Bio je radni dan i FIBA ima YT stream koji je kvalitetan, besplatan i dostupan apsolutno svima, za razliku od utakmica ABA lige koje idu samo na Areni
- Sarajevo je u isto vrijeme igralo utakmicu Superkupa u Mostaru
- Cijene karata, jer ako bi lično bio u poziciji da sam primoran birati da li ću svojih 35 KM dati za gledam Bosna - Sombately ili Dubai - PAO, pa draže bi mi bilo vidjeti Lessorta, Hayesa, Atamana i ekipu, pogotovo što je to vjerovatno jedina šansa da će gostovati u Sarajevu u narednih 10-15 godina. Zato nešto se mora naučiti i uraditi u vezi karata za iduću sezonu
- Iz nekog razloga ukidanje da se karte sa popustom mogu kupiti sa FKŽ i FKS članskim, kada člansku kartu Bosne za ovu sezonu ukupno ima 420 ljudi, od kojih vjerovatno pola i ne živi u Sarajevu
- Je.beni Entrio i naknada od 2 KM za svaku kartu, od početka sezone, za tačno šta? Bruka i sramota
Srećom pa su Mađari imali ovu svoju grupicu navijača koja je malo "isprovocirala" i našu raju da bude aktivnije uključena u meč, inače bi bilo još i tužnije (tipa protiv Vienna na početku sezonu). Također, jako mi je drago da je ekipa opet ispraćena aplauzom iz dvorane, i što ove gnusne kritike i ispoljavanje frustracija (tipa Peppermint, JarodWest i ostala ekipa sa foruma) dolazi samo od ljudi koji Zetru ne da nisu vidjeli očima ove sezone, nego je vjerovatno ne bi znali naći ni na mapi. Ono što se Pašaliću mora skinuti kapa je kako je napravio vojsku od ovih momaka gdje se gine jedan za drugoga i za svaku loptu, i jako mi je drago što je i rezultat to ove sezone nagradio.
ZELJEZNICAR 1921!