FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
91
45%
Prolazak u Play off
49
24%
Grupnu fazu
63
31%

Ukupno glasova: 203

jurisicduska
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la jurisicduska » 18 dec 2023, 21:12

miky_hz je napisao/la:
18 dec 2023, 21:06
jurisicduska je napisao/la:
18 dec 2023, 19:40
Dosta se bolji vezni red može napraviti od otpisanih Vrančića Balte Zeljkovica i Avramovskog. Ova trojica ne mogu skupa
Igrati, i maksimalno jedan može igrat od njih trojice.
Kako misliš da ce se ovo riješiti sa vezom,ocigledno je da skupa nemogu igrat Julardzija i Buljubasic,oba su pojedinacno jako dobri,a kada su skupa guše jedan drugog evidentno.

Buljubasic je iduci za prodaju dakle igrat ce pošto poto,Julardzija je "njihov" i on je tu svakako i kad ima Buljubasica i kada ne a i dobar je realno igrac.

Ja u ovom trenutku tu nemogu neko riješenje pronaci,opet kažem pojedinacno su dobri skupa kada igraju nije to to.Dakle nevalja sad ni da ih se skloni a opet nevalja ni kad su skupa,po meni zeznuta situacija.

Mozda ce izgledati skupa bolje uz nekog treceg a da taj nije Mustafic :hmmmmm:

Dovest će 2 vezna najmanje. Ako ni to ne pomogne **** nas.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.

boki86
Kontakt:

Post Postao/la boki86 » 18 dec 2023, 21:15

Ovo je seljacka liga sa seljackom taktikom i jos seljackijim igracima. Dajte nam 5,6 igraca preko 1.90 da neko moze skociti u odbrani i izbiti **** loptu glavom kako treba, a u napadu zabiti iz kornera. To ne kosta puno

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 18 dec 2023, 21:16

Polusezona zavrsena, vrijeme je i za neke zakljucke,misljenja,analize… volio bi zaista cuti @pantelijino misljenje.

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 18 dec 2023, 21:16

Burberry46 je napisao/la:
18 dec 2023, 21:11
Simon Rožman: Promjena će biti, ne tražimo superzvijezde nego igrače koji će ginuti za naš dres

Kratko i jasno
A dobro to je malo kontradiktorno ako pogledamo sta se dešavalo,ako si mogao reci za nekog da "gine" to si mogao reci za Zeljkovica i Baltu npr pa i Ikica i svi su otpisani ....Kad smo se istih riješavali bilo je trazimo nekog ko zna lopte ok pošteno,e problem je što ti sto znaju lopte obicno nisu ratnici tako da nemoze i jare i pare sto se kaže.
Zadnja izmjena: miky_hz, dana/u 18 dec 2023, 21:16, ukupno mijenjano 1 put.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Zeko87
Kontakt:

Post Postao/la Zeko87 » 18 dec 2023, 21:16

Ljudi nam se do penala nudili na pladnju, imaš tri haman zicera i ti ni prilike ne napraviš da valja. Ovaj Renan da igra u Zrinjskom imao bi već 17+ golova u polusezoni. Kakav dragulj nama truhne u napadu to je za plakati.

Kukavički pristup , amaterskih golovi + Peljto koji je sudio kao i svi ostali naši suci.

Moram još jednom pogledati, ali siguran sam da je prije faula za njih pomoćni mahao da je faul za nas i primamo drugi gol.

Nije nas oštetio, ali sve što je bilo 50%-50% otišlo je njima. Ne bi me iznenadilo i da je jedna vrsta revanšizma za ono što mu se na Koševu priredilo.

Podrška Rožmanu, ali mora dati nekome stručnu analizu i odgovor zašto smo sa onakvog rostera spali na to da nam nema ko ući da unese svježinu i neku kreaciju, promjenu ritma ili bilo šta čime bismo okrenuli i slabije ekipe, a ne Zrinjskog.
Zadnja izmjena: Zeko87, dana/u 18 dec 2023, 21:17, ukupno mijenjano 1 put.
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 18 dec 2023, 21:17

Rozman je od dolaska, pa zakljucno sa danasnjom utakmicom, morao forsirati na zadnjim veznim dvojac Vrancic - Zeljkovic.

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 18 dec 2023, 21:24

Crnogorac i Renan fantastični fudbaleri i to pokazuju
Buljubasic, Julardzija uz dobrog veznog vrhunskog mogu igrati uz Mustafica nikako
Peneranda je 10 nivoa iznad Anđusica i molim te boze da ostane bar godinu da se spremi

Ovo ostalo je nivo premijer lige.

Ekipa koja otjera u prvom kolu Serbecica, Baltu, Zeljkovica, Viveros ode, Varesanovic se proda, klupira Vrančića , Avramovskog, Ziljkica , ne može se nadati da će bit bilo kakav faktor u bori za trofej. Nije se smjelo to tako uraditi, postepeno, ne možeš odmah sve otpisati, Jakirevic je to uradio , prošlo mu, super, prijatelji ste čujete se ali nije to recept, oni pored toga imaju okosnicu godinama.

Dovedi veznog igrača klasnog da zna lopte igrati , trkača imamo bruku i nek bude veći od 1.50 , dovedi zadnjeg veznog malo korpulentnijeg da ga ne preskaču lopte, upari Crnogorcu kakvog bržeg stopera i dovedi sebi beka da valja ili brati Kyeremeha na beka. I budi 2 na kraju ok je. Sve ispod ne valja.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.

ThrillerHz
Kontakt:

Post Postao/la ThrillerHz » 18 dec 2023, 21:25

Lucas je napisao/la:
18 dec 2023, 21:17
Rozman je od dolaska, pa zakljucno sa danasnjom utakmicom, morao forsirati na zadnjim veznim dvojac Vrancic - Zeljkovic.
Ne moze, mora Juninholardzija igrat
1946~

Zeko87
Kontakt:

Post Postao/la Zeko87 » 18 dec 2023, 21:25

Simon Rožman: Promjena će biti, ne tražimo superzvijezde nego igrače koji će ginuti za naš dres

Kratko i jasno
Samo bi volio znati koji kriterij od toga nije zadovoljio npr Zeljković, eto reći ćemo za Baltu da je onako "kabast" igrač, slab sa loptom. Al baš da nije ni za treće opcije, evo u ovim utakmicama kad imaš sterilnu ekipu u svakom smislu.
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸

ThrillerHz
Kontakt:

Post Postao/la ThrillerHz » 18 dec 2023, 21:30

Zeko87 je napisao/la:
18 dec 2023, 21:25

Kratko i jasno
Samo bi volio znati koji kriterij od toga nije zadovoljio npr Zeljković, eto reći ćemo za Baltu da je onako "kabast" igrač, slab sa loptom. Al baš da nije ni za treće opcije, evo u ovim utakmicama kad imaš sterilnu ekipu u svakom smislu.
Nije dosao slovenskom vezom jbg…
1946~

Madafaka
Kontakt:

Post Postao/la Madafaka » 18 dec 2023, 21:33

H8Z7 je napisao/la:
18 dec 2023, 20:52
Ima li ko na radaru? Špani nam :mrgreen:
Nemam pojma, prije se lakše dolazilo do informacija :mrgreen:
nokee je napisao/la:
18 dec 2023, 20:53
Madafaka je napisao/la:
18 dec 2023, 20:46
jurisicduska je napisao/la:
18 dec 2023, 19:40
Dosta se bolji vezni red može napraviti od otpisanih Vrančića Balte Zeljkovica i Avramovskog. Ova trojica ne mogu skupa
Igrati, i maksimalno jedan može igrat od njih trojice.
miky_hz je napisao/la:
18 dec 2023, 20:06
Ja se smijem kladit da ekipa otpisanih ako nebi bila bolja od ovoga da nebi ni lošija sa bilo kojim trenerom lige.
Slažem se, nepotrebno ljudi otpisani
Sta je Avramovski pokazao, vjeciti majstor fudbala? Jedno veliko nista. Evo oporavio se, ufatio kontinuitet igara iiii? Nidje ga.!
Balta koji dolazi mamuran na trening, nije ga trebalo odstraniti?
Vrancica nije dzaba otpisao Jakir. On jeste vizionar, zna sta sa loptom ali za ovaj nivo trke na sredini koji hoce Rozman, definitivno nije. I siguran sam da to nista bolje nebi bilo s njim na terenu.
Jedino se Zeljkovicu nije dala konkretna sansa. A ja koliko znam i on i Ziljkic su povrijedjeni i zato nisu tu.
Jarane nisu nam u veznom redu Rahmanovic, Jajalo i Crepulja pa da otpises ove igrače prije kraja polusezone. Trebao je sve koristiti, rotirati i tražiti dobitnu kombinaciju pa onda danas odluciti ko mu treba a ko ne. Pa nema šanse da ovi otpisani ne mogu nista ponuditi u ovoj ligi, fol Vrančić ne može ni 30 minuta s klupe dobiti? Kaže ne trebaju mu zvijezde nego igrači koji se bacaju na loptu a Zeljkovicu nije uopste pružio šansu a lik je pokazao da itekako može u onoj prvoj utakmici u Gruziji.

SHZ82
Kontakt:

Post Postao/la SHZ82 » 18 dec 2023, 21:34

Nama treba visokih igraca, jednostavno smo niski i nemamo snage. Zato mozda trebarazmotriti opciju Savica koji je sad slobodan. Takodjer mi smeta jer smo nakon golova stali, znaci mentalitet propo, primis gol i cao ne mozes nista napraviti.
Kyeremeh uzima mjesto strancu otjerati ga jos sutra, ne znam sta ce biti sa Penom ali pitanje je jeli taj uopste zainteresovan za ozbiljan fudbal. Nadam se da ce ovaj novi golman biti bolji, jer Rogic mi je mekan isto, opet dva gola dva centarsuta koje bi dobar golman rijesio.
Bit ce posla na zimu.
Rozman se evo vec 4 mjeseca neka prica, vidim ovo,vidim ono, prijatelju podrska, ali mi nismo napredovali koliko zelimo.
primjer Velez koji je pod Jusufbegovicem bio kita, dosao Klafuric ljudi igraju mozda i najljepsi fudbal u BiH trenutno, akcija na akcijiu i to je napredak.
Rozman je dobio vrijeme, dobio podrsku prijatelju ja zelim na proljece Sarajevo koje igra kao sat, zelim Sarajevo kad primi gol da napada jos jace, zelim Sarajevo sa promjenama formacije.
Meni smetaju izjave mi brinemo o sebi, druze brini i o drugim ekipama, pa ne mozes isto igrati protiv Sloge, Goska i Zrinjskog, mora tu nekih taktickih uadataka biti.
Hasic je igracina, ali buraz jos jednom odmahni ruko. **** cu ti gdje god sta imas

Zutti
Kontakt:

Post Postao/la Zutti » 18 dec 2023, 21:36

Fino Rožman teoretski dio fudbala ispriča na pressu. Čista 10ka. Vidjet ćemo kako će to u praksi izgledat.

Naš problem se sastoji od Rožmanovog totalnog nepoznavanja lige, nepostojanje bilo kakvog plana B, retardiranog branjenje prekida i debilnih golmana.

Meni su i dalje neshvatljive utakmice u Doboju, Posušju i Konjicu. Izađeš u Doboju sa sredinom za koju ti je svako ko nas prati ove sezone mogao reći da neće funkcionisati, vidiš da to ne ide, ne reaguješ na vrijeme i prosipaš 3 boda. U Posušju identično, izvedeš nešto što ne funkcioniše, 90 minuta ne stvoriš šansu, slučajno povedeš i kao "ajde momci ovo smo htjeli, branimo se do kraja". U Konjicu fino kreneš, lijepom akcijom ih načneš i nestaneš. Patiš se do zadnjih sekundi kad slučajno daješ neki gol i osvajaš 3 boda. Danas smo konačno na gostovanju, u taktičkom i trkačkom smislu izgledali ko ekipa koja zna šta hoće (iako ja, laik, imam i tu nekih zamjerki, al dobro lahko se pravit general poslije bitke). Konačno korektno odigrana utakmica koju gubiš zbog psihičkog pada na par minuta i nesposobnosti branjenja prekida. Ja stvarno ne znam šta rade naši igrači i stručni štab na treningu kad nas poslije toliko vremena prekidi i dalje yebu više nego bilo koju drugu ekipu na planeti. Na ovo dodat još i nevjerovatnu Peljtinu odluku prije prvog gola Zrinjskog i dobiješ poraz u najbolje odigranoj gostujućoj utakmici od zadnjih 5 gostovanja.

Sve u svemu treba nam definitivno par pojačanja, da se Rožman malo pogleda u ogledalo i shvati da ova liga nije baš mačiji kašalj i da konačno naučimo branit yebene standard situacije pa sigurno 3. mjesto na kraju sezone (ovaj maksimalni plasman na kraju je najtužnija stvar od svega) ne bi trebalo doći u pitanje
@Devedestka - brat, legenda, MANGUP!
Husref Musemić - Babuka.

TurkishAirlines

Post Postao/la TurkishAirlines » 18 dec 2023, 21:37

fks74 je napisao/la:
18 dec 2023, 19:59
TurkishAirlines je napisao/la:
18 dec 2023, 19:54
fks74 je napisao/la:
18 dec 2023, 19:51

Samo što ti ovaj neda igrati, sve kontra faulove sudi. Kreneš prema golu on nešto svira, je.te on nisu oni ništa bolji bili, jedan njegov gol i jedan naš.

Legendo, mi nismo na gol osutali u drugom poluvremenu, osim one od Mustafica.
Evo da je slucajno, sta je s Velezom, sta je sa Slogom, sta je sa Goskom ?

Aj malo realno gledaj.

Mi smo katastrofa ekipa, ko je kriv.. po meni trener.
Covjek je otpisao 10 igraca i ostavio ove da mu igraju.
Treba Musemića dovesti.
Jel to nemoc i nemanje argumenata da kazes bolje?

Cinjenica je da sml katastrofa, sta je razlog. Vidjet cemo.

Covjek je pored Dudica jedini koji je dobio odrijesene ruke da radi sta hoce.
Pa lik je otpisao pola top igraca koji bi nam pomogli.

Niko njega ne tjera, ali kritiku ako ne mozete podnijeti onda nije problem ni u Mirvicu ni ekipi, nego u navijacima.

Postali smo nijemi posmatraci u ligi. Nizasta se ne pitamo, a vrijedimo ko cijela haman liga.
Al dobro, suti nemoj da se ko naljuti
Free PALESTINA

MIRVICU ODLAZI!!!

#sirimopozitivu

"Imati i ne znati, gore je nego nemati"

kenoHZ

Post Postao/la kenoHZ » 18 dec 2023, 21:39

Kratko i jasno
Više mi je preko glave demagogije. Šta si pokazao, osim lijepog izražavanja i motivacionih govora?
Imaš podršku ko niko nikad i potrudi se da je opravdaš. Otpisao si pola ekipe koja je prije pola godine ginula za dres i dobila sve ekipe koje ti nisi uspio. Pa do koga je? Što ih ne vratiš? Ili ti treba vremena? Kako Klafuriću ne treba sa tri puta gorom ekipom i u poređenju sa nama nikakvim budžetom?
Podršku imaš i nadam se da ce drugi dio sezone biti puno bolji ali ako ovako nastaviš pravac Aerodrom Sarajevo i nosi se.

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 18 dec 2023, 21:41

Felixians4 je napisao/la:
18 dec 2023, 21:03
Sportski direktor je klučna figura kluba. Da li Senijad Ibričić ima kompetenciju? Sumnjam
Nista se nece moci uraditi za jednu polusezonu. Tu su ljudi jednu polusezonu i od njih se ocekuju cuda,nisu jos kako valja ni jedan transfer rok odradili. U svemu je bitan kontinuitet i vrijeme.

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 18 dec 2023, 21:43

Od proljetnog dijela nema prastanja.Nikome pa ni Rozmanu.Bilo je svega ovi pola godine i ok postujem.Ali kredit je ispucan,manje demagogije od proljetnog dijela hocemo borbu i igru kakva dolikuje Sarajevu a to nije 4.mjesto.Ili pakujte kofere.

Imali ste svi iz kluba dovoljno vremena,imate podrsku ko niko do sad i imat cete je idalje.Znate ligu znate ekipu.Dobit cete pojacanja,vrhunske pripreme.Izvolite
Zadnja izmjena: NajvecaRadosti, dana/u 18 dec 2023, 21:46, ukupno mijenjano 1 put.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 18 dec 2023, 21:45

Na zimu out: Šahinović, Zeljković, Šerbečić, Balta, Vrančić, Ikić, Ziljkić, Avramovski, Kyeremeh.

Pozicije:
Golmani: Iliev, Rogić, Šutković
Štoperi: Aničić, Đuričković, Soldo, Trako
Desni bek: Beganović, Mulalić
Lijevi bek: Duraković, Radović, Kapetanović
Zadnji vezni: Julardžija, Ališah
Osmica: Buljubašić
Ofanzivni vezni: Mustafić, Anđusić
Lijevo krilo: Peneranda
Desno krilo: Hasić
Napadači: Renan, Čataković

NAPOMENA: izabrani su samo igrači koji imaju nekoliko nastupa u ekipi, ne računajući juniore

Dakle golmani su riješeni
Štoperi: cčekivam dolazak jer sumnjam da ćemo ostati samo na Soldi, jer pretpostavljam da će i Trako put pod noge.
Bekovi: nema potrebe za dolascima
Zadnji vezni: vjerojatno će biti još jedan
Veznjak: ne bi trebalo biti dolazak jer Buljubašić i Mustafić su tu vjerojatno bi mogao i Julardžija tu uskočiti.
Ofanzivni vezni: očekivam dolazak na ovu poziciju
Lijevo krilo: dolazak sigruno, ostajemo na Penerandi
Desno krilo: ako je istina za dolazak Guliashvilia to nema novih igrača
Napadači: jedino u slučaju odlaska nekog od ovih trenutni
Zadnja izmjena: H8Z7, dana/u 18 dec 2023, 21:50, ukupno mijenjano 1 put.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 18 dec 2023, 21:47

Dovedi rahmanovica pa ce te vidjeti kako se na glavu baca
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

James1987
Kontakt:

Post Postao/la James1987 » 18 dec 2023, 21:49

Ne znam sto se toliko "pati" za pojedinim igracima, balta ako je istina za nedisciplinu i treba se izabacit iz ekipe, avram uglavnom ili je povrjeđen ili kad igra odigra 3 dobre u 15 utakmica, a šerbecic od onog prvog mandata kada mu je krenulo lose i preselio se na klupu pa evo do kada je dosao rozman nista nije pokazo osim da je u velikom padu forme iskreno bolje dati čeliku šansu koji je talentovan i na kraju na kojem mozes zaradit ozbiljne pare...
Zauvijek ti znaj da cu tebe voljet' ja,
zauvijek ti znaj da cu tebe bodrit' ja!

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], boki86, InatSilniBosanski, jurisicduska, kogmagie46, mire971, mnon46, mosarajvosa83, rimljanin90, Varijantas8, Vaya i 88 gostiju.