Reprezentacija Spanije - La Roja

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers

M4kaveli
Kontakt:

Re: Reprezentacija Spanije - La Roja

Post Postao/la M4kaveli » 04 maj 2013, 16:31

L_blancos je napisao/la:
M4kaveli je napisao/la:
L_blancos je napisao/la:Alba nije u top tri beka Primere, poredjenje sa Marcelom je dio tvoje predizborne kampanje za buduci izbor onoga sto jesi.

Alcantuta najveci talent u zadnjih par godina ? Eto onda cu ja reci da je uz njega i Morata najveci talent danasnjice oces li se slozit' ?
Slazem se da nije u 3 vec je ove sezone najbolji lijevi bek u Primeri zajedno sa Luisom iz Atletica.
Marcelo skoro da nije igrao ..

Rekao sam da je jedan od najvecih talenata a ne da je najveci.
Sigurno top10 u zadnje 2-3 godine.

Cuj Morata .. :lol:
Gotze, Neymar, Eriksen, Pogba, Jese, Delofeu, Koke, Canales, Lukaku, Lucas
Eto iz cuga ti deset vecih nabroja'.

Bolji je Bertrand od Albe. :D
Boldirani definitivno nisu.
Canales nekad bio veliki talenat danas propao kao i Krkic.
Ovaj zadnji je valjda Moura ..

@Lennon pa i Marcelo je jos veci pa sta ?
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 04 maj 2013, 16:32

Haj što nema pojma o fudbalu,al ne zna ni strane odrediti
M4kaveli je napisao/la: Jos stavio Carvajala lijevo ..
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 04 maj 2013, 16:38

LBJ MVP je napisao/la:Haj što nema pojma o fudbalu,al ne zna ni strane odrediti
Znalac culi smo te. :mrgreen:

Malo se madridisti preko FB-a dogovorili da trollaju, kazu odavno nisu. :P
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 04 maj 2013, 16:41

M4kaveli je napisao/la:
LBJ MVP je napisao/la:Haj što nema pojma o fudbalu,al ne zna ni strane odrediti
Znalac culi smo te. :mrgreen:

Malo se madridisti preko FB-a dogovorili da trollaju, kazu odavno nisu. :P
Znaš li ti šta je trolanje?
Čak ni ne guramo nikog iz Madrida na silu u repku,tu su Iker i Ramos jer od njih nema boljih čak smo i Xabija spremni izbaciti iz ekipe jer je moguće da ima boljih od njega.
Al ne Alba,Thiago,Tello i ostali talenti su budućnost španskog fudbala po tvom.Čudo je da baš svi dolaze iz Barcelone :lol: Vjerovatno je i Bartra najbolji mladi stoper :?
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

L_blancos
Kontakt:

Post Postao/la L_blancos » 04 maj 2013, 16:52

Nevjerovatno kako su Alba i Alves najbolji bekovi, Valdes jedan od najboljih golmana, Pique top3 stopera i Bartra najveci potencijal na toj poziciji a opet u isto vrijeme kaze da Barca ima losu odbranu. :D

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 04 maj 2013, 16:52

@LBJ,
Nije to nista cudno.
Spanija funkcionira preko Barcine igre, sistema, filozofije, igraca.
Alba vise nije talenat nego izgradjen igrac.
Sjecas se da je igrao na minulom Euru i kako je uopste momak odigrao ?
Mislim glupo mi je uopste raspravljati o njegovim kvalitetama tako da cu stati ovdje.
Thiago je itekako buducnost jer je to uz Isca najveci dragulj Spanije.
Za Tella sam rekao kako mislim da nikad nece biti neka igracina, ali moze posluziti kao odlican back-up.
Bartra je prosjecan stoper i to sam pisao.
Kakvo guranje na silu ?
Samo realno. ;)
To sto vi ne mozete svariti da je 90% iz Barce, pa boze moj, i ja jos ne mogu vjerovati da je Barca zadnjih godina dala neke od najboljih igraca u historiji fudbala. :mrgreen:

Mozda i Montoya zaigra na desnom beku pa vas madridiste dovede do jos vece agonije taj subjektivni Brko. :?

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 04 maj 2013, 19:29

Alba je jedan od najboljih ako ne i najbolji ofanzivni bek na Svijetu.Prodoran , agilan , brz , tehnicki odlican uz sve to ima odlicnu zavrsnicu i osjecaj za prostorom.Medjutim defaznivno je samo solidan i nista vise.Dakle igrac koji fantasticno igra na kontre i igru gdje Barca trazi igraca iz drugog plana,kada stisce protivnika u 16 metara.

Filipe je kompletniji igrac od njega i meni licno boji.Momak je stroj u defanzivi uz sve to mnogo agilan i na djelu terena protivnika.

Marcela ne bih komentarisao jer je van forme i rustera vec duzi vremenski period ali prema svemu mnogo podsjeca na Albu i slicnih su karakteristika.

Sto se tice veznog reda slazem se da polahko ali sigurno se treba pripremati podloga za Javija i Busquetsa.Busquets je svakako tu ali mu treba zivotinja poput Javija.To bi donekle bila i pozitivna promjena.Naravno ne osporavam umjece Xabia koji je fudbalski velemajstor ali promjena generacija i smjena nekih bitnih karika je potrebna ako Spanija pretendira na nove titule.

Xavi bi polahko ali sigurno treba takodjer ustupiti mjesto mladim i gladnijim kolegama.Tesko je naci adekvatnu zamjenu za njega i igraca koji moze raditi njegov posao ali moze se naci igrac koji ce u neku ruku pospjesiti neke druge segmente igre.Igrac drugaciji ali nista manje produktivniji.Da se ja pitam to bi bio Cesc.

Silva,Isco,Mata,Pedro,Navas,Muniain i jos veliki broj odlicnih igraca neka se bore za krilne pozicije dok bi u napadu stavio nekog gladnog golova.Vidjet cemo kako ce Llorente funkcionisati u novoj sredini.Baskijski gorostas je fenomenalan fudbaler i licno bih njemu ustupio mjesto te 9-ke.Ekipu treba osvjeziti a Brkica ima veliki potencijal i kvalitet da to radi sa minimalnim oscilacijama.

Pique i Ramos su tu i bit ce dugi niz godina.Zaista djeluju kompaktno i mocno zajedno.Furija veoma rijetko prima golove a veliki uzrok su njihove odlicne partije.Nema se tu sta mjenjati ali kao beck-up mora se poceti koristiti Inigo.Igrac najslicniji Puyolu radi svojih fizickih predispozicija.Naravno jos uvijek je zelen za prvog tima ali veoma lahko moze sazrijeti u velikog igraca.

Mjesto golmana ne treba biti upitno , jer su mnogo jaki.Iskren da budem De Gea bi prema meni bio igrac na kojeg bi se Furija trebala vise fokusirati.Iker je tu i bit ce ali nasljednika mora imati.Victor,Reina,Lopez to nisu.Uz duzno postovanje Lopezu koji brani polu-sezonu zivota on nije Iker i nije ikona koja se statuirala kao jedna od najvecih golmanskih legendi ikada.
De Gea je taj koji ima x-faktor.Golman koji ima abnormalno dobre reflekse.Sazrijeva u velikoj sredini pod palicom Fergija i mislim da je on taj koji mora i moze biti buducnost.

Da ne duljim.naravno ima tu i velikih nada kojima se otvara put ka prvom timu.
Benat,Aspas,Thiago,Carvajal,Muniain,Morata,Gerrard D...
Oni neka sacekaju , njihovo vrijeme tek dolazi ;)
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 05 maj 2013, 17:45

bluemania je napisao/la:

Ko da Atletico, Valencija, Sevilla i ostali ne dovode druge igrace iz Primere, ko da samo štancaju svoje :lol: :lol: mislim, totalno bezveze prica.
Pa ako iko u Španiji gure SVOJE igrace iz svoje kantere - to radi Barca u ubjedljovo najvecoj mjeri u odnosu na ostale (14 svojih kanterana imaju u prvom timu :!: najviše u ligi)...i onda se njoj prigovara kako otima igrace drugima, kako sakate ligu :lol: :lol: a ti drugi dovode mnogo više igraca sa strane nego Barca.
Sakate fino . Kada neki tim sastavi ekipu koja je u stanju da se nosi sa Duopolom ,odmah se taj duo interesuje za najbolje igrace tog tima i direktno ih oslabi ,kao nekada Sevilla iz koje je Farca uzela dva bitna igraca tipa Keita i Alves . Imas sada primjer Albe i Ville .. To su samo primjeri iz bliske proslosti . Da se ne vracam sada jos dalje u proslost kada su htjeli Mendijetu i kada su uzeli Gerarda toj istoj Valenciji . Kao da to nije dovoljno pa su sada poceli i djecu da im kradu na najgnusniji nacin,ne kontaktiravsi Valenciju,vec odu do roditelja i ponude im veliku sumu novca da klinci predju u La Masiu s kojom se kasnije kao qurce .

Real je ista prica samo sto su oni u zadnjem desetljecu vise orjentisani na tu neku varijantu Los Galacticose ,pa dovode najbolje iz citave Evrope. Prije toga redovno su dovodili najbolje iz ostatka Spanske lige . Da sada ne navodim primjere .Ali i pored toga,nikada nisu gubili zanimanje za najbolje igrace iz Valencie,Seville i pogotovo Atletica prema kome su uvijek imali bolesne tendencije za igracima Atletica. To sto sada Aguero ili Forlan nisu u Realu je iskljucivo zato sto je Atletico principijelan klub. Evo sada kada je Real Sociedad skockao obecavajuci tim koji bi mozda u narednom periodu mogao da predstavlja nesto kao Dortmund sada ,odmah se Glodari interesuju za Iniga i jos neke njihove igrace . A ruku na srce ,jel ti mislis da bi on bio istinsko pojacanje za Barcu i Real ? Bio bi ista prica kao Albiol . Po meni .

Dobra stvar za Erealu je sto nisu u dugovanjima pa da bi izmirili racune ne moraju prodavati svoje igrace kao ostali . Sto je jucer potvrdio njihov predsjednik .

De mi reci sta je to Guaita uradio da se Barca interesuje za njega ,osim sto je igrac Valencije ? Nista . On je samo talentovan golman koji ni u Valenciji nije standardan . A to jel Atletico ,Sevilla i ostali dovode igrace iz ostalih Spanskim klubova je smijesna prica . I da dovode,dovode igrace iz klubova ciji se odlazak nece ni osjetiti ,dok je druga prica kada Real ili Barca direktno oslabe trecu ili cetvrtu ekipu koja se moze umjesati u borbu za titulu u ligi .
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

bluemania
Kontakt:

Post Postao/la bluemania » 05 maj 2013, 18:57

A šta radi npr. Atletico kad dovodi Godina iz Villareala, Juanfrana iz Osasune, Filipea iz Deportiva, Gabia iz Zaragoze itd
Ili Valencia sad što dovodi Aspasa iz Celte ili Fuega iz Vallecana, Canalesa, Piattia iz Almerie, Pareja iz Getafea itd

To nije sakacenje , jelde :lol:

Samo kad Barca pravi transfere unutar Primere je "sakacanje"....ma nemoj mi reci.

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 05 maj 2013, 19:38

Barcinih prvih 11 uglavnom sacinjava 9 igraca iz La Masie.
Cak su nekoliko puta igrali sa svih 11 iz svoje skole.
Dovoljno govori, pogotovo u modernom fudbalu u kojem se trose milijarde.

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 05 maj 2013, 19:41

Problem je sto se Barca dici svojom La Masijom,a Juzni je vec naveo na kakav prljav nacin.Pola tih igraca je "ukradeno" iz drugih klubova,a da pritom sami klubovi nisu uopce pojma imali.
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 05 maj 2013, 19:44

Adi_Zepce je napisao/la:Problem je sto se Barca dici svojom La Masijom,a Juzni je vec naveo na kakav prljav nacin.Pola tih igraca je "ukradeno" iz drugih klubova,a da pritom sami klubovi nisu uopce pojma imali.
Ko je ukraden od danasnjih igraca ? :?
Apsolutno niko !

Takvih primjera vjerovatno ima u mladjim kategorijama, ali to svi rade, pogotovo veliki klubovi i klubovi iz Engleske.

bluemania
Kontakt:

Post Postao/la bluemania » 05 maj 2013, 19:49

Adi_Zepce je napisao/la:Problem je sto se Barca dici svojom La Masijom,a Juzni je vec naveo na kakav prljav nacin.Pola tih igraca je "ukradeno" iz drugih klubova,a da pritom sami klubovi nisu uopce pojma imali.
A koji su to igraci pokradeni? i iz kojih klubova?? cuj ukraden?? kakva je to prica....odakle je to na primjer Iniesta ukraden kad je imao lupam 10 godina?
I šta je prljavo u tome što se razvijao u La Masiji??
U cemu je problem :shock: ne kontam.

Baš ko da su drugi klubovi svetci, a samo Barca nešto krade ili sakati....ma mislim, prica je smijurija obicna.

Barca daleko manje dovodi gotovih igraca iz Primere, nego npr. Sevilla, Atletico, Valencija i ostali....ali eto, fol ona sakati Primeru, možeš misliti konstrukcije

I šta krađa :o :shock: na primjer, PLATE Albu (ili te poneke igrace koje dovede iz Primere)...dakle plati ga - ne krade ga :!:
Zadnja izmjena: bluemania, dana/u 05 maj 2013, 19:55, ukupno mijenjano 1 put.

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 05 maj 2013, 19:55

alba je priej bio u la masiji, pa sad opet u barceloni, cesc isto tako. ne kuzim vam pricu.
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 05 maj 2013, 21:44

bluemania je napisao/la:A šta radi npr. Atletico kad dovodi Godina iz Villareala, Juanfrana iz Osasune, Filipea iz Deportiva, Gabia iz Zaragoze itd
Ili Valencia sad što dovodi Aspasa iz Celte ili Fuega iz Vallecana, Canalesa, Piattia iz Almerie, Pareja iz Getafea itd

Samo kad Barca pravi transfere unutar Primere je "sakacanje"....ma nemoj mi reci.
Sto Barcelona odnosno Real ne dovode te igrace ? :?
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 05 maj 2013, 21:49

juznjak> je napisao/la:
bluemania je napisao/la:A šta radi npr. Atletico kad dovodi Godina iz Villareala, Juanfrana iz Osasune, Filipea iz Deportiva, Gabia iz Zaragoze itd

Juzni ne gledaj to tako suptilno i pomalo naivno.

Vidi, da imas izbor da dovedes Falcao-a ili Aduriza u svoj neki X klub.Koga bi doveo ?
Dakle imas pare i sve potrebne uslove da obezbjedis oboici igraca.

To je bilo i bit ce u fudbalu.Jednostavno monopol u svakoj ligi postoji a to se najvise ogleda u manjim klubovima.
Barcelona i Real mogu dovoditi top igrace iz citavog Svijeta pa tako i iz Valencije, Seville...
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

bluemania
Kontakt:

Post Postao/la bluemania » 05 maj 2013, 21:50

juznjak> je napisao/la:

Barcelona ce dovodit koga ona hoce od igraca. Atletico ce dovoditi koga oni hoce od svojih akvizicija i niko ne sere drugome niti komentariše tuđe transfere ;) ....zato i jesu tu gdje jesu ti timovi ;)

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 05 maj 2013, 22:48

Pa ne mogu vjerovati da ti poredis direktno slabljenje konkurencije s vrha i one odakle Ateltico i Valencia jedino mogu dovoditi igrace . Deportivo nema nikakve koristi od toga da ima jednog Filipea u svojoj ekipi kada im to nece donijeti nikakvu prevagu u njihovu korist . I svim tim ekipama ne znaci neki dobar pojedinac ili dva,jel su to timovi koji su u najboljem slucaju na sredini tabele.Takvim ekipama je najbitnija kolektivna harmonija.

Dok s druge strane,kada ti konkurent direktno uzme jednog ili dva pojedinca , onda je to osjetno i taj tim automatski pada i ne moze biti dobar kao prije . Moze proci dosta vremena prije nego se oporavi.
Ovo sto traje malo ''primirje'' ,traje iz razloga sto ostatak lige proteklih godina nije imao neke posebne igrace . Jedino Falcao . A sta mislite ko je trenutno najgladnija musterija za njega ? :lol: polako, Barca ce nakon ovog debakla u LP da baci udicu na 3-4 igraca iz Primere .

Johnny,doveo bi Adurica :mrgreen: problem je bas to sto Real i Barca imaju taj izbor . I onda najcesce taj izbor bude poguban za konkurenciju u Spaniji . Toga ima u svakoj lizi,ali ni u jednoj nije toliko izrazeno kao u Primeri . Mozda u Bundes ligi ,ali zato tamo prvi ima 20 bodova viska od drugog na tabeli . Zato ta liga iako ima preduslove da bude bolja i od EPL i od Primere nikada nece biti .

bluemania
Kontakt:

Post Postao/la bluemania » 05 maj 2013, 22:56

juznjak> je napisao/la:Pa ne mogu vjerovati da ti poredis direktno slabljenje konkurencije s vrha i one odakle Ateltico i Valencia jedino mogu dovoditi igrace . Deportivo nema nikakve koristi od toga da ima jednog Filipea u svojoj ekipi kada im to nece donijeti nikakvu prevagu u njihovu korist . I svim tim ekipama ne znaci neki dobar pojedinac ili dva,jel su to timovi koji su u najboljem slucaju na sredini tabele.Takvim ekipama je najbitnija kolektivna harmonija.

Dok s druge strane,kada ti konkurent direktno uzme jednog ili dva pojedinca , onda je to osjetno i taj tim automatski pada i ne moze biti dobar kao prije . Moze proci dosta vremena prije nego se oporavi.
Ovo sto traje malo ''primirje'' ,traje iz razloga sto ostatak lige proteklih godina nije imao neke posebne igrace . Jedino Falcao . A sta mislite ko je trenutno najgladnija musterija za njega ? :lol: polako, Barca ce nakon ovog debakla u LP da baci udicu na 3-4 igraca iz Primere .

Johnny,doveo bi Adurica :mrgreen: problem je bas to sto Real i Barca imaju taj izbor . I onda najcesce taj izbor bude poguban za konkurenciju u Spaniji . Toga ima u svakoj lizi,ali ni u jednoj nije toliko izrazeno kao u Primeri . Mozda u Bundes ligi ,ali zato tamo prvi ima 20 bodova viska od drugog na tabeli . Zato ta liga iako ima preduslove da bude bolja i od EPL i od Primere nikada nece biti .
Hocelo li redom i imenom navoditi koliko je Atletico dovodio igraca iz Primere, a koliko Barca :?: pa da vidimo ko zapravo "sakati" Primeru ;) ...možemo umjesto Atletica uzeti za komparaciju i druge klubove, nije frka
Hocemo li zadnjih 5 ili 10 godina?? meni svjedeno....treba li ti to ;)

L_blancos
Kontakt:

Post Postao/la L_blancos » 18 maj 2013, 18:39

Blizi se ovo u20 prvenstvo, Spanija ce biti opet jedan od glavnih favorita. Koliko sam upucen mogu se pozivati igraci 93. godiste i mladji. Na nedavne prijateljske utakmice su pozvani:
Daniel Sotres, Adrián Ortolá,Israel Puerto,Derik Osede, Jonny Castro,Diego Llorente, Javier Manquillo, Denís Suárez, José Gayá, Fede Vico,Ager Aketxe.Juan Bernat,Óliver Torres, Suso,José Rodríguez, Saúl Ñígue, Jairo, Paco Alcácer, Gerard Deulofeu ,Rubén García ,Jesé
Fali tu jos par imena tipa: Vadillo, Campana, Grimaldo i Rafinha koji je vjerovatno i otpisan.

Sortes
Manquilo-Osede-Ramalho-Grimaldo
Jose R.-Campana/Saul
Jese/Bernat-Oliver/Suso-Deulofeu/Vadillo
Paco/Ruben Garcia

Odgovori

Natrag na “Primera Division”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.