KK Bosna
Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,ultrasstyle_tz
-
Amirutah1988
- Kontakt:
Re: KK Bosna
Siroki ima dobrih +19 iz prve utakmice,trebat ce makedoncima dobro da se namuce da bi nadoknadili.
Nadam se da ce Siroki uspjeti osvojiti ABA2 ligu i pronaci potrebna sredstva za ucesce u ABA ligi.
Sloboda i Jahorina su odlicno igrali u ABA2 ligi,Borac nije imao srece,iako su imali omjer 5:3 nije bilo dovoljno za top 8
Nadam se da ce Siroki uspjeti osvojiti ABA2 ligu i pronaci potrebna sredstva za ucesce u ABA ligi.
Sloboda i Jahorina su odlicno igrali u ABA2 ligi,Borac nije imao srece,iako su imali omjer 5:3 nije bilo dovoljno za top 8
Koliko ja znam igra se na dvije dobijene utakmice a ne preko dvomeča.Amirutah1988 je napisao/la: ↑29 apr 2026, 18:50Siroki ima dobrih +19 iz prve utakmice,trebat ce makedoncima dobro da se namuce da bi nadoknadili.
-
Amirutah1988
- Kontakt:
Moguce i da je tako,pa vidjet cemo,mozda to veceras Široki rijesi,ali imaju i prednost domaceg parketa ako se bude igrala treca.CAZIN je napisao/la: ↑29 apr 2026, 18:52Koliko ja znam igra se na dvije dobijene utakmice a ne preko dvomeča.Amirutah1988 je napisao/la: ↑29 apr 2026, 18:50Siroki ima dobrih +19 iz prve utakmice,trebat ce makedoncima dobro da se namuce da bi nadoknadili.
Kako god naprijed Siroki
Samo sam ponovio ono sto je sinoc rekao trenere Igokea da ce završnica prvenstva biti zanimljiva i neizvjesna jer se u Bosni igra dobra košarka i imamo nekoliko kvalitetnih klubova. Dva kluba ce nam igrati četvrtfinale ABA lige, treci klub osvajač ABA 2.Amirutah1988 je napisao/la: ↑29 apr 2026, 18:35E bravo,svaka čast za komentar,tako treba da razmislja osoba koja voli svoju državu i ni na koji način pa ni sportski nece popustiti.Badgley je napisao/la: ↑29 apr 2026, 18:29U prvom redu Bosna druga stvar sto rade minutazu dobiju igraci kod Šalić, Zubac i drugi kojima je ABA 2 bila maksimum.Ghuraba je napisao/la: ↑29 apr 2026, 18:07Promociju mladih koji ce igrati za Hrvatsku? Nikad nijedan kvalitetan mladi igrac iz Sirokog nije zaigrao za nas, a da ne govorim da u tom klubu nikad nije zaigrao nijedan Bosnjak (ako ne racunamo one koji se tako prezivaju). Za njih je Dodikova Igokea pojam - kad su te stvari u pitanju. Zbog svega toga niko normalan nece navijati za njih.
Sta trebam da navijam protiv naših klubova i da zelim los rezultate klubovima iz Hercegovine i RS. Igraju pod zastavom BiHSto je jaca konkurencija onda ce se i klubovi ko Sloboda morati pojacati da budu konkurentni.
Hrvatska ce od naredne sezone imati jedan klub. Crna Gora dva, mi i Slovenija po tri. Makedonci nemaju niti jedan klub.
Klubovima iz RS-a i iz Herceg Bosne ako im je stalo do susjednih drzava,slobodno neka idu u njihova takmičenja,ali van
![]()
Istina je sto Ghuraba pise ali svaki put u bilo kojem sportu npr fudbal kad Zrinjski igra u Evropi niko ne pise klub iz Hercegovine nego klub iz BiH. Bosanci i promovisu nasu drzavu na najbolji nacin bez obzira sta oni sami mislili o toj državi.
-
TripleThreat
- Kontakt:
Nerazvijanje mladih igrača drugim državama > promovisanje države u regionalnoj ligi.
"Your favorite player's favorite player" - MB
Nasi stari rivali, sigurno se puno ljudi sjeca onih duela Bosna - Široki, koliko zivaca smo pogubili zbog Martina Vanjka, Sinise Štembergera kasnije i Ivana Grgata.
Na stranu politika i sta ja privatno mislim o njima ali ovo je sport i draze mi je da oni ko nasi stari rivali igraju ABA ligu nego Igokea. Nijedan njihov igrač nije se odazivao u reprezentaciju dok nije dosao Lazić, Maric tek kad je otišao u Španiju, Ilic vjerojatno vise i nece igrati. Vjestacka tvorevina ali je klub uredjen i rade ozbiljan posao.
Mozda smo malo pozurili Široki se jos nije plasirao, polako..
Na stranu politika i sta ja privatno mislim o njima ali ovo je sport i draze mi je da oni ko nasi stari rivali igraju ABA ligu nego Igokea. Nijedan njihov igrač nije se odazivao u reprezentaciju dok nije dosao Lazić, Maric tek kad je otišao u Španiju, Ilic vjerojatno vise i nece igrati. Vjestacka tvorevina ali je klub uredjen i rade ozbiljan posao.
Mozda smo malo pozurili Široki se jos nije plasirao, polako..