A od ponoci ne znam koja mi je milija
Lobudaraczapamcenje je napisao/la: ↑25 apr 2024, 13:32aha, i svakom navijacu FKS se uruci po 50KM od Opcine Centarsvrakino1921 je napisao/la: ↑25 apr 2024, 13:30Virtu4l je napisao/la: ↑25 apr 2024, 10:14Ne mogu to oni nikad u potpunosti shvatiti. Znači, u evropskom fudbalu je sasvim normalno da ako najviše ulažeš da si u igri za titulu, ok, nekad se desi neki Leverkusen ili Leicester, ali ne desi se da u tri sezone zaostaneš 100 bodova.
Izuzećemo lige petice, gdje je konkurencija ogromna i uzećemo za primjer ostale lige. Najbogatiji klub je skoro uvijek šampion. Cluj ima najviše para - osvoji 5 u nizu, Dinamo ima najviše para - osvoji 6 u nizu, Ludogorets ima najviše para - osvoji 12 u nizu, Ferencvaros ima najviše para - osvoji 6 u nizu, Zvezda ima najviše para - osvoji 6 u nizu, Slovan ima najviše para - osvoji šest u nizu, Salzburg ima najviše para - osvoji 10 u nizu, itd.
Čisto da shvatite sav očaj privatne prćije Ismira Mirvića.![]()
+ novac od općine Centar,Grada Sarajevo i KS-novac koji nije mal + općina Centar im svake godine pred Europske utakmice osposobi Koševo stadion za najmanje CAT 2 i uplati im općina Centar 100 000 km za organizaciju Europskih utakmica
Uvijek me je fasciniralo kako se redovno zakačite za najnebitniji dio posta.Shategabri je napisao/la: ↑25 apr 2024, 11:51Takoe, Bayer Leverkusen bezveze ekipa od par milionaVirtu4l je napisao/la: ↑25 apr 2024, 10:14Ne mogu to oni nikad u potpunosti shvatiti. Znači, u evropskom fudbalu je sasvim normalno da ako najviše ulažeš da si u igri za titulu, ok, nekad se desi neki Leverkusen ili Leicester, ali ne desi se da u tri sezone zaostaneš 100 bodova.
Izuzećemo lige petice, gdje je konkurencija ogromna i uzećemo za primjer ostale lige. Najbogatiji klub je skoro uvijek šampion. Cluj ima najviše para - osvoji 5 u nizu, Dinamo ima najviše para - osvoji 6 u nizu, Ludogorets ima najviše para - osvoji 12 u nizu, Ferencvaros ima najviše para - osvoji 6 u nizu, Zvezda ima najviše para - osvoji 6 u nizu, Slovan ima najviše para - osvoji šest u nizu, Salzburg ima najviše para - osvoji 10 u nizu, itd.
![]()
Hocu reci da Sarajevo svojim igracima placa barem pola iznosa putem nekakve americke ? firme putem Payoneer-a.Truhlo je napisao/la: ↑25 apr 2024, 13:24Hoćeš reći da Sarajevo, Zrinjski i ostali plaćaju "na ruke"?RatoborniMrmot je napisao/la: ↑25 apr 2024, 12:41Hoce po papirima, problem je sto mi nista ne isplacujemo mimo papira sto se tice plata za razliku od vecine. Kontas dje je problem![]()
Iz ovih brojki jasno je da to samo Posušje i Tuzla City rade.
Nekim igračima i više od pola. Opasno su počeli petljati i posljedice bi mogle biti katastrofalne.RatoborniMrmot je napisao/la: ↑25 apr 2024, 15:03
Hocu reci da Sarajevo svojim igracima placa barem pola iznosa putem nekakve americke ? firme putem Payoneer-a.
Ima, Bayern i ne vrijedi duplo više od njih.Virtu4l je napisao/la: ↑25 apr 2024, 14:57Uvijek me je fasciniralo kako se redovno zakačite za najnebitniji dio posta.Shategabri je napisao/la: ↑25 apr 2024, 11:51Takoe, Bayer Leverkusen bezveze ekipa od par milionaVirtu4l je napisao/la: ↑25 apr 2024, 10:14Ne mogu to oni nikad u potpunosti shvatiti. Znači, u evropskom fudbalu je sasvim normalno da ako najviše ulažeš da si u igri za titulu, ok, nekad se desi neki Leverkusen ili Leicester, ali ne desi se da u tri sezone zaostaneš 100 bodova.
![]()
Leverkusen je incident jer u toj ligi ima ekipa koja vrijedi duplo više od njih.
Čekaj, ima li neki dokaz za to?RatoborniMrmot je napisao/la: ↑25 apr 2024, 15:03Hocu reci da Sarajevo svojim igracima placa barem pola iznosa putem nekakve americke ? firme putem Payoneer-a.Truhlo je napisao/la: ↑25 apr 2024, 13:24Hoćeš reći da Sarajevo, Zrinjski i ostali plaćaju "na ruke"?RatoborniMrmot je napisao/la: ↑25 apr 2024, 12:41
Hoce po papirima, problem je sto mi nista ne isplacujemo mimo papira sto se tice plata za razliku od vecine. Kontas dje je problem![]()
Naša birokratija jeste luda, ali da prođe 4 miliona KM u državu na račune fizičkih lica (igrača) u takvim iznosima, a da se banke i porezna ne počešu, su priče za malu djecu.RatoborniMrmot je napisao/la: ↑25 apr 2024, 15:03Hocu reci da Sarajevo svojim igracima placa barem pola iznosa putem nekakve americke ? firme putem Payoneer-a.Truhlo je napisao/la: ↑25 apr 2024, 13:24Hoćeš reći da Sarajevo, Zrinjski i ostali plaćaju "na ruke"?RatoborniMrmot je napisao/la: ↑25 apr 2024, 12:41
Hoce po papirima, problem je sto mi nista ne isplacujemo mimo papira sto se tice plata za razliku od vecine. Kontas dje je problem![]()
Udara ih zestoka paranoja, a sve u cilju da prikriju katostrofalno stanje u svojoj avliji, dugove od 15 miliona i gradjevinske mafije koja im je za vratomNisamIsmirMirvic je napisao/la: ↑25 apr 2024, 15:24Da je ilegalno i da je problem neko bi pokucao na vrata. Nemamo mi u Sarajevu, na grad mislim, taj luksuz koji imaju u nekim drugim sredinama da se na takve stvari gleda kroz prste.
Inace, kad im se vec isplacuje pola preko firme (isplacuje), kako se to uklapa u price da Mirvic i Tan samo sto nisu trazili "posudbe" nazad. Od koga da traze, od te firme?
Pocinjete se i vi gubit s tim stvarima, a predbacujete nasima da kuju teorije zavjere.
Smiješna ti je priča za Leverkusen, i potpuno irelevantna za ovu temu.Shategabri je napisao/la: ↑25 apr 2024, 15:16Fascinantno je to kako se ti praviš budala i zanemaruješ uticaj Predsjednika saveza na to ko će biti šampion naše lige.
Tu budžet ne igra nikakvu ulogu.
Ko je rekao da Mirvić samo što nije tražio posudbu nazad?NisamIsmirMirvic je napisao/la: ↑25 apr 2024, 15:24Inace, kad im se vec isplacuje pola preko firme (isplacuje), kako se to uklapa u price da Mirvic i Tan samo sto nisu trazili "posudbe" nazad. Od koga da traze, od te firme?
Ja kao navijac Sarajeva cu se u potpunosti sloziti sa tobom.Virtu4l je napisao/la: ↑25 apr 2024, 15:30Smiješna ti je priča za Leverkusen, i potpuno irelevantna za ovu temu.Shategabri je napisao/la: ↑25 apr 2024, 15:16Fascinantno je to kako se ti praviš budala i zanemaruješ uticaj Predsjednika saveza na to ko će biti šampion naše lige.
To što je vama ispran mozak, to nema veze sa stvarnim stanjem na terenu. Na predsjednika saveza bi se mogli vaditi da ste tu negdje u vrhu, da odlučuje jednocifren broj bodova, ali vi za prvakom u tri sezone zaostajete skoro sto bodova.
Bio je Zrinjski prvak dva puta za vrijeme Vice Zeljkovića, je li i na to uticao ili je Zrinjski jednostavno bio svemirski brod za ostatak lige?
Čovječe samo tražite opravdanja i pokazujete prstom na neke imaginarne krivce, a suština je da ste loše vođen klub, da je previše talova i dogovora iza kulisa, da dovodite loše igrače i trenere, a nerijetko i one dobre zamijenite prosječnim da ne kažem lošim. To je recimo Rožman uradio kad je došao, dobre igrače je otjerao a doveo loše.
Brojevi nikad ne lažu, a brojevi kažu da je ekipa sa ubjedljivo najvećim ulaganjima ikada u našem fudbalu - tri sezone zaredom četvrta.
Ma budalastina. Njih gule i bacaju im suplje godinama, koce isti ljudi svaki napredak, a tek ce da ih raskuce. Dok oni znaju sve o tokovima novca u Sarajevu. Pazi molim te, milioni na Payoneer dolaze neometano, niko da se pocese. Jbt ne mozes poslati 500 eura iz inostranstva u BiH bez da te pitaju sta je, otkud ovo, a mi eto saljemo pare igracima na Payoneer kao da su freelanceriboki86 je napisao/la: ↑25 apr 2024, 15:30Udara ih zestoka paranoja, a sve u cilju da prikriju katostrofalno stanje u svojoj avliji, dugove od 15 miliona i gradjevinske mafije koja im je za vratomNisamIsmirMirvic je napisao/la: ↑25 apr 2024, 15:24Da je ilegalno i da je problem neko bi pokucao na vrata. Nemamo mi u Sarajevu, na grad mislim, taj luksuz koji imaju u nekim drugim sredinama da se na takve stvari gleda kroz prste.
Inace, kad im se vec isplacuje pola preko firme (isplacuje), kako se to uklapa u price da Mirvic i Tan samo sto nisu trazili "posudbe" nazad. Od koga da traze, od te firme?
Pocinjete se i vi gubit s tim stvarima, a predbacujete nasima da kuju teorije zavjere.![]()
Ti si taj koji ga je potegao kao argument.Virtu4l je napisao/la: ↑25 apr 2024, 15:30Smiješna ti je priča za Leverkusen, i potpuno irelevantna za ovu temu.Shategabri je napisao/la: ↑25 apr 2024, 15:16Fascinantno je to kako se ti praviš budala i zanemaruješ uticaj Predsjednika saveza na to ko će biti šampion naše lige.
To što je vama ispran mozak, to nema veze sa stvarnim stanjem na terenu. Na predsjednika saveza bi se mogli vaditi da ste tu negdje u vrhu, da odlučuje jednocifren broj bodova, ali vi za prvakom u tri sezone zaostajete skoro sto bodova.
Bio je Zrinjski prvak dva puta za vrijeme Vice Zeljkovića, je li i na to uticao ili je Zrinjski jednostavno bio svemirski brod za ostatak lige?
Čovječe samo tražite opravdanja i pokazujete prstom na neke imaginarne krivce, a suština je da ste loše vođen klub, da je previše talova i dogovora iza kulisa, da dovodite loše igrače i trenere, a nerijetko i one dobre zamijenite prosječnim da ne kažem lošim. To je recimo Rožman uradio kad je došao, dobre igrače je otjerao a doveo loše.
Brojevi nikad ne lažu, a brojevi kažu da je ekipa sa ubjedljivo najvećim ulaganjima ikada u našem fudbalu - tri sezone zaredom četvrta.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.