Zasto navijate bas za tim koji navijate?

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers

Dylan Dog
Kontakt:

Re: Zasto navijate bas za tim koji navijate?

Post Postao/la Dylan Dog » 26 avg 2010, 01:54

Wolverine je napisao/la:i ja volim zenita od tog dana kad su bayerna pukli 4:0. meni cjela familija navija za bayern (covjece jedino ja bjela ovca u obitelji). sjecam se tad prvi maj bio, a ja sa familijom na smetovima. buraz mi laptop ponio, i spremili se mi, poredalo nas se 15 pred onaj laptot, kontaju oni sad ce bayo oderat guzove rusima, i eto trostruko slavlje za prvi maj (praznik, pobjeda bayerna i dobitak na kladionici). kad im pocese onaj zirijanov cini mi se i pogrebnjak (iz slobodnog) golove davat. stari i buraz ko popisani, redaju bogove na kamaru, a ja gustam i podjebajem. divota.
[youtube][/youtube]
Neporcjenjivo :)
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

Wolverine
Kontakt:

Post Postao/la Wolverine » 26 avg 2010, 01:59

ja sam bas o tome razmisljo danas, mislim o najdrazim klubovima iz ovih jacih liga. dosao sam do zakljucka da u italiji ne simpšatisem apsolutno nijedan tim, neznam ni sam zasto. dok sam bio mladji bio mi je drag milan radi rivalda, ali sam sam ravnodusan prema maltene svim timovima u italiji ali akd bi moro izabrat, izabro bi cagliari. u engleskoj su mi dragi tottenham, arsenal i newcastle (samo radi toga sto mi je jedan prijatelj iz sarajeva poklonio za rodjendan trenerku bellamya, koju mu je licno bellamy dao kad je newcastle gostovao u sarajevu protiv zelje, to mi je ujedno i najljepsi poklon koji sam dobio u zivotu). u njemackoj volim hoffenheim, a u francuskoj lyon. u spaniji pored barcelone volim atleticvo madrid (koji mi je ujedno i drugi najdrazi klub), te sosiedad.

a u ostalim bi ovako izgledalo:

turska- fener (najbolji drug iz osnovne mi je bio turcin i veliki navijac galate, pa sam tako zavolio fener)
niskozemska- feyenord (zavolio sam ih u finalu kupa uefa kad su igrali protiv borusie)
hrvatska- hajduk (imaju neki smek, sto bi reko kolega unique)
rusija- zenit (napiso sam gore vec zasto)
srbija- zvezda

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 26 avg 2010, 02:02

Davne 1994.godine bio sam na tadasnjem Volksparku. Stadion je izgledao nesta slicno AFH, samo sto su istocna i zapdna tribina bile natkrivene. Moj tadasnji komsija u Njemackoj je navijao za HSV, a njegov rodjak je navijao za Dortmund i igrom slucaja igrana je ta utakmica. Ja sam krenuo s njima na utakmicu i tada sam kao vecina klinaca znao samo za Dortmund i Bayern. Moje simpatije prije utakmice su isle na stranu Dortmunda, no kako je utakmica pocinjala i kako Dortmund nije mogao iskoristiti svoju tadasnju nadmoc, koju je HSV nadoknadjivao borbom, polahko moje simpatije su prelazile na stranu HSV-a, a do kraja utakmice sam sav svoj glas predao navijajuci za njih. Tada me komsija upitao za koga ces navijati i moj je odgovor bio HSV, na sto mi je rekao onda ces vise patiti nego se radovati. Meni to nikad nije problem jer ja ne navijam za titule vec za klub, koji ima veliku i dugu tradiciju. Kada me pitaju kako si poceo navijati za HSV to najvise volim uporediti s filom Rocky IV.

Pored toga jos redovno pogledam utakmice Zelje, a u Evropi mi je jedan od drazih klubova Barcelona, jos od onih dresova na kojima je pisalo ja mislim MAMA 1899-1999, kada su slavili 100 godina postojanja, i sto uvijek drze do svog ponosa.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

D1n0
Kontakt:

Post Postao/la D1n0 » 26 avg 2010, 02:04

Dylan Dog je napisao/la:
Wolverine je napisao/la:i ja volim zenita od tog dana kad su bayerna pukli 4:0. meni cjela familija navija za bayern (covjece jedino ja bjela ovca u obitelji). sjecam se tad prvi maj bio, a ja sa familijom na smetovima. buraz mi laptop ponio, i spremili se mi, poredalo nas se 15 pred onaj laptot, kontaju oni sad ce bayo oderat guzove rusima, i eto trostruko slavlje za prvi maj (praznik, pobjeda bayerna i dobitak na kladionici). kad im pocese onaj zirijanov cini mi se i pogrebnjak (iz slobodnog) golove davat. stari i buraz ko popisani, redaju bogove na kamaru, a ja gustam i podjebajem. divota.
[youtube][/youtube]
Zadnja internacionalna tekma Oliver Kahna..

Porgrebnyak-Arshavin je bio strasan tandem...
DIRK NOWITZKI!!!

NBA Champion
NBA Finals MVP
NBA Regular Season MVP
10 x All Star
4 x NBA All-First team
FIBA World Championship MVP
Eurobasket MVP

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 26 avg 2010, 02:06

D1n0 je napisao/la:
Dylan Dog je napisao/la:
[youtube][/youtube]
Zadnja internacionalna tekma Oliver Kahna..

Porgrebnyak-Arshavin je bio strasan tandem...
Istina,jos su Bayerna pregazili bez Arshavina,koji je odradivao kartone u ovoj utakmici :D
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

D1n0
Kontakt:

Post Postao/la D1n0 » 26 avg 2010, 02:07

Wolverine je napisao/la:ja sam bas o tome razmisljo danas, mislim o najdrazim klubovima iz ovih jacih liga. dosao sam do zakljucka da u italiji ne simpšatisem apsolutno nijedan tim, neznam ni sam zasto. dok sam bio mladji bio mi je drag milan radi rivalda, ali sam sam ravnodusan prema maltene svim timovima u italiji ali akd bi moro izabrat, izabro bi cagliari. u engleskoj su mi dragi tottenham, arsenal i newcastle (samo radi toga sto mi je jedan prijatelj iz sarajeva poklonio za rodjendan trenerku bellamya, koju mu je licno bellamy dao kad je newcastle gostovao u sarajevu protiv zelje, to mi je ujedno i najljepsi poklon koji sam dobio u zivotu). u njemackoj volim hoffenheim, a u francuskoj lyon. u spaniji pored barcelone volim atleticvo madrid (koji mi je ujedno i drugi najdrazi klub), te sosiedad.

a u ostalim bi ovako izgledalo:

turska- fener (najbolji drug iz osnovne mi je bio turcin i veliki navijac galate, pa sam tako zavolio fener)
niskozemska- feyenord (zavolio sam ih u finalu kupa uefa kad su igrali protiv borusie)
hrvatska- hajduk (imaju neki smek, sto bi reko kolega unique)
rusija- zenit (napiso sam gore vec zasto)
srbija- zvezda
SMEK? TO SAMO MARSEILLE IMA!
DIRK NOWITZKI!!!

NBA Champion
NBA Finals MVP
NBA Regular Season MVP
10 x All Star
4 x NBA All-First team
Eurobasket MVP

Unica_Liverpool_
Kontakt:

Post Postao/la Unica_Liverpool_ » 26 avg 2010, 09:03

Svi koji me malo bolje poznaju znaju da se malo čega sjećam... Navijam za Liverpool već nekoliko godina i klub ne mislim mijenjati jer mi je postao drag ma kakvi god rezultati bili... Prije toga sam navijao za čelski :roll:... Barcelona, Juventus itd. su mi simpatični i ostali klubovi u kojima igraju naši igrači... Babo mi nije nešto privržen za fudbal, voli pogledati dobru utakmicu, a on je prije rata navijao za Velež tako da sam ja relativno sam počeo pratiti fudbal. Od naših klubova moram priznati da se ne trgam ni za jednim klubom, sve dok se nešto ne popravi u našoj ligi, mada mi je drago ako pobijedi Čelik et samo zbog grada iz kojeg dolazim

seha
Kontakt:

Post Postao/la seha » 26 avg 2010, 11:04

Navijam za Barcu od malih nogu iako sam i sad mlad... Kao mali sjecam se Rivalda,Figa,Klajverta,Enriqea itd itd da da i Van Gal mi je osto u sjecanju :D
Golovi BH reprezentativaca 10-11 http://www.youtube.com/user/seha2703
BH navijacke pjesme http://www.sendspace.com/folder/u83awh.html

respo
Kontakt:

Post Postao/la respo » 26 avg 2010, 11:18

Samo F.K.S !! je napisao/la:Poz ne zelim da se niko uvrijedi ali jednostavno ja vas (Vecinu) ne smatram navijacima vec simpatizerima odnosno fanovima kluba ;) Navijac je onaj koji ide na tekme , voli svoj klub iz ljubavi a ne iz interesa , voli ga jer je to njegov lokalni klub i mnogo toga , a vecina vas ovdje gleda neke klubove preko TV-a , ima sal od tog kluba ili neki drugi rekvizit i misli da je navijac vjerujte mi niste mozete vi reci da jeste ali istina je 100000000% da niste . Jos jednom kazem nemojte se naljutiti ja sam iznio svoje misljenje i mislim da sam u pravu ;)

slika
nemoj misliti da si upravu neki idu i na utakmice tih velikih timova cak i iz bosne
i to vise puta nego na domace
ja sam recimo bio na vise utakmica barce nego na svim utakmicama u bih
i ko kaze da to mora biti lokalni klub da bi navijao za njega?
Some football players pay a billion for a Ferrari or a yacht; with that money I bought myself Livorno’s and Barcelona's shirt. That’s all

Samo F.K.S !!
Kontakt:

Post Postao/la Samo F.K.S !! » 28 avg 2010, 15:15

Niko ali nije fazon otici par utakmica u zivotu i mislit da si navijac :roll: evo i meni je simpatican klub notts.county ali uopste ne navijam za njih niti ih pratim u mome zivotu postoji jedan klub i on je oduvijek i zauvijek ;) A veci vas "Navija" za real,barsu i slicno jer su to klubovi koji dizu trofeje i poznati su ali nikad necete biti istinski navijaci

Amar Dzeko
Kontakt:

Post Postao/la Amar Dzeko » 28 avg 2010, 15:29

Zasto...Za klub se navija, i to je to, sad zasto..:D

Bijela boja je moja boja ;)

Hajduk - Zbog uvijek sjajnih navijača, sjajne atmosfere na utakmicama i igrača koji ginu za klub..

Real Madrid - Od finala LP 2000 god. i sjajnih Morientesa i Raula, pa do groba :D
Ronaldo - Isco - Bale

"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.

respo
Kontakt:

Post Postao/la respo » 28 avg 2010, 18:05

Samo F.K.S !! je napisao/la:Niko ali nije fazon otici par utakmica u zivotu i mislit da si navijac :roll: evo i meni je simpatican klub notts.county ali uopste ne navijam za njih niti ih pratim u mome zivotu postoji jedan klub i on je oduvijek i zauvijek ;) A veci vas "Navija" za real,barsu i slicno jer su to klubovi koji dizu trofeje i poznati su ali nikad necete biti istinski navijaci
ajd procitaj par puta sta sam napisao pa onda odgovori
opet i govorim grijesis
Some football players pay a billion for a Ferrari or a yacht; with that money I bought myself Livorno’s and Barcelona's shirt. That’s all

D1n0
Kontakt:

Post Postao/la D1n0 » 04 sep 2010, 15:03

marseille_unique je napisao/la:za marseille zato radi stadiona, mediterana, jer mi je moje prezime i moj pradjed iz bilece iz hercegovine sto je dio mediterana i smatram da je marseille najveci mediteranski klub i radi tog mediterasnkog smeka i sredozemnog mora, i mislim da je to to uglavnom i jendostavno ima tu neki posebni smek ne znam kako da objasim ali taj stadion kraj mora i mediterana i navijanje i tribine koje mu daju poseban smek
Oprosti, ali Valencia, Roma, Napoli, PAO su najveci meditranski klubove
DIRK NOWITZKI!!!

NBA Champion
NBA Finals MVP
NBA Regular Season MVP
10 x All Star
4 x NBA All-First team
Eurobasket MVP

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 04 sep 2010, 16:04

Ma za Želju navijam da ne budem pitar :lol: jbg grijeh je to
.A sad ozbiljno još kao malo dijete nisam imao gdje da pratim našu ligu,a to zbog ovih huligana ne znam koje godine ja se ne sjećam tog događaja,ali mi je pričao stari odveo on mene na tekmu kad li 98,98 ja još nisam imao ni 4. godine gostovalo Sarajevo u Brezi inače mi je stari prije išao na sve turnire i utakmice pa eto i da na sina prenese.I nije ni počela tekma ovi "navijači"naprave neko sranje mene on iznese sa stadiona da spasi živu glavu i meni i sebi:lol: I od tada me nije vodio dok sam još dijete bio ne mogu ići sam tako da sada nemam neko interesovanje da idem na fudbalske tekme.
Tako da sam fudbal uglavnom gledao na TV-u i jednostavno sam zavolio tako Real Raul,Mory,Makelele,Figo i ostale legende jbg dosta sam prošao sa Realom zadnjih 5-6 godina :lol: ali još uvijek navijam za njih imam dosta tako jarana pa navijaju jednu sezonu za Barcu kad osvoje,onda slijedi Manchester ili Milan ja sam uvijek nešto volio,navijao za Real nemoguće je objasnit,ali jednostavno je tako :)
Od naših volim Želju(za Želju se ne navija Željo se voli) kao što rekoh u porodici su mi većinom željovci jest da ne idem na utakmice.
Inače mi je košarka top sport što se može zaključit iz nika :D tako da sam išao često da gledam Bosnu još dok je bila jaka u gudijer ligi sada rjeđe idem nije neka kvaliteta,a i prije na utakmice reprezentacije su me vodili u ovom ciklusu sam bio jedino protiv Britanaca jbg kako kvaliteta pada tako pada i zainteresovanost :twisted:
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

*p!p!t@*
Kontakt:

Post Postao/la *p!p!t@* » 04 sep 2010, 16:06

Ovako:

Velež-zbog toga sto je to moj klub,i zbog toga sto sam ponosan na njegovu historiju...

Real MAdrid-simpatisao zbog Raula,sada zbog Pipite :D
Urbanovo = Prknovčići

Pravda za Prknovčiće!

Red Army prestati neće nikada!

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 04 sep 2010, 22:30

Sloboda:Djed mi je jedno vrijeme bio u upravi Slobode tako da sam jos kao mali isao na utakmice na sve turnire pa cak jedno vrijeme na pripreme na Konjuh i ostale lokacije.Pratim Slobodu i dan danas i idem na svaku domacu a odradi se i pokoje gostovanje u zadnje vrijeme
Manchester United:do te utakmice sam uvijek govorio da navijam za onog ko pobijedi,i dodje finale lige prvaka protiv bayerna i desi se to sto se desi,ja navijam za onog ko pobijedi i dobi man i od tad navijam za njih ili kao sto neko rece simpatizer sam jer dijelim misljenje njegovo da ove strane klubove simpatisemo,svaka cast onima koji mogu pogledat tekmu,a za Slobodu navijam
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

haris334
Kontakt:

Post Postao/la haris334 » 04 sep 2010, 22:36

respo je napisao/la:
Samo F.K.S !! je napisao/la:Poz ne zelim da se niko uvrijedi ali jednostavno ja vas (Vecinu) ne smatram navijacima vec simpatizerima odnosno fanovima kluba ;) Navijac je onaj koji ide na tekme , voli svoj klub iz ljubavi a ne iz interesa , voli ga jer je to njegov lokalni klub i mnogo toga , a vecina vas ovdje gleda neke klubove preko TV-a , ima sal od tog kluba ili neki drugi rekvizit i misli da je navijac vjerujte mi niste mozete vi reci da jeste ali istina je 100000000% da niste . Jos jednom kazem nemojte se naljutiti ja sam iznio svoje misljenje i mislim da sam u pravu ;)

slika
nemoj misliti da si upravu neki idu i na utakmice tih velikih timova cak i iz bosne
i to vise puta nego na domace
ja sam recimo bio na vise utakmica barce nego na svim utakmicama u bih
i ko kaze da to mora biti lokalni klub da bi navijao za njega?
razumjem te potpuno jer ti na navijas za neki strani klub, i ja sam misljenja da je ovde mnogo simpatizera a ne navijaca ali ima i onih kao npr ja navijam za United od kako znam za sebe, tacnije ni neznam kako sam poceo navijat, kad sam bio manji znao sam plakati :oops: kad United izgubi tekmu ..netrebam ti nista vise rec
FC Manchester United

VolimLiverpool
Kontakt:

Post Postao/la VolimLiverpool » 27 sep 2010, 19:52

Gledao sam tekme 2004.godine,cetvrfinale,polufinale i onda to "Istanbulsko cudo".Sve sam nekako simpatizirao L'pool.Medjutim,nakon tog "cuda" poceo sam navijati za Liverpool i taj klub mi je prirastao srcu i jedan komsija je isao u Englesku,u Liverpool,poslovnim putem.Zamolio sam roditelje da i ja idem i dali su mi dopustenje.Posjetio sam Anfield,ne za vrijeme tekme nego onako.Vjerujte mi,trnci su uz mene dok ovo pisem.Toliko volim L'pool da sam naprosto uz njih do same smrti.ABd jednog dana,ode Adnan na najveci otocki derbi Liverpool-United.ABD. ;) 8-)
You'll never walk alone.

haris334
Kontakt:

Post Postao/la haris334 » 27 sep 2010, 21:02

volimliverpool je napisao/la:Gledao sam tekme 2004.godine,cetvrfinale,polufinale i onda to "Istanbulsko cudo".Sve sam nekako simpatizirao L'pool.Medjutim,nakon tog "cuda" poceo sam navijati za Liverpool i taj klub mi je prirastao srcu i jedan komsija je isao u Englesku,u Liverpool,poslovnim putem.Zamolio sam roditelje da i ja idem i dali su mi dopustenje.Posjetio sam Anfield,ne za vrijeme tekme nego onako.Vjerujte mi,trnci su uz mene dok ovo pisem.Toliko volim L'pool da sam naprosto uz njih do same smrti.ABd jednog dana,ode Adnan na najveci otocki derbi Liverpool-United.ABD. ;) 8-)
lijepo je citati ovakve postove bgm i ja sam sebi zacrtao da cu sigurno jednog dana posjetit Old Trafford nije bitno koja ce to tekme da bude :) koliko volim United to se jednostavno mora desiti jednog dana
FC Manchester United

jacky09
Kontakt:

Post Postao/la jacky09 » 27 sep 2010, 22:44

Zato što je Dinamo svetinja. :mrgreen:
...što je više lome to je volim jače...

Odgovori

Natrag na “Međunarodni fudbal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.