Rekonstrukcija stadiona u BiH

Jankauskas
Kontakt:

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la Jankauskas » 24 jan 2012, 21:23

Ajde malo da pojasnimo ,
Istok
slika
zapad
slika
slika

I na kraju kako bi to trebalo izgledati,

slika

astra1922
Kontakt:

Post Postao/la astra1922 » 24 jan 2012, 21:34

ova tribina bez krova u banja luci jel ima kakvih sadrzaja ispod tribine ili je samo konstrukcija
per aspera ad astra ..Zvijezda Gradacac

Nova sezona nova nafaka

racBo
Kontakt:

Post Postao/la racBo » 24 jan 2012, 22:16

Nema nista.
Imaju 2 wc-a koja su napravljena onda kad se renoviralo... pred lozanu... i to je to.
-> cRveno <--> pLavi <-

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 24 jan 2012, 22:19

Drago mi je da se pravi,ali meni nije jasno cemu komplikacije sa tribinama i renoviranjem.Koji moj su morali praviti ovoliki luk kod ove tribine,umesto da su je bacili odmah uz ovu ogradu. :roll:
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

zmaj_Bosne
Kontakt:

Post Postao/la zmaj_Bosne » 24 jan 2012, 22:33

Devil je napisao/la:Drago mi je da se pravi,ali meni nije jasno cemu komplikacije sa tribinama i renoviranjem.Koji moj su morali praviti ovoliki luk kod ove tribine,umesto da su je bacili odmah uz ovu ogradu. :roll:
E to su ti čari koje krasi naše društvo, zašto jednostavno kada može komplikovano :lol:
Dragon Town

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 24 jan 2012, 23:10

Ovaj stadion u Banja Luci ,malo po malo i ispade pravo fin stadion .
Za našu ligu i uslove taman ;)

Koliko će primati kad se i ova treća izgradi .
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 24 jan 2012, 23:20

Mene zanima zašto nisu išli na jeftinije rješenje - izgradnju stadiona na način da se elementi izliju u betonarama i onda samo slože.
I da, zanima me ovaj luk oko tog dijela. Hm.

Inače, stadion će izgledati fantastično.
Hayley <3

po'marke
Kontakt:

Post Postao/la po'marke » 24 jan 2012, 23:29

Jankauskas je napisao/la:
slika
ova mala tribina je zapad a ova velika natkrivena je istok, samo sto je ovdje zamjenjeno... bar sam tako dobio objasnjenje na drugim forumima...

seven
Kontakt:

Post Postao/la seven » 25 jan 2012, 08:01

badblueboylivno je napisao/la:Mene zanima zašto nisu išli na jeftinije rješenje - izgradnju stadiona na način da se elementi izliju u betonarama i onda samo slože.

pa tako se i radi , ako pogledaš slikama elementi su već tu spremni za slaganje, s tim da se stubovi i grede na stadionima uvijek izljevaju na licu mjesta, a onda se poprečni elementi slože

Jankauskas
Kontakt:

Post Postao/la Jankauskas » 25 jan 2012, 12:47

Nista nije zamenjeno , ovo je bila slika kada se bude radio krov na istoku , inace na ovoj slici pogled je sa juga tako da to izaziva male zabune.

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 25 jan 2012, 13:42

seven je napisao/la:
badblueboylivno je napisao/la:Mene zanima zašto nisu išli na jeftinije rješenje - izgradnju stadiona na način da se elementi izliju u betonarama i onda samo slože.

pa tako se i radi , ako pogledaš slikama elementi su već tu spremni za slaganje, s tim da se stubovi i grede na stadionima uvijek izljevaju na licu mjesta, a onda se poprečni elementi slože
Hm.
Bio sam na nekoliko stadionskih gradilišta u Europi (onako, iz gušta) pa znam da se elementi, dakle i stupovi i nosači "redaka" izlijevaju u betonarama i slažu na stadionu. Temelji se rade normalno, kao i veći, glavni nosači. Ovo ostalo manje se slaže.
Recimo, na Areni Zagreb su skoro sve stupove i nosače redaka izlijevali u kalupima pored gradilišta i slagali. Jako brzo je to išlo.

Evo i primjera o čemu pričam (ispričavam se na velikim slikama :D)

Lille
slika

Stockholm
slika

Inače, za nas siromašne, najbolji primjer gradnje stadiona bi mogao biti NK Rudeš. Pogledajte slike. Impresivna tribina niknula u 3 mjeseca.

stadion NK Rudeš
Hayley <3

seven
Kontakt:

Post Postao/la seven » 25 jan 2012, 13:49

badblue... kod nas to nije slučaj jer se radi o malim gradilištima (malim serijama) u BL je to samo jedna tribina sa nekoliko stubova i malo više nosivih greda, a dok je elemenata (poprečnih) dovoljan broj da se isplati štancati u fabrici, naravno da je na velikim objektima (arena ili stadin u Lilu) isplativije to sve naštancati u fabrici

gospodin Seljakovic
Kontakt:

Post Postao/la gospodin Seljakovic » 25 jan 2012, 13:57

nisi dobro stavio sliku od Rudesova stadiona ;)

slika

slika

pokrivena tribina kapaciteta cca 1300 sjedecih mjesta, cijenu ne znam, al znam da je Rudes hrvatski drugoligas i da ne vjerujem da nasi prvoligasi ne mogu napravit nesto ovako
tribina jest montazna, al klubovi kao Travnik, Kozara, Modrica i slicni koji Europe ne vide jednom u 20 godina i ne trebaju drugacije...ovako nesto moze pomoc svim klubovima koji se muce s brojem sjedecih mjesta zbog kojih nece dobit licencu...ovakve dvije tribine bi bile pravi melem za oci, a onda sacekat neka bolja vremena i krenut radit betonsku konstrukciju ako uopce bude potrebna, ovisno o ambicijama i potrebama kluba ;)

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 25 jan 2012, 14:35

Pa stavio sam link na njihovu fejs stranicu. slika

Inače, nije to montažna tribina na kakve smo navikli. UEFA ovakve tribine dopušta. Na ovom principu se u Cluju nadogradio stadion CFR Cluja kad su ušli u LP.
Hayley <3

neroazzuro
Kontakt:

Post Postao/la neroazzuro » 25 jan 2012, 14:39

Nije ovo uopste losa verzija. Mnogi premierligaski stadioni u Engleskoj su napravljeni sa celicnom konstrukcijom. Najnoviji primjer je nova tribina na Wolwerhampton-ovom stadionu. Ima dvije terase celicne konstrukcije,na koje redaju betonske tribine ranije izlivene i na njih stolice.
Ne znam zasto nasi klubovi toliko izbjegavaju celicnu konstrukciju. Cluj je na "celicnom" stadionu igrao ligu prvaka.
Wolverhampton:
http://i1113.photobucket.com/albums/k51 ... C03217.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić

travnicanin
Kontakt:

Post Postao/la travnicanin » 25 jan 2012, 14:44

stadion u Turskoj, 10 000 gledatelja, završen za godinu dana, akošta samo 7 miliona eura
http://www.antalyaspor.com.tr/Stad" onclick="window.open(this.href);return false;

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 25 jan 2012, 14:44

Da, to vani polako postaje standard. Tri nova MLS stadiona su tako napravljena - New York, Columbus, Houston.

Ovaj u Antaliyi je uništen ovim silnim nivoima tribina. Ne sviđa mi se to na stadionu malog kapaciteta.
Hayley <3

travnicanin
Kontakt:

Post Postao/la travnicanin » 25 jan 2012, 14:48

badblueboylivno je napisao/la:Da, to vani polako postaje standard. Tri nova MLS stadiona su tako napravljena - New York, Columbus, Houston.

Ovaj u Antaliyi je uništen ovim silnim nivoima tribina. Ne sviđa mi se to na stadionu malog kapaciteta.
jest ali je idealan za našu ligu, za ove srednje klubove pa čak i veće, plus uefa daje besplatno projekt, tako su ga dobili Turci

gospodin Seljakovic
Kontakt:

Post Postao/la gospodin Seljakovic » 25 jan 2012, 14:49

izvinjavam se Livnjak, nisam primjetio bas najbolje :mrgreen:
a da, ovo je tribina po UEFA kriteriju, barem sto se konstrukcije tice, jer je temelj betonski, nije tribine slozena da se moze vrlo lako pomaket ;)
nisam znao da su stadioni u Engleskoj tako gradjeni, al ako mogu oni, zasto nebi mogli i mi :mrgreen:
ne znam samo zasto su ovi pravili da je tribina toliko odignuta od zemlje, nadam se da ce ispod s vremenom uradit nesto pod tribinom, neke prostorije, svlacionice...
i ono sto jako, jako, jako upada u oci je to da je tribina prakticki popolovljena, zasto tu u sredini nema stolica :o
za nadat je se da tu ide neka loza pa ce naknadno ubacit ;)

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 25 jan 2012, 14:50

To da. Samo je estetski moglo biti ljepše urađeno.
Hayley <3

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []