FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
89
46%
Prolazak u Play off
47
24%
Grupnu fazu
59
30%

Ukupno glasova: 195

Nirton
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Nirton » 20 jun 2024, 13:11

Pantelija je napisao/la:
20 jun 2024, 13:00
Kao sto rekoh, navijaci ce biti na kraju krivi. Pritisak. Psovke.
Baklje hordi. Zvižduci zapada.... Kakva mitomanija....

I cuj ja imam razloge 1200 kilometara od Sarajeva... :bow: mitomanija
Pantelija drug, znaš li šta slučajno za ovog Tiru kakav je? :)
24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast

Antikloc
Kontakt:

Post Postao/la Antikloc » 20 jun 2024, 13:13

scholsey je napisao/la:
20 jun 2024, 13:01
Hajde prestanite sa tim patetičnim šupljacima. Pantelija 1000% u pravu, manite se više tih spinova da su ko biva svi ispljuvani.. par profila lane i odmah priča aaaa svi Pitari pljuju, aaa vječno nezadovoljni, aaaa toksična atmosfera.

Ne pljuju svi. Nismo ni blizu tolika vnago kakvim nas se predstavlja, nego smo ubijeni u pojam.

Nema dalje dok se ne rastjeraju frigidne polulezbe iz administracije, jer su upravo one glavni inicijatori ovih blaćenja navijača i kreiranja neradničke/uhljebske/toksične atmosfere.

Poslije bi trebalo dovesti Filipa Arežinu. Da doktor Đorđević ima neku konkurenciju i nekoga s kim može gađati prečke na treningu. :zviz:
Sve si za 10 napisao, svaka cast :clap: :tokralju:
Samo ovo povecano nije tacno. :urnebes:
Po mom infu,nisu uopste frigidne,nego suprotno :mrgreen:

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 20 jun 2024, 13:14

NajvecaRadosti je napisao/la:
20 jun 2024, 13:09
Znaci od 10 klubova sto su ostali u ligi 8 ih ulazi u sezonu sa novim trenerom :mrgreen:
Ne znam koga ce Zrinjski sad dovesti,ne bi me iznenadilo i Rozmana cak da uzmu ali siguran sam da imamo najboljeg trenera lige i da je Zekic najozbiljnije trenersko ime koje je doslo od kad imamo investitore(2013)

Samo da se sve poklopi aBd,trebaju nam 2 vrhunska igraca nazad.Ocekujem i sudjenje u nekoj mjeri realnije sa VARom i Vici istice mandat mora se sredit novi
Ivanković je novi trener Zrinjskog.
Doduše, lik je mostarski Uščuplić, vjerovatno da “gasi požar” dok ne nađu nekog drugog.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

skullcrusher
Kontakt:

Post Postao/la skullcrusher » 20 jun 2024, 13:40

SamoDaKazeem je napisao/la:
20 jun 2024, 12:50
skullcrusher je napisao/la:
20 jun 2024, 12:28
Sta mislite da smo mi dali otkaz treneru 4 sata prije pocetka priprema... pa kuku njima hahahahahaha
Gdje si pročitao da su mu dali otkaz?
Pa svi su objavili da je kraj saradnje i zvanicna Zrinjskog.
1946 !
Sarajevo ljubavi moja...

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 20 jun 2024, 13:43

mensur55 je napisao/la:
20 jun 2024, 12:57
Novi prvak je sa Koševa, nisu dzaba ovi otkazi trenerima ekipa koje su nam konkurentne za titulu, niti je preko noći zaboravnjen rat sa savezom. Vici treba mir u kući nama treba titula, prosle sezone prvak Borac(srpski), prije toga Zrinjski(hr), sad je red i na nas.
slika
Koševo Zapad

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 20 jun 2024, 13:44

Mustafić za neki Njemački portal.
Fohlen-hautnah: Niste baš stigli tamo, uglavnom zbog povreda, pa ste prešli u CS Fola Esch. Stvari su tamo išle jako dobro, pa ste nakon samo godinu dana prešli u FK Sarajevo, s kojim ste i danas pod ugovorom. Zašto ste se odlučili na ovu promjenu?

Mirza Mustafić: Nekada moraš napraviti jedan korak unazad da bi mogao napraviti dva koraka naprijed. Sarajevo je veoma poseban klub sa velikom istorijom. Klub sam već tada poznavao jer moji roditelji dolaze iz Bosne, a i moj otac je tamo pratio fudbal. Kada je stigla ponuda iz Sarajeva, nisam razmišljao.

Fohlen-hautnah: U protekloj sezoni odigrali ste 23 utakmice od početka i 5 puta ste bili zamijenjeni. Samo dva puta ste promašili zbog suspenzije žutog kartona. Dakle, koliko ste zadovoljni prošlom sezonom – lično i timom? Barem možete igrati u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu.

Mirza Mustafić: Za mene lično ovo je bila jako dobra sezona. Osjećao sam se kao da sam igrao svaku utakmicu i veoma sam zadovoljan svojim učinkom. Kao tim imali smo uspone i padove ove godine. Srećom, uspjeli smo se plasirati u Evropu. Sledeće godine svakako želimo da igramo za šampionat.

Fohlen-hautnah: Kada su saznali da ste nekada igrali za Borussiju, jesu li zapravo razgovarali s vama o dvije utakmice play-offa koje je Borussia igrala protiv Sarajeva 2014. godine? To je bio vrhunac za FK.

Mirza Mustafić: Naravno. U to vrijeme sam čak bio i na stadionu. Čini se kao da je to bilo juče. Atmosfera je bila izvanredna.

Fohlen-hautnah: Koliko biste sebe ocijenili jakom, odnosno gdje biste locirali FK u Njemačkoj?

Mirza Mustafić: Teško je porediti jer je fudbal drugačiji. Ali sigurno bismo odigrali jako dobru ulogu u drugoj ligi.

Fohlen-hautnah: Kakav je život u Sarajevu, koliko se osjećate ugodno i šta je drugačije nego u Njemačkoj, na primjer?

Mirza Mustafić: Život je jako dobar. Zaljubio sam se u grad i osjećam se vrlo ugodno. Svuda se nešto dešava. Bosanska kultura je malo drugačija. Ovde su svi ljudi veoma opušteni.

Fohlen-hautnah: Još imate godinu dana ugovora u Sarajevu s mogućnošću još godinu dana. Koji su vaši planovi za budućnost i šta još želite da postignete u karijeri ili koje snove imate?

Mirza Mustafić: U fudbalu je uvijek teško gledati u budućnost. Nikad ne znaš šta će se dogoditi. Ali trenutno sam jako sretan u Sarajevu. Voleo bih da učestvujem na svetskom ili evropskom prvenstvu i da igram u Ligi šampiona.
P.S. automatski prevod je u pitanju.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

AVNOJ
Kontakt:

Post Postao/la AVNOJ » 20 jun 2024, 13:52

Pantelija je napisao/la:
20 jun 2024, 10:37
_weella_ je napisao/la:
20 jun 2024, 00:16
Kad ovi samorpozvani “navijači” i ljubitelji FK Sarajevo (čitaj forumski puk koji šutno lopte nije) bude znao šta želi duže od tri mjeseca, tad ćemo uspjeti.

- guraj djecu, naša djeca su zlato (**** Šahinoviću mater nakon tri loše intervencije, **** majke Mulaliću nakon dva loša centaršuta, Buljubašiću se svašta pisalo jel odigra loših 45 minuta), dakle niko se nikad istrpio nije da se foruma pitalo.

-
Kakve laži... Kakva tona laži

Za mulalića se pisačo da ostane i davana podrska
Niko nije htio da ide
Šahinovic isto sem riijerkih ovdje svi subili ok sa njim.
Za buljubašića lažes svi su govorili da igra prije matanovica i julardzije i sad svi pisu da mora počinjati.
Ti očigledno nisi dugo vidio Koševo, minimalno godinu dana.
Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.

TurkishAirlines

Post Postao/la TurkishAirlines » 20 jun 2024, 13:59

Nakon svega, ljudi ne mogu da shvate sta je problem FKS. Ili mozda ne zele i ne smiju da pomisle da je mozda mirvic krivac svega ovoga.

Valja na virsle odmah sutradan.
Free PALESTINA

MIRVICU ODLAZI!!!

#sirimopozitivu

"Imati i ne znati, gore je nego nemati"

_weella_

Post Postao/la _weella_ » 20 jun 2024, 14:16

slika

A ovo ne konta forumski puk jer nije kapitalac i nema ga na Fotball Manageru

Dati šansu dječaku od 16 godina da proðe pripreme je blago, sa seniorima raditi ako bude zdravo sa 18 je spreman za prvi tim

Al sad ce poredjenja Lamine Yamal i Barcelona, jer mi smo zdrava sredina. Ili ce se komentarisati kako se postovi pišu.

Ljudi baš bezposleni, vjerujem da vecina ima radnog staža u minusu čim se razumije u sve od pisanja postova do odabira igrača.

Pritom samo na znanje dajem da apsolutno ne podržavam odabir u strukturama kluba, sve i jedno bi zamjenio (osim ovog novog Latermea jer se nije dokazao čestito) ali hajmo malo prepustiti nekome da radi svoj posao a mi poderati grla i dlanove i platiti članstvo i klubu i navijačkoj skupinj jer to je minimum onoga što možemo ako želimo da se mjerimo sa EU navijačima i fudbalom.

Kad nas bude u prosjeku 10K na utakmicama i 10K u članstvu možemo reći da smo privlačna sredina za igrača i stabilan klub.
Zadnja izmjena: _weella_, dana/u 20 jun 2024, 14:19, ukupno mijenjano 1 put.
Biti srcem vezan, u tome leži snaga!

SamoDaKazeem
Kontakt:

Post Postao/la SamoDaKazeem » 20 jun 2024, 14:18

20 jun 2024, 13:40
20 jun 2024, 12:28
Sta mislite da smo mi dali otkaz treneru 4 sata prije pocetka priprema... pa kuku njima hahahahahaha
Jeste kraj saradnje ali nije dobio otkaz.

"s obzirom na renome gospodina Petrovića i mogućnost odlaska u neki inozemni klub i prije naših europskih utakmica, morali smo se okrenuti rješenju koje smatramo jednako dobrim, a koje nam istovremeno jamči kontinuitet u radu"

Vjerovatno Petrović želi opciju da može otići ako mu šta iskrsne vani, Zrinjski hoće kontinuitet .

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 20 jun 2024, 14:30

_weella_ je napisao/la:
20 jun 2024, 14:16
slika

A ovo ne konta forumski puk jer nije kapitalac i nema ga na Fotball Manageru

Dati šansu dječaku od 16 godina da proðe pripreme je blago, sa seniorima raditi ako bude zdravo sa 18 je spreman za prvi tim

Al sad ce poredjenja Lamine Yamal i Barcelona, jer mi smo zdrava sredina. Ili ce se komentarisati kako se postovi pišu.

Ljudi baš bezposleni, vjerujem da vecina ima radnog staža u minusu čim se razumije u sve od pisanja postova do odabira igrača.

Pritom samo na znanje dajem da apsolutno ne podržavam odabir u strukturama kluba, sve i jedno bi zamjenio (osim ovog novog Latermea jer se nije dokazao čestito) ali hajmo malo prepustiti nekome da radi svoj posao a mi poderati grla i dlanove i platiti članstvo i klubu i navijačkoj skupinj jer to je minimum onoga što možemo ako želimo da se mjerimo sa EU navijačima i fudbalom.

Kad nas bude u prosjeku 10K na utakmicama i 10K u članstvu možemo reći da smo privlačna sredina za igrača i stabilan klub.
Pa kad vec pametujes, vec sad sa ovim transferima smo tri igraca akademije zatrpali i nece imati priliku a vec imaju 18-19 pa i blizu 20 godina... Sta vrijedi doci na trening ako ne dobijes sansun10-15 min bar?
Sta vrijedi da ti kaze neko racunam na tebe ako na tvoju poziciju dovede 3 polovnjaka... Pa cekaj da imaju crvene i ozljede da ookazes sta mozes i onda kao "sistem" ....jap
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

scholsey
Kontakt:

Post Postao/la scholsey » 20 jun 2024, 14:33

Ma mi se uopšte ne trebamo baviti fudbalom dok ne rastjeramo lezbače. Haman da mnogi od vas ne znaju kolike su to rospije. Raspitajte se j.ebemu, uvjerite se sami.. nije Sarajevo New York.

Primjera radi: Znate li da klošarke ignorišu upite za poslovnu saradnju i sponzorstva sa firmama koje se ne uklapaju u njihove šeme? Firme sa Zapada, 200x vrijednije od pokušaja kockarnica tipa Meridian. Šta mislite ko je tim firmama preporučio da se jave klubu? Da nije možda Potura, Ajla, neka od onih ružnih lezbi? Nije drugovi, nego naši navijači.. koji se sad crvene zbog javašluka i neozbiljnosti u njihovom klubu.

Pa probajte odatle skontati šta još rade.

Al jok. Treba popušiti papansko-poltronski narativ pa pljuvati po braći sa tribine i prozivati ih interesdžijama.. a braniti obične kurave i njihovog apostola Mirvaha.
Zadnja izmjena: scholsey, dana/u 20 jun 2024, 14:34, ukupno mijenjano 1 put.
The saddest thing in life is wasted talent.

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 20 jun 2024, 14:33

20 jun 2024, 14:18
20 jun 2024, 13:40

Jeste kraj saradnje ali nije dobio otkaz.

"s obzirom na renome gospodina Petrovića i mogućnost odlaska u neki inozemni klub i prije naših europskih utakmica, morali smo se okrenuti rješenju koje smatramo jednako dobrim, a koje nam istovremeno jamči kontinuitet u radu"

Vjerovatno Petrović želi opciju da može otići ako mu šta iskrsne vani, Zrinjski hoće kontinuitet .
Kaze nije otkaz,,,Ovo je klasicni odkaz jer je covjek trazio igrace platu bonus ili je neki sukob.. AL DOBAR POKUSAJ OD STRANE ZRINJSKOG, da spusti pritisak

KLAFURNIC NIJE OTKAZ, htio da kaki u konjicu solje u mostaru nevaljaju

Rozman nije dobio otkaz, nije tranvaj udoban

_weella_

Post Postao/la _weella_ » 20 jun 2024, 14:35

E moj Pantelija, ti možda imaš 30+ godina al razmišljaš ko da ti je 16.

Sad da klub kaže nećemo nikog dovest samo će igrati djeca jer režemo troškove ti bi prvi česme i pipe ovdje stavljao.

Njemu trening sa prvim timom znači ko 5 utakmica sa kadetima/juniorima.
Nek dobije u 5 utakmica po 10 minuta njegova sezona je uspješna.

Uozbilji se i nemoj više citirati moje postove jer se razilazimo, još ti moraš ispratiti fudbala da pričaš o mojim postovima.

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 20 jun 2024, 14:35

Blagi offtopic, naša pitarska Bosna dobila pozovnicu u drugu ABA ligu

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 20 jun 2024, 14:40

_weella_ je napisao/la:
20 jun 2024, 14:35
E moj Pantelija, ti možda imaš 30+ godina al razmišljaš ko da ti je 16.

Sad da klub kaže nećemo nikog dovest samo će igrati djeca jer režemo troškove ti bi prvi česme i pipe ovdje stavljao.

Njemu trening sa prvim timom znači ko 5 utakmica sa kadetima/juniorima.
Nek dobije u 5 utakmica po 10 minuta njegova sezona je uspješna.

Uozbilji se i nemoj više citirati moje postove jer se razilazimo, još ti moraš ispratiti fudbala da pričaš o mojim postovima.
:urnebes: sinko, jos ti moras utakmica pogledsti na tv koliko sam ihnja kraj terena pogledao i koliko sam djece u akademiju poslao bez ikakve koristi licne.
Niti se guraju samo djeca niti se ne guraju. Mora se imati nesto sto se zove strategija razvoja, plan, ideja.
Vidis, procjenis da li je dijete za seniorski fudbal sa 17-18 ili 16. Onda kad ga vec gurnes, das mu sansu i ne dovodis polovnjake iz srbije, nego mu oslobodis prostor za 45 min ili pola sata po trkmi dok ne nadodje pa onda neku lasku tekmu pa onda lagano uveded u prvih 11. Da procjenis to, moras imsti znanje, i staviti svoj potpis da je to to.
Imas dva momka u akademiji koji su u biljeznicama evropskih klubova, ovim transferima barem jednom si vrata zatvorio, ali tebi to je tesko objasniti, da to dijete sutra nema sta traziti u fudbalu ako zakasni godinu ili dvije sa razvojem to je nenadoknadivo.
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 20 jun 2024, 14:43

Wella na kojoj poziciji si u klubu?
NEMA NAZAD

_weella_

Post Postao/la _weella_ » 20 jun 2024, 14:44

Sreća naša djeca odu u Evropu sa 16 i svi naprave karijere.
Hvala Bogu pa je tako, nek se ne muče u Sarajevu.

Te bilježnice koje spominješ uzimaju djecu sa 12-14 godina, 16 je već kasno za razvoj dodatni. Ako je takav kalibar kakve spominješ ne brini ti neko bi to već uzeo u omladinski pogon ili već unaprijed rezervisao za 18 godina. Ne bi ga Sarajevo moralo dati u izlog, jer eto mi imamo polovnjake.

S obzirom na tvoje godine i prisutnost ns forumu, dovoljno mi govori šta da mislim i kako da se postavim.

_weella_

Post Postao/la _weella_ » 20 jun 2024, 14:46

holyman je napisao/la:
20 jun 2024, 14:43
Wella na kojoj poziciji si u klubu?
Član od kako se uvelo članstvo, navijač cca nekih 25 godina, sa sezonskom/godišnjom kartom. Dovoljno da budem ispred 97% foruma po pripadnosti bojama.
Nikad marke koristi od kluba, za razliku od nekih ovdje koji su klepali pa ih neko otjero, pa sad ne valja nista :)
Javi se u pp ako ti treba potvrda :)
Zadnja izmjena: _weella_, dana/u 20 jun 2024, 15:02, ukupno mijenjano 2 puta.

Seipronto
Kontakt:

Post Postao/la Seipronto » 20 jun 2024, 14:50

Da je nafatat kakvo kvalitetno lijevo krilo iz HNL-a i imamo solidan kostur ekipe.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: NeSamSafetee, Uvijeknapravojstrani i 25 gostiju.