marijan je strasan golman.jeste filip dobro branio ovu sezonu,ali meni se vise svida marijan.ne moze biti da ne valja a dali su velike pare za njega,sad sto nije branio tamo,druga prica.TeaM87 je napisao/la:Prema ovom videu, Antolović je u strasnoj formi iako nije dugo branio.
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Bucan nema sta traziti na lijevom beku! Nek brani, nek kreira igru, nek igra napadaca, samo lijevog beka ne! Kvesic i Dedic su tu, a i Stanic je vec navikao, tako da Bucan nek trazi mjesto u ofanzivi.
Dado Sadikovic moze igrati bez velike stete po kvalitet, za razliku od Svrake i Jamaka ima zelje i motiva, oni su vise krepali kod nas. Sadikovic moze sa Tomicem i Hasanovicem dati tu zivost i brzinu na sredini, ali ne treba se Svrake i Jamaka odreci prije vremena. Ako ne nadju angazman vani, oni su ti koji znaju kako donijeti titulu na Grbavicu.

Dado Sadikovic moze igrati bez velike stete po kvalitet, za razliku od Svrake i Jamaka ima zelje i motiva, oni su vise krepali kod nas. Sadikovic moze sa Tomicem i Hasanovicem dati tu zivost i brzinu na sredini, ali ne treba se Svrake i Jamaka odreci prije vremena. Ako ne nadju angazman vani, oni su ti koji znaju kako donijeti titulu na Grbavicu.
Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.
Koliko st eposlije rata igrali u evropi koliko ste tekmi dobili.il nnerijeseno odigrali i vi nekome nesto pricate hahahSarajlijaTM je napisao/la:Ja ne vidjeh neku euforiju,cak ni medju navijacima,ni neke spektakularne izjave???old school je napisao/la:bolje i da se bojimo i da budemo pesimisti nego da budemo optimisti kao protiv plzena i maribora,ili kao pitari protiv nizerazrednih ekipa pa po usima,ovako sve se radi tiho sto mi se jako svida u miru,bez puno pompe i ocekivanja,a ovaj trenutni tim moze dosta toga uraditi,jadimo,ali nije ovako los tim gledajuci,pogotovo odbrana
Zlatna sredina u optimizmu i pesimizmu,ali bez straha,vjeruj mi.Ovaj tim je i nama nepoznanica,a njima pogotovo,tako da je i tu jedan plus na nasoj strani. Realno,zeljo je mnogo kvalitetnija ekipa od djetica,ali da ne bi pusili foru ko jufkari godinama unazad,bolje je uci u tekmu ko da se igra protiv plzena
Ako mislis na ovaj drugi dio videa tu je brano Kjosevski a u prvom pol. je Antolovic branio i nije imao nekog poslaTeaM87 je napisao/la:Prema ovom videu, Antolović je u strasnoj formi iako nije dugo branio.
Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas !
- SarajlijaTM
@nolimit - baci pogled na tabelu pobjeda poraza i nerjesenih u evropi, sve je to tu negdje.
Vidi se da pratis fudbal zadnjih par godina...
ma lupa gluposti na svim temamaSarajlijaTM je napisao/la:@nolimit - baci pogled na tabelu pobjeda poraza i nerjesenih u evropi, sve je to tu negdje.

Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012 ,2012/2013
Kup BIH : 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-1971/1972, 1/2-1984/1985
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012 ,2012/2013
Kup BIH : 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-1971/1972, 1/2-1984/1985
Ova akcija kod naseg gola izgleda super, bas onako evropski, kako bi i trebalo izgledati. Juce sam pricao sa jednim nasim bivsim fudbalerom koji je bio na utakmici, kaze da je ovaj Turkovic pojacanje, ali bas. I zalaganje na treningu, i odnos prema igri, a sto je najbitnije, da je spreman, ali bas... Vidjecemo sada aBd za koji dan protiv ovog Cetinja. Nase je da napunimo Zubanpolje, i da ih maximalno podrzimo.
... jer stojimo, prkosimo, u srcima te nasim nosimo...
-
- Kontakt:
Kakav je Alibašić bio? Jel igrao Memija? Pošto ja ne vjerujem ovim informacija tipa ove gore fol ko je još igrao. Uvijek fule. Šta je sa onima koji su bili na probi Jurić, Mahović i ovi što su jučer spomenuti neki Čilić i Sokol.FKZ1921 je napisao/la:Gldao sam utakmicu. vidjeli ste sastav,i jasno je da ce igrati ovo prvenstvo ekipa koja je igrala iproslo. Promjena je u spicu,nema Zole,povrijedjeni igraci su potpuno oporavljeni,ovi mladi su malo iskusniji i to je to.
Za prvo predkolo je ekipa prijavljena i nema sansi da se sta mjenja, Nas bajni savez je i ovaj put to uradio kako ne treba,naravno.Rok za prijavu ekipa 23.06.,a oni stavili pocetak prelaznog roka 23.06.
E sad sto se tice danasnje utakmice,nista posebno novo se nema reci. Sto se tuce Turkovica,on je odigrao dosta dobro,jak na lopti,odigrao vrhunsku asistenciju Tomi iz prve,nakon sjajne lopte D.Sadikovica. Dobro se krece,otkriva,ganja...vrlo dobar.Dado je danas bio nas najbolji igrac.Ostali veznjaci nako,standard. Bice dobro sa Eldarom i Tomom na zadnjum veznim. Tu su i Svraka i Jamak.Jamak djeluje spremno,bice on vazan igrac ove sezone.
Antolovic nije imao nesta posla u prvompol.,a Kjosevski odlican u drugom. On djeluje tako sigurno,on odlicno komanduje odbranom,autoritativno,kao fa ima stotine utakmica u pr.ligi.Ne bih se plasio sutra ga staviti na gol.
Stana je glupo uletio u covjeka i dva zuba sjebao.
Ima ovaj mali(nije mali,jedno 190 cm)Kolcic,djeluje mi vrlo dobro,igracki.Tu je na pripremamaine znam hoce li ga nasi ostaviti i potpisati. Ima taj neki iz Pule,brz,vrckast,krilo,ne znam,isto je na probi.Usao je i ovaj iz Bihaca. Nije on ni blizu prve ekipe,potpisao je,ima neki kvalitet,ali ce morati negdje da igra.
Mislim da imamo petnaest dobrih igraca,da ce to biti slicno kao prosle sezone.
Bili su tu neka dva crnogorca,iz nogometnog miljea su.Kazu da je Lovcen najbolja crnogorska ekipa i da su im sudije uzele titulu ove godine. Znaci,cekaju nas dvije teske utakmice,ali,ako ekipa odigra kako moze i ako mi budemo na nivou,prolazimo to.
Ovo za prelazni rok znači da recimo Nuspahić neće moći biti registrovan za Lovćen ali zato hoće Turković jer je iz vana jel tako?
Jel ovaj Količić imao profi ugovor vani ako jeste super, ako nije tanko da će ostati

Nije Stana se zabio u igrača nego mu laktom igrač istre izbio zube danas u 11,00 na operaciji u Sarajevu sreća pa mu nije vilicu pomjerio.
to je bio diktat navijački jačeg lobija iz Beograda , Zagreba, a, ako ćemo pravo, i Sarajeva! Ljudi oko Sarajeva, oni koji su radili u policiji, tuzilaštvu, sudu, sve su činili da Željezničaru pokažu put u – Drugu ligu!
Zbog laksih povreda(uglavnom blaga zatezanja loza) nisu igrali Memija,Kvesic i Dedic.zaboljisportuBiH je napisao/la:Kakav je Alibašić bio? Jel igrao Memija? Pošto ja ne vjerujem ovim informacija tipa ove gore fol ko je još igrao. Uvijek fule. Šta je sa onima koji su bili na probi Jurić, Mahović i ovi što su jučer spomenuti neki Čilić i Sokol.FKZ1921 je napisao/la:Gldao sam utakmicu. vidjeli ste sastav,i jasno je da ce igrati ovo prvenstvo ekipa koja je igrala iproslo. Promjena je u spicu,nema Zole,povrijedjeni igraci su potpuno oporavljeni,ovi mladi su malo iskusniji i to je to.
Za prvo predkolo je ekipa prijavljena i nema sansi da se sta mjenja, Nas bajni savez je i ovaj put to uradio kako ne treba,naravno.Rok za prijavu ekipa 23.06.,a oni stavili pocetak prelaznog roka 23.06.
E sad sto se tice danasnje utakmice,nista posebno novo se nema reci. Sto se tuce Turkovica,on je odigrao dosta dobro,jak na lopti,odigrao vrhunsku asistenciju Tomi iz prve,nakon sjajne lopte D.Sadikovica. Dobro se krece,otkriva,ganja...vrlo dobar.Dado je danas bio nas najbolji igrac.Ostali veznjaci nako,standard. Bice dobro sa Eldarom i Tomom na zadnjum veznim. Tu su i Svraka i Jamak.Jamak djeluje spremno,bice on vazan igrac ove sezone.
Antolovic nije imao nesta posla u prvompol.,a Kjosevski odlican u drugom. On djeluje tako sigurno,on odlicno komanduje odbranom,autoritativno,kao fa ima stotine utakmica u pr.ligi.Ne bih se plasio sutra ga staviti na gol.
Stana je glupo uletio u covjeka i dva zuba sjebao.
Ima ovaj mali(nije mali,jedno 190 cm)Kolcic,djeluje mi vrlo dobro,igracki.Tu je na pripremamaine znam hoce li ga nasi ostaviti i potpisati. Ima taj neki iz Pule,brz,vrckast,krilo,ne znam,isto je na probi.Usao je i ovaj iz Bihaca. Nije
on ni blizu prve ekipe,potpisao je,ima neki kvalitet,ali ce morati negdje da igra.
Mislim da imamo petnaest dobrih igraca,da ce to biti slicno kao prosle sezone.
Bili su tu neka dva crnogorca,iz nogometnog miljea su.Kazu da je Lovcen najbolja crnogorska ekipa i da su im sudije uzele titulu ove godine. Znaci,cekaju nas dvije teske utakmice,ali,ako ekipa odigra kako moze i ako mi budemo na nivou,prolazimo to.
Ovo za prelazni rok znači da recimo Nuspahić neće moći biti registrovan za Lovćen ali zato hoće Turković jer je iz
vana jel tako?
Jel ovaj Količić imao profi ugovor vani ako jeste super, ako nije tanko da će ostatijer valja nam platiti naknadu bez obzira što je bio u Želji ali bio je i vani koliko sam shvatio godinu dvije. Šalim se ali i realno slabo mi plaćamo te naknade.
Alibasic je kratko igrao ali mi je izgledao vrlo dobro.Igrao na lijevoj strani,uglavnom bio aktivan na defanzivnim zadacima jer su nas u toj zavrsnoj fazi utakmice poprilicnostisli.U svakom slucaju,djeluje mi spreman,brz,malo opusteniji nego u odnosu na ono stosam ga gledao u predhodnom periodu.
Tacno je da se niko nije mogao prijaviti za prvo predkolo,ako na dan 23.06.nije bio registrovan kao igrac Zelje. A niko od novih nije mogao biti registrovan jer je prelazni rok poceo 23.06. Turkovic je prijavljen jer je drugacija procedura za one koji dlaze van BiH.
Osim Kolcica koji mi djeluje bas dobro,ostali na probi ne mogu u skorije vrijeme konkurisati za prvi tim.Sto se tice njrgovih papira,situacija je cista,nema se obaveza nikom nistaplacati. Po mojoj procijeni,taj mali ce potpisati ugovor.
Za drugo predkolo ce se moci prijaviti inovi igraci,ali sad glavna i jedina tema treba biti Lovcen. Stvarno trebamo doci u cetvrtak na Kosevo u 21.15 i snazno podrzati Zelju.
Igrat će Dado veoma bitnu rolu u idućoj sezoni, i uz ostanak Tomića, očekujem da Dado procvijeta u jednog vrhunskog igrača sa Tomom.
Nešto kao box to box igrač, sa puno defanzivnih zadataka ali isto tako je gradio neke naše napade.
Po meni nam treba još jedan napadač uz ovog Količića, mada može i on biti drugi napadač, ali ne bih ništa prepuštao slučaju iako teško da ovaj Količić može biti gori od Ramića.
Uz odlazak Svrake i Jamaka,treba nam jedan provjeren vezni igrač te još jedan defanzivni vezni da mjenja Hasanovića kad to bude trebalo.
I naravno,štoper.
Golmanska pozicija popunjena vrhunskim golmanima, ipak, nadam se da će se prodati Lončarić jer sam siguran da ga i Antolović i Kjosevski mogu zamjeniti
Nešto kao box to box igrač, sa puno defanzivnih zadataka ali isto tako je gradio neke naše napade.
Po meni nam treba još jedan napadač uz ovog Količića, mada može i on biti drugi napadač, ali ne bih ništa prepuštao slučaju iako teško da ovaj Količić može biti gori od Ramića.
Uz odlazak Svrake i Jamaka,treba nam jedan provjeren vezni igrač te još jedan defanzivni vezni da mjenja Hasanovića kad to bude trebalo.
I naravno,štoper.
Golmanska pozicija popunjena vrhunskim golmanima, ipak, nadam se da će se prodati Lončarić jer sam siguran da ga i Antolović i Kjosevski mogu zamjeniti
Ja te volim, volim Željo..
ja nikad nisam napustio uvjerenje da je antolović bolji golman od fiće. njegove odbrane u pretprošloj sezoni su jako potcijenjena, a bilo ih je milion.
-
- Kontakt:
Head je napisao/la:Alen Melunovic ???
NIKAD GOL UVIJEK STATIVA - Ne hvala

I u tom "golubarniku" mi se i dalje borimo, bez nekih posebnih uslova, ratnici plavog srca, na terenu, na tribini, punog glasa, pjevamo i osvajamo trofeje, praznih dzepova i plave krvi, dok odozgo, sa plavog neba odobrava jedan velikan tribine,
Po ovome sto se mogli vidjeti dobro ovo izgleda...dado me odusevio..od njega ocekujem da ce biti jedan od kljucnih igraca:)a po meni treba nam jedan napadac i stoper...pocetni sastav ocekujem ko jucer uz kvesica na lijevom boku i mozda zbog iskustva jamaka umjesto dade...pa aBd u drugom predkolu dovesti napadaca i stopera
)al ovaj tim moze izbaciti lovcena...ima sad i protiv veleza utakmica tako da vjerujem da ce adzem izabrati 11 najboljih za lovcen:))

Dado me pozitivno iznenadio, mnogo bolje izgleda u odnosu na prošlu sezonu, komotno može biti starter u PLBiH ako ovako nastavi! Odigrao je perfektno, ako je suditi po videu. Kjosevski mi djeluje siguran, tako da smo u plusu za još jednog igrača, sazrio je. Stvarno imamo slatke muke na poziciji golmana, ne sjećam se da se ovo ikad desilo. Tola je mastor, Fića također a pred Kjosevskim je budućnost. Što se tiče Tola - Fića (ko je bolji) to je Karić najbolje objasnio u jednom intervjuu. Tola je bolji u zračnim duelima a Fića prizemnim.
Po meni, trebao bi nam još jedan kvalitetan i iskusan štoper, jedno brzo desno krilo ili forsirati Stanu (desno) i Bučana (lijevo) bar u ovim Evropskim tekmama. Mislim da Turković kao napadač može odgovoriti potrebama Želje, samo još dovesti kakvog mladog napadača (tipa Količić) da ima za klupe i to je to (obzirom na situaciju).
[youtube][/youtube]
Po meni, trebao bi nam još jedan kvalitetan i iskusan štoper, jedno brzo desno krilo ili forsirati Stanu (desno) i Bučana (lijevo) bar u ovim Evropskim tekmama. Mislim da Turković kao napadač može odgovoriti potrebama Želje, samo još dovesti kakvog mladog napadača (tipa Količić) da ima za klupe i to je to (obzirom na situaciju).
[youtube][/youtube]
Zadnja izmjena: Adviser, dana/u 25 jun 2014, 12:19, ukupno mijenjano 1 put.
Dževad (Džemal) Begić - Đilda 25.09.1966. - 11.07.1992.
- JosipBukal
- Kontakt:
Sad nešto gledam ko je to nama otišao u zadnje dvije, tri sezone a da bi sad igrao. To su u stvari samo Kerla, Zolotić i Hodžić tako da ipak možemo reči da nam ne odlazi puno prvotimaca i da zbog toga slabi ekipa več je problem u kvalitetnim pojačanjima za koje naravno nemamo para jer nismo imali sreče da napravimo iskorak u evropi.
http://www.****/sport/nogome ... rist-zelje" onclick="window.open(this.href);return false;
Ocekujem da klub u narednih 7 dana udari po marketingu 

Željeznicar za život cijeli !
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.