FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Po meni je Lede pojacanje bez ikakve dileme, moze pokriti dosta pozicija. Ne mora znaciti da je doveden kao igrac za prvih 11 ali ja bih volio da ga vidim i to na desnom beku. U vezu svakako dolazi pojacanje tako da ako tu nekad i zaskripi on moze dobro odigrati. Sto se tice njegovih osjecaja u to ne ulazim kao ni kod bilo kojeg drugog igraca, boli me qrac nek osjeca sta hoce, pije, pusi, drogira se ali neka odradi svoje na terenu i ja sam zadovoljan. Sjecamo se svi u kakvom je stanju nastupio protiv Bazela i sta je rizikovao ali to se sve brise, teren u narednim utakmicama je jedino mjerilo.
@arhimed ovdje se ne zna vise ni ko sta prica, prvo Jesic neprokosnoveni autoritet i odlazi ako mu se neko mijesa u posao i igrace a onda pocne prica kako je Deni doveden mimo njega, Lede itd. pa covjek to sve fino demantuje, pa sad Dino dovodi igrace a Jesic ih ceka... Lud, zbunjen, normalan.
@arhimed ovdje se ne zna vise ni ko sta prica, prvo Jesic neprokosnoveni autoritet i odlazi ako mu se neko mijesa u posao i igrace a onda pocne prica kako je Deni doveden mimo njega, Lede itd. pa covjek to sve fino demantuje, pa sad Dino dovodi igrace a Jesic ih ceka... Lud, zbunjen, normalan.
Sabinho
KRSTE HVALA TI ZA SVE!
KRSTE HVALA TI ZA SVE!
Doveo je Hebibovica da nam bude desni bek, a cak i navijaci obicni Veleza su nam govorili da ne moze igrati tu poziciju i da cemo se izofirati sa njim, Bgm tako i bi na kraju. Na Ostrakovica nije niko svrsavao, mislili smo da je solidan golman koji treba biti rezerva Delacu i to je to, Mateja smo cekali, ovaj je bio tu da popuni dok se majstor ne vrati i lose je odradio posao. Jesu oni dovedeni dzabe, bez odstete, ali zato na platama i raskidima ugovora smo dobro nayebali i naplatitli to sve sa kamatama. Ko je tu kriv?arhimed89 je napisao/la:Spletom okolnosti sam par mjeseci zaglavio u Banjaluci i nisam bas imao vremena za aktivno ucetvovanje na forumu ali sam svakako pratio desavanja.Sto se tice Ibraka,i dalje smatram da je covjek radio odlican posao i svako pojacanje koje je doveo,bilo je kolektivno svrsavanje na njega.Cak i Hebibovic kao i Ostrakovic su prizivani,i imali su solidne sezone u timovima prije Sarajeva.To sto su neki razocarali,neki se nisu uklopili,neki nisu zalijecili povrede i slicno nije njegova krivica.Svi su ti igraci dovedeni za bagatelu,dok mnogo veci klubovi sirom evrope iskese milione i igrac se ispostavi promasaj kroz nekoliko tekmi.joker90 je napisao/la:Odavno te @arhimed nije bilo, prije si dolazio da branis Ibraka i njegovo gomilanje igraca(evo i sad posljedice trpimo), sad mi prosipas patetiku o Ledetu.. Znam ja da je on kvalitetan igrac za nasu ligu, ali nemoj mi ove patetike i njegove ljubavi prema Sarajevu zivota ti eto, povratit cu bezveze!! I jos kad si sinoc napisao kakva je ljudina i takve stvari, tacno bi covjek pomislio da govorimo o nekoj moralnoj gromadi, a ne o frajeru koji reklamira Bakira za cvaju u predizbornoj kampanji, al da ne idem daleko.. Ako dođe, nek mu je sretno, ali nemoj serendat da prostis i pravit mi od njega nekog idola naseg kad je daleko od tog!!
Sto se tice Ladeta i ovog u vezi Bakira,Bakir je dobio 300 000 glasova i on je jedan od tih koji su ga podrzali.Politicko opredjeljenje je njegova licna stvar i on ima pravo da podrzi koga hoce i za koliko hoce.Sto se tice njega i FKS,jedino sto je bitno je njegov kvalitet koji je neosporan.Sto se tice njegove veze sa Sarajevom,proveo je vise vremena i ostavio je veci trag od nekog stepanova na kojeg vecina kolektivno svrsava i pravi idola od njega a Ladeta pljuju kao zadnje smece.Covjek je izjavio da je Sarajevo njegov klub,dobrog vremena je ostavio na Kosevu i po mom misljenju je ispravan potez bio da ga vrate.
Sto se tice Ledeta, nek on glasa za koga hoce, ali onaj video pateticni i jadni u kome on ko klasicni poltroncic dize Baketa, meni ne dolikuje jednom sportisti. Zamisli da Benko onako uradi spot za HDZ ili da ti neki igrac iz RS-a snimi placeni video podrske Dodiku ko ovaj za Bakira, pa razapeli bi obojicu. Ovo tvoje povezivanje Stepanova i Ledeta je besmiclica, ne vidim razlog za to uopste. Ledetu ne sporim igrace kvalitete i hvala mu za ono sto je uradio za FKS, ali ne pravi od njega vise nego sto jeste. Ljubav je "pokazao" kad je trebao. I ne pljujem ja njega, da ove dezurne placipicke ne zakukaju odmah, nego jednostavno ne mogu da citam patetiku i lazi!!
Opet ti branis neofirno Ibraka i sad osporavas ove Brazilce, a niko ih apsolutno ne dize u nebesa, cak odavno nismo bili manje euforicni oko pojacanja i sa vise opreza ih docekali. Druga stvar je sto se malo zezamo za Reisa, oko nekih nefudbalskih stvari.
Bahati, bahati Željkan!
1946
1946
Ostrakovic je doveden kao zamjena i svi su bili zadovoljni sa njim kao sa igracem koji ce moci da zamjeni Delaca kad ovaj ne bude u mogucnosti da stoji medju stativama.Da je bio dobra zamjena slozili smo se i ti i ja kao i Ibrak.Ovaj nije opravdao ocekivanja ni moja ni tvoja a ni njegova i sad trebamo reci da je on kriv.Pa Manchester je doveo Valdesa isto tako,covjek nije opravdao ocekivanja i sta sad?Prije dolaska je Ostrakovic dobro branio i to smo znali i ja i ti kao i Ibrak a to sto se on nije dobro snasao u Sarajevu je druga stvar i moze biti mnogo drugih razloga.Jednostavno je podbacio.Doveo je Hebibovica da nam bude desni bek, a cak i navijaci obicni Veleza su nam govorili da ne moze igrati tu poziciju i da cemo se izofirati sa njim, Bgm tako i bi na kraju. Na Ostrakovica nije niko svrsavao, mislili smo da je solidan golman koji treba biti rezerva Delacu i to je to, Mateja smo cekali, ovaj je bio tu da popuni dok se majstor ne vrati i lose je odradio posao. Jesu oni dovedeni dzabe, bez odstete, ali zato na platama i raskidima ugovora smo dobro nayebali i naplatitli to sve sa kamatama. Ko je tu kriv?
Ja svoje politicko opredjeljenje cuvam za sebe ali svakako da nemam nista protiv da ljudi javno podrzavaju svoje kandidate.Covjek je javna licnost i moze imati bilo kakve razloge da promovise politicku opciju za koju smatra da je najbolja.Da ne idem dalje o politici,navrati na klix pa mozemo nastaviti dalje o tome.Sto se tice Ledeta, nek on glasa za koga hoce, ali onaj video pateticni i jadni u kome on ko klasicni poltroncic dize Baketa, meni ne dolikuje jednom sportisti. Zamisli da Benko onako uradi spot za HDZ ili da ti neki igrac iz RS-a snimi placeni video podrske Dodiku ko ovaj za Bakira, pa razapeli bi obojicu. Ovo tvoje povezivanje Stepanova i Ledeta je besmiclica, ne vidim razlog za to uopste. Ledetu ne sporim igrace kvalitete i hvala mu za ono sto je uradio za FKS, ali ne pravi od njega vise nego sto jeste. Ljubav je "pokazao" kad je trebao. I ne pljujem ja njega, da ove dezurne placipicke ne zakukaju odmah, nego jednostavno ne mogu da citam patetiku i lazi!!
Ne branim ja njega neofirno,ja otvoreno branim Ibraka.Covjek je iskoristen kao zrtveni jarac i na njega je bezveze svaljena sva krivica.Lik je za mizerna sredstva sastavio ekipu s kojom je i Dzenan Uscuplic uspijeo da uzme titulu a mjesecima je bio jedini krivac za sve sto nevalja u klubu.Da je imao promasaja,pa ima ih svaki sportski direktor krenuvsi od Barcelone,Chelsea,Reala pa nadalje do Sarajeva.Covjek je po mom utisku odradio dobar posao i jedini razlog zasto je bio toliki pritisak na njega je sto Sarajevska "raja" nije mogla da podnese da sportski direktor bude "seljak" iz Klokotnice.Opet ti branis neofirno Ibraka i sad osporavas ove Brazilce, a niko ih apsolutno ne dize u nebesa, cak odavno nismo bili manje euforicni oko pojacanja i sa vise opreza ih docekali. Druga stvar je sto se malo zezamo za Reisa, oko nekih nefudbalskih stvari.
Covjek je generalno odradio dobar posao i upisao svoje ime u jedno od titula FKS.
Sto se tice Brazilaca,ljude nisam pogledao ni jednu tekmu u zivotu,i dok se ne uvjerim u njihov kvalitet hvala bogu da cu ih osporavati.Ne kazem da su kanta,ali ni da su Messi i Ronaldo.O njima cu iznijeti stav nakon nekoliko tekmi.
Edin Dzeko..Amel Tuka..Mirza Teletovic..Asmir Begovic..Vedad Ibisevic..Emir Spahic..Muhamed Besic..Sabahudin Delalić..
- crozzer
- Kontakt:
Tema vam je otišla u drugom pravu.
FKSARAJEVO!
FKSARAJEVO!
Gdje se isto misli, tu se ne misli mnogo!
Stoga, imate moje aminovanje na razne diskusije. Ne budi oportunista i konformista, ne budi plavo-bijel! Dajte više pluralnosti.
Stoga, imate moje aminovanje na razne diskusije. Ne budi oportunista i konformista, ne budi plavo-bijel! Dajte više pluralnosti.

Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
Nista @arhimed, morat cemo prihvatiti da se ne slazemo oko ove teme i to je to. Postujem tvoje misljenje i imao bih ti jos dosta napisati, ali da ne ode u pogresnom pravcu nek zavrsi ovdje, a i vala ne da mi se vise tipkati u ove kasne sate.. Sve najbolje! 

Bahati, bahati Željkan!
1946
1946
U maju slavimo 3. mjesto. 

Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
High je napisao/la:U maju slavimo 3. mjesto.

Ti si opet sampion na na na...
Sabinho
KRSTE HVALA TI ZA SVE!
KRSTE HVALA TI ZA SVE!
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
Tako je profesoreHigh je napisao/la:Gdje se isto misli, tu se ne misli mnogo!

Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Koji opis komsijske teme jbt.. Kratko, a sve receno!High je napisao/la:Gdje se isto misli, tu se ne misli mnogo!

Bahati, bahati Željkan!
1946
1946
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
Jesi vidio šta ti je kad čovjek ima škole završene
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !
Da se hoce kandidovati na iducim izborima, da snimim video za njega ko Lede.. 

Bahati, bahati Željkan!
1946
1946
- ElCartel11
- Kontakt:
@High ti svaki dan dizes stepenicu vise, juce si rekao da idemo na 4 mjesto, sad pucamo vec na 3 

Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
Ne znam zašto neki Dinu mješaju u ovaj transfer. Zar nije Lede bubamarino dijete, da nije možda Pasic predložio Ješiću, a Ješa nakon što se uvjerio u njegove kvalitete, prihvatio. Po mnogima, Ješiću svi sve naređuju i on se ni zašta ne pita
Uostalom nije ni bitno ko ga dovodi, bitno je da svaki igrač koji dođe opravda svoj kvalitet.

Uostalom nije ni bitno ko ga dovodi, bitno je da svaki igrač koji dođe opravda svoj kvalitet.
SARAJEVO
Ja sam licno cuo Husaru menadzera kad je rekao da je Ibrakovic menadzer Duljevicu, a i jos nekim igracima iz Premijer lige, da li je jos nekom u Sarajevu nije pricao.jurisicduska je napisao/la:Nije Abdulah nikom menadžer.
Ne znam koji vam je cilj s plansiranjem dezinformacija takve vrste.
-
- Kontakt:
ma nije ba,ja shirim lazhi,poznat sam na ovom forumu po tome
VVVBK
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
VVVBK
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Doveo je koga god je htio, ja prvi nemam neko misljenje o njemu, al je u ovom segmentu sposobniji od bilo koga u klubu. "Naravno" da je oko kluba, prosetaj i ti titovom i biti ces oko kluba. Ako nesto ne znate ne lupajte.Bolanos je napisao/la:Jeste, doveli bi kao sto smo i ranije dovodili. I naravno da je tu, oko kluba.pasica je napisao/la:Jel se meni cini ili Lede i Muris krava sebi malo dizu cijenu? Ma smijesno oca mi, da hoce ovo propast pojacali bi se!
Ibrak niti je kome menadzer, niti ima bilo kakvu ulogu u klubu, kakav kordinator za transfere ne nasjedajte na suplje. Uostalom da Ibra ima veze sa transferima doveli bi mi do sad koga hocemo, dok Dino sve vise talasa nije mi jasno sto se lik petlja tamo gdje je tanak.
@duska, odlican post brate, odgovorim ti sutra jedva gledam
Dvorac u polju il' naziv zanata, više se voli grad od sindikata.
Mjesto gdje živiš, mjesto rođenja više se voli od zaposlenja.
Sve ovo ti je moglo stati u dvije rijeci (imenice) "Dzenan Uscuplic".jurisicduska je napisao/la:Pogrešno si ti me shvatio. Nisam ja rekao da se ta serija podrazumijeva. Nego da ako je napravimo imamo se čemu nadati a u suprotnom nemamo. Vidio si "nadam se" u svakoj rečenici.
Mislim i znam i vjerujem sa ćemo bolje izgledati na proljeće, nego što smo izgledali prošlo vrijeme. Mi smo u ovu sezonu ušli sa :
-Nekolicinom novih igrača
-Pripreme pod supervizorstvom Dženana Uščuplića
-Trening programom jednodimenzionalnim
-Fizičkom spremom upitnom, referenca za to mi je Haris Duljević koji prije nije mogao u 60minuti da krene a sad u 90 isto igra kao i u prvoj.
-Neizbalansiranom ekipom
-Neki igrači su doživjeli svoje maksimume, titula, kup, play off El, Liga prvaka, došlo do zasićenja
-Uvježbanom taktikom dodaj Milošu nek proba
-Ostali bez nosioca igre kojeg do dan danas niko nije zamijenio
Sve to je kulminiralo kad je nestalo pozitive atmosfere i kad se više nije moglo pobjeđivati na kvalitet. Jer taktika igraj lopte je najlakša za pročitati i takvu taktiku su vrlo lako zatvorili svi treneri. Bez rješenja za bunkere, bez rješenja kad se branimo. Sarajevo je izgledalo jalovo, impotentno i dosadno.

Uglavnom se slazem, osim ovoga oko zasicenja, mislim da je to vise bio raspad sistema, uzrok vec naveden.
Sve se slazem, cak i mislim da si u pravu sto se tice Jesica. I ja sam misljenja da zna kako izvuci maksimum iz svakog pojedinca, ili ako nije on ga jednostavno odstrani. Po kratkom postupku, to mi se svidja kod njega. Njegovo znanje sto si tice postavke igre mi je jos enigma, to cekam proljece da vidim. Al mene brine jedna stvar. On nema ekipu blizu onoj koju su imali njegovi prethodnici, i pitanje je hoce li je imati. I onda opet, na osnovu cega da mu sudimo? Kako cu mu reci da nema pojma, a on nema ni jednog igraca u sredini terena koji je kvalitet cimija, jajala pa cak i stojceva.jurisicduska je napisao/la: Ove promjene su unijele krv u ekipu, bori se i gine se, uigrani nisu bili nit su mogli biti jer je došlo do mnogo rokada. Pristup radu je seriozni mnogo, vježbaju se taktičke zamisli, fizička sprema je dovedena na veći nivo, igrači su nosili GPS narukvice o kretanju, mjeri im se sve, ne igraju ukoliko nemaju normu potrebnu za igru, pred početak sezone dva su igrača prošla testove, sada su gotovo svi. A pripreme nisu ni počele kako treba.
Mislim da ćemo ući jako i motivisano, što finansijski što rezultatski, pritiska nema ko prošle sezone to je valjda postalo jasno, ni od nas ni od uprave ni od Tana. U svim izjavama se govori da je Europa minimum a da je titula nešto što se mora napasti sa našim uslovima. Prošle godine je titula bila minimum.
Puno ima igrača koji ni blizu nisu svog punog potencijala prije svega tu mislim na ofanzivni duo Duljević, Amer Bekić, njih dvojica tek trebaju da se etabliraju u igrače.
Odbrana nam je sigurnija postala pred kraj polusezone i Kovačević i Barbarić su postali nezamjenjiv tandem.
Dobili smo jednog akademca/prvotimaca koji tek treba stasati u igrača i od njeg očekujem bolje igre.
Od prinva očekujem da dignu nivo igre. Recimo Simeunović je lošiji igrač od Alispahića to se svi možemo složiti ali on će dati više Sarajevu od Mehmeda jer će igrati, davati sve od sebe, spreman je, mlad, željan vraćanja renomea, dok je mešu bolio tuki. Da ti ne pišem za ostale igrače mislim da si shvatio poentu. Ista je stvar i sa Stepanovom, Ikandeom / Kramarom, Muharemovićem.
Očekujem dolazak još 2 imena koja će ovo uobličiti, veznjak jedan mnogo jak bi nam legao baš a takve u januaru ne možeš dovesti u BiH, pogotovo sredinom januara. Nadam se njemu i onda bi bili potentniji.
Ako brazilci budu ono što Ješić govori, posebno za Cesara da je nivo iznad Benke i nivo iznad lige, i još mnogo komplimenata (Odmah da kažem ne treba slijepo vjerovati Ješiću), možemo dobiti dva igrača jako dobra.
Mislim da ćemo biti puno ozbiljnji, možda ne dovoljno za titulu, jer Sloboda je jako ozbiljna i jako puno rade na tituli. Ali potući ćemo se sa svima utakmicu po utakmicu.
Nadati se da ćemo dići jedan trofej, to takoo treba biti . Sve ispod bi bilo loše ali ne i smak svijeta.
Vidjet ćemo da li su moji razlozi za optimizam realni ima dosta upitnika koji moraju proći da se to sve ostvari.
Znam da se trenutno vode pregovori sa zadnjim veznim, beton je, al pitanje je hocemo li ga dovesti. On ako ostane na ovome, nista od nase serije da je Capello.
I jos jedno pitanje. Po tvom misljenju, jel Sloboda ta koju ganjamo za prvo mjesto? Ja nikako da ih uzmem za ozbiljno, i dalje mislim da je Zrinjski najozbiljniji. Da se razumijemo ako mi necemo uzeti titulu, nek je uzme Sloboda, bilo bi mi drago zbog Hus-a. Al mislim da nemaju jos uvijek taj neki faktor koji je potreban da se izgura do kraja. Elem bice zanimljivo, samo da se mi malo popravimo. Ne treba nam puno, ovaj zadnji vezni i to je to. Jos jedan te kvalitete i to je vec bonus, na konju smo sto se tice ekipe(kad se tu doda fizicka sprema koja je kod Jesica neupitna).
Dvorac u polju il' naziv zanata, više se voli grad od sindikata.
-
- Kontakt:
Ako ne uzmemo mi neka uzme Sloboda svakako, ali ne zbog Husa ili nekog drugog, a najmanje zbog toga sto ih nesto gotivim ,nego jednostavno, bolje da oni uzmu prvu titulu nego da Zeljeznicar, Zrinjski ili Siroki dodaju sebi jos jednu.
Ipak,mislim da mi mozemo do titule. Samo da se spremimo dobro i okrenemo Zrinjskog, a znam da mozemo!
Ipak,mislim da mi mozemo do titule. Samo da se spremimo dobro i okrenemo Zrinjskog, a znam da mozemo!
Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, boki86, Chony533, Google Adsense [Bot], Hajdeee, jurisicduska, plisek, Proximic, rimljanin90, skoJaa, tuitamo i 37 gostiju.