Premijer liga BiH - aktuelno
Re: Premijer liga BiH - aktuelno
Al jaber 1.000.000 eura i 45% idućeg transfera
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
0>500k€svrakino1921 je napisao/la: ↑22 avg 2024, 13:13
Kako stoje stvari utakmica protiv GOŠK-a iz Gabele bila je posljednja za Hamzu Čatakovića u dresu FK Sarajevo.
Naime, ovaj sjajni napadač svoju karijeru trebao bi nastaviti u Turskoj, a iako nema službenih informacija, navodno ćemo ga gledati u drugom rangu takmičenja u ovoj zemlji.
Čataković iza sebe ima sjajnu sezonu u kojoj je igrao sjajno i skrenuo je na sebe pažnju nekoliko klubova koji dolaze van granica Bosne i Hercegovine.
![]()
![]()
![]()
![]()
Najbolji igrač im ode u 2 ligu Turske
![]()
![]()
Pa bolji smo mi izlazni transfer imali Amara Drine
Jaaa bruke
Doduše, ne očekujem od ljudi koji ne znaju uplatnicu popuniti da se razumiju u pare.
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.
Hajd što se kod nas pumpaju cifre, ali Makedonci su zajebali sviju. Bile im dvije full prazne tribine, Komita bila fina brojka možda 2000, te posljednja tribina u vrh glave 40% popunjena. Realno bilo 6.000 (zapravo ni toliko, sigurno više ljudi bilo na Sarajevo-GOŠK gdje je procjena manje-više ok, čak možda koju stotinu precijenjena), a ljudi pisali 10.000

1mio€ ide za igrača koji prelazi u ekipu u drugoj turskoj ligi. Mirviću 

Odličan transfer, imaju vec dovoljno opcija u napadu 

Nisam ti ja adresa za replike. Ovo je, kao što si mogao vidjeti, iz Istorijskog arhiva grada Sarajeva..Isti se nalazi u ul. Alipašina br.19, tel.: 033 230-281. Tu možeš baći svu neophodnu građu o zadatoj temi. Također, preporučio bih i Biblioteku Grada Sarajeva i Univerzitetsku biblioteku. Odlukom Kantonalne skupštine, članstvo u pomenutim institucijama je besplatno.TeaM87 je napisao/la: ↑21 avg 2024, 10:45Odlicna prica o historiji grada, hvala tiVenamaHrabrih je napisao/la: ↑21 avg 2024, 10:31Kad smo već kod istorije/historije/povijesti:
Grad Sarajevo nastao je spajanjem naselja Vrhbosna na desnoj obali Miljacke i turskog vojnog logora i SARAJA predstavnika tadašnje osmanske expanzionističke sile na lijevoj obali. Gradnjom mostova preko Miljacke, Isa-beg Ishaković je spojio dva naselja i to se uzima kao datum nastanka Grada. Za vrijeme Osmanlija, gradska jezgra se protezala do kraja današnje ulice Sarači na zapad. Na istoku je išla do Višegradske kapije i kućica oko Jajce-kasarne, na jug do današnjeg tranzita, s na sjever do današnjeg sjemeništa Presvetog srca Isusova iznad Katedrale.
Dolaskom Austrougarske, grad se, odnosno gradska jezgra, širi ka zapadu do Marijin-dvora, tačnije do Koševskog potoka. Također, na sjever se širi do ulice Hriste Boteva i do KŠC-a, a na jug i istok nema značajnijeg širenja. Dolaskom Kraljevine SHS/Jugoslavije, Sarajevo se zaustavlja u rastu i dobiva nadimak "Tamni vilajet", no i dalje njegova teritorija ne prelazi Koševski potok. Dolaskom "komunista" počinje preporod i expanzija Sarajeva. Osim što se Grad širi do naselja Grbavica, Malta, Hrasno, pa sve do Otoke i kasnije do Alipašinog mosta/polja i Nedžarića, te Dobrinje, u gradu cvijeta kulturno-umjetničko-sportski život. Između ostalog, osnivaju se i etabliraju razni fudbalski klubovi. Najpoznatiji od njih su FK Sarajevo i SD Vaso Miskin-Crni koji se fuzijom sa SD Željezničar, a koji uključuje više sportskih društava i sam naziva FK Željezničar, ze djeluje na jugoslovenskoj sceni u okviru tog društva ( SARAJEVO U REVOLUCIJI, Izdavač - stručna saradnja i dokumentacija istorijskog arhiva Sarajevo. Za izdavača: Nisim Albahari, Fahrija Ajanović, Esad Čengić, Džemal Muminagić, mr.Dubravka Škarica i sar. Sarajevo, 1979. str.395-396.).
Odlukom gradskih vlasti SSRN (Socjalističkog Saveza Radnog Naroda), na sjednici održanoj 13.09.1946., a na preporuku SKBiH (Saveza Komunista BiH), naseljima Pofalići, Grbavica, Dolac-Malta, Hrasno i dr., dodjeljuje se status gradskih naselja te se inkorporijaju u novoosnovanu opštinu - Novo Sarajevo (isti izvor, str.421-423).
Posljedično prednjem, očigledno je da željezničar prije "komunjara" nije ni bio gradski klub i da je taj status dobio tek njihovim dolaskom. Također, najveći uspjesi pomenutog kluba, isključivo se vežu za SSO (Savez socijalističke omladine), koja je preko svojih sportskih društava direktno finansirala sva sportska udruženja uključujuči i fudbalski ogranak SD Željezničar (Izvor: mr.ing.Petar Mađarević, bilten SFJ za1969. i izvještaj SOFK Sarajevo br.1673/69 od 02.12.1969. tiraž; 1000 primjeraka).
Onda idu nabrajanja uspjeha SD Željezničar, a u okviru toga i fudbalskog kluba.
Da se razumijemo; i najveći uspjesi FKS su vezani za isti period.
Ovo je samo kratki prikaz, potkrijepljen relevantnim izvorima, da željezničar uopšte do 1947. kada je navedena odluka provedena, nije bio gradski klub, te da je imao potpuno isti status kod "komunističkih" vlasti kao i bilo koje sportsko društvo i/ili klub. Iz svega napisanog, jasno je da su fudbalski klubovi Sarajevo i željezničar nastali na potpuno isti način, uz napomenu da je zahvaljujući tadašnjoj "komunističkoj" vlasti i njihovoj direktnoj intervenciji, željezničar postao gradski klub. Zbog "komunjara" danas imamo gradski derbi. Da se pitao "džemat", ostali bi u pri.pi.zdini gdje realno i pripadaju.
Zato trk kod Vječne Vatre i groblja na Vraca, te u kasarnu Maršalu spomenik očistit, kad već ne možete, po staroj navici, pakaš poljubit.![]()
Zaboravio si najvazniju stvar, Zeljo do 1949. godine nije imao veze sa Grbavicom, utakmice smo igrali na Skenderiji i/ili Marin Dvoru tako da ti sva prica pada u vodu.
Svakako da geografska pripadnost kluba ne određuje mjesto odigravanja utakmica, odnosno lokacija stadiona, nego adresa klupskih prostorija. Vjerovatno si upoznat da je željezničar, u ranoj fazi, igrao utakmice i na Koševu. Naravno, adresa FKS nije Koševo, nego Titova ulica. Mislim da se to ne mora dodatno elaborirati.
Uostalom, vrlo rado ću diskutovati sa tobom, ili bilo kim ko podastre relevantnu literaturu i navede provjerljive izvore za svoje tvrdnje.
Svako dobro želim.
Ja ne znam sta serete vise o Adžemu...čovjek upali tiktok,odmori se malo psihicki,ne dira nikog... gifta... i to nema nikakve veze s njegovim poslom...Kad mogu sarajevski kriminalci i neradnici i jos im debili bacaju bruku love i dizu ih u nebesa,zasto ne bi mogao Adžem...Virtu4l je napisao/la: ↑22 avg 2024, 12:51
Pošto vidim da ćeš nastaviti da budeš retardiran, kao i uvijek, od srca ti želim da te u životu zadesi sve ono što je zadesilo Admira Adžema. Pa da te onda nepismeni neandertalci ismijavaju kao što ti njega ismijavaš.
Ovo nema veze sa tim što je Željovac, isto bih reagovao da je bilo ko drugi u pitanju.
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)
- Shategabri
- Kontakt:
Čileanac zvani posudba. 26 godina, konačno dočekao da potpiše s nekom ekipom.
Ovo je odgovor na Viverosa i Penarandu
Ovo je odgovor na Viverosa i Penarandu

Koševo Zapad
Isti slucaj u prosjeku svake godine novi klubShategabri je napisao/la: ↑22 avg 2024, 13:38Čileanac zvani posudba. 26 godina, konačno dočekao da potpiše s nekom ekipom.
Ovo je odgovor na Viverosa i Penarandu![]()
Zauvijek ti znaj da cu tebe voljet' ja,
zauvijek ti znaj da cu tebe bodrit' ja!
zauvijek ti znaj da cu tebe bodrit' ja!
- tuzlanskasloboda
- Kontakt:
jjjeeebbbbbeeeemmmm sssssvvvviiiiinnnnnjjjjjssssssskkkkkkiiiii,,,,,,,,,,,,,,,,,,,zzzzzzzzzzzaaappaaaadddnnnniii mmmmoooosssstttttaaarrrr,,,,,,,,, aaaaaaaaaa
Ne bi oni toliko para izvukli ni za Rodryga da je njihov igrac.
15.10.2013.
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
Na koji nacin ste nasli lika koji nema minuta za 3 utakmice odigrane prosle sezonesvrakino1921 je napisao/la: ↑22 avg 2024, 13:09
Ima 26 godina
Željezničar dogovorio veliko pojačanje iz Čilea, stiže ofanzivac Jeisson Vargas
Jeisson Vargas stiže na Grbavicu (Foto: Photosport)
Fudbalski klub Željezničar dogovorio je veliko pojačanje za nastavak sezone budući da će novi igrač kluba s Grbavice biti čileanski ofanzivac Jeisson Vargas, saznaje portal Klix.ba.
Ovaj 26-godišnjak bi, kako saznajemo, uskoro trebao i doputovati u glavni grad Bosne i Hercegovine, a onda će uslijediti i zvanično predstavljanje.
Vargas je član čileanske Huachipate, a posljednju utakmicu je odigrao prije 12 dana u prvenstvu Čilea kada je na terenu proveo 62 minute. Međutim, u posljednje dvije utakmice za klub odigrane 17. i 21. augusta nije bio u sastavu.
HVALA OLOVO MOJE
GOLEMO SI OLOVO MOJE
bvsic je napisao/la: ↑22 avg 2024, 14:01Na koji nacin ste nasli lika koji nema minuta za 3 utakmice odigrane prosle sezonesvrakino1921 je napisao/la: ↑22 avg 2024, 13:09
Ima 26 godina
Željezničar dogovorio veliko pojačanje iz Čilea, stiže ofanzivac Jeisson Vargas
Jeisson Vargas stiže na Grbavicu (Foto: Photosport)
Fudbalski klub Željezničar dogovorio je veliko pojačanje za nastavak sezone budući da će novi igrač kluba s Grbavice biti čileanski ofanzivac Jeisson Vargas, saznaje portal Klix.ba.
Ovaj 26-godišnjak bi, kako saznajemo, uskoro trebao i doputovati u glavni grad Bosne i Hercegovine, a onda će uslijediti i zvanično predstavljanje.
Vargas je član čileanske Huachipate, a posljednju utakmicu je odigrao prije 12 dana u prvenstvu Čilea kada je na terenu proveo 62 minute. Međutim, u posljednje dvije utakmice za klub odigrane 17. i 21. augusta nije bio u sastavu.
HVALA OLOVO MOJE
GOLEMO SI OLOVO MOJE
Preporuka od Luisa Diaza.
-
- Kontakt:
Pa jel igrao na 3 utakmice ili nema minuta? Odluci se

👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
- Riquelme1921
- Kontakt:
Shategabri je napisao/la: ↑22 avg 2024, 13:38Čileanac zvani posudba. 26 godina, konačno dočekao da potpiše s nekom ekipom.

Nije samo ovaj naš visio po posudbama

Grupa iznad svakog pojedinca.
- TurkishAirlines
Ovi jos gori, umjesto da uce na nasim greskama, oni jos gore rade 

Free PALESTINA
MIRVICU ODLAZI!!!
#sirimopozitivu
"Imati i ne znati, gore je nego nemati"
MIRVICU ODLAZI!!!
#sirimopozitivu
"Imati i ne znati, gore je nego nemati"
Da ti objasnim, jer sporije kontas19vendetta87 je napisao/la: ↑22 avg 2024, 14:06Pa jel igrao na 3 utakmice ili nema minuta? Odluci se![]()
U sezoni 23/24 nastupio je u 7 utakmica, pri tome je odigrao 245 minuta

Osnovnom matematikom dolazimo do zakljucka da za 3 utakmice igrac moze da skupi 270 minuta odigranih (3*90=270)
270>245
Pitanje je bilo na osnovu cega je on skautiran i kako su njega nasli
Za male pare nece igrati sigurno. Penaranda i Viveros na aparatima
- Shategabri
- Kontakt:
Riquelme1921 je napisao/la: ↑22 avg 2024, 14:18Shategabri je napisao/la: ↑22 avg 2024, 13:38Čileanac zvani posudba. 26 godina, konačno dočekao da potpiše s nekom ekipom.
Nije samo ovaj naš visio po posudbama![]()

Koševo Zapad
- Meraak1921
- Kontakt:
Hahahahah bas tako , po cw-u izgleda samo da ce biti od velike koristi, ali to ne mora nista da znaci,dok ne dobije minute. Pare daje jedan iz Konjica, koji voli Zelju vise od sebe, eto odakle pare uhljupi, ne pjenite vise
- svrakino1921
- Kontakt:
HVALA OLOVO MOJE
KAKVA IGRACINA
Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Cwirek, ErosViverosViv, mnon46, OsmanhodzicBuco i 41 gost.