FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

ChWilla
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la ChWilla » 15 mar 2015, 20:18

bar nije griješio. mada ono što jeste uradio, mislim da bi mogao i neki random bek bilo koje ekipe iz donjeg dijela tabele.

themaniaks
Kontakt:

Post Postao/la themaniaks » 15 mar 2015, 20:18

Ova utakmica je pokazatelj koliko ustvari ova ekipa moze,bodom sam zadovoljan a igra losa bas,Oda je trebao Kokota izbaciti jer nije spreman za 90 min,klupa nam je tanka i ne do Bog nekih povreda.Sada dici Slaviju i u zapanom Mostaru ne izgubiti.
I zato ja navijam za Želju jer Željo jeste sve ono što oni nisu i Željo nije i nikad neće biti ono što su oni uvijek bili

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 15 mar 2015, 20:21

Prvo poluvrijeme nije bilo loše, ništa posebno po igri ali smo bili ravnopravni, ali u drugom je bilo kritično, imali smo i sreće treba biti iskren, a kad nije bilo sreće onda se ukazivao Antolović. Dobro je, teška utakmica, težak protivnik i vrlo važan bod. Treba imati u vidu da je ovo jedna od najtežih utakmica i da neće baš uvijek biti ovako teško, ima hrpa slabijih protivnika u ovoj ligi. Dobar je ovo početak proljetnog dijela, nakon ovih par težih utakmica uslijediće nekoliko lakših pa ako do tada ne zaostanemo previše onda imamo šansu da vršimo dodatni pritisak na ova tri kluba koje su prije 10-ak dana mnogi okarakterisali kao nedostižne za nas.

Ado1921
Kontakt:

Post Postao/la Ado1921 » 15 mar 2015, 20:22

Odlicno je ovo :) Bravo Ljoze
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja." Ivica Osim.

FCB

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 15 mar 2015, 20:22

Oda doktore, strucnjace :tokralju:

Kokot :tokralju: :tokralju:

Tako se igra i bori, svaka cast. Sad vratiti na 4-4-2 klasicnu, Kokot i Baja u spicu i zapocet dominaciju :cool:
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 15 mar 2015, 20:24

Rezultati ovog kola su bitni i iz druge perspektive.. Mi smo jedini iz vrha osvojili bod koji se moze pozitivno odraziti na psihu igraca dok su konkurenti ostvarili rezultate koji im ugrozavaju ambicije i zbog kojih ce biti pod jos vecim pritiskom.. Bice zanimljivo do kraja..

P.S. Ne znam koliko ce neko drugi uticati na Mesin izbor reprezentativaca ali po meni su blizu repke Antolovic, Kvesic i Bajic.. Mozda sam subjektivan..
BUDI ŽELJO !!!

imekorisnicko
Kontakt:

Post Postao/la imekorisnicko » 15 mar 2015, 20:26

DukeOfWellington je napisao/la:Prvo poluvrijeme nije bilo loše, ništa posebno po igri ali smo bili ravnopravni, ali u drugom je bilo kritično, imali smo i sreće treba biti iskren, a kad nije bilo sreće onda se ukazivao Antolović. Dobro je, teška utakmica, težak protivnik i vrlo važan bod. Treba imati u vidu da je ovo jedna od najtežih utakmica i da neće baš uvijek biti ovako teško, ima hrpa slabijih protivnika u ovoj ligi. Dobar je ovo početak proljetnog dijela, nakon ovih par težih utakmica uslijediće nekoliko lakših pa ako do tada ne zaostanemo previše onda imamo šansu da vršimo dodatni pritisak na ova tri kluba koje su prije 10-ak dana mnogi okarakterisali kao nedostižne za nas.
Nakon utakmice sa Zrinjskim znat ćemo borimo li se za titulu ili europu.

Rios

Post Postao/la Rios » 15 mar 2015, 20:27

Mi smo prva ekipa koja je odmijela bod(ove) sa Pecare u ovoj sezoni :clap:
Pisao sam neki dan da sam optimista u pogledu ishoda i evo nisam pogrijesio.Momci odigrali jako borbeno i disciplinovano,ogroman napredak u odbrani u odnosu na prvi dio sezone.U dvije utakmice protiv protivnika iz top 5 bez primljenog gola je najbolji pokazatelj toga.U napadu,osim one situacije u prvom poluvremenu,nismo napravili nista znacajnije,ali to je bilo i ocekivano,vjerovatno je i Odina uputa bila da se prvenstveno vodi racuna o svom golu,plus ne igranje Bajica..Sredina terena uglavnom pripala SIrokom,mada smo i mi na momente znali odigrati nesto.Antolovic prvo nase ime,uz njega ja bih licno jos izdvojio Kvesica.Ostali manje-vise ok.Inace,utakmica ko utakmica nije bila lijepa za oko,ali to vise nije ni bitno.
Sve u svemu bod ko kuca,sad ga ovjeriti protiv Slavije aBd :thumbup:
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

ennis
Kontakt:

Post Postao/la ennis » 15 mar 2015, 20:29

Koliko smo kvalitetniji na proljece u odnosu na jesen mozda najbolje pokazuje ova i kup utakmica u prvom dijelu sezone.Ekipa dosta mirnija,nema panike to se i u duelu sa Olimpicom vidjelo,organizacija igre dosta bolja,o fizickoj spremi da me pricam,ne znam sta je Adzem radio s njima ali ovo je za nivo bolje. I za kraj odbrana koja je neprepoznatljiva :D , ne primiti gol u dva meca protiv dvije ponajbolje ekipe u ligi je napredak veliki.

Kako sam pretpostavio, Zrinjski sa i bez Karacica nije ista ekipa,uvjeren sam da cemo ispred njih zavrsit.Sasvim je realno da osvojimo 10 bodova u naredna 4 meca.Imamo dobar momentum,treba sada dobar marketing udarit za Slavija,mozemo dovuci 8 milja ljudi na Grbavicu u sledecu nedjelju sto bi bilo super.
SLOBODA NAVIJAČIMA

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 15 mar 2015, 20:30

Kada se uzme u obzir da nam se Bogdanovic povrjedio a da na klupi nismo imali rezervnog stopera, kada se uzme u obzir da je Djelmic igrao rovit i da nije trenirao par dana, kada se uzme u obzir da Kokot nema snage za 60 minuta, na to sve igrali smo bez naseg najboljeg igraca Bajica a vec dugo nema kapitena Stanica onda je bod uspjeh i sasvim sam zadovoljan pogotovo jer smo igrali borbeno.U drugom je postalo ocigledno da je Odovic svjestan mogucnosti ove ekipe i isli smo na bod na kraju uspjeli, nesto slicno je i Siroki uradio u prvom dijelu sezone ne Grbavici i odnio nam bod.
Sada nas ocekuje laksa utakmica protiv slavije prilika da igraci poprave neke stvari jer onda ide zrinjski utakmica koja nas moze odvesti u borbu za titulu.Nakon ove dvije utakmice ne vidim zato ne bi i uzeli sva tri boda u Mostaru.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 15 mar 2015, 20:33

imajući u vidu sve: raspored, sastave, istoriju nastupa na pecari, da nam je neko ponudio da u ove dvije tekme uzmemo isti broj bodova kao zrinjski, široki i sarajevo, svi bi prihvatili. svi smo mislili o olimpicu kao najvećem konkurentu, a sad se vizura ipak promijenila. bez navijača i bez baje puna šaka brade.

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 15 mar 2015, 20:35

Samo polahko utakmicu po utakmicu, nek igraci igraju bez pritiska jer tad mogu dati svoj maksimum. Sad slavija i ne razmisljati zrinjskom.
Odovic gospodski otresao novinara na njegovo pitanje :clap: :clap:
Zadnja izmjena: terabajt, dana/u 15 mar 2015, 20:36, ukupno mijenjano 1 put.

gavran
Kontakt:

Post Postao/la gavran » 15 mar 2015, 20:36

Schwarz je napisao/la:Ovaj bod je odlican.Svaka cast nasim momcima na borbenosti :thumbup: igra nije bila na nivou, ali u ovom trenutku bitno je da smo ostali neporazeni(a i da nismo primili go evo 2 tekme zaredom).Mi kad smo bili najjaci nismo uspijevali donijeti bodove iz Sirokog.
Antolovic :tokralju: :tokralju:
Uzeli smo ih kad im ga je LAZO zabio
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012 ,2012/2013
Kup BIH : 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-1971/1972, 1/2-1984/1985

corleone87
Kontakt:

Post Postao/la corleone87 » 15 mar 2015, 20:37

Nasa duznost je da nas dodje u sto vecem broju protiv Slavije..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

champions1921

Re: Odg: FK Željezničar

Post Postao/la champions1921 » 15 mar 2015, 20:38

corleone87 je napisao/la:Nasa duznost je da nas dodje u sto vecem broju protiv Slavije..
I da nas se sto više ode učlaniti..

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
BUDI ŽELJO !!!

ficobahtic
Kontakt:

Post Postao/la ficobahtic » 15 mar 2015, 20:40

Kad je tesko nemoj da se predas...

Znali smo da ce biti zayebano danas, a bez navijaca jos duplo teze. Momci su pokazali karakter i borili se maksimalno. Kako kazu sreca prati hrabre pa tako i nas danas. Bodovna razlika ostala ista, mi pregrmili najteze gostovanje, svi konkurenti kiksali kuci. Odlican vikend za nas :thumbup:
Chuck Norris je jednom dos'o, dva put' da gleda Želju!

exbabilon
Kontakt:

Post Postao/la exbabilon » 15 mar 2015, 20:45

Bod ko kuca, culi ste u prenosu koliko rijetko Siroki gubi bodove na svom terenu, a i sami znamo kako inace prolazimo na Pecari. U prvom poluvremenu smo mogli dati go, ali smo ga mogli i primiti. U drugom smo ga samo mogli primiti, nigdje sredine terena. Odbrana + Djelmic i Memija u odbrambenim zadacima vrlo dobro, a Kokotu svaka cast. Mali Amir podlegao pritisku, greske se redale jedna za drugom. Izmjene nista novo i pozitivno nisu donijele, ali znali smo da nemamo siroku klupu. Antolovic igrac utakmice po mom misljenju, izvadio nas je u par navrata. Sve u svemu, veliki bod je tu, za petama smo Zrinjskom i pitarima i vec iduce kolo se nadam da bi mogli stici(prestici) nekog od konkurenata. Protiv Slavije sigurnom predstavom po 3 boda, al ima do toga jos. Helem nejse, gostovanje na Pecari uspjesno apsolvirano.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.

shzna
Kontakt:

Post Postao/la shzna » 15 mar 2015, 20:46

Dobro je, bod je odličan, kao kuća rekli bi neki. Meni se čini da je Široki imao sve pobjede kući ove sezone i u posljednjih 34 utakmica kod kuće, 30 puta su zabilježili pobjede. Dakle, odlično odrađeno najteže gostovanje u ligi. Pogotovo kad dodamo da je tu bio Đelmić rovit, nespreman Kokot te da smo bili bez Bajića i navijača, ovi momci su zaslužili naklon. :tokralju:

Amira nemojte da dirate, naprosto se morala desiti jedna loša utakmica, samo se nadam da mu ovo neće uništiti moral i da ćemo već protiv Slavije gledati onog Amira iz tekme sa Olimpicom
Ultras Željezničar i jedanaest ratnika, oduvijek je najbolja taktika!

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 15 mar 2015, 20:48

pa nešto se ipak pita i protivnik. i zato sam siguran da amir protiv slavije može biti samo još bolji.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 15 mar 2015, 20:54

[youtube][/youtube]

e ovo je kokot pokušao sa više od 30 metara u drugoj minuti, ali golman se knap stigao vratiti.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Cwirek i 56 gostiju.