FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
86
50%
Prolazak u Play off
36
21%
Grupnu fazu
49
29%

Ukupno glasova: 171

Pendulum
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Pendulum » 16 maj 2025, 14:03

tabba77 je napisao/la:
16 maj 2025, 13:46
slika
Auu :ljepota: :ljepota:
Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48

Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)

juka55
Kontakt:

Post Postao/la juka55 » 16 maj 2025, 14:08

Čudi me pa igrači neće da produžuje ugovore...i to baš Soldo i Rogić, da li im je zasmetala ova atmosfera na kraju svega, da li smatraju da se zbog toga neće moci normalno igrati iduća sezona. Žao mi je ako je tako. Ne kažem da je Soldo sada Van Dajk ali realno ostavljao je srce na terenu uvijek
SARAJEVO SIAMO NOI <3

keli
Kontakt:

Post Postao/la keli » 16 maj 2025, 14:08

Aduka87 je napisao/la:
16 maj 2025, 14:01
Evo Soldo kaze da nece produzit ugovor.
Steta. Korektan igrac.

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 16 maj 2025, 14:13

Za Rogica kazu isticemu ugovor odlucio da ode, nepise ponudeno mu produzenje ugovora on odbio ima bolju ponudu. Al, sta god da je NEK ide golman koji pokazuje u svakoj utakmici da NIJE ZA SARAJEVO..

I ako je primio samo jedan go direktno svojom krivicom protiv sloge, imao je dosta nesigurni neudlucni poteza. Takodje go na kosevu od despotivica sa 25 m pa juce go, pa ispadanje lopte protiv sloge, pa napucavanje grahovca u ledja loptom, pa protiv zeljke u 2 minuti kreno pa stao pa nazad pa nekako opet kreno, pa proleti na centar sut ZAMENE ON NIJE GOLMAN KOJI ULIJEVA POVJERENJE, moramo dovest boljeg golmana
Zadnja izmjena: Pitar6785, dana/u 16 maj 2025, 14:16, ukupno mijenjano 1 put.

Napapijri
Kontakt:

Post Postao/la Napapijri » 16 maj 2025, 14:15

juka55 je napisao/la:
16 maj 2025, 14:08
Čudi me pa igrači neće da produžuje ugovore...i to baš Soldo i Rogić, da li im je zasmetala ova atmosfera na kraju svega, da li smatraju da se zbog toga neće moci normalno igrati iduća sezona. Žao mi je ako je tako. Ne kažem da je Soldo sada Van Dajk ali realno ostavljao je srce na terenu uvijek
Nizi uslovi od onih koji su bili u vrijeme potpisa prvobitnog ugovora za nas.
For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.

Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.

boki86
Kontakt:

Post Postao/la boki86 » 16 maj 2025, 14:17

Soldo se malo dohavizao u zadnje vrijeme, ali meni on nije neki veliki gubitak. Borben jest ali i sklon nerezonskim potezima, sto je pogubno za stopere. Hvala i sretno mu

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 16 maj 2025, 14:19

Napapijri je napisao/la:
16 maj 2025, 14:15
juka55 je napisao/la:
Realno, Soldo je igrac za klupe, i koliko je god bila njegova plata treba je skresat 25% minimum..

Koliko on ima godina, naj losi stoper trenutno u ekipi

juka55
Kontakt:

Post Postao/la juka55 » 16 maj 2025, 14:22

Napapijri je napisao/la:
16 maj 2025, 14:15
juka55 je napisao/la:
Moguće i to, ali opet nešto mi ne ide to da neće da igra u ovakvom klubu zbog toga, ali eto... sretno mu kako god, časno je radio svoj posao
SARAJEVO SIAMO NOI <3

nokee
Kontakt:

Post Postao/la nokee » 16 maj 2025, 14:22

Ma realno ja nebi ni produžio sa Rogicem i Soldom.

Rogic-trznuo se malo u zadnje vrijeme ali po meni nedovoljno da bude nas prvi golman. Previse kikseva i glupih odluka.

Soldo- jako borben i uvijek na max ali.. Nije to to po meni. Rijetko kad smo vidjeli od njega loptu u dubinu, duel igra ok. 1 na 1 nekakav prosjek, imao je svojim kikseva, sjetim se penala za Borac na kosevu zadnja prvenstvena, bezveze kiks. Geleralno kad mu uzmes po segmentima razlagati skroz prosjek. Ok za rotacije i nista vise od toga. Vjerujem da smo ga htjeli zadrzati za manju platu jer je dobio precjenjene pare da se privuce u nasu ligu, za kvalitet koji realno ima i da sad on nece manje uslove od tih..

Paskalev je dosta kompletniji stoper za moderni fudbal od njega. Pregled igre, brzina, dubinski pas..

juka55
Kontakt:

Post Postao/la juka55 » 16 maj 2025, 14:29

nokee je napisao/la:
16 maj 2025, 14:22
Ma realno ja nebi ni produžio sa Rogicem i Soldom.

Rogic-trznuo se malo u zadnje vrijeme ali po meni nedovoljno da bude nas prvi golman. Previse kikseva i glupih odluka.

Soldo- jako borben i uvijek na max ali.. Nije to to po meni. Rijetko kad smo vidjeli od njega loptu u dubinu, duel igra ok. 1 na 1 nekakav prosjek, imao je svojim kikseva, sjetim se penala za Borac na kosevu zadnja prvenstvena, bezveze kiks. Geleralno kad mu uzmes po segmentima razlagati skroz prosjek. Ok za rotacije i nista vise od toga. Vjerujem da smo ga htjeli zadrzati za manju platu jer je dobio precjenjene pare da se privuce u nasu ligu, za kvalitet koji realno ima i da sad on nece manje uslove od tih..

Paskalev je dosta kompletniji stoper za moderni fudbal od njega. Pregled igre, brzina, dubinski pas..
Sve to stoji, ali onda moramo dovesti baš dobra pojačanja da ih zamjene, što će se i ostvariti ako Bog da
SARAJEVO SIAMO NOI <3

tabba77
Kontakt:

Post Postao/la tabba77 » 16 maj 2025, 14:39

napoleon72 je napisao/la:
16 maj 2025, 13:47
tabba77 je napisao/la:
16 maj 2025, 12:41
Hrđavom i dlake smetaju.

Prate se trendovi, ozbiljni klubovi objavljuju slične stvari. Ne vidim problem, osim što je platforma pogrešna. Za TikTok je ok. Za FB i Instagram ne.

@bravo Napoleon72. Nismo mi zreli još uvijek, još smo mi za hebavanje majki igračima, za 4-2-3-1 formaciju i mnoge druge stvari.
Šta papak zna šta je trend.
Kod nas jos dobar dio navijaca vjeruje da su vrhunske pripreme "posalji ih na Igman da trce". Kad je onaj Brdaric na razgovoru za posao trazio dron i tablete za strucni stab, i to smo ismijali. Ne kazem ja da je taj Brdaric Murinjo i da ga je trebalo dovest, al prvi smo u redu za ismijat nesta, ne samo inovaciju nego i trend. Realno kasnimo za svijetom barem 15 godina, eto bas ta 4231 formacija i klasicna 10ka za kojom vapi 70% pitara se u svijetu zadnji put koristila na Mundijalu u Juznoj Africi.
Mentalitet.

Još će Miljacke proteći dok se ovaj mentalitet ne iskorijeni, ako i postoji šansa.
Mislim da smo već jednom baš ti i ja pisali o ovoj temi, nekad kad sam se tek prijavio na forum. Od tad, do danas tapkamo u mjestu i ni centa naprijed se nismo pomjerili.

Taman kad smo mislili da smo krenuli prema naprijed, desilo se što se desilo prije par dana.

EastMadness
Kontakt:

Post Postao/la EastMadness » 16 maj 2025, 14:53

Soldu odmah na klupu ove tri tekme

ebi46
Kontakt:

Post Postao/la ebi46 » 16 maj 2025, 14:55

Ma nije da su Rogić i Soldo nezamjenjivi, daleko od toga, ali mi je krivo iz razloga što gubimo dva igrača koji su tu dvije godine. Soldo je upisao 61 nastup, što ga čini četvrtim igračem u ekipi sa najviše nastupa.

Znači da opet možemo očekivati gomilu odlazaka i dolazaka, a nekako sam se nadao da to više neće biti praksa.
Zadnja izmjena: ebi46, dana/u 16 maj 2025, 15:02, ukupno mijenjano 1 put.

relativizam
Kontakt:

Post Postao/la relativizam » 16 maj 2025, 14:56

Da je neko prije 10 godina otišao iz drzave na pusti otok u sred okeana bez interneta i struje i da je danas došao sjebao bi se koliko se ništa nije promijenilo.

Sad se i otvorenije krade nego prije

ebi46
Kontakt:

Post Postao/la ebi46 » 16 maj 2025, 14:57

"Slavili smo i s navijačima, nešto i sami. Svi smo presretni. Naravno, utjecala je i ta njihova najava na sve nas, ali nije nam drago da o tim stvarima uopće moramo govoriti. Eto, dogodio nam se taj jedan lošiji dan, jedna lošija utakmica, izgubili smo doma od istog tog Širokog Brijega u prvenstvu.

No u ovoj uzvratnoj utakmici kupa odigrali smo opet na svom nivou, koliko treba, i mislim da smo apsolutno zasluženo uzeli taj trofej. Što je zapravo najvažnije."

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 16 maj 2025, 15:12

Mene ne čude odluke Solde i Rogića, nimalo me ne čude. Možda je to stvar i finansijske prirode, ne znam, ali ljudima se smuči sve ovo što prolaze godinu dana. Sad će neko reći "boli njih qurac velika plata legne", pa nije to baš tako. Godinu dana se trudiš, treniraš, boriš i onda te kolje mafijaška hobotnica, rade ti šta hoće. Na sve ovo, uprkos svemu što si prošao, optuže te vlastiti navijači za neko namještenje, koje nema veze s mozgom. Znam par igrača koji su zgađeni svim dešavanjima i to mi je razumljivo.
Teško će i biti naći dobre igrače, jer se većina raspita gdje dolazi.

Soldo je meni sasvim korektan i dobar igrač. Nije klasa, ali je uradio dosta dobrih stvari. Volio bih da je ostao, kao i Rogić, čisto da se ne mijenja previše ekipa. Mada, mislim da će opet biti dosta odlazaka i dolazaka.

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 16 maj 2025, 15:18

GalileoGalilei je napisao/la:
16 maj 2025, 15:12
Mene ne čude odluke Solde i Rogića, nimalo me ne čude. Možda je to stvar i finansijske prirode, ne znam, ali ljudima se smuči sve ovo što prolaze godinu dana. Sad će neko reći "boli njih qurac velika plata legne", pa nije to baš tako. Godinu dana se trudiš, treniraš, boriš i onda te kolje mafijaška hobotnica, rade ti šta hoće. Na sve ovo, uprkos svemu što si prošao, optuže te vlastiti navijači za neko namještenje, koje nema veze s mozgom. Znam par igrača koji su zgađeni svim dešavanjima i to mi je razumljivo.
Teško će i biti naći dobre igrače, jer se većina raspita gdje dolazi.

Soldo je meni sasvim korektan i dobar igrač. Nije klasa, ali je uradio dosta dobrih stvari. Volio bih da je ostao, kao i Rogić, čisto da se ne mijenja previše ekipa. Mada, mislim da će opet biti dosta odlazaka i dolazaka.
Sve ovo sto si napisao potvrdio je i Soldo,na njih je ovo saopstenje uticalo i nije jedini koji hoce da ide.

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 16 maj 2025, 15:18

Biće opet 20 odlazaka i 20 dolazaka. Ne možeš se ni povezat s igračima već odu. Nekad ne kontam. Mislim ok mozemo i bolje od Rogica i Solde ali kao neke rezervne opcije i to da smo skloni povredama mora biti alarm, ove godine si Baltu morao vratit iz kafane da igra jer nije imao ko.

Ostajemo na
Paskalev
Mujkic
Jovic
Đurić

Gojkovic neće bit dobar do pola sezone. Dakle trebaju ti dva stopera. I to bolja od ovih gore pobrojanih. Vrlo teško za dovest.

Onda ti svakako treba i lijevi bek jer nema niko osim Mujkica a ne može on čitavu godinu igrat, uz to je i primarno stoper.

Ako ne uspiješ dovest Pavicica i Lulica (koji se usput ni ne isplati) uz već otpisanog Đorđevica i najavljen odlazak Bubanje jer navodno ima nekakva ponuda onda ti cijeli vezni red moraš dovesti i to je već previše.

S obzirom da Gulija prodaješ a da su ti druge opcije Butic i Kera , i da Turkese jedva uveze 3 tekme i tu ti treba renoviranje.

Dakle bukvalno ispočetka. Kad na to dodaš da smo već renovirali 2 puta prošle godine. I dodaš ove posudbe tipa Matanovic Julardzija Serbecic i ostalo mi bukvalno moramo dovest 7-8 igrača. I opet nisi uigran i nije to recept za titulu. S druge strane Borac i Zrinjski će promijeniti po 3 igraca.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.

keli
Kontakt:

Post Postao/la keli » 16 maj 2025, 15:23

jurisicduska je napisao/la:
16 maj 2025, 15:18
Biće opet 20 odlazaka i 20 dolazaka. Ne možeš se ni povezat s igračima već odu. Nekad ne kontam. Mislim ok mozemo i bolje od Rogica i Solde ali kao neke rezervne opcije i to da smo skloni povredama mora biti alarm, ove godine si Baltu morao vratit iz kafane da igra jer nije imao ko.

Ostajemo na
Paskalev
Mujkic
Jovic
Đurić

Gojkovic neće bit dobar do pola sezone. Dakle trebaju ti dva stopera. I to bolja od ovih gore pobrojanih. Vrlo teško za dovest.

Onda ti svakako treba i lijevi bek jer nema niko osim Mujkica a ne može on čitavu godinu igrat, uz to je i primarno stoper.

Ako ne uspiješ dovest Pavicica i Lulica (koji se usput ni ne isplati) uz već otpisanog Đorđevica i najavljen odlazak Bubanje jer navodno ima nekakva ponuda onda ti cijeli vezni red moraš dovesti i to je već previše.

S obzirom da Gulija prodaješ a da su ti druge opcije Butic i Kera , i da Turkese jedva uveze 3 tekme i tu ti treba renoviranje.

Dakle bukvalno ispočetka. Kad na to dodaš da smo već renovirali 2 puta prošle godine. I dodaš ove posudbe tipa Matanovic Julardzija Serbecic i ostalo mi bukvalno moramo dovest 7-8 igrača. I opet nisi uigran i nije to recept za titulu. S druge strane Borac i Zrinjski će promijeniti po 3 igraca.
Slazem se. Samo si zaboravio Kupresaka na tog lijevog winger beka.

EastMadness
Kontakt:

Post Postao/la EastMadness » 16 maj 2025, 15:24

Znaci 10 odlazaka i 10 dolazaka

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: alacious, Amidzaa, deda, Google Adsense [Bot], rimljanin90, SamoDaKazeem, samoFKS, Seipronto i 59 gostiju.