FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
- napoleon72
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Yebo vas ba podjele i brojanje krvnih zrnaca. Onaj u romanu napisa "ne brojim krvna zrnca al mi smo klub pravih Sarajlija". Sta su prave Sarajlije? Prema popisu iz 1948. u gradu zivjelo 110 hiljada stanovnika, vec 1971. zivjelo 360k. Sta, svi imali po 20tero djece? Ne, nego se u grad doselilo 250 hiljada ljudi za 30 godina. Ko su onda "prave Sarajlije", potomci Isa beg Ishakovica? Svi bjeze od doseljenika i ogradjuju se od "papaka", a niko ne kaze da su te "prave Sarajlije" u dobrom broju demolirale grad 90tih.
Sad se psuje Krajina, do kraja dana ce i Zenica i Tuzla i Mostar. Yebo vas podjele, valjda smo svi ovdje pod istim grbom i istom bojom. Da nismo imali igrace, navijace, velikane iz svih dijelova BiH ne bi bilo ni kluba kakav je sad.
Sad se psuje Krajina, do kraja dana ce i Zenica i Tuzla i Mostar. Yebo vas podjele, valjda smo svi ovdje pod istim grbom i istom bojom. Da nismo imali igrace, navijace, velikane iz svih dijelova BiH ne bi bilo ni kluba kakav je sad.
GRMI SA SJEVERA!
1946
90ka deseti heroj Bosne
1946
90ka deseti heroj Bosne
-
- Kontakt:
nista na terenu i na stadionu, samo vani da se ne može direktno povezat s klubomplisek je napisao/la: ↑19 maj 2025, 11:25Ma ja treba ih pustit jos 8 godina da orgijaju nad nama, da nam se pisaju usta u sred grada. Tako je bosnjo, podanicki mentalitet, suti i radi sta ti se kaze. Ja sam izgubio i zdravlja i zivce zbog njih, vrijeme je da neko od njih izgubi nesto. A ako Mirvicu ne smeta da placa svako kolo 5/10 milja za trozubce se sjevera, nece mu ni ovo smetatH8Z7 je napisao/la: ↑19 maj 2025, 10:43Kakvo ulaženje u teren, ne pričajte gluposti, vidjeli smo kako je Velež prošao, mi bi još gore. Žao mi je zbog gubitka, ali nas kolju balije prodane. Ako hoćemo ovo nekako uraditi ne smijemo biti glupi i tako štetu klubi nanijeti. Što kažeš skandiranje i to maksimum da bude na stadionu.plisek je napisao/la: ↑19 maj 2025, 10:39
Samo da se nadovezem na bracu gore sto kaze da ne vidi rjesenje iz ovog; pasa moj kad ti je najgore i kad mislis da nemas gdje dalje vrijeme je za drasticne poteze, kako u fudbalu tako i u zivotu. Od institucija i Mirvica to ne ocekuj, samo mi mozemo povuci takav potez. Kad nas budu klali protiv radnika sad za vikend, od starta tekme skandirat dobit cete batine i onda ako stvarno krenu klat, uletit na teren i ubit ga dobro onako. Nije meni stari pogino u ratu da bi sad dolazili cetnici da mi se pisaju usta u sred grada koji smo branili. Ja cu prvi uletit na teren i zaletit se ako treba, al ako znam da ce nas jos 20 uletit. Dosta je bilo ba, niste nas pokorili 92e necete ni danas smrde cetnicke!
-
- Kontakt:
Nece valjda pustiti bubanju da ode za 300k kao sto su pustili hamzu
Nije ovo šta misle o nama kao Mostarci i kao grupa RA ovo je pojedinac, ali sigurno da ih ima nekoliko ovakvih. Ako ćemo strogo pričati o ovom diletantu na klipu, koristim se prilikom da mu se najebem milosne majke i žene, smeće jedno retardirano, ono dostojno spominjat Vedranovo ime pacijent umobolni.plisek je napisao/la: ↑19 maj 2025, 14:01Evo na klipu se fino cuje stta misle o nama, svako malo mater sarajevsku psuju. Od one tekme kad nisu htjeli odgodit nama za evropu stojim iza rijeci, dabogda ispali i ne vratili se u prvu ligu nikad! Seljacki klub sa seljackim navijacima u seljackom gradu. Stoji jucer frajer pored mene od prve minute i dere se "vi ste ustase sarajevske ebo vas siroki", tekma jos nije ni pocela kako treba. Dabogda izgubili obje do kraja i ispali u petu federalnuTheShed je napisao/la: ↑19 maj 2025, 13:54Pjevali su igrajte pi, a ne pitarske, 0:58 na klipu.PeppermintSA je napisao/la: ↑18 maj 2025, 20:41
Misliš na onaj RA sto skandirao picke pitarske? I ne, nije igrajte picke, već picke pitarske.
Mi u ovoj ligi imamo samo dušmane i vece dušmane.
Halkić je promašio profesiju ali nije jedini cijela liga nam je puna amatera i varalica koji "dijele pravdu" na našim stadionima.
Odakle ta info?EastMadness je napisao/la: ↑19 maj 2025, 14:11Nece valjda pustiti bubanju da ode za 300k kao sto su pustili hamzu
-
- Kontakt:
Hvala momcino(bez psovke). Vjeruj mi da te odlicno razumijem, ali sam za ovo bold. Cilj dusmana je da i u fudb./nogom.edgarallanpoe04 je napisao/la: ↑19 maj 2025, 08:59
Evo bez psovki prijatelju, nema vise nista od toga da radis posteno i da radis jace i guras dalje. Ja ne mogu vjerovat da to ne vidite.
naprave , a uspjeva im za sad, sto prave drzavi. Sjajni su Gojkovic, Bubanja, Guli , ali da pored njih dovodimo i bolje. Uz bolje
ce napredovati i po 2-3 Jatta ,Mujkica , Ristica. Postujem ja Tvoju ljubav prema FKS

, jeste duze, ali efikasnije.

NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.
Kontaktiran Strahinja Manojlovic iz Radnickog kao nova jedinica
Mislim da bi bio pun pogodak
Mislim da bi bio pun pogodak
Pa šta je to Strahinja bolji od Rogića... nigdje veze ako već nećemo da nam Rogić bude broj jedan, onda moramo naći neko provjereno ime među stativama, kakav Strahinja nije Kurtoa
SARAJEVO SIAMO NOI <3
Ne vidim te podjele bar u krugu ljudi u kojem se krećem. Te "podjele" ces uglavnom ovdje vidjeti, pola ih i nema neke veze s klubom, mozda nas simpatise.napoleon72 je napisao/la: ↑19 maj 2025, 14:09Yebo vas ba podjele i brojanje krvnih zrnaca. Onaj u romanu napisa "ne brojim krvna zrnca al mi smo klub pravih Sarajlija". Sta su prave Sarajlije? Prema popisu iz 1948. u gradu zivjelo 110 hiljada stanovnika, vec 1971. zivjelo 360k. Sta, svi imali po 20tero djece? Ne, nego se u grad doselilo 250 hiljada ljudi za 30 godina. Ko su onda "prave Sarajlije", potomci Isa beg Ishakovica? Svi bjeze od doseljenika i ogradjuju se od "papaka", a niko ne kaze da su te "prave Sarajlije" u dobrom broju demolirale grad 90tih.
Sarajlije su za mene svi oni koji se tako osjećaju, naravno tu zive i osjećaju taj grad kao svoj.
Ima svega, svega se doselilo pa se nekima i zgadilo to što dolazi sa strane, po defaultu, formiranje misljenja na osnovu losih iskustava. A s druge strane imas i te raje koja dodje sa strane pa vise postuje grad i njegove vrijednosti nego ovi kojima su tu korijeni, ali se ponašaju kao da samo oni polazu pravo na grad. To je tako, i tako ce uvijek biti sa bilo kojim malo većim gradom. Iako u bilo kojim okvirima europskim u BiH nema vecih gradova, sve je to smiješno da bi se cak i zvalo metropolom.
- robertkosar
- Kontakt:
Sudija je dobio nekoliko udaraca posle kojih je završio sa prelomom nosa i kolima hitne pomoći prevezen je na lečenje i oporavak u medicinskom centru. Fotografije ovih povreda možete OVDE videti.
E ovako treba Halkica i ostale kriminalce polomit qovna i onda nek se zale materi svojoj

E ovako treba Halkica i ostale kriminalce polomit qovna i onda nek se zale materi svojoj

KOMUNIKACIJA SAMO NA BOSANSKOM
Dvadesetšestogodišnji defanzivni vezni Sarajeva Vladan Bubanja privukao je pažnju klubova, a kako piše Lorenzo Lepore, italijanski novinar, četiri kluba su zainteresovana za njegove usluge.
Za Bubanju su interes pokazali mađarski Ujpest, saudijski Al Khoolod, ruska Baltika, i turski Kocaelispor.
Uz mogući odlazak gulia ovo bi nam bio definitivno nenadoknadiv odlazak.
Za Bubanju su interes pokazali mađarski Ujpest, saudijski Al Khoolod, ruska Baltika, i turski Kocaelispor.
Uz mogući odlazak gulia ovo bi nam bio definitivno nenadoknadiv odlazak.

Zauvijek ti znaj da cu tebe voljet' ja,
zauvijek ti znaj da cu tebe bodrit' ja!
zauvijek ti znaj da cu tebe bodrit' ja!
mrs u icku materinu zaostalu, i niste za prve lige divljaci obicni, glumite neku moralnu horizontalu, uvijek ugrozeni a jucer niko od vas da kaze da je sramota sudjenje, da vam se namjestalo. Cuj mi na kosevu vas zakidali, ako mislis na ono sto ste htjeli penal kad je frajera lopta u kuk pogodila onda ne znas nista o fudbalu. Sto niste odgodili tekmu s nama kad smo evropu igrali i oteli nam bod na kosevu???? Vi ste samo za udaranja sa drugim divljacima iz mostara i nista vise. Sve hocete na seljacku pricu da otmete, izgurate nekako, nista s radom kako treba. Uzeli ste kup protiv nas sa bunkerom 90 minuta i onda poslije pricali kako mi ni sa sudjenjem ne mozemo osvojit. Dabogda vam to zadnji trofej bio, nikad se ne vratili u prvu liguMostarac1974 je napisao/la: ↑19 maj 2025, 14:17Dobri ste vi Pitari nema šta.Vi samo istinu govorite a mi lažemo.Pa mi smo krivi jer smo loši ovu sezonu.Taraba žestoka.A sad malo o vama.Kad nas kradete na Koševu a znate friško nikom ništa BRAĆA.Kad vam Zekić više voli Širokom nego nama nikom Ništa.Loš dan Sarajeva bio neće lopta u go.Ma Boga ti a hoće puni sastav u Mostaru da dokažete da ste vi pošteni i hoćete 3 boda.A Borac dao Radniku i sad vi odlučili igrat pošteno na kraju da kopate Veleža.Pa fala vam braćo.Pa jeli Vedran zaslužio da prvo mlatnete 4:0 u kupu Širokog pa za četri dana da izgubite u prvenstvu kao čuvali se za uzvrat kupa.Ma hajte molim vas.Pa djeca bi odbranila rezultat od 4:0.Super vam ide sve samo neznam kako iduću sezonu.Eto Laktaša a možda i Posušje ostane jer mi spašavamo goli život sa Željom i Slogom.Ako neuspijemo baraž.Ostaćemo u PL to znam ali više tako bratstvo sa vama neželimo.Izgleda da ste slijepi kod očiju pa nevidite koji su klubovi u ligi ostali i dolaze.
2x šampion Jugoslavije
5x šampion Bosne i Hercegovine
8x osvajač Kupa BiH
1x osvajač Superkupa BiH
--Najtrofejniji klub u Bosni i Hercegovini--
---------Saraj'vo, za tebe zivimo!!--------
5x šampion Bosne i Hercegovine
8x osvajač Kupa BiH
1x osvajač Superkupa BiH
--Najtrofejniji klub u Bosni i Hercegovini--
---------Saraj'vo, za tebe zivimo!!--------
Tvoja poruka je u rangu da mi kazemo sto ste vi kupili sudije i mi sad nemamo 4-5 prvotimaca protiv radnika?Mostarac1974 je napisao/la: ↑19 maj 2025, 14:17Dobri ste vi Pitari nema šta.Vi samo istinu govorite a mi lažemo.Pa mi smo krivi jer smo loši ovu sezonu.Taraba žestoka.A sad malo o vama.Kad nas kradete na Koševu a znate friško nikom ništa BRAĆA.Kad vam Zekić više voli Širokom nego nama nikom Ništa.Loš dan Sarajeva bio neće lopta u go.Ma Boga ti a hoće puni sastav u Mostaru da dokažete da ste vi pošteni i hoćete 3 boda.A Borac dao Radniku i sad vi odlučili igrat pošteno na kraju da kopate Veleža.Pa fala vam braćo.Pa jeli Vedran zaslužio da prvo mlatnete 4:0 u kupu Širokog pa za četri dana da izgubite u prvenstvu kao čuvali se za uzvrat kupa.Ma hajte molim vas.Pa djeca bi odbranila rezultat od 4:0.Super vam ide sve samo neznam kako iduću sezonu.Eto Laktaša a možda i Posušje ostane jer mi spašavamo goli život sa Željom i Slogom.Ako neuspijemo baraž.Ostaćemo u PL to znam ali više tako bratstvo sa vama neželimo.Izgleda da ste slijepi kod očiju pa nevidite koji su klubovi u ligi ostali i dolaze.
Znamo i ti i ja da to nije istina, nismo mi krivi sto ste u toj situaciji i sto bi davali bodove hocete li vi nama onda slj sezone dati 12 ili?
Jucer umjesto da budete protiv sudjenja vi psujete gadjate i pljujete nase igrace, smijesno
Ne mozes porediti Sarajevo i Velez sa borcem radnikom sad laktasi i slicno. Ovi postoje da sluze borcu i vici.
Ako Bubanja zeli da ide, onda je problem. Sto se tice nas, vezan je ugovorom i daleko je najbolji vezni igrac lige. Samo milionska ponuda dolazi u obzir. Onakvog igraca je jako tesko naci, klasa je blaga rijec za njega.
FK SARAJEVO
Titula: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Kup: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Titula: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Kup: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Ja koliko znam sa njim se pregovaralo već na polusezoni, dok je Rockov bio prvi golamn, sad da nije neki dogovor vec tad postignut nemam pojma.
Uglavnom nije loš golman po onom što sam ja gledao.
Pa nije loš golman ali nije ni bolji od Rogića, Strahinja je primio 46 golova u sezoni... okej znam loša ekipa, ali ne možemo mi poslije Rogića na takvog golmana nikako
SARAJEVO SIAMO NOI <3
-
- Kontakt:
RA i Hz na stranu, a kad ste se to Vi sklanjali FKS ? Kad Dudic i Vasa uprava ne zeli odgoditi utakmicu. Mislim da se zvao Kalajdzic,Mostarac1974 je napisao/la: ↑19 maj 2025, 14:17Dobri ste vi Pitari nema šta.Vi samo istinu govorite a mi lažemo.Pa mi smo krivi jer smo loši ovu sezonu.Taraba žestoka.A sad malo o vama.Kad nas kradete na Koševu a znate friško nikom ništa BRAĆA.Kad vam Zekić više voli Širokom nego nama nikom Ništa.Loš dan Sarajeva bio neće lopta u go.Ma Boga ti a hoće puni sastav u Mostaru da dokažete da ste vi pošteni i hoćete 3 boda.A Borac dao Radniku i sad vi odlučili igrat pošteno na kraju da kopate Veleža.Pa fala vam braćo.Pa jeli Vedran zaslužio da prvo mlatnete 4:0 u kupu Širokog pa za četri dana da izgubite u prvenstvu kao čuvali se za uzvrat kupa.Ma hajte molim vas.Pa djeca bi odbranila rezultat od 4:0.Super vam ide sve samo neznam kako iduću sezonu.Eto Laktaša a možda i Posušje ostane jer mi spašavamo goli život sa Željom i Slogom.Ako neuspijemo baraž.Ostaćemo u PL to znam ali više tako bratstvo sa vama neželimo.Izgleda da ste slijepi kod očiju pa nevidite koji su klubovi u ligi ostali i dolaze.
nadam se da je ziv i zdrav i psovao igrace FKS , culo se na TV. Da li Vam je valjao Guli ? Da li si zato da sve ide "bratski" kao u
drzavi ? Kako kompletni , Beganovic stoper, Unusic db. Bez Solde, Paskaleva(u 11), Jatta . Listica nije prvi put uzela bod/bodove
na Kosevu. U Kupu nam se otvorilo, dva otpatka usla, kasnije autogol.
Nikad, ali nikad se Vi niste sklanjali FKS, neka i niste. Posteno. Velez je veliki klub, sa sjajnom tradicijom. Rivalitet Veleza i FKS
60-70-tih. godina je ogroman. Vi ga i danas smatrate glavnim bh derbijem. Ok, ali danas to nije slucaj, odnosno nije od kako su
Vas pokrali(stadion). No vratiti ce se Velez aBd. Sto sa Igmanom ne dogovoriste 3 za 3 , a ne 3x X.
Ps. samo da Ti kazem da sam imao cast gledati rahmetli Sestica, o BMV da ne pricam. Bio kao djecacic na Kosevu i prestravljen
prisustvovao najvecem belaju i mnogo razbijenih glava. Tad ste bili veliki Klub(i sad ste i bit cete aBd). 2:2 zavrsilo 2 Dusko i
2 rahmetvi Vahidin Spenser Musemis. Dolazili ste vozom u velikom broju, a i izmislili tzv."klepetaljke"(2 drvene ploce na dlanovima)
Pozdrav i Selam RA.
Zadnja izmjena: Samozdravlje, dana/u 19 maj 2025, 14:55, ukupno mijenjano 1 put.
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Bubanja je uz Gulija najbolji igrac kluba bez dileme i u top 5 igraca lige! Niposto njih dvojicu prodavati, eventualno na polusezoni, sada bi to bila ludost!James1987 je napisao/la: ↑19 maj 2025, 14:24Dvadesetšestogodišnji defanzivni vezni Sarajeva Vladan Bubanja privukao je pažnju klubova, a kako piše Lorenzo Lepore, italijanski novinar, četiri kluba su zainteresovana za njegove usluge.
Uz mogući odlazak gulia ovo bi nam bio definitivno nenadoknadiv odlazak.![]()
-
- Kontakt:
Guli ide 100 posto. Iako je produzio ugovor daj boze da ostanebosnas_ je napisao/la: ↑19 maj 2025, 14:52Bubanja je uz Gulija najbolji igrac kluba bez dileme i u top 5 igraca lige! Niposto njih dvojicu prodavati, eventualno na polusezoni, sada bi to bila ludost!James1987 je napisao/la: ↑19 maj 2025, 14:24Dvadesetšestogodišnji defanzivni vezni Sarajeva Vladan Bubanja privukao je pažnju klubova, a kako piše Lorenzo Lepore, italijanski novinar, četiri kluba su zainteresovana za njegove usluge.
Uz mogući odlazak gulia ovo bi nam bio definitivno nenadoknadiv odlazak.![]()
Trenutno korisnika/ca: casual033, Hajdeee, JavierBosnia, mnon46, NeSamSafetee, Rule_hz, Vanja8 i 53 gosta.