Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

Bianconeri1988
Kontakt:

Re: Juventus F.C.

Post Postao/la Bianconeri1988 » 12 feb 2012, 21:40

Ja mislim da si ti sve ono mislio ironično. :mrgreen:

Kad su igrali ti igrači što si ti naveo u ekipi su bile same zvijezde svjetskog fudbala Zidane, Deschamps, Del Piero (ona 10 godina mlađa verzija :mrgreen: ), Davids, Neved itd. A kad ekipa ima igrače koji su sami vrh svjetskog fudbala i koji jednim potezom rješavaju utakmicu, onda se i za te prosječne igrače pomisli kako su dobri.

Eh sad fazon je što Pepe i Giaccherini nemaju ni Neveda ni Zidanea u ekipi zato za njih nikad nećemo ni pomisliti kako su materijal za Juve. Barem ja neću. :mrgreen:

slika

Rossijevi statusi na twiteru danas, glavni je ovaj kad kaže da su ovi bijeli Real, a ne Novara. :mrgreen:
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 12 feb 2012, 21:51

Nisi me razumio,ne govorim da su oni neke extra klase,ali da u Juventusu kroz historiju je dosta takvih igrača igralo,postajali su neko i nešto u Juventusu,dakle bili su Juve material,pored naravno dokazanih igrača.
Bila je na početku sezone ako se sjetite priča može li Juve išta napraviti sa "dobrim igračima" jer ne može dovesti "WC"igrače,mnogi su rekli da nemamo puno šansi i da nam treba otprilike 4-5 WC igrača,ja sam rekao da sa dobrim igračima se može dosta toga uraditi,a rezultati sve govore,bez velikih zvijezda igramo fantastično,imamo 4-5 vrhunskih i dokazanih igrača,a vidimo kako su igrači tipa Giack,Pepe,Esti,Barzagli koje niko nije shvatao ozbiljno isplivali i sada su okosnica ove ekipe.
Dakle i sa ovakvim igračima se bez problema borimo na dva fronta,bez poraza,za Evropu će trebati nešto još dodatno,ali tvrdnja i dalje stoji.

Giack i Pepe su bez sumnje sada bolji igrači 2x ili 3x nego što su bili,ja sam prvi povraćao na pomisao da Pepe pređe u Juventus,Giacku smo se smijali jer je promašio prazan gol protiv nas i sl,ali su me demantovali, mišljenje Contea svi znamo,svaki put njih dvojicu spomene u pozitivnom kontekstu.
"Pravi džentlmen nikad ne napušta svoju damu" A. Del Piero
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░ ★3★0★
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
Grazie a Dio non sono un Prescritto!

SoloJuve26
Kontakt:

Post Postao/la SoloJuve26 » 12 feb 2012, 21:57

slika

Eto koliko mi imamo prednost sto imamo samo ligu,, koda i mi igramo LS jbt. reko sam bit ce ovo gusto jer vec imamo dvije utakmice koje se moraju odigrati..
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 12 feb 2012, 22:13

Ma to ti je taj stile Milan, Allegri i Galliani pričaju kako se mi žalimo na suđenje ovo ono, a Galliani je već kukao nakon drugog kola na Tagliaventa kad su izgubili od Napolija, a nešto prigovara Marotti prošle sedmice što se žalio za nedosuđeni penal protiv Siene, zatim kad su vidjeli da nam ništa ne mogu i da smo bolji od njih, počeli su kukati kako oni igraju u Europi, a mi ne igramo i sada kada igramo kao oni praktički svako 3 dana kukat će kako je njima bilo povrijeđenih igrača, a nama nije. Tipično za njih. :mrgreen:

@Oxygen

Igramo mi na dva fronta dobro, ali budimo realni u Europi je sasvim druga priča, ne treba zaboraviti da je Serie A sad baš nisko pala, da je 4. ili 5. liga po jačini zato se ovaj tim ne može ni porediti sa onim do prije nekih 10 godina kad je Serie A bila za klasu jača liga od ostalih. Ne umanjujem ja naš rezultat u domaćem prvenstvu, ali ako deremo Milana i intera u Serie A ne znači da će tako biti i u CL. Ova ekipa je sasvim pristojna za lige, ali da li je i za Europu vidjet ćemo sljedeće sezone. Juventus sa Pessotom, Torricelijem i ostalim je rasturao i u ligi i u Europi, dok ovaj sa Giacchom i Pepom trenutno rastura samo u ligi.

Conte zna da su za nešto više potrebni i bolji igrači, zato ćemo se na kraju sezone vjerovatno i riješiti nekih igrača sistemom "nothing personal, it's just a bussines." :mrgreen:
Ž '21!

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 12 feb 2012, 22:25

Bianconeri1988 je napisao/la: Conte zna da su za nešto više potrebni i bolji igrači, zato ćemo se na kraju sezone vjerovatno i riješiti nekih igrača sistemom "nothing personal, it's just a bussines." :mrgreen:
Apsolutno će se riješiti nekih,ali ko se smije kladiti da će Giack ili Pepe otići,niko,obojica će ostati jer su potrebni ovom Juventusu kao back up i kao igrači na koje se možemo osloniti što je dobro.
Evo,da tipujem ko po meni ide sigurno na kraju sezone iz Juventusa,još je rano za prognoze,ali da se naslutiti:
Krasić,bez sumnje ide.
Elia,ide ako se nešto drastično ne promijeni.
Boriello,ima minimalne šanse da bude otkupljen.
Manninger,ostavlja prostora mlađim,vrlo vjerovatno Lealiu ako se taj transfer realizuje.
Alex,ako ostanu stvari onakve kakve su po najavama.
Quagliarella,po meni 50/50,Conteu nije miljenik,tu je baš bara-bara.
Padoin - i dalje mislim da će biti iskorišten za neku trampu jer on po meni nema kvalitet približan ni Pepeu/Giacku.
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 12 feb 2012, 22:36

Ja nisam Pepeom miljenik isto kao što neki nisu Giaccherinijevi, ali realno je da se svi složimo da obojica trebaju ostati u ovom Juventusu i sljedeće sezone, to je nedvojbeno. Ali sasvim je sigurno da neće imati ovoliku minutažu koliko imaju ove sezone. Od ovih igrača što su trenutno kao posuđeni jedino će Caceres biti otkupljen, a ostali su pod upitnikom, najbliži tome je Giaccherini, a po mom subjektivnom mišljenju i zaslužio je da bude u ovoj ekipi sljedeće sezone. Estigarribia odlično obavi što mu se kaže, ali ipak fali mu ono nešto, a vala ni 5 miliona koliki je njegov otkup svakako nisu male pare. Uglavnom vidjet ćemo.

Krasić, Elia će sigurno otići, dok Borriello neće biti otkupljen, pogotovo jer na ljeto Conte želi nekog napadača (barem tako pišu svi mediji), a ostanak Quagliarelle zavisi od dolaska tog napadača kojeg svi spominju. Quagliarella će strepiti do posljednjih dana prelaznog roka da li će ostati ili otići iz ekipe. Za Padoina ne mogu ništa reći, nije nešto pokazao, a ruku na srce i nije imao puno prilika, nakon par odigranih utakmica treba donjeti neki bolji sud o njemu.

Leonardo Bonucci i Paolo De Ceglie bi isto tako vrlo lahko mogli napusiti ekipu u slučaju neke dobre ponude.
Ž '21!

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 12 feb 2012, 22:44

Neka Padoina nije se čo'jk ni smjestio već bi ga selili, neće mu ni pick-up biti dovoljan za stvari :mrgreen:

Isto i Borriello, kad bi prije mogao natovariti silne gelove i pomade :lol:

Neka Giacherinnija i Pepea.. mogu biti od koristi, ja bih ovako :
Vratio Giovinca
Doveo Naingolana
...
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 12 feb 2012, 22:49

Otprilike se slažemo,za Estia sam ubijeđen da će biti otkupljen,pokazao je dosta,neumoran je i ima dobar centaršut,idealan za 3-5-2 formaciju , mora raditi malo na koncentraciji i šutu.
Ako je Padoin plaćen 5M,ne vidim kako on neće biti.
De Ceglie i Bonnuci,njih nisam stavljao jer su nepoznanice,sigurno ako bi dobre ponude došle da bi ih pustili,mada mislim da Conte vjeruje da može još nešto izvući iz njih.
Za De Cegliea po tom pitanju nisam siguran,mislim da je ograničen iako je napredovao,dok Bonnuci mislim da ima određeni prostor za napredak,ima i dobru tehniku za stopera,ali je nesiguran i bojažljiv i mogao nas je koštati i više primljenih golova ove sezone,mada se i on digao,protiv Milana je odlično igrao,u svakom slučaju dobri za klupe kako god.
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 12 feb 2012, 22:52

Oxygen je napisao/la:Otprilike se slažemo,za Estia sam ubijeđen da će biti otkupljen,pokazao je dosta,neumoran je i ima dobar centaršut,idealan za 3-5-2 formaciju , mora raditi malo na koncentraciji i šutu.
Ako je Padoin plaćen 5M,ne vidim kako on neće biti.
De Ceglie i Bonnuci,njih nisam stavljao jer su nepoznanice,sigurno ako bi dobre ponude došle da bi ih pustili,mada mislim da Conte vjeruje da može još nešto izvući iz njih.
Za De Cegliea po tom pitanju nisam siguran,mislim da je ograničen iako je napredovao,dok Bonnuci mislim da ima određeni prostor za napredak,ima i dobru tehniku za stopera,ali je nesiguran i bojažljiv i mogao nas je koštati i više primljenih golova ove sezone,mada se i on digao,protiv Milana je odlično igrao,u svakom slučaju dobri za klupe kako god.
:lol: :lol: :lol:
al' zato kad se ne digne frajko je opasnost i za penzionisanog Peruzzija :)

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 12 feb 2012, 22:55

ramiral je napisao/la: :lol: :lol: :lol:
al' zato kad se ne digne frajko je opasnost i za penzionisanog Peruzzija :)
:lol: :lol:
Nespretan izbor riječi. :mrgreen:
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 12 feb 2012, 22:57

ma ostaviti 22-23 igraca ali dobra igraca..
Bufon(Storari)..Listajner(Kaseres)-Barzaglji(Bonuci)-Kijelini (Sorensen)-Kolarov( De Celje)...Pirlo (Marone)-Vidal (Naingolan)- Markizio (Djakerini)...Vucinic (Djovinko)- ????(Pepe)- ???? (Matri)

to je dakle 4 pojacanja, s tim da nemam pojma ko bi nas mogao pojacati u spicu i na desnom krilu. Ovo bi naravno bio idealan scenario, ali sve se bojim da ce na sredini ostati Padoin , da ce to desno krilo biti Pepe a njegova zamjena Djovinko , a u napadu Borijelo i Kvaljarela...onda nas ne bi bilo nigdje naredne sezone
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 12 feb 2012, 22:59

@Ramiral ne trojal temu :P :mrgreen: :lol: :lol: :lol:

Za De Cegliea sam siguran da on želi da ostane u Juventusu makar i sjedio na klupi ponekad dobivao šansu, De Ceglie je sličan Pepeu i Giaccherini, može poslužiti kad za škripi, ali ne može nam on biti prvi pik na poziciji lijevog beka. Za Bonuccija mogu reć da će ga izbacit Caceres, tako da će on polako postati tek 3. ili 4. pik za štopera, pa će vjerovatno htjeti ići, treba sačekati ljeto. Na ljeto će sigurno doći jedan lijevi bek u odbranu, jer nam ruku na srce i treba, ta nam pozicija škripi već godinama. Može i tu Caceres popuniti, ali draži mi je na štoperu.

U napadu ćemo vjerovatno birati između Lavezzija i Jovetića, dok sredini terena ništa ne fali.
Ž '21!

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 12 feb 2012, 23:00

Ma bitno je da je dobra atmosfera.
:mrgreen:
Volio bih da Alex ostane, može on još toga pokazati, sigurno ne bi bio glavna rola u ekipi ali dobro ga je imati zbog raspoloženja, karizme, statusa i pozitivnog duha koji donosi timu.

@ultrassstyle
ma kakav Giovinco i zamjena Pepeu nema šanse.
Zaboravio si Gariba, a on po prikazanom ima vrlo perspektivnu budućnost, borac i trkač - Conteu +
Ne vjerujem da će Borriella otkupiti, ne znam, osim ako šušne jedno 15-ak komada

Čuj onog trolla što se javlja.. nemoj da ti tam' dolazim :mrgreen:

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 12 feb 2012, 23:04

Jovetić/Gio dolazi u obzir,o lavezziu sam se izjašnjavao,ne podnosim ga.
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 12 feb 2012, 23:06

Između prve dvojice uvijek bih izabrao Giovinca - dijete Juvea.. čast Jovetiću ali ljubav je ljubav.

Lavezzi bi sigurno dobro došao, koliko je to u mogućnosti Marrotine 389473 rate vidjeti ćemo. :mrgreen:

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 12 feb 2012, 23:08

Ma kakva ljubav prema Juventusu, Giovinco u pojedinim svojim izjavama nije bio nimalo nježan prema Juventusu. Skeptičan sam što se tiče Giovincovog povratka, puno Parma traži para, možda bi im mogli uvaliti Pepea. :lol:

Nije ni meni nešto Lavezzi mio, ali ne bih imao ništa protiv da dođe kod nas, ali 31 milion je puno, dobro bi bilo kad bi on otišao u City, pa bi Džeko postao višak i da dovedemo Džeku. :D
Ž '21!

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 12 feb 2012, 23:11

Džeko bi nam legao k'o hodži burek

Treba nam takav napadač koji je može spustiti i proslijediti do saigrača, ojačao je u engleskoj, onaj pokušaj od trenera ga ne gotivi, dobro bi nam došao.. Borriello out Edin in.

Edit : ovi samo nešto o dizanju i uvaljivanju :mrgreen:

dzenan01
Kontakt:

Post Postao/la dzenan01 » 12 feb 2012, 23:15

Ne do Bog da Džeko dođe, to bi značilo opet pola milke na račun želje, daleko bilo :mrgreen:

Samo me zanima da li će Marotta ikada dovesti 20+ miliona igrača. Već smo konstantovali da ima "strah" od velikih kupovina i neuspjeha, ali mora i on shvatiti da radi u klubu čiji je cilj biti najbolji na svijetu .
SAMO ZBOG LJUBAVI PREMA BORDO BOJI

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 12 feb 2012, 23:17

Gia uvijek opravdavam jer se Juventus katastrofalno ponio prema njemu,tu nema sumnje,drugo je kako mediji vole senzacije i prenose vijesti kako im je volja.
Zato i ne podnosim onog bolida ranierija koji ga je uništio,kada je najbolji bio (vs Chelsea) i na vrhuncu,odjednom klupa po 10 utakmica,ali imat će šansu ponovo u to sam siguran.
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 12 feb 2012, 23:19

Kad bi Edin došao vidio bi tek gužve ovdje na temi Juventus, ne bi nas ni metlom mogli načistiti... :mrgreen:

Zatvorim oči, zamišljam Pirlove pasove prema Džeki, centaršuteve, realiziranje istih ili spuštanje saigračima - dobitna kombinacija

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.