FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

JoseMourinho
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

Post Postao/la JoseMourinho » 20 avg 2015, 20:44

salamanca je napisao/la:Nema Hajduk nesto vecu posjetu od nas. Par utakmica da bude preko 10.000 ostalo je tu negdje. Mozda od ove sezone kad su prosli evropu. Isto tako Tommy nije neki veliki gigant a placaju im solidno. Cak sta vise Tommyu reklama u Splitu nije ni bitna, jer rade kao svicarski sat.

Opet kazem prva i osnovna stvar imati sposobne ljude, ljude na pozicijama koji imaju poznanstva i to ide vrlo lako.

Pa bas iz tog razloga sto imamo sponzora kao sto ti kazes, onda cijema za generalnog moze biti manja. Bolje imati 200.000, nego tih zacrtanih 400.000.
Opet ti ne kontas, sta ce ti onda reci sponzori koji daju 100-150 hiljada??

ChWilla
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la ChWilla » 20 avg 2015, 20:48

salamanca je napisao/la:Dandy nemam sta gledati i nauciti. Evo ti Hajduka njemu je generalni Tommy. Do ove sezone ih nigdje nije bilo, raspad bili ali opet uvijek imaju sponzora. To sto oni imaju preko 5.000 clanova, mislim da bas Tommyu nije bitno, ali dobro.
Ovdje imaju jedni koji napisu kritiku, ima druga strana koja brani sve zivo, ni malo objektivno. I onda se samo vrtimo u krug a nista konkretno se ne pise.
a šta je bitno za uspješnost reklamiranja preko nekog kluba, nego broj članova i redovnih gledalaca? i čuj nemaju puno veću posjetu od nas, njima je prosjek posjete kad ih nigdje nema k'o nama rekordni. cijela regija živi za taj klub, sponzorima se svaka reklama stvarno vrati, i onda ti se nude sami kad je to pravi marketing.

članski popust u fan shopu nije ukinut, ni popust na godišnju koja sad uključuje i kup. šta bi neko za marku i po mjesečno? svi najčešći prigovori su riješeni, bile su dvije super atraktivne evropske utakmice, i opet će to biti dvije i po hiljade. znači ko je htio i našao za shodno učlanio se, a ostalo su izgovori.

SvenZ
Kontakt:

Post Postao/la SvenZ » 20 avg 2015, 20:51

Stvarno se covjek moze nacitati gluposti na ovom forumu. Prvo tan je investirao u sarajevo jer je vidio da moze klub kupit za 4 miliona a ne radi posjete, kvaliteta ili bog zna cega treceg. Drugo je*o vas generalni sponzor, polako sve ce doci na svoje jer sto se vise buke oko toga stvori to cijena ispod grba postaje veca. Zadnja stvar, svi su krenuli negodovati (bez razloga) o sinocnjem pressu a niko nije ni spomenuo premije igracima sto je u mojim ocima jedna od najbitnijih stvari koje se mogu izvuci iz svega toga. Klub na to gleda kao na pobjedu, igraci su adekvatno nagradjeni i nismo ispali seljaci vec velika gospoda kako i dolikuje najtrofejnijem klubu jedne drzave.

Hadzijalagic
Kontakt:

Post Postao/la Hadzijalagic » 20 avg 2015, 20:56

Ja znam bruku raje koja ima love i deklarativno voli Želju, prvi su kada se treba raspravljati sa pitarima i sl., a kojoj je bukvalno mrsko otići do plavog salona.. Sve danas ćemo, sutra ćemo i tako čitavu godinu pričaju.. Nemaju predstavu o važnosti članstva koliko god da im objašnjavaš..
BUDI ŽELJO !!!

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 20 avg 2015, 21:14

vrh navijanja kolegu pitara s posla prozvati kad sarajevo izgubi i nastaviti jesti burek.

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 20 avg 2015, 21:47

KLIS je napisao/la:
zgembo89 je napisao/la:E jesu vala i ponudili ove grafike sto sam vidio na klixu sa press umjesto da su uzeli odavdje sa foruma par slika oni iscrtali milion linija koje se isjeku u jednoj tacki isto ko da se neko igro geometrije u paintu..
Trebali su tebe zvati da im nacrtaš.
crto sam ja vec po forumu 4-5 stranica unazad i sigurno jasnije obicnom covjeku nego njihove tangente bisektrise

slika

rodom s Mejtaša
Kontakt:

Post Postao/la rodom s Mejtaša » 20 avg 2015, 22:21

Mi kad bi imali 10 milja članova i 10 milja prosjek koji će nam klinac sponzor. Šta bi to gospoda sponzori da dođu na gotovo. Uloži mangupe kad se nešto gradi, a ne na gotovo.

Međutim, to nije poenta priče. Promjenom statuta mi smo odustali od velikih ili generalnih sponzora jer to je u BiH ubleha i od tog nema ništa. Firme neće da plaćaju radnike kojim im rade ko robovi, a da nekog sponzorišu.
Naime, promjenom statuta se nudi mogućnost ulaganja i pitam vas sad zašto bi neko dao 400 milja ili milion nako gratis ko eto da mu logo stoji na dresu kojeg ne poštuje ni Savez, a i 70 posto stanovnika ove države. Zar tom nekom ko ima lovu nije bolje da uloži u klub na način kako je to objašnjeno kroz koncept one dvije firme za infrastrukturu i igrače. Na taj način čak može i zaraditi. Dakle, jasno je ko dan da promijenom statuta se odustalo od traženja budala koje bi dale po miliona ni za šta jer takvih ovdje nema. Po meni je ta promijena kursa pametna i čim u praksi bude sprovodiva (valjda do kraja godine) donijet će rezultat. Manite se priče o velikim sponzorima to je prošlost. Pogledajte utakmicu Željo - Videoton i reklame oko terena pa ćete vidjeti kakve su to firmetine bile - jače nego budžeti svih nivoa vlasti danas.

domorocki
Kontakt:

Post Postao/la domorocki » 20 avg 2015, 22:46

manijakinho je napisao/la:Velez dobija na Grbavici, kompenzacija za proslu godinu.
Imal sta na belegiju,reci ti nama?
Einigkeit und Recht und Freiheit

DANDY
Kontakt:

Post Postao/la DANDY » 20 avg 2015, 22:46

rodom s Mejtaša je napisao/la:Mi kad bi imali 10 milja članova i 10 milja prosjek koji će nam klinac sponzor. Šta bi to gospoda sponzori da dođu na gotovo. Uloži mangupe kad se nešto gradi, a ne na gotovo.

Međutim, to nije poenta priče. Promjenom statuta mi smo odustali od velikih ili generalnih sponzora jer to je u BiH ubleha i od tog nema ništa. Firme neće da plaćaju radnike kojim im rade ko robovi, a da nekog sponzorišu.
Naime, promjenom statuta se nudi mogućnost ulaganja i pitam vas sad zašto bi neko dao 400 milja ili milion nako gratis ko eto da mu logo stoji na dresu kojeg ne poštuje ni Savez, a i 70 posto stanovnika ove države. Zar tom nekom ko ima lovu nije bolje da uloži u klub na način kako je to objašnjeno kroz koncept one dvije firme za infrastrukturu i igrače. Na taj način čak može i zaraditi. Dakle, jasno je ko dan da promijenom statuta se odustalo od traženja budala koje bi dale po miliona ni za šta jer takvih ovdje nema. Po meni je ta promijena kursa pametna i čim u praksi bude sprovodiva (valjda do kraja godine) donijet će rezultat. Manite se priče o velikim sponzorima to je prošlost. Pogledajte utakmicu Željo - Videoton i reklame oko terena pa ćete vidjeti kakve su to firmetine bile - jače nego budžeti svih nivoa vlasti danas.
Pojedinci ocigledno podobro ne upuceni navrli na tog yebenog genaralnog sponzora kao sa je on ne znam ti sta....
Samo zato da bi to mogli prikazati kao neku nesposobnost uprave kluba...
Ti si to sve fino obrazlozio pa valjda skontaju.....

salamanca
Kontakt:

Post Postao/la salamanca » 20 avg 2015, 22:55

Dvije zaredom nam sudi Skakic, a trecu Sarajevu. Aha, sad mi je jasno.

Minhi
Kontakt:

Post Postao/la Minhi » 20 avg 2015, 23:01

@salamanca i meni se desilo slično prilikom novog učlanjenja. Od tri prošlogodišnje članske, samo je jedna bila uredno registrirana, dok druge dvije nisu.
Zaključak: Kod posljednjeg učlanjenja jedan dio novca nije završio u klubu. Izdavale su se neke kartice koje se nisu uvele u sistem. A da je to bilo moguće svi smo se uvjerili kada se prilikom štampanja imena na kartici štampao i broj članske što znači da se isti broj mogao štampati više puta. Taj sistem članarine je srećom iza nas, a i svi znamo ko je tada štampao i upisivao podatke članova...
Ono što raduje je transparentnost prilikom novog učlanjenja gdje su brojevi članskih unaprijed odštampani na poleđini kartice i gdje je zadužen jednak broj članskih sa ukupnim brojem kartica.
I ovim potezom je uprava dokazala da se sada sve radi transparentno.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Ja sam lud, ja sam jak - ja sam ZELJIN MANIJAK !!!

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 20 avg 2015, 23:51

manijakinho je napisao/la:Velez dobija na Grbavici, kompenzacija za proslu godinu.
:guz: :guz:
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

Dolina
Kontakt:

Post Postao/la Dolina » 20 avg 2015, 23:51

Ovaj Fanshop ispred BBI-a treba premjestiti u Japan. Za sedam dana bismo imali 10 000 članova.

slika

I generalnog sponzora :opaopa:
Zadnja izmjena: Dolina, dana/u 20 avg 2015, 23:53, ukupno mijenjano 2 puta.
Ivica Osim: "Ko ne može da trči, taj ne može da igra".

blue sky
Kontakt:

Post Postao/la blue sky » 20 avg 2015, 23:52

FKZ1921 je napisao/la:
cala je napisao/la:Oko milje.
Nisam ocekivao vise clanova jer nema pogodnosti koje bi privukle obicne simpatizere, nema marketinga.
Pogodnosti i marketing nemaju veze s tim.
Pogodnosti za clanarinu od 20 km !!! Koliko pogodnosti? Za sta? Dobijes odlican popust na godisnju,popust u fan shopu...Sta jos dati za clanarinu od 20 km...
Marketing:da te neko ubjedjuje kako trebas biti dio kluba koji volis...Zasto?
Sve je uradjeno sta je trebalo da se navijacima olaksa uclanjenje. Produzenje bez ponovnog popunjavanja formulara,uclanjenje preko interneta...
Evo ja tvrdim,pa nek zamjeri ko hoce,prica ove vrste je bezobrazna izvlakusa...
Smiješno je uopšte pričati na tu temu. Ko osjeća pripadnost nečemu platit će i neće pitati koliko i sta dobija...

Minhi
Kontakt:

Post Postao/la Minhi » 20 avg 2015, 23:53

Šta ima Velež dobija...

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Ja sam lud, ja sam jak - ja sam ZELJIN MANIJAK !!!

Ajzea
Kontakt:

Post Postao/la Ajzea » 21 avg 2015, 00:07

Dolina je napisao/la:Ovaj Fanshop ispred BBI-a treba premjestiti u Japan. Za sedam dana bismo imali 10 000 članova.

slika

Sve ove Kineze vratit u Japan odakle su i došli pa neka nam oni traze generalnog :D
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 21 avg 2015, 00:35

Jel neko pratio Standard veceras...isprasise ih norvezani bez pola muke...da je usla ona Dadina ih ...isto bi ih cekalo :D
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

plavanacija
Kontakt:

Post Postao/la plavanacija » 21 avg 2015, 00:54

ja bih najvise volio da generalni sponzor bude domaca firma, ali posto nam je privreda u k....., jedino da se neki rusi, arapi, ili turci smiluju...

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 21 avg 2015, 01:08

Dolina je napisao/la:Ovaj Fanshop ispred BBI-a treba premjestiti u Japan. Za sedam dana bismo imali 10 000 članova.

slika

I onda neko od "naših" ljudi iz grada ima obraza govoriti da navija za Želju a nema člansku, nema dres, nema neki drugi artikal, dok ljudi iz Japana imaju. Heej gdje je Japan, pa ljudi kupe. Nama sve mrsko, a svi navijači do bola.
DRUG NEBI TI PUNCA

Ajzea
Kontakt:

Post Postao/la Ajzea » 21 avg 2015, 01:15

Nije to sve, valjda su odma spomenuli Ivicu Osima. Nevjerovatno je da ljudi iz nekog tamo Japana više cijene legende iz BiH nego sami stanovnici iste. Kakav um moraš biti da čovjeka kakav je Ivica nazivaš šlagiranim.. A da ne spominjem koliko su se sa jedne tribine uzvikivale, skandirale, pjevale pjesme koje Ivicu na taj način oslovljavaju. E gdje ja zivim...
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”