Svaki navijač ima dužnost da ovaj intervju, ne samo pročita, nego dobro izanalizira. Koliko god su griješili oni u klubu, toliko smo i mi griješili kao navijači.
Jedan od glavnih razloga grešaka koje su se dešavale je upravo ovo:
Sve jasno. Iskustvo kroz koje su mnogi dobronamjerni ljudi iz dijaspore prošli.Znate, kad dođete u Bosnu i Hercegovinu sa imidžem nekog bogatog investitora, automatski ste meta oportunista, zlonamjernih, ali i dobronamjernih savjetodavaca. Iz današnjeg ugla, nema dileme da nismo uvijek slušali prave savjete. Treba vremena da se to sve shvati i da se nauči. Ali nismo odustali
Ovaj dio je posebno bolan, ali istinit:
I da, Predsjednik Mirvić je potpuno u pravu da Zrinjski ima najbolje suđenje u državi. I Borac ima kakvu-takvu protekciju, ali ni blizu kao Zrinjski. Zašto o tome ne pričati? I šta je loše u tome što ima korektan odnos sa predsjednikom saveza? Sviđalo se to nama ili ne, on je izabran demokratski od strane sve tri nacionalne komponente.Žao mi je što nismo proslavili osvojeni Kup. Toliko smo radili i zasluženo podigli trofej u trenutku kad je to vjerovatno bilo teže nego bilo koje druge godine. Izostala je satisfakcija da to i proslavimo sa svojim navijačima. Imam dojam da su nam zavist, trač i ljubomora to svima oduzeli.
Pa čak i što se tiče Ajle Alimanović, zašto bi nas zanimalo kakve ona poslove obavlja za Predsjednika Mirvića koji nisu vezani za klub? Budimo realni, da nam određene okolnosti i pehovi nisu dozvoljavali naprijed, iako se jeste griješilo, ali zar da to sve odbacimo u afektu i bijesu?