FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

amazon
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la amazon » 24 jul 2016, 21:13

Gdje to pise?
Kazu dajte bice tribina,ko da je gotovo sve.Pa nece pobjedjivati sve ako napravimo tribinu,kamo srece da smo to znali ranije,vjerovatno bi ljudi do sad napravili.

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 24 jul 2016, 21:20

amazon je napisao/la:Gdje to pise?
Saopštenje za javnost povodom dešavanja na 108. gradskom derbiju

Zbog svih događaja koji su bitno uticali na sigurnost navijača, Klub ima pravo i obavezu donijeti odluku kojom zabranjuje dolazak takvih navijača na svoje utakmice do daljnjeg.

U tom kontekstu želimo naglasiti nekoliko bitnih činjenica koje su uticale na donošenje takve odluke.

FK Željezničar je uložio mnogo truda i novčanih sredstava u infrastrukturu i poboljšanje uslova za sve posjetioce.
Kao Klub insistiramo da na utakmicama želimo porodične posjete u cilju afirmacije sporta i da imamo što veći broj navijača i simpatizera koji će se osjećati sigurno na stadionu.
Taj model rada je prepoznat, što je rezultiralo da iz utakmice u utakmicu imamo sve više roditelja sa djecom na utakmicama našeg Kluba.
Ako imamo u vidu sve pobrojane činjenice, kao najtrofejniji klub u BiH želimo onemogućiti dolazak na naš stadion navijačima sa rušiteljskim namjerama i koji uništavaju imovinu i prekidima direktno utiču na regularnost utakmice.

Apelujemo na NS/FS BiH na striktniju primjenu pravila u pomenutim situacijama kako bi iskorijenili huliganstvo na stadionima u Bosni i Hercegovini.

http://fkzeljeznicar.ba/saopstenje-za-j ... iju/21469/
1921'

U gradu Saraj'vu sve ima svoju pricu, i u Sara'jvu nista nije slucajno !

samoplavi
Kontakt:

Post Postao/la samoplavi » 24 jul 2016, 21:33

ScoutInternational je napisao/la:
MocMahale444 je napisao/la:Fejzic - Kosoric 60/40 njihov gol. Bevab izgubljen izgledao od ulazka, onaj Husic lipa ga jebla sta glumi on. 60 minuta tj sat vremena bez igraca, zbog njega moras strahovat lipu mu ****. 2 zuta onako brzo koje tocilo od insana.
Bekrija klupa nije bitno sto mi je drag igrac ali on je fajront.
Sudija gori od crne guje.
Hajde nije bod loš na sve stvari koje su se izdesavale tokom utakmice.
Netacno, samo mi objasnite, zasto svi samo gledaju kraj akcije, a ista se treba u startu zaustavljati, dok lopta fakticki nije niti dosla do CB i GK?

Ekipa je neuigrana i trebat ce vremena, a posto se to znalo, bek (RB) koji je prvo bio pogresno postavljen, pa zatim nije pratio polozaj protivnickog igraca, sto ujedno protivnik koristi maksimalno koji mu prolazi "iza leda" , gdje se igrac Sarajeva sam nalazi u 16 metera sto je samo po sebi vec ozbiljna sitvacija, loptu ubacuje, zapravo gura na jedino mjesto gdje je mogao adekvatno to uraditi, i tu dolazi do nesporazuma na relaciji GK i CB. GK vjerovatno zbog manjka autoriteta, ujedno svog kapiteta GK nije zelio pokositi u svom petercu, gdje njihov CF kao saldo svega koristi i poentira iz nicega.

Dakle, kada se analizara detaljno, fino se moze vidjeti da je RB najveci krivac sto je doslo do ovakve sitvacije jer svi su ostali zatvorili svoje strane i jedino je lopta mogla na njegovu radi pogresnog postavljanja, a CB i GK rade klasicnu pogresku ne snalazenja radi ciste neugranosti sto je sve rezultiralo poenom za njih.

slika
Treba se uzeti u obzir da smo bili s igracem manje kada se analiziraju situacije. U sustini si dobro objasnio samo i stoper je lose reagova. Da li smo mi ovdje pokusali praviti ofsajd? Nikako da vratim film iz ove akcije.

Omar500
Kontakt:

Post Postao/la Omar500 » 24 jul 2016, 21:45

Samo da je Kjosevski bio umjesto Fejzica, on bi izletio i izboksovao ovu loptu.

cruz40
Kontakt:

Post Postao/la cruz40 » 24 jul 2016, 21:51

kvalitet je napisao/la:
amazon je napisao/la:Ne moze se tako gledati. Mozda da smo ostali s 11 igraca u onoj postavci bi izgubili dva razlika, ko to zna. Mi do crvenog smo stajali prelose na terenu, a kako nece kad ti krila igraju klasicni napadaci. Unistavati Lendrica na krilu je nepotrebno.Iako je trcao, trudio se, zabio gol, al dzaba on ne moze biti krilo. To sto je derbi ne treba da bude razlog za opravdavanje lose igre i taktike. Takva je liga da ti je skoro svaka utakmica derbi. Mi nismo na Grbavici pobjedili ni Metalegu,a nismo ni Sarajevo. Neko ce reci to je prijateljska, kakve to veze ima.Sto znaci da ti onda niko ne moze garantovati ni da ces Metalegu uzeti na Grbavici a kao ti se pojacao. I ono najbitnije da napredak u nasoj igri za razliku od proslih sezone je isti. Nista bolje ne igramo nego u mandatu Mulalica, samo ekipa pretumbana u drugoj taktici a u biti nista ni s cim.
Opet dokazuješ da pojma o ovom sportu nemaš. Dok je bilo 11 na 11, Željo je bio taj koji je htio da igra, imao je više loptu u nogama. Ti to nećeš da vidiš, normalno. Nismo stvorili šansu, ali smo bolje stajali na terenu i uvjeren sam da bi do kraja meča stvorili nekoliko prilika, dali gol i uzeli tri bobe. Ovo za početak utakmice su ti potvrdila oba trenera na konferenciji za novinare poslije utakmice.

Crveni karton je bio presudan i opet smo i takvi dali gol. Kasnije jedna greška golmana prije svega i to je to.

Ne zaboravi da mi skoro nikad nećemo igrati s ovakvom ekipom, jer će svoje minute imati Miro, Blagoje, Veca (naši najbolji igrači uz Lendrića), Lazić, Žerić i narmalno Jahić.

Jedino što ja zamjeram Kostiću jeste što nije vadio Bekrića i umjesto njega stavio Šećera. Možda je mogao ubaciti i Sinišu Stevanovića, a izbaciti Nikolića naprimjer (ali se vjerovatno nadao nekoj kontri, pa ga je zato ostavio).

I da, ako si gledao početak utakmice kako treba, mogao si vidjeti nekoliko rotacija u napadu. Lendrić je počeo kao krilo, pa je bio napadač, Nikolić i Pozder su isto tako mijenjali pozicije, kao i Beganović.

U svakom slučaju, s obzirom na sve, bodom moramo biti zadovoljni. Ali, moramo uzeti naredne dvije tekme.
Bolje da je izvadio beskorisnog Memiju on je prvi pogrijesio kod njihovog gola , njemu igrac prolazi iza ledja ko na terminu kakvom. A posle Aco i Fejzic rade sta rade i primamo gol. Ako se vec bio povukao trebao je S.Stevanovica staviti na beka pa nek ih bije. A ne onaj Duljevic faza i samara Memiju na sred grbavice bruka sta smo docekali.

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 24 jul 2016, 21:56

Bravo a ni mi necemo na kosevo nedam im marke.Postavit veliki ekran karta 2 marke i svi na sjever.Na pretis lonac nikad vise.

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 24 jul 2016, 21:58

Sinisu nije stavio iz logicnog razloga jer je vec prosli derbi bio blizu crvenog.
Kazu dajte bice tribina,ko da je gotovo sve.Pa nece pobjedjivati sve ako napravimo tribinu,kamo srece da smo to znali ranije,vjerovatno bi ljudi do sad napravili.

carsijaba
Kontakt:

Post Postao/la carsijaba » 24 jul 2016, 22:00

Stoka

samoplavi
Kontakt:

Post Postao/la samoplavi » 24 jul 2016, 22:04

Alipasino je napisao/la:Bravo a ni mi necemo na kosevo nedam im marke.Postavit veliki ekran karta 2 marke i svi na sjever.Na pretis lonac nikad vise.
Nemoj Blekic politike molim lijepo. Ioanko me cesto postupcima podsjecamo na cmarove s lavora i jos samo nam to treba.

cruz40
Kontakt:

Post Postao/la cruz40 » 24 jul 2016, 22:05

carsijaba je napisao/la:

Stoka
Ovo su sve nesposobnjakovici iz policije krivi ruse stadion i oni nijednog debila da uhapse udare pendrekom i slicno. Sve pred njihovim ocima vjerovatno iz nekog razloga nisu htjeli, vjerovatno su imali naredjenje da stoku ne diraju. Bog sami zna ko je ovo narucio i dopustio.

samoplavi
Kontakt:

Post Postao/la samoplavi » 24 jul 2016, 22:08

cruz40 je napisao/la:
carsijaba je napisao/la:

Stoka
Ovo su sve nesposobnjakovici iz policije krivi ruse stadion i oni nijednog debila da uhapse udare pendrekom i slicno. Sve pred njihovim ocima vjerovatno iz nekog razloga nisu htjeli, vjerovatno su imali naredjenje da stoku ne diraju. Bog sami zna ko je ovo narucio i dopustio.
Meni se cini da im klubovi iz Kantona po dogovoru postignutom vise ne placaju sumu kakvu su placali i da se sada malo svete na svoj nacin. Ne bi me nista iznenadilo.

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 24 jul 2016, 22:08

Meni su najjaci sa pitarskom politikom, ova saopstenja svakih pola sata. Pogledajte slike s sjevera 230 put :D

larssonche1337
Kontakt:

Post Postao/la larssonche1337 » 24 jul 2016, 22:09

i treba, nek stavljaju

carsijaba
Kontakt:

Post Postao/la carsijaba » 24 jul 2016, 22:13

slikaslika
slika

ZaZelju
Kontakt:

Post Postao/la ZaZelju » 24 jul 2016, 22:16

cruz40 je napisao/la:
kvalitet je napisao/la:
amazon je napisao/la:Ne moze se tako gledati. Mozda da smo ostali s 11 igraca u onoj postavci bi izgubili dva razlika, ko to zna. Mi do crvenog smo stajali prelose na terenu, a kako nece kad ti krila igraju klasicni napadaci. Unistavati Lendrica na krilu je nepotrebno.Iako je trcao, trudio se, zabio gol, al dzaba on ne moze biti krilo. To sto je derbi ne treba da bude razlog za opravdavanje lose igre i taktike. Takva je liga da ti je skoro svaka utakmica derbi. Mi nismo na Grbavici pobjedili ni Metalegu,a nismo ni Sarajevo. Neko ce reci to je prijateljska, kakve to veze ima.Sto znaci da ti onda niko ne moze garantovati ni da ces Metalegu uzeti na Grbavici a kao ti se pojacao. I ono najbitnije da napredak u nasoj igri za razliku od proslih sezone je isti. Nista bolje ne igramo nego u mandatu Mulalica, samo ekipa pretumbana u drugoj taktici a u biti nista ni s cim.
Opet dokazuješ da pojma o ovom sportu nemaš. Dok je bilo 11 na 11, Željo je bio taj koji je htio da igra, imao je više loptu u nogama. Ti to nećeš da vidiš, normalno. Nismo stvorili šansu, ali smo bolje stajali na terenu i uvjeren sam da bi do kraja meča stvorili nekoliko prilika, dali gol i uzeli tri bobe. Ovo za početak utakmice su ti potvrdila oba trenera na konferenciji za novinare poslije utakmice.

Crveni karton je bio presudan i opet smo i takvi dali gol. Kasnije jedna greška golmana prije svega i to je to.

Ne zaboravi da mi skoro nikad nećemo igrati s ovakvom ekipom, jer će svoje minute imati Miro, Blagoje, Veca (naši najbolji igrači uz Lendrića), Lazić, Žerić i narmalno Jahić.

Jedino što ja zamjeram Kostiću jeste što nije vadio Bekrića i umjesto njega stavio Šećera. Možda je mogao ubaciti i Sinišu Stevanovića, a izbaciti Nikolića naprimjer (ali se vjerovatno nadao nekoj kontri, pa ga je zato ostavio).

I da, ako si gledao početak utakmice kako treba, mogao si vidjeti nekoliko rotacija u napadu. Lendrić je počeo kao krilo, pa je bio napadač, Nikolić i Pozder su isto tako mijenjali pozicije, kao i Beganović.

U svakom slučaju, s obzirom na sve, bodom moramo biti zadovoljni. Ali, moramo uzeti naredne dvije tekme.
Bolje da je izvadio beskorisnog Memiju on je prvi pogrijesio kod njihovog gola , njemu igrac prolazi iza ledja ko na terminu kakvom. A posle Aco i Fejzic rade sta rade i primamo gol. Ako se vec bio povukao trebao je S.Stevanovica staviti na beka pa nek ih bije. A ne onaj Duljevic faza i samara Memiju na sred grbavice bruka sta smo docekali.
Nije Memiji igrac prosao iza ledja vec Nikolicu.

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 24 jul 2016, 22:28

ScoutInternational je napisao/la:
MocMahale444 je napisao/la:Fejzic - Kosoric 60/40 njihov gol. Bevab izgubljen izgledao od ulazka, onaj Husic lipa ga jebla sta glumi on. 60 minuta tj sat vremena bez igraca, zbog njega moras strahovat lipu mu ****. 2 zuta onako brzo koje tocilo od insana.
Bekrija klupa nije bitno sto mi je drag igrac ali on je fajront.
Sudija gori od crne guje.
Hajde nije bod loš na sve stvari koje su se izdesavale tokom utakmice.
Netacno, samo mi objasnite, zasto svi samo gledaju kraj akcije, a ista se treba u startu zaustavljati, dok lopta fakticki nije niti dosla do CB i GK?

Ekipa je neuigrana i trebat ce vremena, a posto se to znalo, bek (RB) koji je prvo bio pogresno postavljen, pa zatim nije pratio polozaj protivnickog igraca, sto ujedno protivnik koristi maksimalno koji mu prolazi "iza leda" , gdje se igrac Sarajeva sam nalazi u 16 metera sto je samo po sebi vec ozbiljna sitvacija, loptu ubacuje, zapravo gura na jedino mjesto gdje je mogao adekvatno to uraditi, i tu dolazi do nesporazuma na relaciji GK i CB. GK vjerovatno zbog manjka autoriteta, ujedno svog kapiteta GK nije zelio pokositi u svom petercu, gdje njihov CF kao saldo svega koristi i poentira iz nicega.

Dakle, kada se analizara detaljno, fino se moze vidjeti da je RB najveci krivac sto je doslo do ovakve sitvacije jer svi su ostali zatvorili svoje strane i jedino je lopta mogla na njegovu radi pogresnog postavljanja, a CB i GK rade klasicnu pogresku ne snalazenja radi ciste neugranosti sto je sve rezultiralo poenom za njih.

slika
RB kriv nego sta ali Aco I Fejzic se misle koji ce I onda kosonja nadskoci Acu I gol.
Nije bitno bilo I proslo. Idemo dalje.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 24 jul 2016, 22:29

carsijaba je napisao/la:slikaslika
slika
:oops:

Namjerno sve zbog price oko rekonstrukcije i izgradnje stadiona, divljacki i rusilacki pohod, jos prije nego sto je utakmica i pocela, nije ovdje samo rijec o stolicama, vec i o drugim stvarima koji su osteceni ili slomljeni, dovoljno vidjeti betonske blokove, kamenice,i zastitnu ogradu, u sve ovo treba se ukljuciti i NFSBIH, kako napredovati u ovakvoj ligi, ulagati u infrastrukturu kada se ovakve stvari desavaju?
Ovdje je jasna razlika izmedju par polomljenih stolica sto vidjamo i na Kosevu i na Grbavici kada su derbiji u pitanju, i ovog namjernog unistavanja stadiona, sve jasno ko dan.
Njima je do daljnjeg zabranjen ulaz na Grbavicu, morat ce platiti sve osteceno i slomljeno, jos ce dobiti i kaznu od NSBIH,a kako stvari stoje mogli bi i dobiti zabranu odlaska na sve gostujuce utakmice do dalnjeg, jer na startu lige 12., lige koja je po svemu trebala donijeti nesto novo, imamo ove divljake, klosare, krezube narkomane koji sve to vracaju na staro (cast izuzecima istinskim i pravim navijacima fks)
1921'

U gradu Saraj'vu sve ima svoju pricu, i u Sara'jvu nista nije slucajno !

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 24 jul 2016, 22:59

Na BHT-u emisija Premijer Liga.

samoplavi
Kontakt:

Post Postao/la samoplavi » 24 jul 2016, 23:45

amazon je napisao/la:Na BHT-u emisija Premijer Liga.
Nista narocito. Sve vec ispricano od Kostica i Hurtica.

zeljoooooooooo

Post Postao/la zeljoooooooooo » 24 jul 2016, 23:46

Tek sam sada vidio kakva odbrana Fejzica nakon šuta Benke...

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 32 gosta.