NBA 2025-26 Regular Season

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

jose
Kontakt:

Re: NBA 2025-26 Regular Season

Post Postao/la jose » 22 mar 2026, 21:47

NEZALAGANJE je napisao/la:
22 mar 2026, 19:51
jose je napisao/la:
22 mar 2026, 19:44
22 mar 2026, 17:20
@Triple Ne vide oni to.Dzaba pricati.Vide super sut, 19ppg i strasan igrac.Decko je odlican fit igrac za danasnju eru.Odlican.Moze igrati u svakoj ekipi, ali superstar je skroz druga prica.
Ja toliko pratim ovu ligu i SA, tako da tacno znam kakva sudbina ocekuje sve igrace u SA.Wembyeva zvijezda u stilu onomad Duncana ce toliko zasjeniti sve druge u tom rosteru da ce se poceti podcjenjivati do te mjere da cemo danas-sutra mati poredjenja kao nekad kad su se neki pitali da li je Jamal Crawford bolji igrac od Ginobilija?? A realnost je da je Manu bio jedan od najboljih bekova svoje ere.

Evo @jose mi potvrdi ovu tezu dok sam je tipkao.To nije moja lrica majstore, to je prica ozbiljnih analiticara.
Pa eto, upravo primjer Ginobilija. Odličan igrač, strašan fit sa Duncanom i Parkerom. Ali nije superstar.
Ili mi nemamo istu definiciju superstara. A to je franšizni igrač, tj. igrač bez kojeg ta ekipa ne bi osvojila titulu ili bila u vrhu.
Dirk je superstar, Luka je superstar, Jokic je superstar, ali Kidd, Murray, Reaves, Ginobili, Pippen... to nisu.
Vidis, odmah se ne slazemo u premisi tvojoj.Manu Ginobili je fransizni igrac u 90% fransiza i sa vecom minutazom.I to nije rekao NEZALAGANJE, vec ozbiljni analiticari.Na koncu, Manu je to i dokazao, osvojio je zlato na Olimpijadi kao najbolji igrac Argentine.

Covjek je zrtvovao svoju statistiku zarad timskog uspjeha.

Prvo sto mi izleti, da ne trazim dalje.

P.S.Fransizni igrac i superstar nije jednako titula.Hoces mi reci da Barkley nije bio franaizni igrac? Iverson? Malone?
Sve su to superstarovi i vodili su svoje ekipe u finala, kako sam i napisao ranije.
Pippen nije. Sve što je uradio, uradio je uz Jordana.
I Bodiroga je vodio Srbiju do raznih titula, to s Argentinom ništa ne znači.
Velež, Chelsea FC, LA Lakers, Scuderia Ferrari

TripleThreat
Kontakt:

Post Postao/la TripleThreat » 22 mar 2026, 21:56

Je li Nash npr. superstar? Malone? CP3?
"Your favorite player's favorite player" - MB

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 22 mar 2026, 22:01

TripleThreat je napisao/la:
22 mar 2026, 21:56
Jesu, Manu nije. Niti je mogao biti, imao je prostora jer nije bio glavni fokus odbrane, evo KD u 18oj sezoni (koji je vidio sve zive odbrane), ove sezone se pati protiv blitz-a (80% da ce biti turnover cim krene blitz na njeg), isti problem imao i Harden (u playoffu) i ostali. Tako da Manu kao prva opcija 0 poena.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 22 mar 2026, 22:02

Pippen nije, jer nije imao ekipu poslije odlaska Jordana, kao sto je ni Jordan nije imao do dolaska Pippena.Da ne pominjem da Kidda nisi stavio u superstar igrace, a covjek Netse odveo u finale NBA 2 puta zaredom ili da si mrtvog Reavesa uvukao medju ove legende, a pricas o mojoj pristrasnosti.

Uvlacis sad Bodirogu u pricu koji nikada nije igrao u NBAu, a ignorises misljenje 2 HOF igraca o Ginobiliu.Ok.

I kazes ignorisao bi to zlato Argentine, ne znaci nista.Znas li da ga od pojavljivanja Dream Teama 92' niko nije uzeo amerima, osim, pogadjas-Argentine i Manua.Malo li je.

Velizar
Kontakt:

Post Postao/la Velizar » 22 mar 2026, 22:03

22 mar 2026, 21:00
Velizar je napisao/la:
22 mar 2026, 19:27
22 mar 2026, 19:24
Ne samo da vrijeđaš, nego i potvaraš... Taj neki nestandardan izraz koji evo opet spominješ nikada nisam ni napisao ovdje, fakat ne znam ni odakle ti to.
znas bolan da jesi, pusti kraju...meni da je stalo da nesto dokazujem na forumu, javio bi se poslije onoga sta je adebayo uradio
Za ovo drugo sam ti još prije dva mjeseca napisao, imaš pretragu, imaš postove, eto probaj naći bilo gdje da sam tako nešto napisao, pa barem i neki editovani post sa podudarajućim kontekstom. Dok ne izneseš nešto konkretno, samo me potvaraš. Znam šta pišem i kako pišem. Nit si tad šta konkretno priložio, nit si sad.
kad vec insistiras da te bajagi potvaram i lazem da koristis taj izraz evo ti dokaz:

slika

i sta cemo sad?

sad ide kako si hakiran, otkucuo ovo dok si mjesecario.....ili neko skretanje teme na potpuno desetu stvar ?!?

fino ti ostavim prostor da ne moram ovo radit (screenshoot) a ti upro sa nekakvim potvaranjem

bolan bolan :crazy:

evo vec gledam da ce biti neka nebuloza i skretanje paznje na nesto iz neke prijasnje rasprave, samo da ne bi priznao da si me pogresno optuzio da lazem (osim ako smatras da ima neke razlike izmedju dovdje i odavdje :) )...zato mi ne pada na pamet da ti predocavam velicinu Kona, jer bi to bilo cisto gubljenje vremena.

valjda me se prodjes sad...ja sam svoje zavrsio.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 22 mar 2026, 22:07

alemsa je napisao/la:
22 mar 2026, 22:01
22 mar 2026, 21:56
Jesu, Manu nije. Niti je mogao biti, imao je prostora jer nije bio glavni fokus odbrane, evo KD u 18oj sezoni (koji je vidio sve zive odbrane), ove sezone se pati protiv blitz-a (80% da ce biti turnover cim krene blitz na njeg), isti problem imao i Harden (u playoffu) i ostali. Tako da Manu kao prva opcija 0 poena.
Tako da, Manu kao 1.opcija u NBA ne znas i mozes samo sr.at napamet i nebiti iskljuciv u nesto sto nisi gledao.

S druge strane, misljenje top igraca i analiticara koji su ga gledali i igrali protiv njega, ovo zlati sa Argentinom, te per 36 brojke itekako govore da je Manu hladno mogao biti fransizni igrac u 90% fransiza NBA. Covjek koji je igrao odbranu, maestralno kreirao, te bio prijetnja sa sve 3 pozicije (trojka, ulaz, midrange) je definicija fransiznog igraca.

TripleThreat
Kontakt:

Post Postao/la TripleThreat » 22 mar 2026, 22:13

Velizar je napisao/la:
22 mar 2026, 22:03
Velizar je napisao/la:
22 mar 2026, 19:27

znas bolan da jesi, pusti kraju...meni da je stalo da nesto dokazujem na forumu, javio bi se poslije onoga sta je adebayo uradio
Za ovo drugo sam ti još prije dva mjeseca napisao, imaš pretragu, imaš postove, eto probaj naći bilo gdje da sam tako nešto napisao, pa barem i neki editovani post sa podudarajućim kontekstom. Dok ne izneseš nešto konkretno, samo me potvaraš. Znam šta pišem i kako pišem. Nit si tad šta konkretno priložio, nit si sad.
kad vec insistiras da te bajagi potvaram i lazem da koristis taj izraz evo ti dokaz:

slika

i sta cemo sad?

sad ide kako si hakiran, otkucuo ovo dok si mjesecario.....ili neko skretanje teme na potpuno desetu stvar ?!?

fino ti ostavim prostor da ne moram ovo radit (screenshoot) a ti upro sa nekakvim potvaranjem

evo vec gledam da ce biti neka nebuloza i skretanje paznje na nesto iz neke prijasnje rasprave, samo da ne bi priznao da si me pogresno optuzio da lazem (osim ako smatras da ima neke razlike izmedju dovdje i odavdje :) )...zato mi ne pada na pamet da ti predocavam velicinu Kona, jer bi to bilo cisto gubljenje vremena.

Ništa, odlično, jesam pogriješio i napravio previd za koji sam stvarno mislio da nisam.

Samo za razliku od tebe, ja tebe neću ni vrijeđati, niti ću te prati svakom prilikom za tvoje pravopsino-leksičke ispade kao što je bilo npr. ono "privatni stav", šta god to značilo.

Iskreno nisam upratio puno likova na ovom forumu da u nedostatku on-topic košarkaških tema skreću ad hominemom od svih tema baš na pravopis, kao što ti to radiš. Ali i to govori dovoljno o tvojim argumentima o košarci.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 22 mar 2026, 22:16

I opet mi se samo dokazuje poenta koju sam danas ranije iznio...Duncanova zvijezda je bila tolika da je zasjenila ucinke Manua i Parkera. Ljudi ih gledaju kao sistemske igrace ili kroz brojke (koje su zrtvovali) sto je plitko da plice ne moze biti biti.

Ista sudbina ceka sve ove momke uz Wembya, ali to je sve nebitno.Bitno je da su ONI spremni na odricanje zarad titula.

Usput, Harden se smatrao nekim ko je bio u Ginobilijevoj ulozi, ali mu ego nije dao da ostane tu, vec se zelio dokazati kao opcija br.1 i imati sve brojke svijeta.To je i uspio, ali nema onog najvrijednijeg, niti ce ga imati- titulu.

I nema toga covjeka na svijetu koji ce me ubijediti da Manu nije mogao ostvariti makar pola toga da se odlucio na isti korak.Toliko Harden nije talentovaniji od njega.

Velizar
Kontakt:

Post Postao/la Velizar » 22 mar 2026, 22:23

22 mar 2026, 22:13
Velizar je napisao/la:

slika

i sta cemo sad?

Ništa, odlično, jesam pogriješio i napravio previd za koji sam stvarno mislio da nisam.

Samo za razliku od tebe, ja tebe neću ni vrijeđati, niti ću te prati svakom prilikom za tvoje pravopsino-leksičke ispade kao što je bilo npr. ono "privatni stav", šta god to značilo.

Iskreno nisam upratio puno likova na ovom forumu da u nedostatku on-topic košarkaških tema skreću ad hominemom od svih tema baš na pravopis, kao što ti to radiš. Ali i to govori dovoljno o tvojim argumentima o košarci.
nista izvinjenje da sam lagao, ha?

sto se tice vrijadjanja samo po zasluzi. konretno danas, vrati ko je prvi poceo. ima crno na bijelo, ali ti ne ide u prilog, jer si uz kolegu...

i pusti ti mene i moje kosarkasko znanje i (ne)pracenje. slobodno me upisi kao kezualca, koji ne zna sta je cap i tako dalje, ako ce ti biti lakse. :kafa:

zahtjevao si dokaz...dobio si ga....sto se mene tice nastavi ga koristiti, kao i 'kecu'.

to je to od mene...jer sad ide nova tema : moje vrijedjanje drugih forumasa :rol: ili sta vec

TripleThreat
Kontakt:

Post Postao/la TripleThreat » 22 mar 2026, 22:27

Velizar je napisao/la:
22 mar 2026, 22:23
22 mar 2026, 22:13
Velizar je napisao/la:

slika

i sta cemo sad?

nista izvinjenje da sam lagao, ha?

sto se tice vrijadjanja samo po zasluzi. konretno danas, vrati ko je prvi poceo. sve je crno na bijelo... ali te ne ide u prilog.

pusti ti mene i moje kosarkasko znanje i (ne)pracenje. slobodno me upisi kao kezualca, koji ne zna sta je cap i tako dalje, ako ce ti biti lakse. :)
zahtjevao si dokaz...dobio si ga....sto se mene tice nastavi ga koristiti, kao i 'kecu'.

to je to.
Evo nije problem - ja ti se izvinjavam što sam ti rekao da me potvaraš, jer za tu konkretnu situaciju očigledno nije tačno što sam tvrdio i pogriješio sam u tome.

A i dalje stameno tvrdim da si lik koji redovno počinje sa vrijeđanjem u nedostatku argumenata, kao što si i mene u više situacija, a pri tome se još hvataš i nalaziš drugima pravopisne i jezičke greške, a i sam ih praviš, i to pazi sad, na tamo nekom sportskom forumu, gdje je pravopis većini irelevantan...

Ja sam se evo tebi izvinio, a ti još nikad nisi objasnio šta znači iznošenje "privatnog stava" na forumu i kako je to onda privatni stav?

Baš kao što ni za Kona još nisi odgovorio na pitanje, ali je l' eto, ipak ti raspolažeš materijom, džaba ćeš ti meni objašnjavati. Asli isto kao i za Danielsa, rast capa i ostalo.
Zadnja izmjena: TripleThreat, dana/u 22 mar 2026, 22:37, ukupno mijenjano 2 puta.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 22 mar 2026, 22:36

22 mar 2026, 22:07

Tako da, Manu kao 1.opcija u NBA ne znas i mozes samo sr.at napamet i nebiti iskljuciv u nesto sto nisi gledao.

S druge strane, misljenje top igraca i analiticara koji su ga gledali i igrali protiv njega, ovo zlati sa Argentinom, te per 36 brojke itekako govore da je Manu hladno mogao biti fransizni igrac u 90% fransiza NBA. Covjek koji je igrao odbranu, maestralno kreirao, te bio prijetnja sa sve 3 pozicije (trojka, ulaz, midrange) je definicija fransiznog igraca.
Manu nije taj kalibar bio, za Hardena se znalo da ce mu neko ponuditi/kockati se da bude prva opcija i proslo je. Kao sto je vrlo moguce da ce neko napraviti Austin Reaves-a prvom opcijom/pokusati, jer ima i trun tog potencijala. Dok Manu i Parker to nisu niti bili niti imali. Ko je imao i postao je, Kawhi postade superstar hladno i u Spursima i mimo njih.

UmjetnikZijad
Kontakt:

Post Postao/la UmjetnikZijad » 22 mar 2026, 22:40

Liga ponistila tehnicku Luke protiv Orlanda, igra sutra protiv Detroita. Po meni samo odgadjaju neodlozno, nikakve koristi od toga jer i umoran je a i dobit ce tehnicku prije ili poslije...svi znamo Luku.

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 22 mar 2026, 22:43

UmjetnikZijad je napisao/la:
22 mar 2026, 22:40
Liga ponistila tehnicku Luke protiv Orlanda, igra sutra protiv Detroita. Po meni samo odgadjaju neodlozno, nikakve koristi od toga jer i umoran je a i dobit ce tehnicku prije ili poslije...svi znamo Luku.
Nek odradi jos detroit i indianu u gostima pa nek odmori kuci protiv Netsa. Tako nek gleda da dobije protiv Indiane tehnicku :)

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 22 mar 2026, 22:44

alemsa je napisao/la:
22 mar 2026, 22:36
22 mar 2026, 22:07

Manu nije taj kalibar bio, za Hardena se znalo da ce mu neko ponuditi/kockati se da bude prva opcija i proslo je. Kao sto je vrlo moguce da ce neko napraviti Austin Reaves-a prvom opcijom/pokusati, jer ima i trun tog potencijala. Dok Manu i Parker to nisu niti bili niti imali. Ko je imao i postao je, Kawhi postade superstar hladno i u Spursima i mimo njih.
Ko je rekao da Manu nije bio taj kalibar? Ti? Daj mi misljenje jednog bivseg top NBA igraca ili analiticara, a ja cu ti staviti 10 koji su rekli da jeste!?

Da prestanemo vise sra.ti napamet, mozel? Nudili su se i Manuu max ugovori da napisti Spurse, ali to zaboravljas.

Usput, ne bi ni Kawhi imao superstar brojeve u SA, niti je ikad i imao, da je igrao uz prime Duncana. I opet imas selektivno pamcenje i nije te sramota pominjati njega.Dok sam ja pricao da je i u SAu on superstar, svi ostali ste pricali da je sistemski igrac i je George onomad bio bolji od njega.Ne zaboravljam ja to nista. Nego se usutite ko ku.rve, pa sad pricas da je Kawhi bio superstar i u Spursima.
Zadnja izmjena: NEZALAGANJE, dana/u 22 mar 2026, 22:53, ukupno mijenjano 2 puta.

Velizar
Kontakt:

Post Postao/la Velizar » 22 mar 2026, 22:50

Nije se uhvatio da je hakiran ili da je mjesecario, ali jeste povukao "argument" iz neke predjasnje rasprave, koji nema veze s onim za sta me optuzio, da bi skrenuo paznju da se provalio da ga "potvaram" :rol:

I sad posto je izgorio...hoce da me svuce u blato da jednom takvom liku nesto tabirim iako ne bi prihvatio moj argument kad bi znao da sam 100% u pravu. Takva sorta.

Pratis nba, pa ces naci neku pohvalu na racun Kona, pusti mene, kežualca

Btw nije stvar gramatike, pogresno si opet povezao, mnogi pa i ja grijesim (plus tipfeleri), nego je fokus na koristenju izraza koji se koriste bas u teskim zabitima....ali zanemari, mozda samo meni smeta. Kao sto cu ja nastaviti sa povremenim vrijedjanjem kad vidim da je hajvan s druge strane, pa me tefteri kako hoces : :beba: ne ljutim se
Zadnja izmjena: Velizar, dana/u 22 mar 2026, 22:53, ukupno mijenjano 1 put.

UmjetnikZijad
Kontakt:

Post Postao/la UmjetnikZijad » 22 mar 2026, 22:52

Manu je legenda svjetske kosarke ali lik ima 13 poena u prosjeku u NBA karijeri a realno nije igrao u ekipi koja je imala toliko ofanzivno dominantne igrace ili ball hogove. Isto tako nije zanemariva cinjenica da je 2-3 sezone igrao 90% utakmica, tj bio je i poprilicno sklon povredama. Kako god, ne znam u kojem timu da je igrao ne bi bio superstar, bar ne vise od 2 3 sezone.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 22 mar 2026, 22:59

22 mar 2026, 22:44

Ko je rekao da Manu nije bio taj kalibar? Ti? Daj mi misljenje jednog bivseg top NBA igraca ili analiticara, a ja cu ti staviti 10 koji su rekli da jeste!?

Da prestanemo vise sra.ti napamet, mozel? Nudili su se i Manuu max ugovori da napisti Spurse, ali to zaboravljas.

Usput, ne bi ni Kawhi imao superstar brojeve u SA, niti je ikad i imao, da je igrao uz prime Duncana. I opet imas selektivno pamcenje i nije te sramota pominjati njega.Dok sam ja pricao da je i u SAu on superstar, svi ostali ste pricali da je sistemski igrac i je George onomad bio bolji od njega.Ne zaboravljam ja to nista. Nego se usutite ko ku.rve, pa sad pricas da je Kawhi bio superstar i u Spursima.
To da se pricalo da je sistematski igrac je kad je uzeo titulu sa 13 ppg. Zadnje dvije sezone u Spursima se vec vidjelo da je superstar, posebno u zadnjoj imao 25ppg, bio first team, bio i u mvp konverzaciji itd.

To sto ti mijenjas historiju kako ti pase je tvoj problem. Manu nije niti je bio taj kalibar/potencijal uopste. Pa Irving nije mogao biti prva opcija da moze Manu. :rol:

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 22 mar 2026, 23:14

Ne mijenjam ja historiju, vec dobro znam sta sam pricao onomad. Dok sam tvrdio da on to jeste i prije tih brojki, ti i tebi slicni su se smijali, dok konacno niste skontali.

I kako mislis da Irving nije bio 1.opcija i fransizni igrac? O cemu ti ba pricas?? Naravno da je bio.Biti fransizni igrac nije jednako osvajati titule.Pa to bi ti najbolje trebao znati po Hardenu.Jel T Mac bio fransizni igrac?? Nikad iz 1.runde nije izasao, neracunajuci finale sa SA.Milion i jedan primjer.

Usput, za sve vas, a vjerovatno i tebe da nisi pomno gledao, pogledaj finale DET-SA iz 2005., pa ces vidjeti ko je i sta je bio Manu.Zaboravio se taj Manu iz prajma svpje 28-32 godine.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 22 mar 2026, 23:26

22 mar 2026, 23:14
Ne mijenjam ja historiju, vec dobro znam sta sam pricao onomad. Dok sam tvrdio da on to jeste i prije tih brojki, ti i tebi slicni su se smijali, dok konacno niste skontali.

I kako mislis da Irving nije bio 1.opcija i fransizni igrac? O cemu ti ba pricas?? Naravno da je bio.Biti fransizni igrac nije jednako osvajati titule.Pa to bi ti najbolje trebao znati po Hardenu.Jel T Mac bio fransizni igrac?? Nikad iz 1.runde nije izasao, neracunajuci finale sa SA.Milion i jedan primjer.

Usput, za sve vas, a vjerovatno i tebe da nisi pomno gledao, pogledaj finale DET-SA iz 2005., pa ces vidjeti ko je i sta je bio Manu.Zaboravio se taj Manu iz prajma svpje 28-32 godine.
Gdje bio, otisao u Boston da bude prva opcija pa licno rekao "ovo je pretesko", pa otisao u Netse da moze igrati rasterecenije. Daj ba s tobom o tim stvarima pricati je kao da neni od 80 godina objasnjavam sta je facebook/ig. Doduse ni prije 10 godjna nisi znao razdvojiti/razlikovati/prepoznati star -a od superstara. I tad si tvrdio da je Parker bolji igrac od cp3.

Sumnjam da postoji all time lista gdje parker ispred cp

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 22 mar 2026, 23:37

Bio u CLE Irving fransizni igrac i 1.opcija od drafta 2011., pa sve do dolaska Jamesa.Eto gdje je bio.

Joj najjaci si lik, zivota mi.Poklopi te covjek u jednoj prici, ti otvoris drugu.Prvo s Ginobilia na Kawhia, pa sad dodje i do Parkera.Sta je slijedece, George Gervin?

Ja za Parkera nisam govorio da je bolji igrac, govorio sam da je ostvareniji i to i jeste ako se racunaju titule.Nista cudno.Meni je titula vrijednija od svake individualne nagrade, jer se to pika svakom navijacu.To sto je neko MVP, ovo ono je fino za neke individualne rasprave.

P.S.I jednu stvar koju nikako da skontas, a gledas toliko NBA i toliko dugo ti je SA rival.To je fransiza u kojoj je titula prioritet i u kojoj se ne nakucavaju brojke i individualna priznanja.Ona najboljem igracu SA i svim ostalim dodju prirodno.Mislis da Wemby ne bi mogao imati vise od 24-25ppg? Naravno da bi, ali ga to ne zanima.Zanima ga PRVENSTVENO titula, a SA bi mogao, po pravi put u historiji NBA , imati 8 igraca koji imaju dvocifren ppg.Procitaj to jos jednom.

Usput, u tom klipu sto postavih jedan Pierce i Garnett kazu da je Manu bilo gdje mogao biti AS igrac 10 puta, ali je.bo to.Zna @alem da on nije mogao biti.Smijesno, zivota mi. :rol:

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: alemsa i 14 gostiju.