Postao/la Stefan Effenberg » 26 jan 2012, 01:04
Treba priznati da je Real odigrao jako dobro. Na stranu sudije, neću njih komentirati jer nema smisla.
Hoću reći slijedeće - stvarno dobra predstava Reala, govorim iz činjenice da je Barcelona imala svega 2-3 prilike uz 2 gola. To je najbitnije. Pobjeda će kad tad doći.
Da spomenem Ozila? Ima li potrebe posebno spominjati partiju ovog momka? Naravno da ima. Najjači igrač Reala danas. Prodao je samo jednu loptu pred kraj tekme dok je bio fauliran. Dakle, kapa dolje majstore. Ozil je još jednom pokazao o kakvom se znalcu radi.
Dalje, Arbeloa je odigrao veoma dobro. Osim krucijalne pogreške. Kako je mogao ostaviti igrača samog iza sebe, a to je igrač kojega je trebao čuvati, i otići duplirati Messi-a?? Kakva pogreška..... Stvarno krucijalna. No ne mogu se oteti dojmu da je odigrao odlično.
Kaka majstorski prvo poluvrijeme. E dragi Realovci, dajte mi recite zašto Mourinho nije Kaku doveo u fizičko stanje da može odigrati barem 80 minuta? Zašto ga ne forsira kad je on još uvijek majstor svog zanata? Njemu treba samo tekme, tekme, tekme, tekme i tekme da se vrati u formu.....
Xabi Alonso ne zaslužuje da igra protiv Barcelone. Niti jedna njegova partija me nije impresionirala. Još gore, apsolutno me je razočarao. Ne može on pratiti taj tempo kao prvo. Prespor. Kao drugo, njega u fazi građenja tekme nema. A u fazi obrane ne postoji.
Da imate tu jednog znalca koji može trčati i još da zna vi bi igrali u derbiju puno bolje. A to ne vrijedi samo za derbi nego i općenito. Može on protiv slabijih ali protiv jačeg protivnika ne može. Dakle, treba imati jednog plemenitog igrača u sredini i jednog koji je destruktivac ali koji se ne boji prići po loptu, okrenuti se prema naprijed i proslijediti je svojem suigraču. Dakako, to bi morao igrati Lass Diara ali jednostavno ne znam što Mourinho vidi u Alonsu.
Još nešto, vidjelo se kad je ušao Granero da je pokazao što znači jedan tehnički-plemeniti igrač protiv Barcelone. Dragi navijači Reala, nemojte se ljutiti ali vama u srcu veznog reda ( dakle govorim o poziciji 8-ce koja može i nazad i zna naprijed ) fali jedan igrač koji će to povezati. Nije Granero primjer takvog igrača jer je malo prespor unatoč tehnici i znanju ali se vidjelo kako je nekolicinu puta odigrao znalački. Dakle tu morate imati boljeg igrača!
Dakle, vezni red, ta 2 igrača kod vas ne mogu navući igru na sebe. To je problem. Imati 2 destruktivca - to nije igra Reala. Ovdje mora doći jedan igrač koji će igru vezati. To je ključ u svim utakmicama a kamoli tek protiv Barcelone.
Dakako, mogao bih sad analizirat svakog igrača ali nema smisla. Sve u svemu, dobra partija Reala i na tome se može graditi igra protiv Barcelone. Uz neke korekcije mislim da bi igrali još bolje. Ali jbg, nisam ja trener Reala! No isto tako, neke činjenice se ne mogu previdjeti. Kada se to popravi Real će početi pobjeđivati u el Classicima.