FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

anton 1983
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la anton 1983 » 30 jul 2012, 09:42

Mi bi se valjda ubili a da svake godine neprobamo dovesti jednog igrača iz Leverkusena! :D

Sad kad vidim da se dela nakičmi Larsa Bendera, mogu vam reči da po tom pitanju nikako nisam zadovoljan. Kad već nemreš dovesti stranca ajmo po njemca, je ovdje moto. No problem je što ovaj Njemac nije dovoljno kvalitetan da ispuni uslove igrača kkakvog mi u biti tražimo - trebamo.

Pretpostavka da on "nije igrač za Bayern" je kriva. On je igrač za Bayern, no nije igrač kakvog Bayern treba. Bayern treba igrača poput Khedire, aka ŠPEK, za ovu poziciju. Bender jeigrač tipa Dante, Manđa, pizarro, što definitivno nije loše, no na ako Bayern dovodi igrača za centralni vezni red, sa ovim igračima koje ime, onda to nesmije biti igrač koji je u biti zamjena. Sa njim bi samo nepotrebno proširili klupu, a nama za centralnog veznog netreba proširenje, nego pojačanje, za razliku od onogo što nam je trebalo u obrani i u napadu. bender kad bi došao, on po meni nebi bio niti konkurencija Gustavu, već bi ga Jupp forsirao samo iz razloga što je Njemac, a mi bi se molili Bogu da explodira...

Zadnja dva prelazna (ljetna) roka, su bila fenomenalna. Fino smo posložili ekipu, tako da smo kvalitetno i pametno posložili ekipu. Poduplali smo pozicije i sada se nemoramo bojati da će nam faliti igrača ako se neko ozlijedi jer svaku poziciju mogu igrati bar 3 igrača. Od ovog trenutka mi samo smijemo dovoditi pojačanja, a ne igrače koji imaju prefiks zamjene. iz tog razloga ja sam protiv bendera jer on se po meni još nije dokazao da je igrač za prvih 11 Bayerna. u njegovom slučaju mogu se jedino nadati da će se ponoviti Khedira, za kojeg me iznenadilo da je iz jednog Stuttgarta prešao u Real i tamo osigurao prvih 11, no reba imati na umu da je Khedira onda bio prvotimac Elfa, dok je Bender debela zamjena!

zato tih 25 milja koje su nam preostale MORAMO podrobiti na ŠPEK ili ostaviti za neka bolja vremena kadaje u pitanju nogometno tržište...

Ak niš drugo dignut plaču Alabi i vezat ga do 2018!
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

Prle
Kontakt:

Post Postao/la Prle » 30 jul 2012, 10:10

anton 1983 je napisao/la: Ak niš drugo dignut plaču Alabi i vezat ga do 2018!
U BL nije dopušteno davati duže ugovore od 5 godina, al znam ja da ti to ne znaš. Još ti puno toga imaš naučit od mene ;)

Bayern u ovom tranfer periodu je samo osnažio klupu, za prvi sastav nije napravljeno ništa, ama baš ništa. I dalje ostaje problem 10-ke, nedostatak partnera ionako u zadnje dvije sezone prosječnog igrača kao što je Schweinsteiger koji je ajmo reći dosada odigrao samo jednu sezonu na TOP nivou, dok ni stoperi Bayerna nisu uvijek ulijevali povjerenjem.
Ovako je to išlo kod Bayerna:
Tražila se BOMBA od napadača (riječi Ulija H.), htio se Džeko, na kraju se ošlo po 34-godišnjeg Pizarra i jeftinijeg igrača od Džeke - Mandžukića koji još ni u BL nije pokazao KONSTANTNU igru kroz cijelu sezonu, zadnje dvije sezone u VWu je uvijek imao dobar drugi dio sezone, dok mu je prvi bio dosta loš.

Tražio se kongenijalni partner navodnom MOZGU bayernove igre Schweinsteigeru - odluka je pala na Bilbaovog Martineza - i sad se opet odustaje od igrača zbog odštete kao i kod Džeke i traži se jeftinije rješenje - Lars Bender koji bi ili će koštati 25 milijuna €, priznajete svi dobar potencijal, ali još uvijek ne toliko provjeren da ga se uzme za te novce, ali to je cijena koju Lever. traži, a i igrač ipak ima ugovor još do 2017...

Mene sada zanima to Bayernovo kur-čenje, kao mi smo FC Bayern, Bog i batina, imamo koliko ono je Uli rekao para na tekućem računu, oko 130 milijuna € ako se ne varam. Pa ajde onda Uli pljuni tih 40 m za Martineza, pljuni tih 30-35 m za Džeku, ajde Uli pljuni, ne budi papak i jak samo na riječima. Ajde Uli pi-Čko...
FC Buy€rn - najveće zlo njemačkog nogometa!

Borussia Dortmund - posljednja šansa za spas Bundeslige!

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 30 jul 2012, 11:34

Prle je napisao/la: U BL nije dopušteno davati duže ugovore od 5 godina, al znam ja da ti to ne znaš. Još ti puno toga imaš naučit od mene ;)
priznam, nisam znao da se ugovor nemože dati više od 5 godina. no moraš sam malo mozga imati da shvatiš što sam sa ovim produženjem ugovora htio reči, stvarno nije teško za zaključiti. Inače neda mi se više štrebat, sad znam kolko mi je dovoljno, a ti ak još uvijek uživaš u takvim pizdarijama, zavidim ti jer mene je ta zabrijanost napustila. :mrgreen:

PS preksutra ću zaboravit da se ugovor nemre dati na više od 5 godina! :lol:

Prle je napisao/la: Bayern u ovom tranfer periodu je samo osnažio klupu, za prvi sastav nije napravljeno ništa, ama baš ništa. I dalje ostaje problem 10-ke, nedostatak partnera ionako u zadnje dvije sezone prosječnog igrača kao što je Schweinsteiger koji je ajmo reći dosada odigrao samo jednu sezonu na TOP nivou, dok ni stoperi Bayerna nisu uvijek ulijevali povjerenjem.
Istina, nismo, no to u ovom prelaznom roku i nije trebalo raditi tj. to nije bilo toliko nužno, a najbitnije je za reči, da transfer period nije gotov. ****, kakvu Bayern ima ekipu teško je na tržištu nači POJAČANje. Ipak mi nismo PSG da damo za Thiaga Silvu 40 milja, koji bi bio pojačanje...A što se tiće Schweija tu se slažem, no nadam se da je prošla loša sezona bila samo plod njegovih ozlijeda koje su mu sjebale sezonu. Nadam se da bu slijedeće fit i da neće imati dugoročne ozlijede te se vrati u formu i potvrdi svoju kvalitetu. zasad je on i za mene wackel kandidat! a što se tiće štopera to ćemo vidjeti. ****, morti bi mi trebali igrati ko Chelsea, pa će nam na taj način i obrana odma izgledat bolje....

Što se tiće Džeke - fala Bogu da ga nismo uzeli i opcija sa Manđom i pizarrom mi se 10 puta više sviđa, a 40 milja dati za Martineza da bi se Prletu ili nekom drugom pokazalo da mi to možemo, alo pa nismo mi dete kreteni ;)

Isto tako rekel bum ti da ako Bayern nedovede pojačanje za prvih 11, biti ću malo razočaran ovim prelaznim rokom jer smatram da nam fakat treba vezni igrač, bio on desetka ili šestica...
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 30 jul 2012, 15:19

slika

:lol:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Henderson
Kontakt:

Post Postao/la Henderson » 30 jul 2012, 16:08

Lahm: Dortmund je glavni favorit za titulu. :roll:
Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).

badstuber
Kontakt:

Post Postao/la badstuber » 30 jul 2012, 16:20

Arjen Robben: "Trenerova je odluka ko puca penale, ako on odluči da neko drugi mora izvoditi ja ću to prihvatiti ali sam uvijek spreman da pucam penal ako mene izabere."

Klare

Post Postao/la Klare » 30 jul 2012, 16:46

badstuber je napisao/la:Arjen Robben: "Trenerova je odluka ko puca penale, ako on odluči da neko drugi mora izvoditi ja ću to prihvatiti ali sam uvijek spreman da pucam penal ako mene izabere."
Dobro hajde, nek' ti bude, al' još nam se nijesi predstavio, dakle ko si :? , šta si :? , odakle si? :?:

Kao da smo već odigrali nekoliko prijateljskih, pogledah u zapisnik, i vidjeh Buytu u prvih 11, i to na svim utakmicama. 8-)
Dakle, u Belgijanu još gori vatra, još ima života, a kako to obično biva nerijetko ćemo ga gledati i kao komandanta naše odbrane. 8-)

Zar da se Bastianova klasa dovodi u pitanje? :?
Prošla sezona je bila takva zbog povreda, samo mahnitov može da tvrdi suprotnije,
a i pored velikih problema sa istim znao je odlične partije pružiti..., no ovdje znaju vladati likovi, koji će nakon jedne lošije partije, ili poteza..., da, da, čitavu sezonu staviti u zaborav..., no da vam kažem, njima njihovo, no da ne znaju da su ukrivu...

Taj vezni i nije pod mus, neka para za crnije dana. :mrgreen:

badstuber
Kontakt:

Post Postao/la badstuber » 30 jul 2012, 17:07

zovem s ivan,imam 26 god i zivim u zagrebu

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 30 jul 2012, 17:09

Ma Švajnštajger je klasa od igrača, @ Klare.

Do povrede je bio uz bok Iniesti i Xaviju ali ozljede su stvarno uzele dosta toga. Nije lako kad si u takvoj formi i onda ozljeda. Još je teže kad se vratiš, prođeš mukotrpan proces povratka i onda opet ozljeda.

Na toj tekmi protiv Stuttgarta je Švajni ponovno izgledao sjajno ali onda opet ozljeda. Teško je psihički se vratit u formu. S jedne strane ga pritišće javnost a s druge strane on sam sebe "muči" kako se što brže vratit u formu.

Nakon svega toga nastane velika pomutnja u glavi i onda je normalno očekivati slabe partije.

Nakon odmora od svega kao i priprema za novu sezonu očekujem od njega opet velike partije.

Jako sam zadovoljan što je Hoenes rekao konačno što misli o Gomezu. Tako mislimo vjerojatno i svi. Gomez je dobar ali ne i jako dobar.

Dakle, čista poruka Gomezu da podigne igru jer se to od njega očekuje. Da napreduje u mnogim segmentima igre. Za početak, po meni, da počne trpati zicere. Pa onda da se konačno više priključi u igru. Samo te 2 stvari da popravi već bi bio "jako dobar".

E sad što se tiče veznog igrača mogu reći da je bolje da novac ostave u blagajni odnosno bolje da ga proslijede u banku da bi što brže otplatili kredit za stadion.

Bender nikako ne vrijedi više od 12-14 milijuna kao ni Martinez više od 20-22.

Pošto ta dva kluba ne pristaju na takvu odštetu bolje da Bayern proslijedi novce u banku.

Kad se samo sjetim da smo mogli kupiti Marvin Martina za 10 milijuna i ne bi imali više brige sa tim veznim igračima.......

No dobro, ne treba žaliti jer tu je i Emre Can. Odmah s njim u vatru, ohne wenn und aber.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 30 jul 2012, 17:49

Danas održan foto-shooting u Bayernovom trening komplexu i Pizarro se na isti pojavio sa novom frizurom. :D

slika

Evo i jedne zajedničke fotografije, cijelog tima:

slika

@Stefan Effenberg: Slažem se s većinom što si rekao oko Schweinija, s tim da on iz sebe mora još više izvući, on mora radit na tome da bude konstantan. Konstantnost u igri je njegov najveći problem, jer sad jesu opravdanje povrede, ali duži period on nije bio pogođen povredama, pa je gubio konstantnost u igri, s vremena na vrijeme. Znamo da je uprava više godina s njim imala strpljenja i da je forsiran u timu. Svi znamo da se radi o igraču velikih kvaliteta, samo još malo više konstantnosti (a ne ono jedno sam vrijeme svjetska klasa, a poslije sam samo solidan ili nekad čak prosječan). I naravno super bi bilo kad bi pored njega igrao neki brži igrač.

Za sada se još čini da je najveći dobitnik na pripremama: Dante. Naime Brazilac ima dobre izglede da čini stoperski par s Holgerom i na početku sezone. Jupp je s njim prezadovoljan, čak je spominjao ovih dana da Boateng treba otklonit greške u ključnim trenucima. Za sad zbog povreda Rafinhe i Alabe se čini da će Boateng ići na beka, ali kada svi budu spremni, mogao bi možda i izgubit mjesto prvotimca. Dante se za sad super pokazao i naravno da je odlično što je zaoštrio tu konkurenciju, a isto tako dobro što se s njim može ozbiljno planirat.
Ali faktički niko nije siguran u prvom timu. Najvjerovatnije da to samo Lahm i Neuer jesu i naravno 100 % spremni Schweini. Mandžo i Pizarro opšte nisu tako daleko od prvog tima, a sad su naravno i različite kombinacije moguće. Naime Heynckes je isprobavao taktiku i s 2 napadača i prema nekim izjavama da se zaključiti da će tu kartu povući u situacijama kada Bayern ne može probit protivnički bedem, a imali smo par takvih situacija tokom prošle sezone.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 30 jul 2012, 18:26

Divi Pizzara isti Superman :o :o :lol: :lol:

Moje misljenje je da samo i ovaj prijelazni rok odradili dobro i ne znam koliko bi dovodjenje novih igraca bilo dobro. Konkurencija u timu bi se povecala, sto je dobro, ali samo ih 11 moze igrati, tako da bi na klupi imali veliki broj kvalitetnih igraca. U takvoj situaciji uvijek je neko nezadovoljan i tu nastaju problemi. Sto se tice Gomeza, slazem se da treba preci na veci nivo, sto se tice njegove igre. On jeste nas najbolji strijelac, ali moze biti puno bolji. Schweini je WC igrac i prosle sezone je imao velikih problema sa poredama. To se osjetilo i na rezultatima Bayerna, pa se nadam da ce u narednoj sezoni Bastian biti cijelo vrijeme fit.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 30 jul 2012, 18:30

malo smo se razmazili

Govorili samo da nam treba dubina u ekipi i eto dobili smo je

sta nam sad fali?

40 miliona da potrosimo?

Sto se mene tice volio bi Martineza ali samo sto Basti moze u svakom trenutku da se povrijedi

ako mozemo njeg dovesti za ne vise od 30 miliona super a ovako nek se Bilbao pusi
Thomas Müller - Fußballgott

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 30 jul 2012, 18:32

A ko to Riberija moze izbaciti iz prvih 11 ?
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 30 jul 2012, 18:54

M4kaveli je napisao/la:A ko to Riberija moze izbaciti iz prvih 11 ?
Niko. :) Samo zaboravio sam ga gore navest, jer sam se vodio jednom izjavom, koju sam pročitao jučer, a u njoj su navedena ona imena koja sam gore spomenuo. A naravno da Rib ima zagarantovano mjesto. ;) ZACEMENTIRANO. :)
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 30 jul 2012, 22:32

effe_sa je napisao/la:Slažem se s većinom što si rekao oko Schweinija, s tim da on iz sebe mora još više izvući, on mora radit na tome da bude konstantan. Konstantnost u igri je njegov najveći problem, jer sad jesu opravdanje povrede, ali duži period on nije bio pogođen povredama, pa je gubio konstantnost u igri, s vremena na vrijeme. Znamo da je uprava više godina s njim imala strpljenja i da je forsiran u timu. Svi znamo da se radi o igraču velikih kvaliteta, samo još malo više konstantnosti (a ne ono jedno sam vrijeme svjetska klasa, a poslije sam samo solidan ili nekad čak prosječan). I naravno super bi bilo kad bi pored njega igrao neki brži igrač.
Tako je, konstantnost mora dobiti da bi bio apsolutan WC igrač. Naravno, pretprošlu sezonu nije odigrao možda najbolje i onako kako je odigrao sezonu prije ali konačno je ove trebao potvrditi status WC igrača. Dakle, njegove igre su bile strašne do povrede.

Slažem se s tobom i nadam se da će se vratiti u formu jer je kao takav stvarno potreban ovoj ekipi.

Odgovor na drugi dio posta:

Dante jest dobar igrač, nema sumnje. E sad, po meni bi bilo bolje da Boateng ostane na stoperu. Zašto? Zato jer ima predispozicije za stopera ( ne beka, gledam dugoročno ). Znači on ima tu brzinu, robusnost, duel, skok, pametno postavljanje. Jedini problem kod njega jest nedostatak koncentracije.

Treba napomenuti da je Boateng sezonu odigrao bez ozljede ( ako se ne varam ) i to mu je bila prva sezona gdje je igrao sve utakmice. To je napor kojeg treba iznijeti. To ne treba zaboraviti.

Tako da on ima potencijala da bude strašan stoper i ne treba ga maknut odavde. Badstuber i Boateng djeluju dobro i samo sa iskustvom i u paru mogu napredovati mnogo i čisto iz tog razloga ga ja nikako ne bih maknuo sa stopera.

Dante je dobar igrač koji će donijeti tu potrebnu širinu. Kvalitativno.

Tu je Šaquiri, Weiser, Can, Pizzaro, Manđo. To je dobra ekipa koja može osvojiti Bundesligu i Ligu Prvaka.

isakovich
Kontakt:

Post Postao/la isakovich » 30 jul 2012, 23:24

Mene zanima ko ce Riberija zamjeniti ukoliko se ne daj Boze ozljedi na duze ? Kako ce mo tad da izgledamo.po meni Roben nije vise onaj igrac koji moze da povuce kad treba,za razliku od Riberija koji vuce uvijek i jos vise kad treba.Da li ce Tymo mijenjati Swaynija kad se ozljedi :cry: ,po meni su to dvije pozicije koje nam skripe i zbog kojih nam se moze ponoviti Chelsea,zbog nedostatka pravih zamjena.
Nije me odavno bilo pa da nesto malo svrljnem,sellam i pozdrav Bavarci. ;)
VOLIM BAYERN

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 30 jul 2012, 23:33

isakovich je napisao/la:Mene zanima ko ce Riberija zamjeniti ukoliko se ne daj Boze ozljedi na duze ? Kako ce mo tad da izgledamo.po meni Roben nije vise onaj igrac koji moze da povuce kad treba,za razliku od Riberija koji vuce uvijek i jos vise kad treba.Da li ce Tymo mijenjati Swaynija kad se ozljedi :cry: ,po meni su to dvije pozicije koje nam skripe i zbog kojih nam se moze ponoviti Chelsea,zbog nedostatka pravih zamjena.
Nije me odavno bilo pa da nesto malo svrljnem,sellam i pozdrav Bavarci. ;)
Svakog igrača ćemo lagano zamjeniti kao i uvijek. Jednog nikada nije bilo problem zamijeniti. problem se javio kada ih se više ozlijedilo ili nisu mogli igrati.

Ribery je jedno vrijeme bio propo, pa smo imali Robbena, pa se ozlijedi Schweini, uskoči Kroos, Pa Robben pa dođe Muller itd...U tvom slučaju Šećiri će ti raznjet mozak i pitat ćeš se da li bi možda bilo pametno da ga prodamo. problem će biti kada nam 3-4 prvotimca u obliku Robbena, Riberya, Schweinija, Gomeza, neće moči igrati ;)

badstuber
Kontakt:

Post Postao/la badstuber » 30 jul 2012, 23:42

http://www.fcbayern.telekom.de/popup_ga ... 06c0e41488" onclick="window.open(this.href);return false; tu imate jos slika sa danjasnjeg slikanja

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 30 jul 2012, 23:49

Stefan Effenberg je napisao/la: Dakle, njegove igre su bile strašne do povrede.
Do povrede u prvom dijelu sezone je odigrao odlično.

Zanimljivo je i to, da je jedna od njegovih super sezona bila i ona kad je tek Ribery došao i kada je igrao u tandemu sa Van Bommelom (sezona 2007/08), a naravno super, super epizoda mu je bila SP 2006. Znači to su periodi njegovog vrhunca, kad mu je igra baš bila sami vrh.

Stefan Effenberg je napisao/la: Dante jest dobar igrač, nema sumnje. E sad, po meni bi bilo bolje da Boateng ostane na stoperu. Zašto? Zato jer ima predispozicije za stopera ( ne beka, gledam dugoročno ). Znači on ima tu brzinu, robusnost, duel, skok, pametno postavljanje. Jedini problem kod njega jest nedostatak koncentracije.

Treba napomenuti da je Boateng sezonu odigrao bez ozljede ( ako se ne varam ) i to mu je bila prva sezona gdje je igrao sve utakmice. To je napor kojeg treba iznijeti. To ne treba zaboraviti.
Nemam ja nešto protiv Boatenga, ja sam naveo samo mogući razvoj situacije, jer Dante je pokupio mnogo pluseva na ovim pripremama, uz to je još izuzetno odlučan u duelima i bezkompromisan, dobro čita igru, to je ono što smo mogli vidjet od njega u Gladbachu. E sad u pripremama, jesam to pomalo pratio (pripreme ko pripreme, ne prati sad čovjek sve, ali ono vidim da je i Juppa zadovoljo). Boateng je imao dosta dobrih partija, samo mora kod sebe tu nekad povremenu naivnost da odstrani. A svakako da će oni ravnopravno konkurisat, možda čak skoro pa podjednako prilike za igru dobiju, s obzirom da ćemo opet imati dosta utakmica, na 3 fronta.
I svakako da je pozitivno da postoji ta konkurencija, da ima više opcija u odbrani, to je jako bitno. Sad faktički bilo da igra Boateng, bilo da igra Dante, nema skoro razlike, ili odlučuju nijanse, a prije je bio problem dal igra Boateng ili moraš gurat tu Tymoshchuka, što mu nije prirodna pozicija i imaš odmah problem.
A meni je bitno da igra stoper koji je najsposobniji da taj posao dobro odradi, a naravno i da drugi stoper bude Holger (njemu je mjesto ionako zacementirano skoro :) ) Holger ima povjerenje trenera, a ja sam prije već objašnjavao zašto sam zagovornik toga i što to uvijek podržavam da on bude standardan. :)
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 31 jul 2012, 00:01

Koliko sam gledao ove pripremne utakmice mislim da će Dante činiti taj stoperski par sa Holgerom dok će Boateng na beka bar dok se ne vrati Alaba a onda mu ne gine klupa jer ovo što je Boateng pokazao na pripremama je veoma slabo valjda se umislio da mu je mjesto zagarantovano.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.