Chat - ARHIVA POSTOVA

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Drape
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la Drape » 17 feb 2020, 16:42

Između toga da još i jučer proglase nezavisnost pa da vidimo gdje će nas to odvesti ili da narednih 200 godina uvijek nešto koče, blokiraju, aferišu, kriziraju, prijete...ja sam za opciju kec

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 17 feb 2020, 16:48

A jel nemoguce da se BiH i Srbija dogovore i da pomognu ljudima koji zele da se odsele u srbiju i tamo zive i rade? Koji qrac zivis ovde ako ti ne odgovara, nek im Vucic nadje posla, nasi nek otkupe stanove zemlju i sta vec ovi hoce da prodaju da mogu tamo kupiti i sretan put...Al kurko, Dodik bi prvi pao qrcu za usi da mu nema BiH i politickog djelovanja...Jedino bi mogo na pink u nikad nije kasno il kako vec..

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 17 feb 2020, 16:50

pa neće više ljudi nego veliku srbiju :D
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 17 feb 2020, 17:02

Podvala je i genocid u Srebrenici, kao što su podvale mnoge odluke koje je visoki predstavnik podvalio mimo Dejtona - zaključio je Dodik.
Sramota da ovakav bolesnik bude drzavni sluzbenik u 21. stoljecu.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 17 feb 2020, 17:03

šta reći NATO :D
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

SonVolt
Kontakt:

Post Postao/la SonVolt » 17 feb 2020, 17:03

Radio sam i stanovao u RS-u 4 godine. Tada su mi se razbile sve iluzije da ova država može napraviti bilo kakav značajniji napredak. Za te 4 godine nisam čuo da je neko izgovorio „Bosna i Hercegovina“, u bilo kojem kontekstu. Družio sam se i dolazio u dodir sa raznim ljudima i svi, bez obzira na nivo obrazovanja i finansijski status, gaje gotovo neobjašnjiv animozitet prema bilo čemu bosanskom. Ne postoji politička opcija ili bilo koji oblik „ideološke“ opozicije koji priznaje činjenicu da je RS dio BiH. Potpuno negiranje stvarnog stanja. Mlađi ljudi nikad nisu bili u Tuzli koja je udaljena nekih 80 km, o Sarajevu i Mostaru da ne pričam. Ne prate nikakva dešavanja vezana za BiH, sport, kultura, ne kupuju proizvode iz Federacije i sl...

25 godina propagande je učinilo svoje i odgojene su generacije ljudi koji u potpunosti negiraju/ignorišu postojanje države u kojoj žive. Taj dio BiH je nepovratno izgubljen. Ako se može desiti da se odvoje, bez ljudskih žrtava, neka im je sa srećom.
Naravno od toga nema ništa u skorijoj budućnosti.
https://www.youtube.com/watch?v=5Gprcg0jUdU

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 17 feb 2020, 17:18

Mogu li i ja glasati da se otcjepe? Samo nas vuku sa sobom u hendek, jer sa njima ni dokle necemo stici, a oni nek se je.bu sa Srbijom i Rusijom, pa vidjet cemo dokle ce dogurati.

Civa
Kontakt:

Post Postao/la Civa » 17 feb 2020, 17:22

Pa najbolji pokazatelj je taj da u strukturi Javnog duga BiH, RS triput više generiše ili povećava taj dug od Federacije. I još jedan pokazatelj da se samo na Kantonu Sarajevo prikupi Indirektnih poreza na godišnjem nivou kao u cijeloj PC.
I to misli da bi opstalo pet godina, kad rasporada se ovo zemljište oko kojeg je i nastala sva hajka.
Tako blizu, a tako daleko.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 17 feb 2020, 17:26

Ma isti nam đavo. Otcijepili se ili ne.
Neke promjene će se desiti u politici, ali običnom narodu će biti isto. I kod nas i kod njih.

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 17 feb 2020, 17:28

Sve je to igranka za novu tranšu MMFa ili prihvat migranata.
Nullius in verba

Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 17 feb 2020, 17:29

Nece biti isti djavo, jer nas je.bu za euro integracije i nato. Naravno necemo ni mi postati njemacka ali bar necemo imati tih politickih utega, i onda je lakse. Kad je ovako nestabilno niko nece ni sa pokusa sa nama.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 17 feb 2020, 17:31

Ne hebu nas samo oni. Hebemo i sami sebe. Čak i sa Natom i sa EU će to biti poprilično isto. Većina naroda će svakako zbrisati odavde, RS nema nikakve veze s tim.

Čak iako se RS otcijepi, opet ćemo biti nestabilni jer imamo 2 naroda. Valja opet kratiti.
Zadnja izmjena: ASD, dana/u 17 feb 2020, 17:34, ukupno mijenjano 1 put.

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 17 feb 2020, 17:32

Ja, i onda svaki dan guzva na granici do nedjarica :mrgreen:

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 17 feb 2020, 17:34

Rs bi sama bila samo gora nego danas. Koliko ih hljeb zarađuje u Federaciji. Ima dečko iz Orašja pričao je o tome.

Dodik i predsednik Željko masate **** i smiju se budalama koje se pale na ovo.
Nullius in verba

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 17 feb 2020, 17:35

Heller je napisao/la:
17 feb 2020, 17:34
Rs bi sama bila samo gora nego danas. Koliko ih hljeb zarađuje u Federaciji. Ima dečko iz Orašja pričao je o tome.
To je obostrana šteta. Jedni gube radnu snagu, a drugi naknadu za rad.

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 17 feb 2020, 17:36

ASD je napisao/la:
17 feb 2020, 17:35
Heller je napisao/la:
17 feb 2020, 17:34
To je obostrana šteta. Jedni gube radnu snagu, a drugi plate.
A ja piletinu po Doboju :x
Nullius in verba

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 17 feb 2020, 17:38

SonVolt je napisao/la:
17 feb 2020, 17:03
Radio sam i stanovao u RS-u 4 godine. Tada su mi se razbile sve iluzije da ova država može napraviti bilo kakav značajniji napredak. Za te 4 godine nisam čuo da je neko izgovorio „Bosna i Hercegovina“, u bilo kojem kontekstu. Družio sam se i dolazio u dodir sa raznim ljudima i svi, bez obzira na nivo obrazovanja i finansijski status, gaje gotovo neobjašnjiv animozitet prema bilo čemu bosanskom. Ne postoji politička opcija ili bilo koji oblik „ideološke“ opozicije koji priznaje činjenicu da je RS dio BiH. Potpuno negiranje stvarnog stanja. Mlađi ljudi nikad nisu bili u Tuzli koja je udaljena nekih 80 km, o Sarajevu i Mostaru da ne pričam. Ne prate nikakva dešavanja vezana za BiH, sport, kultura, ne kupuju proizvode iz Federacije i sl...

25 godina propagande je učinilo svoje i odgojene su generacije ljudi koji u potpunosti negiraju/ignorišu postojanje države u kojoj žive. Taj dio BiH je nepovratno izgubljen. Ako se može desiti da se odvoje, bez ljudskih žrtava, neka im je sa srećom.
Naravno od toga nema ništa u skorijoj budućnosti.
Još je jače kad takvi dođu recimo ovdje u Sarajevo da studiraju, rade, šta li, a žive u filmu kakav si opisao.
sljivo je napisao/la:
17 feb 2020, 17:29
Nece biti isti djavo, jer nas je.bu za euro integracije i nato. Naravno necemo ni mi postati njemacka ali bar necemo imati tih politickih utega, i onda je lakse. Kad je ovako nestabilno niko nece ni sa pokusa sa nama.
Yebali bi nas još više kad bi se otkinuli. Palestina.
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

Civa
Kontakt:

Post Postao/la Civa » 17 feb 2020, 17:39

Ovo što se trenutno dešava nije dobro iz više razloga.
Prvo pokretač svake ekonomije je investicija domaća ili strana. Ko je spreman da uloži neke ozbiljnije pare u ovakvom okruženju, pored svih blokada na vlasti, pored priča o ponovnom ratu, znači odmah znači u velikom minusu, jer će biti manje para u opticaju, BDP neće rasti, stanirat ćemo još više.
Drugo, put u EU trenutno nije ni blizu ostvarenja, a pitanje je da li bi i bio toliko isplativ, kada se uzme npr samo Hrvatska koliko je svijeta napustilo, koliko se dug povećao, i jednostavno BiH je daleko od tog puta, a i trenutno treba najmanje 10tak godina da postane spremna. Dakle, bitniji strateški cilj jeste put u NATO, jer Montenegro je samo u prošloj godini stranih para došlo preko 700 mil ojri. Mi taj iznos za komplet našu historiju smo premašili samo dvaputa kada su bile silne privatizacije 2007 i 2008.
I naravno treća stvar je što imamo Kradeze sa Izbornim zakonom koji će također kočiti koliko god je moguće. A ko god želi neka pogleda kako prof. Begić kod Senada rastura HDZ pijavicu koja je 30 godina na budžetu kod Senada na Faceu u petak.
Tako blizu, a tako daleko.

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 17 feb 2020, 17:40

**** ti Silajdžiću mezar đe ćeš (uskoro) leć
Nullius in verba

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 17 feb 2020, 17:43

Heller je napisao/la:
17 feb 2020, 17:40
**** ti Silajdžiću mezar đe ćeš (uskoro) leć
slika

Hare Krišna šalje tople pozdrave sirotinji u BiH iz suncem (i smećem) okupanog Bangalorea :mrgreen:
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: zemuntrg i 48 gostiju.