Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

ramiral
Kontakt:

Re: Juventus F.C.

Post Postao/la ramiral » 14 maj 2012, 09:33

Soni je napisao/la:slika
:( :( :(
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 14 maj 2012, 09:41

Mrzio sam Juventus donedavno. Gadila mi se cijela Seria A i italijanski fudbal, ali ovaj come- back je nešto promijenio u meni. I Del Piero. Shvatio sam da to nije samo fudbal, da je Juve nešto više za svoje navijače. Ne pratim tu ligu, ali sam pratio rezultate ovog tima i vjerujte da mi je veoma drago što je u ovom stilu, Juventus, pokazao da je najveći klub na Apeninskom poluotoku i jedan od većih u svijetu. Da mu Inter i Milan nisu ni do koljena. Čitajući vaše postove za velikog Alexa, malo sam se naježio ali eto, mora jednom doći kraj svemu. Nadam se da će sljedeće sezone Stara dama igrati značajnu ulogu u Ligi prvaka, uz nju sam pošto mojih nema. Lijep pozdrav.
Who dares, wins !

HeavensWonder
Kontakt:

Post Postao/la HeavensWonder » 14 maj 2012, 09:48

http://forum.juventuz.org/threads/24605 ... o/page3018" onclick="window.open(this.href);return false;

Navijaci sirom svijeta... Od Japana do Havaja, iz svakog ugla, svi isto pisemo :cry:

Svima je drago sto je Scudetto tu kod kuce, ali nije to to... Nije bitna titula kad covjek koji je simbol svega pozitivnog u fudbalu i u zivotu vise nije tu.

http://www.tuttosport.com/calcio/serie_ ... esto%C2%BB" onclick="window.open(this.href);return false;

Nisu ga kontaktirali cak ni da bi se rastali kako treba.. Za ovo sto Andrea najavljuje iznenadjenje, ako ne bude da je Boniperti ponovo zaigrao za Juve onda nek znaju da je uprava koja je i napravila dobre poteze, to sve na kraju sjebala nepotrebnim :evil:

Ocekujem za par godina kad Alessandro aBd zavrsi karijeru, da promijenimo ime stadiona u Alessandro Del Piero Stadium !!!!
VINCERE NON È IMPORTANTE È L’UNICA COSA CHE CONTA - Giampiero Boniperti

33 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

harebianconero
Kontakt:

Post Postao/la harebianconero » 14 maj 2012, 10:17

Tih 70 mil. za Van Persija, možda je to iznenađenje koje je Agnelli najavio ?
Mirko Vučinić #9 & Leonardo Bonucci #19

30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Marchisio
Kontakt:

Post Postao/la Marchisio » 14 maj 2012, 10:45

Juventus raspolaže određenom svotom novca namenjenom za pojačanja ali je generalni direktor poručio da se neće srljati kada je dovođenje igrača u pitanju već da će prelazni rok biti odrađen planski.

"Preferiramo kvalitetan kolektiv više od pojedinaca koji nose epitet vrhunskog fudbalera. Od naredne sezone ćemo ponovo igrati u LŠ pa nema sumnje da će igrači koji ranije nisu želeli da dođu sada imati razlog više da se priključe ekipi. Sve u svemu, imamo ograničenje po pitanju budžeta i fokusiraćemo se na kvalitet pre nego na spektakularna pojačanja" zaključio je Marota.
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★★★

“Be my Juventus, I’ll be your Del Piero.”

Amauri > Mandžukić

harebianconero
Kontakt:

Post Postao/la harebianconero » 14 maj 2012, 10:48

Da to je Marotta rekao, ali mi imamo neko obećanje od Agnellia, a još se ne zna koje je ...
Mirko Vučinić #9 & Leonardo Bonucci #19

30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

pinki
Kontakt:

Post Postao/la pinki » 14 maj 2012, 10:57

Ne znam, ja sam počeo pratiti fudbal kad je dao gol petom Borusiji... Ništa više neće biti isto :(

Marchisio
Kontakt:

Post Postao/la Marchisio » 14 maj 2012, 11:14

harebianconero je napisao/la:Da to je Marotta rekao, ali mi imamo neko obećanje od Agnellia, a još se ne zna koje je ...

Ja mislim da to nije tacno da je dao obecanje jer to se pojavilo u nekim novinama i trebao ga je saopstiti juce , ali od toga juce nije bilo nista..
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★★★

“Be my Juventus, I’ll be your Del Piero.”

Amauri > Mandžukić

10DelPiero
Kontakt:

Post Postao/la 10DelPiero » 14 maj 2012, 11:20

Pa ja bih dao ovu duplu krunu samo da Alex sljedce sezone u LP uvali Real Madridu iz slobodnjaka :cry:
Alessandro Del Piero !

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 14 maj 2012, 11:37

U malom mjesto Coneglianu blizu Treviza na 9. novembra 1974. godine rođen je jedan mali Gospodin - Alessandro Del Piero. Alessandro je počeo trenirati fudbal sa svojih osam godina u timu San Vendemmiano, dok je pet godina kasnije preselio u Padovu. Od samog djetinjstva bio je navijač Juventusa, a 1993. godine prelašao je u Juventus. I tada je počela ljubav između Gospodina i Dame koja traje do dan danas. Debitirao je protiv Foggie 12. septembra iste godine, u narednoj utakmici je postigao prvjenac protiv Reggine, a onda kada je prvi put krenuo od početka i hat-trick protiv Parme. Ljubav je počela i trajala, a kako je vrijeme prolazilo postajala je sve veča.

Zajedno su osvojili osam Scudeta (1995, 1997, 1998, 2002, 2003, 2005, 2006), po jedan put Ligu Prvaka, Interkontinentalni kup, UEFA Superkup i Coppa Italiju, a četiri puta (1995, 1997, 2002, 2003) i Superkup Italije. Izgubili su i tri finala Lige Prvaka (1997, 1998, 2003), a u sezoni 1997/98 Gospodin je u Seriji A 21 put uspio zatresiti mrežu, a sa 10 golova u najelitnijem takmičenju Starog kontinenta bio prvi strijelac.

Sljedeće sezone počinju prvi problemi za Gospodina, optužen je za uzimanje dopinga (na kraju je proglašen nevinim), a zatim je u oktobru u prvenstvenoj utakmici sa Udineseom zaradio veoma ozbiljnu povredu lijevog koljena koja ga je čitavu sezonu udaljila sa terena. Bez njega, Dama se mučila i završila tek na šestoj poziciji. Osam godina kasnije dolaze i prvi problemi za Damu.

2006. godine zbog afere "Cialciopoli" Dama je izbačena u drugu ligi, a Gospodin je pokazao da je ljubav prema Damu istinita i da za nijedan novac ne bi prodao svoju Damu. Ostao je sa njom uprkos manjoj plati.

Vratili su se sljedeće godine u isto društvo sa još večom ljubavi i željom za odmazde zbog nepravde. Poslije 5 dugih i nikada težih godina uspio je ovaj ljubavni par da stigne na tron.

Gospodin je igrač sa najviše nastupa za klub, a postao je najbolji strijelac svih vremena u Seriji A za Juventus. Utakmica u finalu sa Napolijem bi trebala da bude posljednja zajednicka ljubavna večer za Gospodina i Damu.

Da li će Gospodin napustiti Damu? Da li će Dama nači drugog Gospodina? Naravno da ne. Možda Gospodin ode negdje daleko za kratko (za to vrijeme ovu Damu čuvao bi naš Mister sa klupe) i tamo gledao bih slike od novih uspjeha svoje Dame. U narednim godinama pojaviće se mnogo igrača sa željom da osvoje srce Dame, ali ona u svom srcu ima samo jednog Gospodina i čekaće taj dan kada će se on vratiti, ali ovaj put kao istinski Gospodin sa kravatom.

Čekao bi Damu raširenih ruku njen Gospodin iz Treviza, jedan i jedini Alessandro Del Piero
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 14 maj 2012, 11:43

ramiral je napisao/la:U malom mjesto Coneglianu blizu Treviza na 9. novembra 1974. godine rođen je jedan mali Gospodin - Alessandro Del Piero. Alessandro je počeo trenirati fudbal sa svojih osam godina u timu San Vendemmiano, dok je pet godina kasnije preselio u Padovu. Od samog djetinjstva bio je navijač Juventusa, a 1993. godine prelašao je u Juventus. I tada je počela ljubav između Gospodina i Dame koja traje do dan danas. Debitirao je protiv Foggie 12. septembra iste godine, u narednoj utakmici je postigao prvjenac protiv Reggine, a onda kada je prvi put krenuo od početka i hat-trick protiv Parme. Ljubav je počela i trajala, a kako je vrijeme prolazilo postajala je sve veča.

Zajedno su osvojili osam Scudeta (1995, 1997, 1998, 2002, 2003, 2005, 2006), po jedan put Ligu Prvaka, Interkontinentalni kup, UEFA Superkup i Coppa Italiju, a četiri puta (1995, 1997, 2002, 2003) i Superkup Italije. Izgubili su i tri finala Lige Prvaka (1997, 1998, 2003), a u sezoni 1997/98 Gospodin je u Seriji A 21 put uspio zatresiti mrežu, a sa 10 golova u najelitnijem takmičenju Starog kontinenta bio prvi strijelac.

Sljedeće sezone počinju prvi problemi za Gospodina, optužen je za uzimanje dopinga (na kraju je proglašen nevinim), a zatim je u oktobru u prvenstvenoj utakmici sa Udineseom zaradio veoma ozbiljnu povredu lijevog koljena koja ga je čitavu sezonu udaljila sa terena. Bez njega, Dama se mučila i završila tek na šestoj poziciji. Osam godina kasnije dolaze i prvi problemi za Damu.

2006. godine zbog afere "Cialciopoli" Dama je izbačena u drugu ligi, a Gospodin je pokazao da je ljubav prema Damu istinita i da za nijedan novac ne bi prodao svoju Damu. Ostao je sa njom uprkos manjoj plati.

Vratili su se sljedeće godine u isto društvo sa još večom ljubavi i željom za odmazde zbog nepravde. Poslije 5 dugih i nikada težih godina uspio je ovaj ljubavni par da stigne na tron.

Gospodin je igrač sa najviše nastupa za klub, a postao je najbolji strijelac svih vremena u Seriji A za Juventus. Utakmica u finalu sa Napolijem bi trebala da bude posljednja zajednicka ljubavna večer za Gospodina i Damu.

Da li će Gospodin napustiti Damu? Da li će Dama nači drugog Gospodina? Naravno da ne. Možda Gospodin ode negdje daleko za kratko (za to vrijeme ovu Damu čuvao bi naš Mister sa klupe) i tamo gledao bih slike od novih uspjeha svoje Dame. U narednim godinama pojaviće se mnogo igrača sa željom da osvoje srce Dame, ali ona u svom srcu ima samo jednog Gospodina i čekaće taj dan kada će se on vratiti, ali ovaj put kao istinski Gospodin sa kravatom.

Čekao bi Damu raširenih ruku njen Gospodin iz Treviza, jedan i jedini Alessandro Del Piero
I onda me pitate: "Kako to mislis,da Juventus volis iz srca?"...Evo vam odgovor... :cry: :cry: :cry:
Keep walking.

Burberry46
Kontakt:

Post Postao/la Burberry46 » 14 maj 2012, 12:46

Marchisio hvala za avatar!

Ne mogu da vjerujem da Capitano nece igrati za Juve, mislim da je mogao jos jednu sezonu, barem savjetima i bitnim golovima bi pomogao, Ostaje mrlja na sve ovo, sto mu nisu dali ugovor!

" onclick="window.open(this.href);return false;
Kakav klip!

Hvala ti majstore za sve i zbog tebe sam zavolio Juve!
Juventus nece nikad biti isti bez Del Piera! :cry:
1946

RedDevilS
Kontakt:

Post Postao/la RedDevilS » 14 maj 2012, 12:49

Burberry46 je napisao/la:Marchisio hvala za avatar!

Ne mogu da vjerujem da Capitano nece igrati za Juve, mislim da je mogao jos jednu sezonu, barem savjetima i bitnim golovima bi pomogao, Ostaje mrlja na sve ovo, sto mu nisu dali ugovor!

Kakav klip!

Znaci napusta vas ikona mislim odlazi u penziju steta igracina je to velika i od mene cestitke sto ste imali takvu zvijezdu u svojim redovima DP10! ;) :P
"I never wanted Man.Utd to be second to anybody.Only the best would be good enough".-(SMB)! -19-
-Horde Zla-1987-!!-Zaboraviti necemo-Oprostiti ne mozemo-Srebrenica-11.07.1995-!!!

delpy
Kontakt:

Post Postao/la delpy » 14 maj 2012, 13:05

Burberry46 je napisao/la:Marchisio hvala za avatar!

Kakav klip!

Prvi put sam zaplakao nakon svega ovoga, zbog ovog klipa :cry:
Ja vise nemam razloga pratit fudbal, obiljezio je moj citav zivot - doslovno, od kako znam za sebe poznanici i prijatelji me zovu Delpi, a on je za to zasluzan, moje urlanje njegovog imena kada bih postigao gol 'na male' mahala nikad nece zaboravit.. Sreca kada ga zabijem onako petom, ko on Borusiji,,. ja jednostavno ne mogu i ne zelim da vjerujem da on stvarno odlazi :cry: :cry:
<3 Vječna Ljubav Čeličnog Grada <3

★ 30 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★

muha milanez
Kontakt:

Post Postao/la muha milanez » 14 maj 2012, 13:16

Ne znam jel neko ranije objavio ovo,ako jest ne zamjerite..

Kapiten Juventusa odlazi posle 18 sezona, krcata "arena" je juče i slavila titulu i tugovala zbog svog kapitena.

On je bio dirnut, ali ne i iznenađen onim što su mu priredili navijači na oproštaju.

Danas im se obratio pismom.

Dragi moji, ništa nije bolje od:

- od osam "skudeta"

- od povratka iz "Serije B"

- od kupa Italije (nadajmo se dva puta)

- od četiri Superkupa

- od Lige šampiona

- od evropskog Superkupa

- od Interkontinentalnog kupa

- od gola Fiorentini

- od gola u stilu "Del Pjero"

- od onog pogotka u Tokiju

- od mojih suza

- od gola u Bariju

- od gola petom u derbiju

- od gola za Anjelija

- od isplaženog jezika nakon gola protiv Intera

- od asistencije Davidu

- od gola Nemačkoj

- od Berlina

- od gola protiv Frozinonea

- od titule najboljeg strelca u Seriji B

- od titule najboljeg strelca u Seriji A

- od ovacija na Bernabeu

- od 704 utakmice u crno - belom dresu

- od 289 golova

- od slobodnog udarca koji je značio "Skudeto"

- od gola protiv Atalante

- od bilo kog rekorda

- od desetke na dresu Juventusa na kome piše "Del Pjero"

- od kapitenske trake

- od svega što ste mi dali za ovih 19 godina

Srećan sam jer smo zajedno se smejali, plakali, navijali, pevali, vikali... Nikada ni jedna boja za mene neće postojati osim crno - bele. Više od svegaželim da vam kažem hvala, za to što ste učinili da se moji snovi ostvare.

Uvek na vašoj strani

Alesandro
..Milan is not just a team for me. It is part of my life..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..

RedDevilS
Kontakt:

Post Postao/la RedDevilS » 14 maj 2012, 13:53

"I never wanted Man.Utd to be second to anybody.Only the best would be good enough".-(SMB)! -19-
-Horde Zla-1987-!!-Zaboraviti necemo-Oprostiti ne mozemo-Srebrenica-11.07.1995-!!!

10DelPiero
Kontakt:

Post Postao/la 10DelPiero » 14 maj 2012, 14:41

Evo cini se da ce Dzeko postati mozda i najrealnija opcija jer Ibrahimovic izgleda odlazi iz Milana te se odmah spominje City tako da mislim da ce tu najvjerovatnije doci do zamjene Ibrahimovic-Tevez za kojeg je Milan zainteresiran jako dugo a onda Dzeko definitivno postaje visak u redovima Citya gdje bi mi trebali uskociti i iskoristiti tu situaciju.
Alessandro Del Piero !

Juventino
Kontakt:

Post Postao/la Juventino » 14 maj 2012, 14:52

Eh, sto me sj.eba klip :(

Jucer sam gledajuci prijenos utakmice imao osjecaj da ljudi u publici ne mogu da navijaju od tuge dok je Ale pravio krug. Jucer nisam mogao vjerovati, danas jos uvijek ne vjerujem. :cry:

SEMPRE CON TE CAPITANO :!:
★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
33 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO!

I’d like to remind Mr Materazzi that nobody uses wigs anymore. You can have a hair transplant now, but, unfortunately for him, brain transplants still don’t exist - Antonio Conte, May 2002.

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 14 maj 2012, 14:53

Njegova pjesma. :(
[youtube][/youtube]

slika
slika
"Pravi džentlmen nikad ne napušta svoju damu" A. Del Piero
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░ ★3★0★
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
Grazie a Dio non sono un Prescritto!

szlaja
Kontakt:

Post Postao/la szlaja » 14 maj 2012, 15:43

Zaplakah...

[youtube][/youtube]
ako mislis da ti ide lako u zivotu, pogledaj bolje, mozda ti ide nizbrdo !

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.